Λαϊκή οργή και διαδηλώσεις ενάντια στους Αφρικανούς μετανάστες…στο Ισραήλ.


Στην Ελλάδα, τα καθημερινά εγκλήματα των λαθρομεταναστών δεν βρίσκουν πλέον θέση ούτε στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Υπάρχει όμως ένα (και μοναδικό) οικονομικά ανεπτυγμένο κράτος στον κόσμο του οποίου οι πολίτες και οι κυβερνώντες αντιδρούν διαφορετικά.Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς κράτος που προωθεί την λαθρομετανάστευση και τον “αντιρατσισμό” σε ολόκληρο τον κόσμο και ταυτοχρόνως σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική στο “δικό του” έδαφος (έδαφος που δεν του ανήκει!). Γνωρίζουν πολύ καλά οι Ισραηλινοί τις καταστροφικές συνέπειες της λαθρομεταναστεύσεως και το πως η διάλυση των υπολοίπων εθνών και η ισχυροποίηση του δικού τους, συμβάλλει καθοριστικά στην δυνατότητά τους για Παγκόσμια Σιωνιστική κυριαρχία.

«Την περασμένη εβδομάδα ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν πέρασε τα σύνορα, για πρώτη φορά από το 2006», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου. «Επιτύχαμε να σταματήσουμε το φαινόμενο της παράνομης διείσδυσης. Την ίδια στιγμή, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους»», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του. Στην ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι κατά την διάρκεια του 2012, 9.207 μετανάστες χωρίς άδειες παραμονής, ανάμεσά τους περίπου 4.000 Αφρικανοί, απελάθηκαν από το Ισραήλ. Στην ίδια ανακοίνωση ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η κατασκευή ενός φράκτη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, στο Σινά, που είχε αρχίσει το 2010, έχει φρενάρει την μετανάστευση.

Παρόλα αυτά μέσα στην χώρα κατοικούν ακόμη όσοι Αφρικανοί έχουν λάβει άδειες παραμονής. Ένας από αυτούς πρόσφατα βίασε μια 83 χρονη γυναίκα. Και μπορεί όταν αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα να μην αντιδράει κανείς, όμως στο Ισραήλ εκατοντάδες Ισραηλινοί επιτέθηκαν στην συνοικία των Σουδανών βάζοντας φωτιά.

«Ο λαός θέλει οι Σουδανοί να απελαθούν», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ορισμένοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «είμαστε στο Ισραήλ, όχι στην Αφρική», μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τον Μάιο, η κλιμακούμενη ένταση σχετικά με το ζήτημα της μεταναστεύσεως είχε εκραγεί σε εκτεταμένα επεισόδια βίας, στην διάρκεια μιας κινητοποίησεως κατά την οποία διαδηλωτές διέλυσαν καταστήματα που ανήκαν σε Αφρικανούς και φώναζαν συνθήματα όπως «έξω οι μαύροι!».

Πηγή για την είδηση: ΑΠΕ-ΜΠΕ.