Αποφυλακίστηκε ο Germar Rudolf

Αποφυλακίστηκε τελικώς ο Germar Rudolf, ο οποίος βρισκόταν έγκλειστος στις Γερμανικές φυλακές για αδικήματα υποκινήσεως μίσους και προσβολής της μνήμης θυμάτων του “Ολοκαυτώματος”. Στις 19 Οκτωβρίου του 2005 οι αστυνομικές αρχές των Η.Π.Α. συνέλαβαν τον Rudolf τον οποίο στη συνέχεια απέλασαν στην Γερμανία όπου συνελήφθη στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Στουτγάρδης – Στάμχάϊμ στην περιοχή της Βυρτεμβέργης. Τον Μάρτιο του 2007 το δικαστήριο του Μάνχαϊμ επέβαλλε στον Rudolf ποινή φυλακίσεως δύο ετών και έξι μηνών.

Οι προστριβές μεταξύ του Rudolf και των κυβερνητικών αρχών έχουν τις ρίζες τους στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν οι εκτιμήσεις των επιστημονικών του ερευνών για τους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς βρισκόντουσαν σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από το επιβαλλόμενο δόγμα της πολιτείας. Οι εκτιμήσεις του αυτές αποτέλεσαν “αδίκημα” το οποίο η Γερμανική δικαιοσύνη, το 1995, θεώρησε ισοδύναμο με 14 μήνες “σωφρονιστικής” φυλακίσεως. Για την αποφυγή του εγκλεισμού του διέφυγε την άνοιξη του 1996 στην Ισπανία. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Αγγλία όπου συνέχισε τις έρευνες του. Με την υποστήριξη του Βελγικού Ιδρύματος Ελευθερίας της Ιστορικής Έρευνας ( Vrij Historisch Onderzoek – VHO) διετέλεσε εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα των αναθεωρητικών κύκλων με ποικίλες δημοσιογραφικές δραστηριότητες, δεκάδες εκδόσεις αναθεωρητικού περιεχομένου και μία από τις σημαντικότερες ιστοσελίδες ιστορικού αναθεωρητισμού : http://www.vho.org. Επίσης αποτέλεσε τον δημιουργό του αναθεωρητικού εκδοτικού οίκου Castle Hill Publishers. Από το 2004 είχε μετακομίσει στις Η.Π.Α. όπου παντρεύτηκε και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Η αίτησις του Germar Rudolf προς τις αρχές των Η.Π.Α. για πολιτικό άσυλο είχε απορριφθεί με τον χαρακτηρισμό “επιπόλαιος”. Σήμερα, 44 χρονών , επιστρέφει στις Η.Π.Α. να συνεχίσει τη ζωή του κοντά στην οικογένεια του, με αμφίβολο όμως το ενδεχόμενο συνέχισης των αναθεωρητικών και πολιτικών ερευνών του…