Εθνική-οικολογική καταστροφή συντελείται στον Έβρο – ο ρόλος των λαθροεισβολέων

Ασύλληπτου μεγέθους καταστροφή συντελείται στον νομό Έβρου! Τεράστια πυρκαγιά έχει περικυκλώσει απειλητικά την Αλεξανδρούπολη. Ενδεικτική της σοβαρότητος της καταστάσεως είναι η εξελισσόμενη εκκένωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως! Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Διότι ό,τι καταστροφή κι αν προκληθεί σε κτήρια, σε σπίτια και αυτοκίνητα, είναι ασήμαντη σε σύγκριση με την αδιανόητη καταστροφή του δασικού πλούτου του νομού Έβρου. Μοναδικής αισθητικής και περιβαλλοντικής αξίας οικοσύστημα, ο προστατευόμενος δρυμός της Δαδιάς, με υπεραιωνόβια δένδρα, με σπάνιας αξίας χλωρίδα και πανίδα, με προστατευόμενη ορνιθοπανίδα απειλείται με ολική καταστροφή.

Δυστυχώς το μέγεθος της οικολογικής τραγωδίας δεν γίνεται αντιληπτό από την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία αναισθητοποιημένη από τα παραισθησιογόνα της παραπληροφορήσεως των συστημικών μ.μ.ε., αγρόν αγοράζει… Και βέβαια, η συντελουμένη οικολογική καταστροφή στον Έβρο δεν είναι η μοναδική φέτος. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την περίπτωση της Ρόδου για να αντιληφθεί το μέγεθος της εγκληματικής ανικανότητος της κυβερνήσεως.

Η αποσάθρωση των υπηρεσιών, η ανύπαρκτη πρόληψη, η απουσία παλλαϊκής κινητοποιήσεως, η αποφυγή αξιοποιήσεως του στρατού, η κάκιστη οργάνωση και διοίκηση, η έλλειψη τεχνικών μέσων και η γενική αμεριμνησία και παθητικότητα αποτελούν τους σύνθετους λόγους (κι αυτής) της καταστροφής.

Υπάρχει όμως και μία άκρως σημαντική πτυχή που (σκοπίμως;) αποσιωπάται στην δημόσια συζήτηση: Πρόκειται για την πιθανολογούμενη (σε βαθμό σχεδόν βεβαιότητος) αιτία της πυρκαγιάς που εντοπίζεται στην ασυδοσία της δράσεως κυκλωμάτων προωθήσεως τριτοκοσμικών αλλοφύλων λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η πυρκαγιά προήλθε από τις ορδές λαθροεποίκων, που κατά κύματα παραβιάζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κινούμενοι εν συνεχεία μέσα από δύσβατες ορεινές δασικές εκτάσεις προς τα νότια της ελληνικής επικράτειας. Ήδη ένας λαθρομετανάστης βρέθηκε νεκρός στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επίσης, υπάρχει σειρά πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες, λαθρομετανάστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε ρόλο εμπρηστών (πιθανώς προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό προς τις αρχές προκειμένου να διαπεράσουν ευκολότερα το νομό Έβρου)!

https://tourkikanea.gr/uncategorized/ksba-10/amp/

Η κατάσταση, δυστυχώς, δεν απέχει πολύ από την κατάσταση πολέμου, πράγμα που αποτελεί το μέτρο της αχρηστίας της εγκληματικά ανεύθυνης κυβερνήσεως και της αδυναμίας της να αποτρέψει το κακό και να διαχειριστεί την συμφορά όσο και της αμεριμνησίας και της παθητικότητος των μαλθακών μαζών που αδυνατούν να προστατεύσουν, με παλλαϊκή κινητοποίηση, την γη τους από τις ορδές των εισβολέων!