Μια φράση του Ηρακλείτου και διάφοροι κωμικοτραγικοί Ανελλήνιστοι .

Πηγή: “Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό ιστολόγιο”.

Αναγνώστες του ιστολογίου μας, επικοινώνησαν μαζί μας με e-mail, ζητώντας να τους εξηγήσουμε τι σημαίνει η φράση:“Ο κόσμος γίνεται όχι σύμφωνα με το χρόνο, αλλά σύμφωνα με τη σκέψη.”

Την φράση διάβασαν σε «εθνικιστική ιστοσελίδα» σε άσχετο κείμενο περί δημοτικών εκλογών και δημοσιογράφων, όπου αποδίδεται στον Ηράκλειτο. Ρωτώντας άτομα από τον “χώρο” αυτής της ιστοσελίδος, δεν βρήκαν ούτε έναν που να γνώριζε να τους απαντήσει κάτι σχετικό με το θέμα , οπότε αποφάσισαν τελικώς να ρωτήσουν και εμάς. Εφόσον πραγματικά ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα, κάτι που το βρίσκουμε πολύ θετικό, πολύ ευχαρίστως λοιπόν θα τους απαντήσουμε στην απορία τους.

Οὐ κατὰ χρόνον εἶναι γενητὸν τὸν κόσμον, ἀλλὰ κατ᾿ ἐπίνοιαν.

Αυτή είναι η πραγματική φράση, την οποία κάποτε κάποιος ανελλήνιστος προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει στα «Ελληνικά του Ε.Α.Μ.» και την δημοσίευσε στο διαδίκτυο από όπου θα την πήρε προφανώς και ο συγγραφέας του άσχετου με την φράση αυτή άρθρου περί εκλογών.

Καθότι δεν έχει διασωθεί κάποιο γραπτό έργο του ιδίου του Ηρακλείτου, οι διάφορες φράσεις του διασώζονται μέσα από πλήθος αναφορών σε αυτές σε όλη την αρχαία Ελληνική γραμματεία. Ο Διογένης Λαέρτιος, στο έργο του «Βίου Φιλοσόφων» αναφέρει ότι ο Ηράκλειτος τους χρόνιους συλλογισμούς και τα συμπεράσματά του τα κατέγραψε σε ένα ογκώδες βιβλίο με τον τίτλο «Περί φύσεως».

Η συγκεκριμένη φράση από τον Ηράκλειτο, έχει διασωθεί σε αναφορά της από τον Αέτιο, σε σημείο του έργου του που αφορά τα περί Κοσμογονίας.
Το «γενητόν» έχει φυσικά την έννοια της «γενέσεως» και όχι του «γίνεται».
Ο «κόσμος» έχει φυσικά την έννοια του Σύμπαντος και όχι «ανθρώπινου συνόλου» ή «κοινωνικών διεργασιών» όπως φαίνεται να αποδίδεται στο άσχετο άρθρο τους περί εκλογών με το οποίο συνόδευσαν την φράση αυτή.

Η φράση αυτή αναφέρει ότι ο συμπαντικός κόσμος δεν γεννήθηκε εντός του χρόνου, (σε κάποια «χρονική στιγμή μηδέν») αλλά ότι είναι αιώνιος. Δεν υπάρχει «αρχή εκ του μηδενός» του συμπαντικού κόσμου. Το σύμπαν στην σημερινή του μορφή, αυτοδημιουργήθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό. Το σύμπαν δεν είναι μόνο υλικό, αλλά έχει πνευματική διάσταση , το ζωτικό του στοιχείο είναι το πνεύμα που το διαπνέει. Το συμπαντικό πνεύμα εκδηλώνεται με διάφορες μορφές του, που οι Άριοι λαοί τις ταύτιζαν με διάφορες Θεότητες, είναι επίσης το συστατικό στοιχείο της ατομικής αλλά και Φυλετικής ανθρώπινης Ψυχής, έχει όμως ταυτόχρονα και την διάσταση του Ενός, του Όντος, που έχει νόηση, την έννοια του Θεού. Έτσι το σύμπαν γέννησε τον ίδιο του τον εαυτό και εφόσον είναι πνευματική Οντότητα με νόηση, τον γέννησε «κατ᾿ ἐπίνοιαν» .

Η επίνοια δύναται να υπαινίσσεται είτε την νοουμένην οντολογικήν διαδοχήν του Κόσμου εκ του Ενός είτε την προβολήν αυτής της διαδοχής επί τον νοητικόν ορίζοντα του φιλοσόφου· δεδομένης δε της αντιθετικώς ενοποιού διττότητος του Ηρακλειτείου Λόγου, κατ΄αντιστοιχίαν ατρεκή προς τον Κοσμικόν Λόγον, νοητέα αμφότερα ταυτοχρόνως.

Αυτή δεν είναι απλά μια θέση του Ηρακλείτου, αλλά στοιχείο ολόκληρου του Αρίου Πολιτισμού, όπως εκδηλώθηκε σε όλες του τις μορφές, είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, είτε στην Ινδία μέσω των Βραχμάνων. Αποτελεί στοιχείο του Αρίου πολιτισμού χιλιετιών και της βιωματικής λαϊκής παραδόσεως των Αρίων και φυσικά και του Ελληνικού πολιτισμού. Η εξέλιξη των φυσικών φαινομένων αλλά και όλων των μορφών της ζωής για τους Αρίους πολιτισμούς, είναι κυκλική και όχι «γραμμική» όπως την περιγράφει ο Ιουδαϊσμός ως μια διαδικασία με «αρχή» και «τέλος».
Αυτή η αλήθεια, αποκρυσταλλώνεται ολοκάθαρα στην παρακάτω φράση του Ηρακλείτου:

Κόσμον τόνδε οὔτε τις θεῶν οὔτε τις ἀνθρώπων ἐποίησεν – ἀλλ᾿ ἦν ἀεὶ καὶ ἔσται Πῦρ ἀείζωον καὶ ἀείπνοον, ἁπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενον μέτρα.

Ο κόσμος λοιπόν κατά τον Άριο και Eλληνικό πολιτισμό, δεν φτιάχθηκε ούτε από ανθρώπους, ούτε τον κατασκεύασε εκ του μηδενός σε …μια εβδομάδα, κάποιος εκτός σύμπαντος «θεός Γιαχβέ» όπως υπάρχει στην Εβραϊκή και Ιουδαιοχριστιανική παράδοση της οποίας φορείς είναι και διάφοροι «ελληνορθόδοξοι» «εθνικιστές».
Ο κόσμος είναι αιώνιος και εξελίσσεται μέσα από κύκλους με «μέτρο» και κέντρο του είναι το «ἀείζωον καὶ ἀείπνοον,πυρ» , ή ζωτική ενέργεια του Σύμπαντος, το πνεύμα του Σύμπαντος, που για τους Αρίους πολιτισμούς δεν είναι άλλο από το Θεϊκό πνεύμα.
Το συνεχές Ηλιακό πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, με όλες τις ενδιάμεσες φάσεις του, την αυγή και τις υποσχέσεις της για ζωή, το μεσουράνημα και την φλογερή δύναμή του, με το βράδυ και την επιθανάτια αγωνία του . συμβολίζει ακριβώς αυτήν την λογική των κύκλων στην Φύση. Κάθε τι, όπως η εναλλαγή των Εποχών, η εναλλαγή της Μέρας με την Νύχτα, η Ζωή και ο Θάνατος , με τα ενδιάμεσά τους στάδια, είναι τέτοιοι κύκλοι. Το αιώνιο συμπαντικό ζωντανό Πύρ δημιουργεί τις εναλλαγές με «μέτρο», είναι λοιπόν η Πηγή ολόκληρης της Φυσικής Αρμονίας, που σχετίζεται με την Φυσική Τάξη και τον Φυσικό Νόμο.

Το Ζωτικό Πνεύμα της Συμπαντικής Φύσεως , η ζωτική δύναμη των πάντων, εκφράζει αξίες και ιδέες Αιώνιες και Συμπαντικές. Οι αξίες αυτές υπερβαίνουν το κάθε τρέχον «γίγνεσθαι» , είναι υπεράνω του χρόνου. Αυτό το αιώνιο ζωτικό πνεύμα από το οποίον διαπνέεται η Φύσις, είναι το πνεύμα που διαπνέει την αιώνια Αρία ψυχή και σκέψη και αποτελεί την συστατική ουσία της ίδιας της ψυχής του Αρίου ανθρώπου.

Αυτές οι Αιώνιες Συμπαντικές αξίες , οι άφθαρτες στον χρόνο και ο εναρμονισμός με αυτές, είναι το κεντρικό ζήτημα , ο κεντρικός Άξονας γύρω από τον οποίον περιστρέφεται όλη η ιδεολογική μελέτη , διάδοση ιδεών και δράση του εθνικοσοσιαλισμού και είναι μόνο ότι έχει να κάνει με αυτές τις αξίες και ιδέες που μπορεί να θεωρηθεί ως ιδεολογικός αγών!

Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα, μηδαμινά και ασήμαντα. Ο εθνικοσοσιαλισμός λοιπόν υπερβαίνει πνευματικά το «γίγνεσθαι», δεν ασχολείται και δεν εγκλωβίζεται σε «Εικόνες», «είδωλα», δεν επιδιώκει συζητήσεις με «κατίνες» της «Τηλεοπτικής Δημοκρατίας», δεν ενδιαφέρεται για το τι είπε και τι δεν είπε ο κάθε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και νεοταξικός σε τηλεπαράθυρα και εφημερίδες. Ασχολείται με θέματα ΟΥΣΙΑΣ. Δεν έχει ως βασικό του άξονα το να προσπαθεί να «εντυπωσιάσει» την «κοινή γνώμη» κυνηγώντας δημοσιότητα στην “Δημοκρατία του Θεάματος” (σχετικό κείμενο εδώ) μέσα από ποσοστά αστείων εκλογικών διαδικασιών και αριθμούς τσουβαλοποίησης μαζανθρώπων, αλλά το να προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στον λαό, την Αιώνια και Άσβεστη Φλόγα της Φυλετικής μας Ψυχής!

Το Ιουδαϊκό πνεύμα, φορέας του οποίου είναι και η Ιουδαιογενής ακροδεξιά, βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτές τις αξίες.
Παρουσιάζει τον Φυσικό κόσμο όχι ως ζωντανό αλλά ως άψυχο και υλικό. Παρουσιάζει τον Θεό όχι ως την πηγή της Φυσικής Αρμονίας αλλά εκτός Φύσεως, ως ανεξάρτητο από αυτόν δημιουργό της , αποκόβοντας έτσι τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον άνθρωπο και στον Φυσικό κόσμο και το πνεύμα του αλλά και ανάμεσα στον άνθρωπο και την ίδια του την πραγματική πνευματική αλλά και υλική του Φύση!

Αυτή η αποκοπή είναι η αιτία και για την πλήρη έλλειψη σεβασμού στον Φυσικό Νόμο, είναι αποκοπή και από την Πνευματική Θεϊκή Διάσταση του Σύμπαντος και οδηγεί στις ανθρώπινες κοινωνίες του Χάους και του Υλισμού, στην περιβαλλοντική καταστροφή από τον άνθρωπο του έργου της Φύσεως και καθώς και οι Φυλές είναι έργο της Φύσεως, οδηγεί στην φυλετική επιμειξία και την λαθρομετανάστευση. Αυτή ακριβώς η αποκοπή, μετάλλαξε τον Λευκό άνθρωπο σε ναυαγό πάνω στην Φύση , χαμένο ανάμεσα στα ερείπια, χωρίς Φυσική συμπαντική πυξίδα , να ψάχνει για πυξίδα στον κάθε λογής «σοφιστή» πολιτικάντη, στο κάθε λογής φτιαχτό , αφύσικο και διαστροφικό Ιουδαϊκό Ιερατείο , που εμφανίζεται ως «σωτήρας» και φορέας στην γη του «σωτηριολογικού» του δόγματος… Τέτοια δόγματα είναι και η Δημοκρατία, ο Φιλελευθερισμός, ο Μπολσεβικισμός αλλά και ο ακροδεξιός ψευτο-εθνικισμός, μαζί με τα αντίστοιχα «σωτηριολογικά» τους ψευτο-ιερατεία ελέγχου , τιθασεύσεως και εκμεταλλεύσεως των εγκλωβισμένων θυμάτων τους. Αντίθετα από αυτά τα τεχνητά «εξουσιαστικά» ιδεολογήματα μιας αναξιοκρατικής αφύσικης παρασιτικής εξουσίας, οι Συμπαντικές αξίες, αποτελούν τον πραγματικό υπαρκτό άξονα της Φύσεως, και υπάρχουν ανεξάρτητα και πέρα από κάθε μορφής «σωτήρα», «μεσσία» και «ιερατείο».

Ο πραγματικός δρόμος , είναι ο δρόμος της παραδόσεως, των αξιών, της φιλοσοφίας, του πολιτισμού και του τρόπου ζωής των Ελλήνων κα Αρίων προγόνων μας. Είναι δρόμος που δεν τον χαράξαμε εμείς , ούτε μας ανήκει , αλλά είναι χαραγμένος και φτιαγμένος από την ίδια την Θεϊκή Φύση. Δεν είμαστε «εμείς ο δρόμος» , εμείς απλά προχωρούμε εμπρός σε αυτόν και τον δείχνουμε , σε όσους θέλουν να τον ακολουθήσουν επίσης. Από αυτό, συμπεραίνει ο αναγνώστης και ότι οι διάφορες ανοησίες που φωνάζουν διάφορα μαγαζιά μικροπωλητού και πολιτικάντικα κομματίδια , του τύπου «είμαστε ο μόνος δρόμος» δεν έχουν ουδεμία σχέση με την εθνικοσοσιαλιστική ιδέα, αλλά εμπεριέχουν το ίδιο ακριβώς πνεύμα και σκεπτικό με αυτό όλων των υπολοίπων συνιστωσών του Σιωνιστικού πολιτικού συστήματος. Είναι το σκεπτικό του εγκλωβισμού του «αγώνος» μέσα στην ακτιβιστική, υλιστική ανουσιότητα της κυρίαρχης «πολιτικής σκηνής» τους, σε μια έντονη «κινητικότητα» γεμάτη θόρυβο, εικόνες και «δράση» και «πολιτική διαπάλη» μεταξύ διαφορετικών συνιστωσών, που ταυτίζεται όμως ουσιακά και πνευματικά με την απόλυτη αδιέξοδη ακινησία!

Η Αιώνια Φυλετική Ψυχή μας , οι Ιδέες της Φυλής και του Έθνους, δεν μετριόνται με μυστικές και φανερές δημοσκοπήσεις , εκλογές, αριθμούς και ποσοστά, μα χάνονται στα βάθη της ιστορίας μας, στα κόκκαλα και το Αίμα των προγόνων μας στα Πεδία των Μαχών!

Βεβαίως οι Εθνικοσοσιαλιστές, δεν απορρίπτουμε τον πολιτικό αγώνα. Όμως ο δικός μας πολιτικός αγών, όποτε έρχεται η κατάλληλη ώρα για να τον δώσουμε, ουδεμία σχέση έχει με την Σιωνιστική αντίληψη πολιτικής και τα διάφορα σχετικά με αυτήν καραγκιοζιλίκια, αλλά διαπνέεται από το Ελληνικό και Άριο Πνεύμα, Αξίες και Ιδανικά! Ο δικός μας πολιτικός αγών, είναι ο Μικρός Ιερός Πόλεμος όπως τον περιγράφει ο Ιούλιος Έβολα, και υπάρχει μόνο για να υπηρετεί τον Μεγάλο Ιερό Πόλεμο, τον Αγώνα στο επίπεδο του Πνεύματος, τον Αγώνα που ξεκινάει από μέσα μας! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!

Ο υπέρτατος Αυθεντικός Αγών για Έθνος, Φυλή και Πατρίδα, κάνει μπροστά του Ύψος των ιδανικών του, κάθε πολιτικάντη , κάθε εκλογική έκφραση, κάθε έμπορο κάθε ωφελιμιστή κερδοσκόπο που προσπαθεί να παίξει με τις Αξίες και τα Ιδανικά μας και με την αγωνία του λαού μας για την σωτηρία του , κάθε κάλπικη απομίμηση του αυθεντικού Εθνοφυλετισμού, να φαίνονται ως απόλυτα μηδενικά.

‘Είς εμοί μύριοι, εάν άριστος ήι.’ Ηράκλειτος.
(Για εμένα ο ένας αξίζει όσο δέκα χιλιάδες, εάν είναι άριστος)


ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΗ ΜΑΣ !
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ !

http://ns-hellas.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html