Η ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΞΟΒΕΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ»

Η συνήθης μεθοδολογία εξοντώσεως ενός λαού προϋποθέτει την καταδίκη του σε καθεστώς ιστορικής λήθης, ήτοι, την διαμόρφωση συνθηκών αποκοπής από το ιστορικό του παρελθόν, από τις ρίζες του. Ο τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μοιραία στοχοποιεί πρωτίστως τον νεανικό πληθυσμό, τον μαθητικό πληθυσμό, του οποίου η σύνδεση με το παρελθόν φυσιολογικά εξασφαλίζεται κυρίως δια της, μέσω του σχολικού μαθήματος της ιστορίας, συστηματικής επαφής του με την ιστορική γνώση.

Αφού άπασες οι μεταπολιτευτικές ελλαδικές κυβερνήσεις φρόντισαν να υποβαθμίσουν και να υπονομεύσουν κάθε εθνικό χαρακτηριστικό της κρατικά παρεχομένης εκπαιδεύσεως, ήρθε εσχάτως η εθνοκτόνος «νέα διακυβέρνηση» του G.A.P. να αποφασίσει, ως πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεών της, την αφαίρεση ακόμα και του προσχηματικού επιθετικού προσδιορισμού «εθνικής» από τον τίτλο του αρμοδίου υπουργείου παιδείας. Ωστόσο ο αποχρωματισμένος από κάθε εθνικό προσδιορισμό τίτλος φαίνεται ότι ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου… Τα χειρότερα έπονται! Ήδη, σύμφωνα με όσα αφέθηκαν να διαρρεύσουν από κυβερνητικές πηγές στον τύπο, στο στόχαστρο της αντεθνικής κυβερνητικής σπείρας που λυμαίνεται την χώρα, τίθεται ευθέως το σχολικό μάθημα που εξ αντικειμένου δύναται να εξασφαλίσει την στοιχειώδη έστω επαφή των μαθητών με την γνώση του εθνικού τους παρελθόντος, το μάθημα της ιστορίας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν αναφορικώς με τις αλλαγές που το «Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων» προτίθεται να επιφέρει στη δομή του Λυκείου, το μάθημα της ιστορίας καθίσταται πλέον προαιρετικό !!! Μάλιστα, τόσο η μεσαιωνική, όσο και η νεότερη και η σύγχρονη Ελληνική ιστορία απουσιάζουν παντελώς από το σχεδιαζόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα του «Νέου Λυκείου»! Παραμένει εντός του προγράμματος μόνον το αντικείμενο της αρχαίας ιστορίας (ως προαιρετικό μάθημα) καθώς και ένα αινιγματικό και απροσδιόριστο μάθημα με τίτλο «Ευρωπαϊκή ιστορία» που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αφιερώνει περισσότερες από μερικές σελίδες στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού!!

Βεβαίως, ο αναιμικός και μηχανιστικός τρόπος (με κύριο χαρακτηριστικό την καλλιέργεια ενός στείρου «παπαγαλισμού») με τον οποίο εδιδάσκετο μέχρι σήμερα στα σχολεία το μάθημα της ιστορίας, ή, για να ακριβολογούμε, η στρεβλή και παραποιημένη εκδοχή των ιστορικών γεγονότων όπως κάθε φορά τα ερμήνευε η εκάστοτε μαρξιστογενής κλίκα «συγγραφέων» σχολικών εγχειριδίων, εγκεκριμένων από την φέρουσα τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο» εγκληματική οργάνωση, το μόνο που κατάφερνε ήταν να καθιστά το συγκεκριμένο μάθημα ένα εκ των πλέον μισητών στην συνείδηση της πλειονότητος των μαθητών.

Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι η απαλοιφή κάθε εθνικού χαρακτηριστικού της εκπαιδεύσεως προωθείται μεθοδικά και στοχευμένα.

Μπροστά στο νέο αυτό ενδεχόμενο, η λειτουργία πραγματικών «κρυφών σχολείων» στα οποία η αγωγή των νέων θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας πραγματικά Εθνικής Παιδείας καθίσταται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Το ΑΡΜΑ, πρώτα και πάνω απ’ όλα, την πραγμάτωση ενός τέτοιου αυθεντικού σχολείου – με την πλήρη έννοια – αποτελεί.