Συνήθη πλέον είδηση αποτελούν οι συγκρούσεις συμμοριών τριτοκοσμικών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όταν μια χώρα επιτρέπει την εγκατάσταση τριτοκοσμικών στο έδαφός της το μόνο που καταφέρνει είναι, αργά ή γρήγορα, να μετατρέπεται η ίδια σε χώρα τριτοκοσμική!

Μεταφέρουμε λοιπόν  μία ακόμα είδηση (από την Ιταλία), όπως δημοσιεύθηκε αυτούσια στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδος  «το Βήμα» σήμερα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010. Μεταφέρουμε την είδηση χωρίς περαιτέρω σχολιασμό αφού από μόνη της περίτρανα επαληθεύει το ανωτέρω συμπέρασμα:

 «Ταραχές στο Μιλάνο μετά τη δολοφονία 19χρονου Αιγύπτιου μετανάστη».

Δεκάδες μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική ξέσπασαν σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα την οργή τους για τη δολοφονία 19χρονου Αιγύπτιου στο Μιλάνο, κατά τα φαινόμενα μετά από συμπλοκή με ομάδα μεταναστών από τη Λατινική Αμερική. Ένταση, προσαγωγές και πολιτικές διαστάσεις… 

Όταν έγινε γνωστό πως ο 19χρονος Αιγύπτιος Χαμέντ Μαμούντ Αλ-Φαγιέντ μαχαιρώθηκε θανάσιμα στην οδό Πάντοβα, δεκάδες Βορειοαφρικανοί αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες στη συνοικία του Μιλάνου που κατοικείται από μετανάστες πολλών εθνικοτήτων και το 70% των καταστημάτων της περιοχής τους ανήκει.

Οι Βορειοαφρικανοί κινούνταν σε ομάδες 20 με 30 ατόμων ψάχνοντας μετανάστες από το Περού και το Εκουαδόρ για να πάρουν εκδίκηση. Στην περιοχή επικράτησε μεγάλη ένταση, ενώ τα συνθήματα δεν στράφηκαν μόνο κατά των Λατινοαμερικανών, αλλά και των Ιταλών, με αποτέλεσμα να φοβηθούν περαστικοί από το σημείο και οδηγοί, αναφέρει η Repubblica.

Η αστυνομία έθεσε με δυσκολία την κατάσταση υπό έλεγχο έως το βράδυ. Προχώρησε στην προσαγωγή 36 μεταναστών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου, η οποία προφανώς ήταν αποτέλεσμα μίας από τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες Βορειοαφρικανών και Λατινοαμερικανών στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Οι περισσότεροι μετανάστες που οδηγήθηκαν για ανάκριση είναι νόμιμοι. Ωστόσο, η ξενόφοβη Λέγκα του Βορρά, κυβερνητικός σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εξαπέλυσε επίθεση στην «πολιτική της εύκολης ενσωμάτωσης» και επανέφερε το αίτημα για απελάσεις «από πόρτα σε πόρτα».

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο πρακτορείο της ANSA ο αντιδήμαρχος του Μιλάνου Ρικάρντο ντε Κοράτο δεν έδωσε πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο 19χρονος.

Ωστόσο, ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού δικτύου Il Sole-24 Ore μετέδωσε ότι ο Αιγύπτιος δέχθηκε επίθεση αφότου αντίπαλες συμμορίες νεαρών μεταναστών άρχισαν να μαλώνουν μέσα σε ένα λεωφορείο και στη συνέχεια κατέβηκαν στο δρόμο.

Πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο βίας που αφορά μετανάστες από τις αρχές του χρόνου στην Ιταλία.

Στις αρχές Ιανουαρίου ταραχές ξέσπασαν στην Καλαβρία της νότιας Ιταλίας όταν μετανάστες πυρπόλησαν οχήματα και έσπασαν βιτρίνες διαμαρτυρόμενοι για επιθέσεις εναντίον Αφρικανών εποχικών εργαζομένων από ομάδες νεαρών Ιταλών.