ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ (ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ; ; ;) ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ!

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα διήμερο συνέδριο για την «πράσινη οικονομία». Το συνέδριο αυτό είχε ως αντικείμενό του τις διάφορες μεταβολές: κοινωνικές, δημογραφικές, οικονομικές, επαγγελματικές, κλπ, που ήδη συντελούνται, οι οποίες εκτιμάται ότι θα κλιμακωθούν στο μέλλον ως αποτέλεσμα των ραγδαίων κλιματικών αλλαγών.

Μεταξύ των πολύ ενδιαφερόντων θεμάτων που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο συνέδριο αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια, περί τα δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Αφρική (με προορισμό προφανώς την Ευρώπη), πολύ περισσότερο όμως η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία ως το τέλος του αιώνα το ίδιο θα συμβεί με τουλάχιστον 330 εκατομμύρια αφρικανούς, οι οποίοι θα μεταναστεύσουν εξαιτίας των αλλαγών του κλίματος, όπως η άνοδος της θάλασσας και οι φυσικές καταστροφές. Το σενάριο είναι εφιαλτικό!! Αν η πρόβλεψη αυτή συνδυαστεί με την βεβαιότητα ότι αυτά τα 330 εκατομμύρια των νέγρων θα εισβάλουν σχεδόν αποκλειστικά στις Ευρωπαϊκές χώρες και επίσης αν συνυπολογιστεί η θλιβερή δημογραφική εικόνα των χωρών της Ευρώπης (δείκτης γεννήσεων στις περισσότερες χώρες κάτω του 1,3, που σημαίνει σταθερή μείωση του πληθυσμού!) τότε εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι αφρικανοί σε μερικές δεκαετίες θα αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού στις Ευρωπαϊκές χώρες! Σύμφωνα με τον επικεφαλής του «Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης» στην Ελλάδα, οι κλιματικές αλλαγές αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη και περισσότερο τη νότια και ανατολική Ασία, περιοχές της Αφρικής και μικρά νησιωτικά κράτη.

Κοντά σ’  όλα αυτά την σημασία του ίσως έχει το γεγονός ότι ο επικεφαλής του «Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης» στην Ελλάδα  ακούει στο ελληνικότατο όνομα Δ. Εσδρά. Ο νοών νοείτο…