Θερινό Ἡλιοστάσιο – Ὀρεινὴ ἐξόρμηση ΑΡΜΑτος.

Ὥσπερ Ἥλιος οὐ λιτὰς καὶ γοητείας περιμένει, ἵν᾿ ἀνατείλῃ, ἀλλ᾿ εὐθὺς λάμπει καὶ πρὸς ἁπάντων ἁσπάζεται, οὕτω μηδὲ σὺ περίμενε κρότους καὶ ψόφους καὶ ἐπαίνους, ἱν᾿ εὐποιήσῃς, ἀλλ΄ ἑκοντὴς εὐεργέτει καὶ ἴσα τῷ Ἡλίῳ φιληθήσῃ.

(Όπως ο Ήλιος δεν περιμένει παρακλήσεις και καλοπιάσματα, αλλά ανατέλλει και ευθύς λάμπει και τους αγκαλιάζει όλους, έτσι και σύ μή περιμένεις θόρυβο και ζητωκραυγές, για να κάνης κάτι καλό, αλλά να ευεργετής χωρίς υστεροβουλία, και θα αγαπηθής όπως ο Ήλιος.)
Ἐπίκτητος.

Επ’ ευκαιρία του  Θερινού Ηλιοστασίου ομάδα συναγωνιστών του ΑΡΜΑτος από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ορεινή εξόρμηση με υπαίθρια διανυκτέρευση σε ορεινή τοποθεσία του Χολομώντα.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η ορεινή πεζοπορία σε μαγευτική διαδρομή με οργιώδη βλάστηση, κατά μήκος της οποίας συστάδες δρυών εναλλάσσονταν με κωνοφόρα. Η πολυσχιδής μαγεία της Φύσεως! Και την νύχτα της πιο μεγάλης ημέρας του χρόνου μία πυρά να συντροφεύει την προσμονή της χαραυγής… Η στιγμή της ηλιοστασιακής αναστροφής ήταν φέτος στις 04:31 το πρωί της Δευτέρας 21ης Ιουνίου.