Ένα “Χριστουγεννιάτικο” διήγημα από το Λονδίνο.

Υπάρχουν αρκετά διηγήματα προερχόμενα από διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες και που σχετίζονται με τις ημέρες των Χριστουγέννων.  Οι περισσότεροι σήμερα έχουν διαβάσει σχετικά παραμύθια  του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν προερχόμενα από την Δανία , ιστορίες με ξωτικά προερχόμενες από τις Σκανδιναβικές χώρες κ.λ.π.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα ακόμη Χριστουγεννιάτικο διήγημα ,  προερχόμενο από το Λονδίνο. Ο τίτλος είναι “Εορτάζοντας μαζί με την οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων”!

Εορτάζοντας μαζί με την οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο 15χρονος Κριστί Μπαμού ταξίδεψε χαρούμενος από το Παρίσι στο Λονδίνο,  για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα μαζί με όλη την οικογένειά του, τα αδέλφια του και τον κουνιάδο του Ερίκ Μπικουμπί.

Όμως ο Μπικουμπί κατηγόρησε τον 15χρονο Κριστί και δύο από τις αδελφές του , ηλικίας 11 και 13 ετών ότι ότι είναι «μάγοι» και επηρεάζουν αρνητικά τον τρίχρονο γιο του και αποφάσισε λόγω των ημερών, να εορτάσει την “έλευση του Χριστού” προσπαθώντας να «υπερνικήσει το κακό». Η 22χρονη Μαγκαλί Μπαμού που ήταν η μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας,  τάχθηκε με την πλευρά του συζύγου της και συμμετείχε στο βασανισμό των μικρότερων αδελφών της. «Τους έδερναν και τους τρεις, δεν τους επέτρεπαν να φάνε, να πιουν ή να κοιμηθούν και τους επέβαλαν όλο και σκληρότερες τιμωρίες», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Όταν ένα από τα θύματα προσπάθησε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά τη μητέρα του, ο Ερίκ Μπικουμπί το εμπόδισε. Σύντομα ο Κριστί έγινε ο βασικός στόχος του ζευγαριού που υποχρέωσε και τα υπόλοιπα αδέλφια να συμμετάσχουν στα βασανιστήρια, υπό την απειλή ότι θα υφίσταντο τα ίδια.

Το νεαρό αγόρι δέχτηκε δεκάδες χτυπήματα με ξύλα, σιδηρολοστούς, σφυριά και ψαλίδια και στο τέλος παρακαλούσε να τον αφήσουν να πεθάνει. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, όντας πια πολύ αδύναμος για να αντισταθεί, ο κουνιάδος του τον ανάγκασε να μπει στη μπανιέρα και την γέμισε με νερό. Κατόπιν κατάβρεξε τα τέσσερα αδέλφια με παγωμένο νερό. Όταν κατάλαβε ότι ο Κριστί είχε πάψει να κινείται τον έβγαλε από την μπανιέρα, όμως πλέον ήταν πολύ αργά.

Το πτώμα του μικρού, που έφερε ίχνη από σχεδόν εκατό χτυπήματα, βρέθηκε στο πάτωμα του λουτρού. Η Μαγκαλί Μπαμού υποστήριξε στις αρχές ότι πνίγηκε μόνος του ενώ έκανε μπάνιο… Η οικογένεια προέρχεται από την “Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό” , στην οποία, όπως και στις περισσότερες Αφρικανικές χώρες, υπάρχει παράδοση βασανισμών και δολοφονιών (και συχνά ενδοοικογενειακών) που γίνονται ως είτε ως πράξεις “μαύρης μαγείας” είτε ως πράξεις για να “τιμωρίας” κατηγορούμενων για “μαύρη μαγεία”.

Το παραπάνω “διήγημα” αποτελεί πραγματική είδηση , την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην εφημερίδα Καθημερινή στον παρακάτω σύνδεσμο. Τα γεγονότα συνέβησαν τα Χριστούγεννα του 2011.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/01/2012_421341

Κάποιοι αναγνώστες θα σκεφθούν ότι ο τίτλος , η εικόνα και η εισαγωγή με τα οποία παρουσιάσαμε το θέμα , είναι παραπλανητικά, καθώς το περιεχόμενο του παραπάνω “διηγήματος”   καθόλου δεν θυμίζει στον αναγνώστη ούτε το Λονδίνο, ούτε την Ευρωπαϊκή παράδοση των ημερών αυτών, που έχει τις ρίζες της στον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου.

Όμως εάν οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν αφυπνισθούν και δεν αντισταθούν  στον συνεχή εποικισμό της Ευρώπης από εκατομμύρια τριτοκοσμικούς, τέτοια θα είναι στο εξής τα νέα “Χριστουγεννιάτικα”  “διηγήματα” που θα προέρχονται κάθε χρόνο από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες… Διότι καθώς η πολιτιστική και πληθυσμιακή σύσταση της Ευρώπης αλλάζει, αντιστοίχως αλλάζει και το περιεχόμενο των ιστοριών της εορταστικής αυτής περιόδου… Ζούμε άλλωστε στην “εποχή της πολυπολιτισμικότητος” και έτσι ο παραδοσιακός τρόπος ζωής και τα ήθη και τα έθιμα που σχετίζονται με την παράδοση της Ευρώπης “είναι πια ξεπερασμένα και θα πρέπει να τα αποβάλλουμε και να αποδεχθούμε ως πολιτισμό μας μια σύνθεση από όλους τους διαφορετικούς πολιτισμούς , που είναι μεταξύ τους ίσοι”! Έτσι μας λένε οι “προοδευτικοί”!