Εκκλησιαστικό ιερατείο: Η πέμπτη φάλαγγα.


Στην τελική ευθεία της ψήφισής του εισέρχεται το νέο, ολέθριο, εθνοκτόνο νομοσχέδιο που αφορά την με ευνοϊκούς όρους χορήγηση της Ελληνικής ιθαγενείας σε μεγάλη μερίδα αλλοδαπών μεταναστών, από αυτούς που εισέβαλαν στη χώρα μας τα περασμένα χρόνια, νομοσχέδιο που παράλληλα ανοίγει διάπλατα την πόρτα της χώρας σε νέα κύματα εν αναμονή εισβολέων και τελικά στην ριζική αλλοίωση της εθνολογικής συνθέσεως του πληθυσμού της χώρας, δια των συνεχών μελλοντικών νομιμοποιήσεων μεταναστών, ων ουκ εστίν αριθμός…

Αυτήν ακριβώς την συγκυρία διάλεξε η κορυφή της εκκλησιαστικής ιεραρχίας για να δείξει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του διεθνιστικού χριστιανισμού που αντιπροσωπεύει. Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη (4 Φεβρουαρίου), σε μια άκρως συμβολική και προφανώς μελετημένη κίνησή τους, ο «Οικουμενικός Πατριάρχης» Βαρθολομαίος, από κοινού με τον «αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος» Ιερώνυμο, επεσκέφθησαν παρουσία των μ.μ.ε., χώρο διανομής συσσιτίων της οργάνωσης «Αλληλεγγύη» και της αρχιεπισκοπής Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας (που όλο και περισσότερο μοιάζει με κέντρο μεσανατολικής πόλεως) ενώπιον ενός πλήθους εκατοντάδων μεταναστών αλλά και παρελκόμενου συρφετού αθλίων παρακμιών (ναρκομανών, αλκοολικών, τρωγλοδυτών, κλπ). Προφανής η προσπάθεια των «επιφανών αρχιερέων» να αποστείλουν σαφές μήνυμα υπέρ των μεταναστών προκειμένου να αντισταθμίσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις λίγες «αιρετικές» φωνές μέσα στους κόλπους της εκκλησίας που εξέφρασαν την αγωνία τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Μεταφέρουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από σχετικό άρθρο – ανταπόκριση που δημοσιεύθηκε στα «Νέα»:

”Μια ντουζίνα κοστουμαρισμένοι από την ασφάλεια υψηλών προσώπων προσπαθούν να κάνουν κλοιό προστασίας για τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Ιερώνυμος τους παραμερίζει πρώτος. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που περπατάει σε αυτή την αυλή. Αρχές του χρόνου, είχε έλθει ένα μεσημέρι χωρίς συνοδεία και χωρίς κάμερες και έφαγε μαζί μετανάστες και τοξικομανείς. Ο Βαρθολομαίος μοιράζει πλαστικοποιημένες εικονίτσες της Παναγίας σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και οι γυναίκες σκύβουν να του φιλήσουν το χέρι.
Ένα μικρό παιδί σπρώχνεται από τη μητέρα του κάτω από τα πόδια των αστυνομικών και στέκεται- τσουπ! καμαρωτό μπροστά στον Πατριάρχη. Δεν μιλά λέξη ελληνικά και ο Βαρθολομαίος, όσο πιο φιλικός μπορεί, τον ρωτά: «Ρakistan?». Χαρούμενος που κάποιος ξέρει τη χώρα του ο πιτσιρικάς αρπάζει την εικονίτσα και τρέχει στη μαντιλοφορούσα μαμά του.

Δύο μεγάλες σακούλες γεμάτες με τρόφιμα και γρήγορο βήμα προς την έξοδο.

«Πάνε να φάνε στο σπίτι, έχει πολλά παιδιά» μου εξηγούν οι πατέρες Ανδρέας και Χρήστος.

Ο Πατριάρχης θέλει και αυτός να βοηθήσει στη διανομή του φαγητού. Όλοι παραμερίζουν και βρίσκεται να μοιράζει ψωμί. Οι περισσότεροι το παίρνουν χωρίς να πουν λέξη, άλλοι σκύβουν ελαφρά το κεφάλι. Μια κυρία προσπαθεί να καθησυχάσει τους μετανάστες που αρχίζουν να διαμαρτύρονται γιατί με όλους αυτούς τους επισκέπτες η διανομή του φαγητού γίνεται αργά.:”

Οι μάσκες πέφτουν! Τα στρατόπεδα έχουν καταστεί πλέον πολύ ευκρινέστερα απ’ ότι στο παρελθόν. Είναι καιρός λοιπόν, όσοι ακόμα τρέφουν σχετικές αυταπάτες, να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο περισσότερο το πρόβλημα θα εντείνεται, τόσο περισσότερο η εκκλησία θα επιστρέφει στον πρωτογενή ιουδαιοχριστιανικό χαρακτήρα της, τον οποίο διεμόρφωσε στα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια και θα διαδραματίζει τον δηλητηριώδη ρόλο που και τότε διαδραμάτισε, όταν δηλαδή ενέσκηψε στον ελληνορωμαϊκό κόσμο ως μια μεσανατολική σκοταδιστική λαίλαπα που πολύ φυσικώς συσπείρωσε τις διογκούμενες πληθυσμιακώς μάζες των ανατολιτών κατοίκων της αυτοκρατορίας και συνέβαλε στην εσωτερική αποσύνθεση της αρχαίας κοινωνίας των εθνικών (gentiles). Πολύ ευστόχως εκ των υστέρων εχαρακτηρίσθη ως ο «λευκός μπολσεβικισμός της αρχαιότητος».

Αντί άλλου επιλόγου παρουσιάζουμε την εικόνα του μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ο οποίος, σημειωτέον, εμφανίζεται ως ο πιο δραστήριος εκπρόσωπος της απροκάλυπτα διεθνιστικής πτέρυγος της εκκλησίας. Απλώς και μόνον για να διαπιστώσει ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής πώς ο φυλετικός παράγων, ο αποτυπωμένος ανάγλυφα στην φυσιογνωμία, μπορεί κάλλιστα να εξηγήσει στάσεις, συμπεριφορές και ροπές…