Μαθήματα δημοκρατικού ήθους από τον G.A.P.: «στρίβειν δια των εκλογών».

Ενώ επίκειται -στο τέλος της ερχομένης εβδομάδος- η διεξαγωγή μιας ακόμα εκλογικής αναμετρήσεως, για την ανάδειξη αυτή την φορά των «αρχόντων της νέας αυτοδιοίκησης», ο G.A.P. κατάφερε να δώσει νέο ρεσιτάλ τυπικής δημοκρατικής ανευθυνότητος και ανοησίας, είχε που ως αποτέλεσμα την διεθνή γελοιοποίηση της χώρας αφενός και αφετέρου μια νέα καταβαράθρωση της ήδη δεινής οικονομικής θέσεώς της όπως εκφράσθηκε με την ανοδική εκτόξευση των περίφημων spreads δανεισμού.

Πραγματοποιώντας ωμό εκβιασμό, κατά την διάρκεια της εκτάκτου διακαναλικής συνεντεύξεώς του, ο G.A.P. με ένα ιδιαιτέρως περιδεές, κακομοίρικο και κλαψιάρικο ύφος, ενώπιον ενός στημένου και εμφανώς ευνοϊκού έναντί του δημοσιογραφικού συρφετού, θέλησε να απειλήσει ευθέως το εκλογικό σώμα, όπως είχαν προσχεδιάσει οι εφάμιλης νοημοσύνης μυστικοσύμβουλοί του, λέγοντας ότι εάν στις επικείμενες εκλογές δεν υπερψηφιστούν οι πασοκικοί υποψήφιοι, τότε θα αναγκαστεί να οδηγήσει την χώρα …σε νέες εθνικές εκλογές!

Λαμβανομένων υπόψιν των δεινών οικονομικών συνθηκών της χώρας, η οποία βρίσκεται κυριολεκτικώς επί ξυρού ακμής, αντιμέτωπη με το σοβαρό ενδεχόμενο να αφεθεί από τους πιστωτές της στην φυσική (και εν πολλοίς δικαία) κατάληξη της ολικής χρεωκοπίας, δεν είναι παράδοξο ότι (κρίνοντας και μόνο εκ του αποτελέσματος) άμεση ερμηνεία αυτής της δηλώσεως του G.A.P., από τον διεθνές οικονομικό σύστημα, ήταν ότι η κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας παραμένει τόσο απελπιστική ώστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της να αισθάνεται αδύναμος και ανίκανος να την διαχειριστεί και ότι γι’ αυτό αναζητά τρόπους και προσχήματα απεμπλοκής του από την ευθύνη της διακυβερνήσεως, περίπου όπως είχε πράξει και ο έτερος, αλήστου μνήμης, γόνος της αισχρής κληρονομικής κοινοβουλευτικής οικογενειοκρατίας, Καραμανλής, έναν χρόνο πριν.

Προκύπτει λοιπόν συμπερασματικά ότι πάγια πρακτική των τρωκτικών της κοινοβουλευτικής φαυλοκρατίας αποτελεί η προσφυγή σε εκλογές, ή η απειλή προσφυγής σε εκλογές, οσάκις επιθυμούν να αποσπάσουν ένα άλλοθι το οποίο στην συνέχεια να επικαλούνται προκειμένου να αποφύγουν τον καταλογισμό ευθυνών για τις άφρονες και καταστροφικές επιλογές τους. Στρίβειν λοιπόν δια (της απειλής) των εκλογών κατά το γνωστό «στρίβειν δια του αρραβώνος»… Αυτή είναι η δημοκρατία. Ας το έχουν υπόψιν τους καλά όσοι προτίθενται όλο υπερηφάνεια να ασκήσουν την ερχόμενη Κυριακή το “ιερό εκλογικό τους δικαίωμα”…