Δύο αυγουστιάτικες ειδήσεις που αποκαλύπτουν ακραία πολιτική και κοινωνική σήψη.

Είναι γνωστό από παλιά στους δημοσιογραφικούς κύκλους το κλισέ ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ελλείμματος τα δημοσιογραφικά αντίμετρα προσέλκυσης του κοινού παρέπεμπαν συνήθως στην θεματολογική σταθερά που συνοψίζεται στο εγγυημένο τρίπτυχο εντυπωσιασμού: «αίμα, σπέρμα, στέμμα»…

Κάτι όμως έχει αλλάξει, καθώς φαίνεται, διότι τα όσα συμβαίνουν ήδη κατά το πρώτο 10ημερό αυτού του Αυγούστου εμφανίζουν όχι ένα έλλειμμα αλλά, απεναντίας, έναν καταιγισμό ειδήσεων (με ρυθμό πολυβόλου!). Οι πλείστες εξ αυτών παραμένουν, βεβαίως, ενταγμένες στον προαναφερθέντα θεματολογικό άξονα: «αίμα» (βλέπε δολοφονίες), «σπέρμα» (βλέπε σεξουαλικά εγκλήματα κι σκάνδαλα), «στέμμα» (βλέπε ίντριγκες και σκάνδαλα της εξουσίας).

Το κρίσιμο όμως δεν είναι να αποτυπωθεί μία είδηση. Στις μέρες μας, λόγω της υπερπληθώρας των μικρών, μη ελεγχομένων, δικτύων ενημερώσεως που υφίστανται στο περιθώριο των κραταιών μέσων μαζικής ενημερώσεως (ή εξαπατήσεως, όπως αποδεικνύεται) δύσκολα μία είδηση θα υποστεί ολοκληρωτική αποσιώπηση, αφού, ακόμα κι αν την αποσιωπήσουν ή την υποβαθμίσουν τα μ.μ.ε., κάποιος δευτερεύων διαδικτυακός δίαυλος θα βρεθεί για να την προβάλει, σε μικρότερη, έστω, εμβέλεια.

Οπότε, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τόσο η αποσιώπηση ή η υποβάθμιση μίας ειδήσεως  – μία επί παραδείγματι συγκλονιστική είδηση που σχεδόν αποσιωπήθηκε από τα εγχώρια μ.μ.ε. ήταν η φρικτή δολοφονία από τον ρωσικό στρατό 50 αιχμαλώτων Ουκρανών μαχητών του AZOV ύστερα από τον σκόπιμο, καθώς φαίνεται, βομβαρδισμό της φυλακής στην οποία εκρατούντο, ένα άκρως ειδεχθές έγκλημα πολέμου – αλλά η στρεβλή παρουσίαση και κυρίως η σκόπιμη απουσία αναδείξεως των κρισίμων παραμέτρων των ειδήσεων.

Ας εξετάσουμε δύο παραδείγματα προβεβλημένων ειδήσεων των τελευταίων ημερών.

Είδηση 1η:

Αφορά τον πολιτικό βίο. Πρόκειται για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΥΠ, με θύμα, μεταξύ άλλων, τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη (ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά το επίμαχο διάστημα διενέργειας των υποκλοπών).

Πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους, ένεκα του οποίου φυσιολογικώς θα έπρεπε να είχε ήδη πέσει η κυβέρνηση (αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι ένα παρόμοιο σκάνδαλο, το Watergate, οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο των ΗΠΑ Richard Nixon το 1974)  –  όχι διότι ο ασημαντότατος και άκρως αδιάφορος Ανδρουλάκης συνιστά προσωπικότητα άξια τέτοιας προσοχής, αλλά διότι δεν δόθηκε καμία πειστική εξήγηση που να δικαιολογεί μία τέτοια ενέργεια. Προκαλεί κατάπληξη η ευκολία με την οποία παρουσιάσθηκε, από στόματος του πρωθυπουργού, η παραδοχή της  παρακολουθήσεως ιδιωτικών συνομιλιών του συγκεκριμένου πολιτικού καθώς και (τουλάχιστον) ενός δημοσιογράφου (και ποιος ξέρει πόσων άλλων…)!

Αυτή η αποκάλυψη δημιουργεί άμεσα σε όλους τους πολίτες το αίσθημα της απολύτου ανασφάλειας ως προς την ιδιωτική ζωή, λόγω της τόσο ωμής παραβιάσεως της ιδιωτικής σφαίρας ακόμα και προκειμένου για υψηλά πρόσωπα και μάλιστα εκ μέρους του ίδιου του κράτους και των υπηρεσιών του! Ενός, (υποτίθεται) δημοκρατικού-φιλελεύθερου κράτους, όπως αυτοπαρουσιάζεται, που εγγυάται τάχα τα δικαιώματα των πολιτών… Μαθαίνουν σαστισμένοι οι πολίτες ότι οι πάντες και τα πάντα δύναται να τεθούν στο στόχαστρο παρακολουθήσεων και μάλιστα νομίμως (!), με μία απλή, διαδικαστική (περίπου προσχηματική), εισαγγελική κάλυψη! Πληροφορούνται επίσης τί είδους προηγμένα τεχνολογικά συστήματα  λειτουργούν και αξιοποιούν οι “φιλελεύθερες” δημοκρατίες, τα οποία συλλαμβάνουν και καταγράφουν τα πάντα, και μάλιστα με σχεδόν εκ προοιμίου εξασφαλισμένη (εν είδει ρουτίνας) την έγκριση της δικαστικής αρχής! Ο οργουελικός Μεγάλος Αδελφός είναι πλέον πραγματικότητα που παρουσιάζεται μάλιστα από τον πρωθυπουργό ως κάτι εντελώς φυσιολογικό και αυτονόητο!

Η δημοσία διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις είναι επιεικώς γελοία και δεν έπεισε κανέναν! Οι εξηγήσεις του γίνονται ακόμα πιο εξωφρενικές όταν υπαινίσσεται ότι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος» οδήγησαν στις παρακολουθήσεις αλλά ότι, καίτοι νόμιμες και δικαιολογημένες οι παρακολουθήσεις, αν το γνώριζε θα τις απαγόρευε …«για πολιτικούς λόγους»!!! Χωρίς μάλιστα να αποκαλύπτει ποιοι ήταν οι περίφημοι αυτοί λόγοι που οδήγησαν στις παρακολουθήσεις! Θυσίασε μάλιστα δύο έμπιστά του υψηλά κυβερνητικά στελέχη για να κάνει πιο πιστευτή την εκδοχή της δικής του τάχα αγνοίας, προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Εν τέλει, κατόπιν μίας παραστάσεως επιπέδου κουκλοθεάτρου, ουδείς γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους αυτών των παρακολουθήσεων, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (και βασικό θύμα των υποκλοπών) αρνείται να δεχθεί την κατ’ ιδίαν (;) ενημέρωση, όπως του προτείνει η κυβέρνηση, απαιτώντας να ενημερωθεί δημοσίως! Αυτό καθιστά τον λόγο της παρακολουθήσεως ακόμη πιο αινιγματικό, ύποπτο και μυστηριώδη. Κοντολογίς, η κατάσταση γενικευμένου χαφιεδισμού και παρακολουθήσεων με κοριούς, που ήταν καθημερινότητα στις πρώην κομμουνιστικές δικτατορίες της Ανατολικής Ευρώπης, ωχριά μπροστά στις ασύλληπτες τεχνολογικές δυνατότητες των διαφόρων συγχρόνων ψηφιακών «υπερκοριών» και των δορυφορικών συστημάτων που τους υποστηρίζουν. Σοκάρει όμως και ο κυνισμός της παραδοχής εκ μέρους των κυβερνώντων.

Κοντά σ’ αυτά έχουν αναπτυχθεί και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, όπως η θεωρία περί του ενδεχομένου της σκοπίμου συλλογής προσωπικού υλικού συνομιλιών του Ανδρουλάκη για δυνητικό μελλοντικό εκβιασμό του, αξιοποιούμενου στην περίπτωση που χρειασθεί να συμφωνήσει σε κάποια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία, υπερατλαντικώς υπαγορευμένη…

Το απόγειο βεβαίως του σκανδάλου αυτού συνίσταται στην ένοχη στάση των μ.μ.ε. τα οποία ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με την κυβερνητική τακτική της τεχνητής, σε επικοινωνιακό επίπεδο, υποβαθμίσεως του σκανδάλου, εμφανέστατα στηρίζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ ένα τέτοιο σκάνδαλο, υπό φυσιολογικές συνθήκες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πρακτικής, θα έδινε λαβή για την πιο καυστική και αμείλικτη δημοσιογραφική κριτική που θα κονιορτοποιούσε την όποια κυβέρνηση!

Είδηση 2α:

Η δευτέρα είδηση αφορά την στυγερή δολοφονία ενός 17χρονου κοριτσιού, της Νικολέττας, από τα χέρια ενός, απροσδιορίστου ηλικίας, Πακιστανού εραστή της! Κι εδώ, πέρα από το ενδιαφέρον για τα γενικά χαρακτηριστικά της υποθέσεως, πλανάται επιτακτικώς το κρίσιμο ερώτημα περί της παρουσίας του συγκεκριμένου Πακιστανού στην Ελλάδα καθώς και όλων των, αγνώστου αριθμού, ομοεθνών και ομοφύλων του που συρρέουν στην χώρα μας εδώ και χρόνια, πλείστοι εκ των οποίων ενέχονται σε καθημερινή (!) βάση σε παραβατικές και πολύ συχνά σε κακουργηματικές πράξεις.

Όλες οι επιμέρους πτυχές της υποθέσεως είναι συνταρακτικές και αδιανόητες. Αποκαλύπτουν με φρικτό τρόπο την βαθύτατη σαπίλα της συγχρόνου ελληνικής κοινωνίας. Από που να αρχίσει κανείς;

  • Από το οικογενειακό περιβάλλον του δύστυχου κοριτσιού που – όπως αποκάλυψε ο, σχεδόν απαθής (!), πατέρας – είχε βιασθεί σε παιδική ηλικία (όπως και ο αδελφός της) από τον …αλλοδαπό εραστή της μητέρας της, καθώς και από έναν φίλο του τελευταίου αλλά και από έναν εσχατόγερο που πλήρωνε για να βιάσει (αφ’ ότου χώρισαν οι γονείς) και ότι γι’ αυτόν τον λόγο (για να γλυτώσει τον κοινωνικό στιγματισμό) μετακινήθηκε από το χωρίο καταγωγής της στην Αθήνα;!
  • Από την νυν ανθρωπογεωγραφία της «οικογένειας», δεδομένου ότι ο Πακιστανός, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, συζούσε με το 17χρονο κορίτσι στο ίδιο σπίτι στο οποίο διέμενε και η μητέρα, η οποία συζούσε με έναν (νέο) εραστή της …Σύρο στην καταγωγή;!
  • Από το γεγονός ότι ο, καθ’ ομολογίαν, δολοφόνος φέρεται να είχε 4 διαφορετικές ταυτότητες (αιτούντος ασύλου;) με διαφορετικά στοιχεία (ηλικιακά και ονομαστικά) η κάθε μία, λαμβάνοντας πιθανώς τετραπλά επιδόματα (εις υγείαν των κορόιδων φορολογουμένων Ελλήνων…); Αλήθεια, ποια υπηρεσία χορήγησε αυτές τις 4 ταυτότητες;
  • Από το ότι, αν και είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει, εν τούτοις ο Πακιστανός αυτός περιφερόταν χωρίς κανένα πρόβλημα εντός της Ελλάδος; Συνειδητοποιούμε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ότι, είτε εγκριθεί η αίτηση ασύλου των μεταναστών είτε απορριφθεί, οι μετανάστες παραμένουν χωρίς κανένα πρόβλημα στην χώρα και δεν απελαύνονται!!! Λιάζονται ίσως, για να θυμηθούμε την γνωστή φράση της αλήστου μνήμης υπουργού…
  • Από το ότι, καίτοι ο συγκεκριμένος Πακιστανός ήταν εξ αρχής ο κύριος ύποπτος για την δολοφονία, εν τούτοις επί μακρόν παρέμενε άφαντος ενώ παράλληλα από «κύκλους» Πακιστανών (;) διέρρεε ότι κρυβόταν εντός των Αθηνών και ότι σκόπευε να παραδοθεί από ώρα σε ώρα κατόπιν μεσολαβήσεως κάποιου δικηγόρου, ενώ προφανώς απλώς κέρδιζε τον απαιτούμενο χρόνο, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των διωκτικών αρχών, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη και να διαφύγει εκτός Ελλάδος, πράγμα που και έπραξε (προφανώς αξιοποιώντας κάποιο δίκτυο υποστηρίξεως) μέχρι που τελικώς συνελήφθη εντός ομάδος λαθρομεταναστών που ελέγχθηκε επί του εδάφους των Σκοπίων, από Σκοπιανούς αστυνομικούς και όχι από Έλληνες, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει προς την Ευρώπη; –  Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η προσοδοφόρος φάμπρικα της ροής λαθροεποίκων από Τουρκία προς Ελλάδα και Ευρώπη εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά! Και καταλαβαίνουμε ότι η φάμπρικα έχει εγχώρια υποστήριξη (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΚΟ, δικηγόροι, ευνοούμενοι σύλλογοι μεταναστών, κλπ).
  • Από το ότι, όσο οι ελληνικές αρχές τον καταζητούσαν (υποτίθεται) στην Ελλάδα, ουδέποτε δημοσιοποίησαν κάποια φωτογραφία του στα μ.μ.ε., ώστε η αναζήτηση να καταστεί πιο ευχερής, σαν να ήθελαν να διευκολύνουν την διαφυγή του;
  • Από το ότι, μετά την σύλληψή του ισχυρίστηκε ότι σκότωσε την κοπέλα επειδή, προκειμένου να παντρευτούν (!) όπως ο ίδιος φορτικά ζητούσε (ώστε προφανώς να διασφαλίσει με τον τρόπο αυτό, νόμιμη παρουσία και πολιτογράφηση στην Ελλάδα), η κοπέλα του ζήτησε να γίνει Χριστιανός αλλά εκείνος αντέδρασε σφόδρα και ήρθαν σε αντιπαράθεση με την κοπέλα να προσβάλει, κατά τα λεγόμενά του, το Κοράνι και το Ισλάμ, με αποτέλεσμα να εκμανεί και να την στραγγαλίσει;! (Σκηνικό αρμονικής “ενσωμάτωσης”, ε;)

*  Υπάρχει βεβαίως η σοβαρή πιθανότητα η εγκληματική αυτή ενέργεια να μπορεί να θεωρηθεί και ενδοφυλετική υπόθεση, στο βαθμό που, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, που μάλλον ισχύουν, η οικογενειακή καταγωγή του 17χρονου κοριτσιού που υπέστη τον στραγγαλισμό είναι αθιγγανική. Υπό την έννοια αυτή, με δεδομένο ότι, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, οι Αθίγγανοι, ως φυλετικά διακριτή πληθυσμιακή ομάδα, εισήλθαν στο Ευρωπαϊκό χώρο, μεταναστεύοντας στα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια, προερχόμενοι από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της ινδικής υποηπείρου, μπορεί βασίμως να υποστηριχθεί ότι η φυλετική καταγωγή των Αθιγγάνων είναι η ίδια με την φυλετική καταγωγή των Πακιστανών. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι ο τωρινός  μαζικός λαθροεποικισμός που συντελείται με την είσοδο Πακιστανών, Μπαγκλαντεσιανών και λοιπών εθλοφυλετικώς συναφών πληθυσμών στην Ευρώπη βρίσκει το ιστορικό του ανάλογο στον εποικισμό της Ευρώπης από το κύμα των Αθιγγάνων (των ανέγγιχτων-Τσαντάλα των Βραχμανικών Ινδιών…) στο κατώφλι Μεσαίωνα – Νεότερων Χρόνων. Εφ’ όσον βεβαίως ισχύουν αυτές οι πληροφορίες για την καταγωγή της οικογένειας της μικρής, ο συγκεκριμένος φόνος θα μπορούσε να θεωρηθεί έγκλημα μεταξύ ….ομοφύλων. Κάτι τέτοιο ουδόλως αμβλύνει τα εν γένει συμπεράσματα περί της σήψεως που μαστίζει την αποδομούμενη νεοελληνική κοινωνία, ιδίως μάλιστα στις βρωμερές χαβούζες των μεγαλουπόλεων, η εικόνα των οποίων, τόσο οικιστικώς-αρχιτεκτονικώς όσο και ανθρωπολογικώς, όλο και περισσότερο ομοιάζει με εικόνα τριτοκοσμικών, μεσανατολικών ή κεντροασιατικών, πόλεων.

Από λοιπόν που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε; Πρόκειται για μια ιστορία η οποία βρωμάει (και αυτή, όπως και η προηγούμενη) από την αρχή ως το τέλος, σε κάθε της πτυχή!

Και φθάνουμε στα έσχατα και καθοριστικά ερωτήματα (που αφορούν την τελευταία είδηση):

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ, ΑΣΥΜΒΑΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ, ΠΑΡΑΥΤΑ;;; ΓΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;;;

ΠΟΣΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;;;