Περί των δημοσιευμάτων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με αναφορές στο «ΑΡΜΑ».

Στην «Ελευθεροτυπία» της Τρίτης , 2 Νοεμβρίου 2010, διαβάσαμε άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδος από την Μυτιλήνη, Στρατή Μπαλάσκα, με αναφορές στο «ΑΡΜΑ» και με θέμα γυμνασιάρχη σχολείου στην Μυτιλήνη που είχε αναρτήσει στην προσωπική ιστοσελίδα του κείμενα με αναφορές στην Πλατωνική φιλοσοφία,στην Αρία παράδοση και σε διάφορα εθνικά θέματα όπως και στην λαθρομετανάστευση. Τα ίδια άρθρα δημοσιεύθηκανκαι στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» της Λέσβου της οποίας τυγχάνει αρχισυντάκτης καθώς και στην διαδικτυακή πύλη “Lesvosnews”. Τοθέμα δημοσιεύθηκε και στην αναρχοκομμουνιστική ιστοσελίδα “AthensIndymedia” από δημοσιογράφο που υπογράφει ως “Lesvosnews” παραθέτοντας και την ηλεκτρονική διεύθυνσή του.

Αφού στο νήμα μεσολαβούν και ανώνυμα σχόλια με υπογραφές όπως «γονιός» και «εκπαιδευτικός από Αθήνα» που δείχνουν να προέρχονται από τον ίδιο συγγραφέα, στο τέλος του νήματος, οδημοσιογράφος με υπογραφή “Lesvosnews” ενημερώνει:

“Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕ-ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ !!!! Σύμφωνα με πληροφορίες μας έγινε καταγγελία από εκπαιδευτικούς στο : http://helpdesk.sch.gr/ Τώρα περιμένουμε από την Υπουργό να κατεβάσει και αυτόν το φασιστάκο από την καρέκλα του Δ/ντη !!!”

Στην «Ελευθεροτυπία» της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου, διαβάζουμε σε νέο άρθρο του Μπαλάσκα τα εξής, που μας θυμίζουν την λαϊκή παροιμία «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

«Παρελθόν αποτελεί από χθες η εθνικοσοσιαλιστική ιστοσελίδα του διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλειου Μακρυπούλια.»

«Την ιστοσελίδα του φιλολόγου κ. Μακρυπούλια, η οποία στο σύνολό της έχει σωθεί από την περασμένη κιόλας Παρασκευή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά όπου χρειαστεί, μπλοκάρισε προσωρινά ή και κατέβασε το υπουργείο Παιδείας.»

«Πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο που ασχολήθηκαν με το θέμα ανέφεραν ότι αυτό συνέβη ύστερα από επώνυμες καταγγελίες, που έγιναν από εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν πρόσβαση στον http://help desk.sch.gr, μόλις το θέμα πήρε δημοσιότητα.»

Στο άρθρο του Μπαλάσκα της 2ας Νοεμβρίου αναφέρεται ότι στην σελίδα του Γυμνασιάρχου υπάρχει σύνδεσμος στην ιστοσελίδα του ΑΡΜΑτος, ενώ η διεύθυνση της ιστοσελίδος μας , που αναφέρεται στην εφημερίδα έχει δολίως αναγραφεί λάθος …ώστε κάποιος που θα επισκεφθεί την διεύθυνση αυτή, βλέποντας πως δεν υπάρχει, να νομίζει πως κλείσαμε την ιστοσελίδα μας μετά το δημοσίευμα!

Στο ίδιο άρθρο, διαβάζουμε επίσης τα εξής – που επίσης θυμίζουν την παροιμία «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»:

Στους τοίχους του Σχολείου γράφτηκαν συνθήματα όπως «65 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΕΣ» και «Ο ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΟΝΑΖΙ». Έκπληκτοι οι μαθητές του Σχολείου διάβασαν, ανήμερα μάλιστα της 28ης Οκτωβρίου, συνθήματα περί του «Νεοναζί Διευθυντή» του Σχολείου τους. Ενώ, τόσο η αναγραφή συνθημάτων, όσο και η ιστοσελίδα του κ. Μακρυπούλια δημοσιοποιήθηκαν σε ευρύτερο κύκλο από τη γνωστή ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης www.athens.indymedia.org/.

Ο υπογράφων νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής επισκέφθηκε τον αύλειο χώρο του Σχολείου και φωτογράφισε τα συνθήματα που είχαν γραφεί.

Εφόσον οι μαθητές αντίκρισαν τα συνθήματα «έκπληκτοι», όπως γράφει το άρθρο, είναι σαφές ότι δεν τα έγραψαν οι ίδιοι! Κάποιοι λοιπόν έγραψαν τα συνθήματα, κάποιος κατόπιν τα φωτογράφισε, κάποιος στην συνέχεια δημοσίευσε το θέμα στο Indymedia μαζί με άρθρα στην Ελευθεροτυπία και στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός» -και στην συνέχεια κάποιοι πίεσαν το Υπουργείο Παιδείας να κινήσει πειθαρχική δίωξη κατά του γυμνασιάρχου!

Η όλη υπόθεση μέχρι στιγμής, δείχνει οργανωμένο σχέδιο επιθέσεως στον γυμνασιάρχη που προέρχεται από συγκεκριμένο κλειστό κύκλο, με αξιοποίηση των ΜΜΕ – και δη της γνωστής ιστοσελίδας … εναλλακτικής ενημέρωσης indymedia

Στο άρθρο του Μπαλάσκα δημοσιεύεται και αναφορά σε συνάντηση του «υπογράφοντος» με μέλη του Άρματος στον Όλυμπο καθώς και σχετική φωτογραφία. Η πρόταση έχει τοποθετηθεί τεχνηέντως, σε σημείο που να προκαλεί στον αναγνώστη την ψευδαίσθηση πως εννοείται ότι ο «υπογράφων» που αναφέρει και ο λήπτης της φωτογραφίας είναι ο Γυμνασιάρχης!

Όμως το κείμενο στην πραγματικότητα γράφει ότι λήπτης της φωτογραφίας, που συναντήθηκε με μέλη του Άρματος τυχαία σε περιοχή του Ολύμπου, ήταν ο ίδιος ο Μπαλάσκας!

Εκτός των άλλων επίσης, δίδεται δολίως η εντύπωση πως πηγή της φωτογραφίας είναι η ιστοσελίδα του Γυμνασιάρχου, κάτι που δεν μπορεί να διαπιστώσει ή διαψεύσει ο αναγνώστης διότι η ιστοσελίδα έχει μπλοκαριστεί.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Την περίοδο που αναφέρει στο κείμενό του στην Ελευθεροτυπία, ο Μπαλάσκας είχε προσεγγίσει μέλη του Άρματος που βρίσκονταν στην περιοχή και συστήθηκε με την ιδιότητα του προσκόπου την οποία πράγματι φέρει, αλλά ταυτοχρόνως και του … «γεωπόνου» που επιθυμούσε να πιάσει συζήτηση για την … καλλιέργεια τηςελιάς! Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το ότι καθόταν επί ώρες μόνος του πλησίον «διαβάζοντας εφημερίδα»… Αφού, λοιπόν, παρακολούθησε από μακριά τις κινήσεις των μελών του Άρματος και τράβηξε κρυφά φωτογραφίες όπως αυτή που δημοσιεύει στην Ελευθεροτυπία, τις κράτησε στο αρχείο του ώστε να τις χρησιμοποιήσει στο μέλλον για διαφόρους σκοπούς …

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, για τον Στρατή Μπαλάσκα, βρίσκει κανείς μεταξύ άλλων τα εξής:

Στον «Ιό της ελευθεροτυπίας» 21/12/1996, διαβάζουμε ότι «Κούρδος ιστορικός» που έγραφε στο περιοδικό «Φωνή του Κουρδιστάν» , «υποστήριζε ότι ο μυτιληνιός δημοσιογράφος και ανταποκριτής της “Ε” Στρατής Μπαλάσκας είναι ύποπτος συνεργασίας με τον εχθρό, εφόσον “σαν ερευνητής αρχαιολόγος (!) πηγαινοέρχεται στην Τουρκία και προωθεί διχοτόμηση στη Μυτιλήνη, όπως έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο” και ότι αυτές είναι απόψεις του “Μετώπου Απελευθέρωσης του Κουρδιστάν” (ERNK)

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) διαβάζουμε :

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας. Το δημοσίευμα του συναδέλφου στην εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης αναφερόταν στο κατηγορητήριο εις βάρος έξι λιμενικών που υπηρετούν στη Λέσβο και οι οποίοι εγκαλούνται για σοβαρά αδικήματα (βία σε βάρος πολιτών, κλοπή δημοσίων εγγράφων κ.α.). Τέσσερις από τους έξι λιμενικούς υπέβαλαν μήνυση και ο Στρατής Μπαλάσκας βρέθηκε στο δικαστήριο.

Στην ιστοσελίδα «emprosnet» 3/09/2010:

Χθες το πρωί ξεκίνησε η εκδίκαση της μήνυσης που έχουν καταθέσει σε βάρος του αρχισυντάκτη του «Ε», Στρατή Μπαλάσκα, λιμενικοί του Μολύβου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Στην ιστοσελίδα των «Οικολόγων πρασίνων Θεσσαλονίκης διαβάζουμε τα εξής:”

Eρώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Μια πρωτοφανή περίπτωση άδικης και επικίνδυνης αντιμετώπισης δημοσιογράφου από τα ελληνικά δικαστήρια, φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο Στρατής Μπαλάσκας, γνωστός δημοσιογράφος στην «Ελευθεροτυπία», αρχισυντάκτης στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης και αντιπρόσωπος για το Β. Αιγαίο στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, καταδικάστηκε από το Εφετείο Αιγαίου σε αποζημίωση ύψους 185.000 ευρώ, δεκαπλάσια από εκείνη που είχε επιδικάσει το Πρωτόδικο Δικαστήριο.

Σε πλήθος εφημερίδων διαβάζουμε την εξής είδηση (21/07/2010)

Το θέμα της δίωξης  κατά του δημοσιογράφου της “Ελευθεροτυπίας” Στρατή Μπαλάσκα, φέρνουν στη Βουλή οι τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με ερώτηση που κατέθεσαν προς του υπουργούς: Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός. Το Εφετείο Αιγαίου καταδίκασε τον δημοσιογράφο σε δεκαπλάσια αποζημίωση από εκείνη που επεδίκασε το Πρωτόδικο Δικαστήριο, δηλαδή στο συνολικό ποσό των 185.000 Ευρώ»

Στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» 6/4/207 διαβάζουμε:

Αθώοι οι καταδρομείς για το «ξύλο στους λαθρομετανάστες».

Μπαλάσκας και Ελευθεροτυπία καλούνται τώρα να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Στις 28-3-2007, μετά από πολύωρη διαδικασία, το Πενταμελές Στρατοδικείο Αθηνών, κατόπιν και σύμφωνης πρότασης του Εισαγγελέα της έδρας, αθώωσε τον Λοχία ΕΜΘ Ιωάννη Δημόπουλο και τον πρώην ΕΠΟΠ Σεργκέϊ Κουτουνίδη, για τα δήθεν “βασανιστήρια” λαθρομεταναστών στο Φαρμακονήσι.
Tο Στρατοδικείο μάλιστα κατέληξε στην αθωωτική του απόφαση, όχι λόγω αμφιβολιών ή για άλλους λόγους αλλά κρίνοντας ότι η πράξη δεν τελέσθηκε ποτέ (“ελλείψει πράξεως”).

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο Καταδρομέων ήταν οι δικηγόροι Φαήλος Κρανιδιώτης και Κων/νος Χαϊκάλης. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Ε.Δ. εφ. Ταγματάρχης Αλέξανδρος Κόντος.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο καταδρομείς είχαν αρχικά αποταχθεί από το Σώμα, αλλά όταν αθωώθηκαν στο πρωτοβάθμιο Στρατοδικείο, ο Ι. Δημόπουλος επέστρεψε μετά από αίτησή που έκανε και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Το περιστατικό του υποτιθέμενου βασανισμού Παλαιστινίων και 4 Αφγανών λαθρομεταναστών στο Φαρμακονήσι (δίπλα ακριβώς στην Κάλυμνο) έγινε το Σεπτέμβριο του 2004. Θα περνούσε στο “ντούκου”, αν ο γνωστός Μυτιληνιός δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας δεν δημοσίευε δύο-τρία πολύ σκληρά δημοσιεύματα στην προστάτιδα των λαθρομεταναστών “Ελευθεροτυπία”. Τα δημοσιεύματα αυτά κινητοποίησαν την τότε ηγεσία του ΓΕΣ, που έστειλε κορυφαίους επιτελείς επί τόπου για να επιληφθούν της υποθέσεως. Το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, υπήρξαν σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικόυ εκπροσώπου κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου και οι δύο Έλληνες καταδρομείς αποτάχθηκαν από το Σώμα για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των καημένων των λαθρομεταναστών!

Μίσος και κακία

Πάνω στην απόγνωσή τους, ο Γιάννης Δημόπουλος και ο Σεργκέϊ Κουτουνίδης έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διευθυντή της “Ελευθεροτυπίας”κ. Σεραφείμ Φυντανίδη, η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 30ης Οκτωβρίου 2004.
Ακολουθούσε απάντηση του Στρατή Μπαλάσκα, την οποία αναδημοσιεύουμε για να αντιληφθείτε το μέγεθος της κακίας του συντρόφου αυτού: “Δεν καταλαβαίνω τα όσα λένε οι δύο πρώην άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Προφανώς στο συγγραφέα της επιστολής δικηγόρο τους δεν του έδωσαν να καταλάβει την άσχημη θέση στην οποία βρίσκονται. Γιατί μάλλον σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται: Εκδιωχθέντες από τις ειδικές δυνάμεις, υπό μετάθεση ως “πεζικάριος” ο ένας στην Χίο και ως “πυροβολικάριος” ο άλλος στον Έβρο, με το ερώτημα της απόλυσης κι οι δύο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που αποφαίνεται την επόμενη εβδομάδα και με την δαμόκλειο σπάθη των ποινικών αδικημάτων επί της κεφαλής τους να επισείει πολλά χρόνια φυλακής για τον καθέναν. Και κοντά σε όλα, τις καταθέσεις τους με τις οποίες και αποδέχονται τα αδικήματα τους και δηλώνουν … “αμετανόητοι”. Τι θέλουν λοιπόν και οι δύο και στέλνουν επιστολές; Ο Θεός και ο δικηγόρος τους ξέρουν…”!

Προετοιμάζουν αντεπίθεση!

Ο “Ε.Κ.” μίλησε την Μεγάλη Τετάρτη με τον δικηγόρο των δύο καταδρομέων, γνωστό ποινικολόγο κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποιος μας προανήγγειλε ότι μετά την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Στρατοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε την πράξη ως ουδέποτε τελεσθείσα, ανοίγει ο δρόμος για υποβολή αγωγών χρηματικής αποζημιώσεως εναντίον των συκοφαντών, οι οποίοι ταλαιπώρησαν επί 31 μήνες τους δύο Έλληνες καταδρομείς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Στρατής Μπαλάσκας θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της καταβολής χρηματικής αποζημίωσης προς τους δύο καταδρομείς, αν η ελληνική Δικαιοσύνη τον καταδικάσει.

Η ιστορική αυτή απόφαση του Στρατοδικείου Αθηνών στέλνει μήνυμα σε όλους τους επίδοξους προστάτες των λαθρομεταναστών, να ελέγχουν εξονυχιστικά τα περιστατικά πριν καταγγείλουν για ρατσιστική συμπεριφορά τους άνδρες των Ενόπλων μας Δυνάμεων

Στο διαδίκτυο επίσης, το όνομα του Μπαλάσκας εμφανίζεται σε κατάσταση δημοσιογράφων που εργάζονταν στο Υπουργείο Αιγαίου κατά το έτος 2003 αλλά και ανάμεσα στις 270 υπογραφές από «προσωπικότητες» (πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι) που εμφανίστηκαν λέγοντας «ΝΑΙ» στο σχέδιο ΑΝΑΝ κατά την περίοδο που είχε προταθεί!

Επίσης για να είναι σε θέση να προστατευθούν και άλλοι στο μέλλον από παρακολουθήσεις και μυστικές …φωτογραφίσεις, αναφέρουμε ότι στην καταχώρησή του με τα πραγματικά του στοιχεία στο Facebook έχει και φωτογραφία του. Πρόκειται πράγματι για το άτομο που είχε ανοίξει διάλογο με μέλη του Άρματος στον Όλυμπο περί …γεωπονικής!

Ο Μπαλάσκας ζητά να αποπεμφθεί από το σχολείο ως ακατάλληλος για εκπαιδευτικός ο Γυμνασιάρχης, ο οποίος μάλιστα διαθέτει μεταξύ άλλων : Πτυχίο φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών, MasterofPhilosophyστο Πανεπιστήμιο του Έξετερ και Διδακτορικό δίπλωμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απλώς και μόνο επειδή, στην προσωπική του ιστοσελίδα, τόλμησε να καταγράψει απόψεις από την αιωνία υπέροχη οπτική του Πλάτωνος και της Ελληνικής και Αρίας φιλοσοφίας και να σχολιάσει θέματα της καθημερινότητος υπό μια τέτοια θεώρηση! Και αυτά την ίδια στιγμή που το κάθε αναρχοκομμουνιστικό σκουπίδι έχει την απρόσκοπτη άνεση να διδάσκει στο σχολείο με τις ευλογίες του Υπουργείου και να μολύνει με το Ανθελληνικό και Σιωνιστικό δηλητήριο τις ψυχές και συνειδήσεις των παιδιών μας… Ενδεικτικά για όποιον δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία αναφέρουμε κάποια πρόσφατα περιστατικά που μας μετέφεραν μαθητές:

-Τους έβαλαν ως έκθεση στην Γ΄ Γυμνασίου, να γράψουν ένα κοινό γράμμα στους προέδρους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, και να τους «εξηγήσουν» ότι «δεν πρέπει να κάνουν πόλεμο αλλά ειρήνη» και «να μάθουν να ζουν ομαλά σε ένα πολυπολιτισμικό ενιαίο κράτος του Ισραήλ»!

-Καθηγήτρια σε Λύκειο, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει στην τάξη ότι «όλο το έργο του Πλάτωνος είναι ένα σύνολο από ανοησίες» και προτρέπει τα παιδιά να μη «χάσουν το χρόνο τους με το να το διαβάσουν»!

-Καθηγητής σε Λύκειο , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τους μαθητές τάξεως Γ΄ Λυκείου να γράψουν έκθεση με τίτλο «Γιατί οι ακροδεξιοί και ρατσιστές κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα έχουν άδικο», ενώ σε επόμενη διάλεξη αναγνώστηκε στην τάξη ως «προτεινόμενη έκθεση για τις Πανελλήνιες» ένα ακραίο αναρχοκομμουνιστικό κείμενο που έγραψε ο ίδιος ο καθηγητής με αυτόν τον τίτλοκαι ζητήθηκε από τους μαθητές να το … αποστηθίσουν!!!

Όσο συμβαίνουν αυτά στα σχολεία μας, και όσο γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στους προσκόπους όπου τα βρίσκουν να τα καθοδηγούν άτομα όπως ο Μπαλάσκας και όσο μέσα στα σχολεία μπολιάζονται οι νεαροί βλαστοί του Έθνους μας με ευνουχιστικά κατασταλτικά δηλητήρια πασιφιστικού και μαρξιστολιπεραλιστικού τύπου, μέχρι μάλιστα του σημείου να μοιράζονται και διακινούνται ανοικτά και ελεύθερα ακόμη και από καθηγητές ανθελληνικά αναρχοκομμουνιστικά φυλλάδια , αφίσες και εφημερίδες, το δημοκρατικό τρομοκρατικό καθεστώς χρησιμοποιεί εκ παραλλήλου βρώμικες μεθόδους για να φιμώσει και να απομακρύνει αυτέςτις λίγες υγιείς φωνές εντίμων Ελήνων καθηγητών – που αποτελούν φωτεινή εξαίρεση και δροσερή όαση στην έρημο της δειλίας, της υποταγής, του συμμορφωτισμού, του παθητικού και ενεργητικού εξανδραποδισμού, που τυραννικά επιβάλλεται στην συστηματικά διαστρεφομένη νεολαία, έρμαια του νεγροαμερικανισμού και της βιομηχανικής μπολσεβικοποιήσεως, στο όνομα μιας μονόχνωτης φαρισαϊκής γελοίας κι ώς το μεδούλι ψευδολόγου ιουδαιο-ηθικολογίας…

Έχουμε δε να επισυνάψουμε ότι η εκεί, στον Όλυμπο, από όσους μας παρευρίσκοντο προσληφθείσα αλγεινώς επαίσχυντη όλη εικόνα ενός ανάνδρου συρφετού ανωτάτων εκεί μετά του περιωνύμου Μπαλάσκα παρισταμένων βαθμοφόρων των νεαρών Ελλήνων προσκόπων,με κρισίμως ελάχιστα αρρενωπές κητοειδείς φιγούρες και με χαρακτηριστική «χλιδάτη» επίδοση στην ακάθεκτη μάσα, ξάπλα και κενή ευφυολογία, τόσον τραγική προβάλλουσα καθώς αναλογίζεται κανείς ότι αυτοί ηγούνται μιας μεγάλης μερίδος νεολαίας προσκόπων, με υποτιθεμένη μάλιστα κατεύθυνση την σκληραγωγία, πειθαρχία και φυσιολατρία, συνάδει λοιπόν πλήρως και απολύτως προς ό,τι εκ των υστέρων και εκ των πράξεών του προκύπτει για τον σπουδαίο αυτόν υβριστή και συκοφάντη σε βαθμό σκηνοθεσίας… Υπάρχει και πτυχίο σκηνοθέτου θεσμοθετημένο μεταξύ αυτών που χορηγεί το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μήπως, καθώς από τα παιδικά μας χρόνια θυμόμαστε κάποια προσκοπικά πτυχία; Αν όχι, θα πρέπει το Σ.Ε.Π. να προσαρμόσει και το τυπικό του στα νέα δεδομένα, αναγνωρίζοντας και αναζυγιάζοντας τα πιθανώς παραγνωρισμένα ειδικά προσόντα του Μπαλάσκα…

Επειδή δε μαζί με την ομήγυρίν του μας ερωτούσε πώς καταφέρνουμε και είμαστε τόσον εύρωστοι και αθλητικοί και «τι τρώμε», κατ’ εξαίρεσιν του κάνουμε την ειδική προσφορά να αναλάβουμε και την εκπαίδευση του ιδίου· ας υποβάλει σχετικό αίτημα μέσω της ιστοσελίδος μας – και θα δει τότε πώς γίνεται πράγματι κανείς … «πρόσκοπος του Έθνους»!!!

Προειδοποιούμε, πάντως, ότι θα απαιτηθούν μεγάλες θυσίες…