Εὖ τὸ σῶμα ἀσκεῖν

Είμαστε θιασώτες της Ιδέας της Εθνικής Κοινότητος, μιας κοινότητος δομημένης σύμφωνα με το Αριστοκρατικό Πρότυπο. Η Ιδέα αυτή μετουσιώνεται και στον καθημερινό βίο, καθώς συνδέεται με συγκεκριμένο τρόπο ζωής, χαρακτηριζόμενο από σπαρτιατική λιτότητα και σκληραγωγία, συστηματική ψυχική και φυσική ενδυνάμωση μέσῳ συνεχούς και πολυεπιπέδου προσπαθείας επιτεύξεως, για κάθε μέλος της κοινότητος, αρμονικής και ολιστικής ψυχοσωματικής καλλιεργείας. Στον Σύνδεσμο Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως «ΑΡΜΑ» αυτό ακριβώς το πρότυπο ζωής προσπαθούμε να ακολουθούμε σταθερά και ουσιαστικά, καταθέτοντας προς τούτο όλο μας το είναι.Θεωρούμε ότι δύο είναι τα κύρια ηνία που αρμόζει να μάθουν από νωρίς να χειρίζονται με άριστη δεξιότητα οι νέοι, προκειμένου το άρμα της φυσικής τους παρουσίας να πορεύεται με συνέπεια στην ατραπό της Αρετής και ο βίος τους να αποκτά νόημα και αξία: (α) η πνευματική εκπαίδευση, η οποία επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της εναργούς ενασχολήσεως με την φιλοσοφία και την συγκέντρωση και (β) η σωματική βελτίωση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της, συστηματικής και πολύπλευρης, φυσικής εξασκήσεως και της αθλητικής προπονήσεως. 

Είναι γνωστό ότι με την καθιστική ζωή, η οποία στον σύγχρονο αστικό βίο αποτελεί την συνήθη, για τους περισσοτέρους ανθρώπους, κατάσταση, ακόμη και οι δυνάμεις ή οι ικανότητες με τις οποίες προικίζει τον άνθρωπο η φύσις γρήγορα υποβαθμίζονται και παρακμάζουν ή και εκλείπουν εντελώς, με αποτέλεσμα τα σώματα να καθίστανται μαλθακά (δειλά, λέγει αποκαλυπτικώς για την όλη ψυχοσωματική συνοχή, ο Πλάτων!) και οι ψυχές, κατά προέκτασιν, νοσηρές και δειλές. Αυτά τα συμπτώματα παρουσιάζει δυστυχώς και ο σύγχρονος ελληνικός λαός και ο «δυτικός» ευρωπαϊκός κόσμος εν γένει. Είναι όλως θλιβερή η εικόνα που εμφανίζουν σύγχρονοι απόγονοι των άλλοτε σκληροτράχηλων και ρωμαλέων πολεμιστών του ηρωικού παρελθόντος των ευρωπαϊκών λαών (Ελλήνων, Ρωμαίων, Κελτών, Γότθων, Νορμανδών, κλπ) καθώς έχουν καταντήσει, ιδιαίτατα στις ολέθριες μεταπολεμικές δεκαετίες, εποχή ραγδαίας κατολισθήσεως, νοσηροί υπάνθρωποι – πλαδαροί ή καχεκτικοί παρακμίες. Αυτή τους η κατάπτωση και αδυναμία με την συνακόλουθη παρακμή των υγιών φυσικών και θεμελιωδών ενστίκτων είναι τελικά που κατέστησε τους ευρωπαϊκούς λαούς δραματικά ευάλωτους στην εξ απαλών ονύχων και διά υπνωτιστικών διδασκαλιών και διεργασιών επιβληθείσα αδιάκοπη μαζική εισβολή του μετακινουμένου αφρικανικού και ασιατικού υπερπληθυσμού!

Αποτελεί άλλωστε μια αιώνια αλήθεια, έναν διαχρονικό νόμο με άπειρες επαληθεύσεις στην παγκόσμια ιστορία, ότι η Φύσις δεν συγχωρεί την αδυναμία! Ο αδύναμος άνθρωπος σε ατομικό επίπεδο και, καθ’ όμοιον τρόπον, ο αδύναμος λαός, ιστορικά είναι καταδικασμένος να υποχωρήσει και να συντριβεί όταν κληθεί να αντιμετωπίσει την φυσική ανωτερότητα και ισχύ. Η Φύση και η Ιστορία δεν ανέχονται τους φορείς δειλών σωμάτων και ψυχών!


Μόνον με τον κόπο και την επιμονή που η σωματική άσκησις συνεπάγεται μανθάνει κανείς να εξουσιάζει πράγματι τον εαυτό του. Διἀ της σωματικής ασκήσεως επιτυγχάνεται ο αυτοέλεγχος, καθυποτάσσεται η οκνηρία και η εσωτερική πλαδαρότης και φλυαρία, εκριζώνονται οι νοσηρές έξεις, πατάσσεται η φαυλότης.

Μέσῳ των καταλλήλως επιλεγμένων αθλητικών δραστηριοτήτων αναπτύσσεται αρμονικώς το σώμα, αναδεικνύεται το κάλλος και η ωραιότης, καλλιεργείται το σφρίγος, η δύναμις, η ταχύτης, η αντοχή, η νευρομυική συναρμογή, η κιναισθησία, ο συντονισμός και η πλαστικότητα των κινήσεων, απαραίτητες προϋποθέσεις για να εκβλαστήσει, φυσιολογικώς, εντός μιας τοιαύτης φυσικής υποστάσεως και σωματοδομής, το σπινθηροβόλο πνεύμα, η νοητική υπεροχή, η δημιουργικότης, η ανδρεία, η σωφροσύνη, η αρετή.

Όπως ο θείος Πλάτων χιλιάδες χρόνια πριν με ενάργεια επεσήμανε, η γυμναστική πρέπει να αποτελεί την βάση της αγωγής των νέων (από κοινού με την μουσική αγωγή, ώστε να διασφαλίζεται η απαραίτητη ψυχοσωματική εξισορρόπησις), προκειμένου μάλιστα οι πιο προικισμένοι από αυτούς να κατορθώσουν να ακολουθήσουν τον επίπονο δρόμο της υπαρξιακής ανελίξεως, να διαβούν την κλίμακα που οδηγεί στον αληθινό κόσμο των Ιδεών.Στο πλαίσιο των ανωτέρω αντιλήψεων, έχουμε ορίσει ως πρωταρχική, βασική εκπαιδευτική δραστηριότητα μελών του ΑΡΜΑτος, ένα συνδυασμένο μείγμα αθλητικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων (για πολύ συγκεκριμένους λόγους που θα αναλυθούν σε άλλα κείμενα) περιλαμβάνονται κατά προτεραιότητα οι παρακάτω:

 Οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες.

 Ο ορεινός αθλητισμός (ορειβασία, αναρρίχηση, κ.λπ.).

 Τα λεγόμενα ακραία αθλήματα και τα αθλήματα περιπέτειας.

 Οι βασικές αθλητικές δραστηριότητες (τρέξιμο, κολύμβηση κ.λπ.).

 Οι λαϊκοί παραδοσιακοί χοροί.

 Ορισμένα επιλεγμένα ομαδικά αθλήματα (π.χ. ράγκμπυ).