Θρησκευτικός ηγέτης του Ισραήλ, δηλώνει ότι οι μη Εβραίοι δημουργήθηκαν με αποκλειστικό σκοπό το να υπηρετούν τους Εβραίους, όπως και οι γάιδαροι.

Θρησκευτικός ηγέτης του Ισραήλ συνέδεσε τους μη Εβραίους με γαϊδάρους και κτήνη κατάλληλα για να κουβαλάνε φορτία, λέγοντας οτι ο αποκλειστικός σκοπός της υπάρξεώς τους είναι να υπηρετούν τους Εβραίους.

Ο ραββίνος Οβάντια Γιόζεφ πνευματικός ηγέτης τους θρησκευτικού φονταμενταλιστικού κόμματος, ΣΑΣ, που αντιπροσωπεύει τους Εβραίους της Μέσης Ανατολής, είπε κατα τη διάρκεια Σαββατιάτικου κυρήγματος την περασμένη εβδομάδα οτι αποκλειστικός σκοπός της υπάρξεως των μη Εβραίων είναι το να υπηρετούν τους Εβραίους.

Ο Γιόζεφ θεωρείται ένας απο τους μεγαλύτερους πνευματικούς ηγέτες στο Ισραήλ και απολαμβάνει την πίστη εκατοντάδων χιλιάδων πιστών προς το πρόσωπό του.

Το κόμμα ΣΑΣ συμμετέχει στον σημερινό κυβέρνητικό συνασπισμό του Ισραήλ.

Ο Γιόζεφ είναι επίσης πρώην αρχιραββίνος του Ισραήλ, όπως αναφέρθηκε απο την εφημερίδα “Jerusalem Post”, είπε οτι η βασική χρησιμότητα ενός “γκόϊμ” είναι να υπηρετεί τους Εβραίους.

“Οι μη Εβραίοι γεννήθηκαν μόνο για να μας υπηρετούν. Χωρίς αυτό, δεν έχουν καμία θέση στον κόσμο”. “Στο Ισραήλ, ο θάνατος δεν έχει κυριαρχία πάνω τους… Με τους μη Εβραίους, θα ισχύει ότι με κάθε άλλο άτομο – Χρειάζονται το θάνατο, αλλά ο Θεός τους δίνει μακροβιότητα. Γιατί; Φανταστείτε οτι αν ένας γάϊδαρος πέθαινε το αφεντικό του θα έχανε τα χρήματά του. Αυτος είναι ο υπηρέτης του… Για αυτό μακροημερεύει, για να εργάζεται καλά για τον Εβραίο.”

Ο αρχιραββίνος Γιόζεφ συνέχισε και είπε: “Γιατί χρειάζονται οι μη Εβραίοι; Χρειάζονται για να δουλεύουν, για να τραβούν το άροτρο, να θερίζουν και εμείς θα καθόμαστε σαν αφέντες και θα τρώμε. Για αυτό δημιουργήθηκαν οι μη Εβραίοι.”

H ιδέα ότι οι μη Εβραίοι βρισκονται στο επίπεδο των ζώων, βασίζεται πλήρως στον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό.

Για παράδειγμα, ραββίνοι συνδεδεμένοι με το κίνημα Chabad, ένα δόγμα με επιρροή, διδάσκουν ανοικτά οτι σε πνευματικό επίπεδο οι μη Εβραίοι βρίσκονται στην κατάσταση των ζώων.

Ο Αβραάμ Κούκ, ο θρησκευτικός μέντορας του εποικιστικού κινήματος, έχει δηλώσει ότι η διαφορά ανάμεσα σε έναν Εβραίο και έναν μη Εβραίο είναι μεγαλύτερη και βαθύτερη απο αυτή μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων.