Αποθρασύνεται η Τουρκία. Τώρα ζητά διαπραγμάτευση για ολόκληρο το Αιγαίο!

Όσο το Ελληνικό κράτος δεν αντιδρά, η Τουρκία αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο. “Να πάμε σε διαπραγματεύσεις για όλο το Αιγαίο” πρότεινε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ντόρα Μπακογιάννη, στην συνάντησή τους την Κυριακή 28 Ιουνίου, και μάλιστα πρότεινε ότι πρέπει να συζητηθεί απευθείας το καθεστώς νησιών όπως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, επιβεβαιώθηκε και η απροθυμία της Τουρκίας να συνεργαστεί στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Η υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε στον ομόλογό της ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο επανεισδοχής. «Έχουμε κι εμείς πρόβλημα», ήταν η απάντηση του κ. Νταβούτογλου, που επανέλαβε την άποψη του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, ότι η Τουρκία «δεν σκοπεύει να γίνει καταυλισμός προσφύγων».

Στην συνάντηση, ο Νταβούτογλου προσκάλεσε την κ. Μπακογιάννη να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία, πρόσκληση την οποία απεδέχθη.

Την επόμενη μέρα της συνάντησης ήταν η σειρά της τουρκικής Αεροπορίας να επιβεβαιώσει επί του πρακτέου τους ισχυρισμούς Νταβούτογλου με 18 παραβιάσεις από 16 αεροσκάφη στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η είδηση από :

http://gr.altermedia.info/?p=2472