ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

” Το εν λόγω θέμα, αφορά την Γ’ Λυκείου και το μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία …  ΙΕΠ – Τράπεζα θεμάτων, με ημερομηνία 24-1-2023 και αριθμό 31438.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν αντικατασταθεί με ινστρούχτορες, το θράσος των οποίων θα ζήλευαν με φθόνο οι κομισάριοι του Στάλιν, ο οποίος είναι γνωστό ότι είχε πει:

«Η εκπαίδευση είναι ένα όπλο, οι συνέπειες του οποίου εξαρτώνται από το ποιος το κρατά στα χέρια του και σε ποιον το έχει στραμμένο».

Στην πραγματικότητα, τέτοια κείμενα πολιτικής διαστρέβλωσης των κοινωνικών φαινομένων όπως οι LGBT ομάδες, κακοποιούν τους μαθητές και διαστρέφουν την αναπτυσσόμενη σε αυτούς κοινωνική συνείδηση.
Οι μαθητές αναγκάζονται να αποδεχθούν τις στρατευμένες αυτές απόψεις, για να βαθμολογηθούν αντιστοίχως (όπως βλέπουμε στην ενδεικτική απάντηση που προτείνει ως σωστή το ίδιο το ΙΕΠ, η “σωστή” βαθμολογείται με 35 μονάδες!).

Έτσι, τραυματικά ακρωτηριάζεται η κριτική σκέψη που πρέπει να αναπτύξει ένας εκπαιδευόμενος. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, θα βάλει στον μαθητή ταμπέλα ακραίου, και «φοβικού» κάθε είδους. Συνεπαγωγικά ακυρώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Ακυρώνεται και αντικαθίσταται από ατζέντες συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, ατζέντες που στην ευρεία κοινωνία δεν είναι αποδεκτές (εξ ού και η πλύση εγκεφάλου των μαθητών, αλλιώς δεν θα ήταν αναγκαία) και που καμμία κοινωνική διεργασία δεν τις έχει τεκμηριώσει.

Στην τελευταία παράγραφο δε, δείχνοντας την αμετροεπή ιδεοληψία των συντακτών, το κείμενο δεν διστάζει να κατηγορήσει όσους άρρενες αισθάνονται άνδρες, για κάθε κακό στον πλανήτη, μέχρι και για την αλλαγή κλίματος!!!

Αδιαφορούν βεβαίως οι παρωπιδοφόροι συντάκτες πως, ολόκληρη η ανθρώπινη ιστορία κάθε φυλής, εδώ και 50.000 χρόνια περίπου που περπατούν άνθρωποι στον πλανήτη, είτε αυτοί είναι άσπροι, μαύροι, κίτρινοι ή ανάμικτοι, όλοι ανεξαιρέτως υμνούν ως ηρωικές μορφές, εκείνους που διακρίθηκαν σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, για τον ανδρισμό και την αρρενωπή αντοχή τους.

Έτσι κτίσθηκε ο κόσμος, κι ας αυτό φοβίζει κάποιους ανεπαρκείς και τους κάνει να αφρίζουν από ζήλεια.
Η ιστορία αυτή βεβαίως δεν αφορά την ομοφυλοφιλία, αυτή είναι μόνον ο καμβάς. Είναι το πρόσχημα. Αυτό που ενοχλεί, είναι πως η αρρενωπότητα είναι χαρακτηριστικό εκείνων που δεν υποτάσσονται με ευκολία, εκείνων που έχουν ως φυσικό ένστικτο την αντίδραση σε πράγματα που δεν πιστεύουν. Η αρρενωπότης είναι μια ασφαλιστική δικλείδα της φύσεως απέναντι στην διάβρωση και με στόχο την επιβίωση. 
– Μπορεῖτε νὰ διαβάσετε ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο στὴν ΠΗΓΗ του. “