Ηράκλειο Κρήτης: Ζούν καθημερινά τον εφιάλτη της “πολυπολιτισμικότητος”

Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από την τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης, “ΠΑΤΡΙΣ” (23 Ιανουαρίου 2012) και περιγράφει το πως οι κάτοικοι (ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι) μιας περιοχής που μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσε η Κρητική παράδοση και υπερηφάνεια, ζουν σήμερα νιώθοντας τρομοκρατημένοι , ξένοι και ανυπεράσπιστοι στον ίδιο τους τον τόπο, με την ζωή τους να απειλείται ανά πάσα στιγμή μέσα στα ίδια τους τα σπίτια…Όταν πέφτει η νύχτα, βασιλεύει ο τρόμος και η ανασφάλεια. Αυτή είναι πλέον η ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και στο νομό Ηρακλείου με τους πολίτες να ανησυχούν για την εισβολή κακοποιών μέσα στα σπίτια τους. Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης είναι ότι σε πολλά χωριά οργανώνονται εθελοντικές περιπολίες από ομάδες κατοίκων σε μία ύστατη προσπάθεια να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους αλλά κυρίως να προστατεύσουν τις ζωές τους.

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι ηλικιωμένοι που ζουν μοναχικά και είναι παντελώς ανήμποροι να υπερασπιστούν την ζωή τους. Η εγκληματικότητα έχει εκτοξευτεί στα ύψη και τα βίαια περιστατικά που καταγράφονται- με αποκορύφωμα την άγρια δολοφονία της 74χρονης στο Ρέθυμνο-εντείνουν την ανησυχία των πολιτών που τρέμουν να πέσουν τις νύχτες στα κρεβάτια τους υπό το φόβο των ληστών.

Κλειδαμπαρώνουν πόρτες και παράθυρα, επιστρατεύουν μαγκούρες, σπρέι πιπεριού ή και όπλα για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό». Φοβούνται ότι οι κακοποιοί που θα εισβάλλουν στα σπίτια τους, δεν θα διστάσουν να τους σκοτώσουν για τις ελάχιστες οικονομίες τους και αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Ζευγάρι που ζει σε χωριό του Ηρακλείου ανέφερε στην «Π» ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει χάσει τον ύπνο του αφού μόλις τα σκυλιά γαυγίσουν, βρίσκονται επί ποδός. Στις Γούβες οικογένεια αρνείται να φύγει από το σπίτι της έστω και για λίγες ώρες φοβούμενη την …επέλαση των διαρρηκτών. Την τελευταία φορά που έφυγαν προκειμένου να πάνε στην γιορτή συγγενικού τους προσώπου, το πλήρωσαν …ακριβά αφού δεν βρήκαν τίποτε όρθιο. Οι λιγοστές οικονομίες τους είχαν κάνει …φτερά, το σπίτι ήταν σαν να είχε «βομβαρδιστεί» ενώ τα οικόσιτα ζώα τους είχαν κλαπεί.

Η μάχη με τους κακοποιούς αποδεικνύεται …άνιση και για την Αστυνομία που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της εγκληματικότητας. Οι περιπολίες τις νύχτες σε επίπεδο νομού είναι ελάχιστες λόγω της έλλειψης δυνάμεων με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό σε επίπεδο ουσιαστικής αστυνόμευσης.