Ένα ακόμα πλήγμα στην εθνική ασφάλεια της Ελλάδος: ετοιμάζονται να παραδώσουν την Ελληνική αμυντική βιομηχανία σε επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων!

Όταν ο GAP (George A. Papandrew), προ μηνών και συγκεκριμένα λίγο προ της ενάρξεως των διαδικασιών αναγκαστικής υπαγωγής της Ελλάδος στο γνωστό ασφυκτικό καθεστώς διεθνούς οικονομικής επιστασίας, κινδυνολογούσε επισείοντας την σοβαρή απειλή απωλείας μέρους της εθνικής κυριαρχίας (συνεπεία, ας μην το λησμονούμε, της εγκληματικής πολιτικής και των δημοσιονομικών αδιεξόδων στα οποία οδήγησαν την χώρα οι διεφθαρμένες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις με τις αισχρές σπατάλες και τον γιγαντισμό της κομματοκρατίας και κλεπτοκρατίας), ήτο προφανές ότι προετοίμαζε την κοινή γνώμη για κάτι το οποίο ο ίδιος γνώριζε καλά ότι επρόκειτο να συμβεί. Οι εξελίξεις έκτοτε αποδεικνύουν ότι η τότε ρητορική του GAP αποτελούσε τον απόλυτο ορισμό της «αυτοεκπληρούμενης προφητείας». Προφανώς, γνώριζε πολύ καλά (ο GAP) ότι η δημοσιονομική κατάρρευση θα ακολουθείτο από σαφή αποδυνάμωση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας αφού, προφανέστατα, η κυβέρνησή του και ο ίδιος είχαν ήδη δεσμευτεί στα υπερεθνικά διευθυντήρια για μεγαλύτερες υποχωρήσεις και ενδοτισμό με αντάλλαγμα τον νέο, ελέω ΔΝΤ, δανεισμό ο οποίος έδωσε τελικώς μια μικρή παράταση ζωής στα οικονομικά του κράτους και κατ’ επέκτασιν μια μικρή παράταση ζωής στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Δεν είναι μόνο οι διαρρέουσες πληροφορίες για άσκηση μυστικής διπλωματίας από αμφιβόλου εθνικότητος, ατύπους μυστικοσυμβούλους του GAP με ξενικά ονόματα (βλέπε Άλεξ Ρόντος), προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάς σε μια όπως-όπως συμφωνία με τα Σκόπια, ούτε είναι μόνον η υπαγωγή της Ελλάδος σε θέση ηττοπαθούς καρπαζοεισπράκτωρος απέναντι στην ιταμή επιθετικότητα της νέο-οθωμανικής Τουρκίας (σε Θράκη-Αιγαίο-Κύπρο) η οποία, πλήρως αποθρασυμμένη πια, μοιάζει εσχάτως να δοκιμάζει τα όρια της Ελληνικής υποχωρητικότητας με καθημερινές προκλήσεις, συνοδευόμενες από ειρωνικές παραινέσεις περί μειώσεως των, περιττών τάχα, εξοπλισμών της Ελλάδας, αφού αυτές την οδήγησαν στην χρεωκοπία (βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Ερντογκάν). Ούτε είναι μόνον η παράδοση του Ελληνικού εναερίου χώρου στην Ισραηλινή πολεμική αεροπορία ως χώρο τακτικών ασκήσεων. Μία εξίσου σημαντική -αν όχι και σημαντικότερη- διάσταση της απωλείας της εθνικής κυριαρχίας αποτελεί η παράδοση νευραλγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας (ενέργεια, επικοινωνίες, συγκοινωνίες, λιμάνια) σε ξένα συμφέροντα με πρόσχημα την αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να σωθεί το δημόσιο από σειρά ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων που συσσωρεύουν χρέη και διογκώνουν τα δημόσια ελλείμματα και γι’ αυτό είναι τάχα αναγκαίες.

Η παράδοση μεγάλων επιχειρήσεων ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια και γενικώς το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας στο ξένο κεφάλαιο δεν αποτελεί τωρινή πρωτοτυπία. Αποτελούσε διακαή πόθο της απεθνισμένης καπιταλιστικής ολιγαρχίας και των μαριονεττών που αυτή πατρωνάρει στον χώρο της πολιτικής. Ωστόσο, η πρόσφατη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας έδωσε το πρόσχημα για την παράδοση του εθνικού πλούτου σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία!

Μεταξύ των ζωτικής σημασίας επιχειρήσεων που οι νταβατζήδες της πολιτικής έχουν βγάλει στην πιάτσα προς πώληση είναι -όσο απίστευτο και αν ακούγεται- και οι αμυντικές βιομηχανίες!!! Χωρίς ντροπή, η «νέα πασοκική διακυβέρνηση», δηλώνει ανοιχτά ότι αναζητά απεγνωσμένα αγοραστές για τις Ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες!!

Αντί η, ούτως ή άλλως υποτυπώδης, Ελληνική αμυντική βιομηχανία να στηριχθεί με κάθε τρόπο και να εξελιχθεί ώστε να εξασφαλίζει στοιχειώδη έστω αυτάρκεια και αυτοδυναμία στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όπως θα ήταν επιβεβλημένο για μια χώρα γειτνιάζουσα με την επεκτατική Τουρκία των 70 και άνω εκατομμυρίων πληθυσμού, μια Τουρκία διαθέτουσα τον 2ο σε μέγεθος στρατό εντός του ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ), η οποία, σημειωτέον, εξελίσσει, χρόνο με τον χρόνο, ισχυρή εγχώρια πολεμική βιομηχανία, που σύντομα θα κατασκευάζει τεθωρακισμένο άρμα μάχης δικής της παραγωγής, που διαθέτει ήδη δική της γραμμή παραγωγής για αεροσκάφη F-16, που προετοιμάζεται για την εκτόξευση κατασκοπευτικών δορυφόρων, που έχει παραγγείλει αεροσκάφη τεχνολογίας «στέλθ», που σχεδιάζει να εισέλθει στο χώρο της πυρηνικής τεχνολογίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αντί λοιπόν να φροντίσει η Ελλάδα για την ανάπτυξη δικής της πολεμικής βιομηχανίας για να αντισταθμίσει κάπως τον στρατιωτικό αυτό γιγαντισμό της Τουρκίας, ξεπουλάει τώρα, κακήν κακώς, την υπάρχουσα, αναιμική και καταχρεωμένη, λόγω της κομματικής φαυλοκρατίας, Ελληνική αμυντική βιομηχανία, σε επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, παραχωρώντας ουσιαστικά τον έλεγχο ενός ακόμα, στρατηγικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια τομέα, σε ξένους. Έτσι, η Ελλάς σύντομα δεν θα είναι εις θέσιν να παράγει ούτε σφαίρες…

Ασφαλώς δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο από το εθνοπροδοτικό πολιτικό κατεστημένο που καταδυναστεύει την πατρίδα μας οδηγώντας την στον όλεθρο. Πρόκειται για την κεφαλή της φρικτής μέδουσας που αναμένει έναν Περσέα να το αποκόψει!

Παραθέτουμε εν συνεχεία, αυτούσιο σχετικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στον δικτυακό τόπο altermedia.info :

«Σε άμεση αποκρατικοποίηση και των τριών κρατικών αμυντικών βιομηχανιών δηλαδή της ΕΑΒ, των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Eθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το μεσημέρι που δόθηκε με την ευκαιρία του απολογισμού ενός έτους παραμονής του στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός πριν από λίγο, η διαδικασία αποκρατικοποίησης πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι το αργότερο, αν και το πιθανότερο είναι να τελειώσουν οι διαδικασίες μέχρι το Πάσχα. O διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος ενημερώθηκε για τις προθέσεις του υπουργείου από την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τους υπόλοιπους CEO των υπόλοιπων δύο βιομηχανιών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εξεύρεσης χρηματοοικονομικού συμβούλου για την ΕΑΒ στο καθεστώς της εμπλοκής της εταιρείας Lazard στην πώληση των ΕΝΑΕ. Επίσης έγινε γνωστό πως σχετικά ενημερώθηκε και ο όμιλος Μυτιληναίου (ΜΕΤΚΑ) ο οποίος κατέχει σήμερα το 42% της ΕΛΒΟ ώστε να μην φέρει κάποιο εμπόδιο στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Εις ό,τι αφορά το σχήμα και το είδος της αποκρατικοποίησης, δηλαδή τα ποσοστά, το μάνατζμεντ κλπ, αυτά θα καθοριστούν στην πορεία και κρίσιμο ρόλο θα παίξει ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος που θα επιλεγεί για την αποκρατικοποίηση.

Πέρα από την πρόταση των MAN-Rheinmetall για την ΕΛΒΟ, η αμερικανική ΑΤΚ κατέθεσε πρόταση αγοράς τμήματος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Αλλά οι προτάσεις θα είναι πολύ περισσότερες, όσες και οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα. Για την ΕΑΒ όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr ήδη έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν οι τρεις μεγάλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι η ΕADS η Finmeccanica και η Dassault, ενώ πιθανόν να καταθέσει πρόταση και η SAAB, κατασκευάστρια του Gripen. Από τις αμερικανικές η Lockheed Martin είναι βέβαιη και αναμένεται η κίνηση της Boeing.

Για τα ΕΑΣ πέρα από την ΑΤΚ, ενδιαφέρον έχει και η Rheinmetall, η ισραηλινή IMI και στην πορεία είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν και άλλοι διεκδικητές.

Για την ΕΛΒΟ πέρα από την ΜΑΝ, είναι βέβαιο ότι θα ενδιαφερθεί η ρωσική Rosoboronexport μέσω κάποιου από τα δεκάδες εργοστάσια που ελέγχει, πιθανότατα αυτού που κατασκευάζει τα BMP-3. Εδώ το ρωσικό ενδιαφέρον και η διακρατική συμφωνία που υπάρχει για το BMP-3HEL δίνει πολλούς πόντους στην ρωσική υποψηφιότητα. Άλλοι διεκδικητές θα είναι η αμερικανική AM General, η βρετανοαμερικανική BAE Systems, η GIAT, η Renault κλπ.»

(πληροφορίες για την είδηση από defencenet.gr)