Ἡ Κατάντια τοῦ Ἑλληνικοῦ Πανεπιστημίου στὴν Ἐποχὴ τῆς Σοσιαλιστικῆς Καταπτώσεως

Κρίσιμη είναι η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στα πανεπιστήμια της Σοσιαλιστικής Μπανανίας. Παρεμπόριο, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, καθώς και η πρόσφατη κατάληψη ενός γραφείου στην Φιλοσοφική Σχολή από την παρακρατική αναρχική συλλογικότητα και άτυπη συνιστώσα της κυβέρνησης Συ.Ριζ.Α. ονόματι “Ρουβίκωνας”, είναι μόνο μερικές από τις παθογένειες που συμπληρώνουν το παζλ της κατάντιας της Ελλαδικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Άξιο αναφοράς είναι επίσης και το τραγελαφικό συμβάν της εισβολής αριστεριστών μπαχαλάκηδων στο γραφείο του τουρκόσπορου Μαρξιστή Γαβρόγλου, που παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας:
https://www.protothema.gr/greece/article/831851/alert-mathites-eisevalan-sto-upourgeio-paideias/
– καθώς και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για καθηγητές, οι οποίοι ζητούσαν “ανταλλάγματα” (χρηματικά και μη) για να περάσουν τους φοιτητές/φοιτήτριές τους στα μαθήματα.
https://www.aegeanews.gr/news/greece-society/199128/ekfylos-kathigitis-panepistimio-ton-athinon-epidimia-seksoualikon-parenochliseon-ekpaideftika-idrymata/
Στην περίπτωση του κυρίου Γαβρόγλου αξίζει να κάνουμε μια παρένθεση:

Παρόλο που η Αριστερά έχει κατά το παρελθόν τοποθετηθεί πολλάκις κατά της αὐτοδικίας – παράβαλε π.χ.:

https://www.protothema.gr/politics/article/774763/toskas-kata-88hronou-edo-den-eimaste-far-ouest/ ,

https://enypografa.gr/?p=204336

και

http://www.avgi.gr/article/10842/9191312/n-philes-o-nomos-epharmozetai-os-nomos-kai-ochi-os-autodikia,   ο Γαβρόγλου προσφάτως κάλεσε τους φοιτητές, νίπτων κατ᾿ αρχήν ο ίδιος τας χείρας του ως εξουσία, να πάρουν οι ίδιοι την ευθύνη – και την κατάσταση στα χέρια τους!

https://www.naftemporiki.gr/story/1404614/k-gabroglou-pou-einai-oi-foitites-na-diekdikisoun-tous-xorous-tous

Η αντίφαση και η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο! 

Η όλη κατάσταση διασύρει την χώρα παγκοσμίως, κατατάσσοντάς της πιο κάτω κι από τις κεντροαφρικανικές χώρες. Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι, σε σημείο που ο πρώην πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και καθηγητής Γλωσσολογίας να ζητά με επιστολή του την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ΑΕΙ.
https://www.protagon.gr/apopseis/anoikti-epistoli-kleiste-proswrina-ola-ta-aei-44341713086

                  Δυστυχώς το ακαδημαϊκό κατεστημένο, πέραν της ορθοπολιτικής τυραννίας που το καθιστά ευθέως συνένοχο, έχει εκπαιδευθεῖ σε μίαν στάση παραδόξου και πρωτοφανούς παγκοσμίως αγόγγυστης υποταγής στα ήδη από το 1974 τεκταινόμενα τριτοκοσμικά αίσχη, καθώς αυτό εξασφαλίζει την εδραίωση των πανεπιστημιακών στην θέση τους, αφού το χυδαίο κι ασύδοτο ψυχονοητικό μπολσεβικικό προλεταριάτο της ανεστραμμένης «δημοκρατικής» ιεραρχίας μένεται και απαιτεί την κεφαλήν του α΄ ή του β΄ επί πίνακι, αν η κεφαλή αυτή τολμά να μη υποτάσσεται ολοκληρωτικώς στα ερυθρά ινστρουχτοράτα! 
Τα παραπάνω λοιπόν φαινόμενα δεν αποτελούν παρά μια διόγκωση μιας ήδη εδώ και πολλά χρόνια επικρατούσας παρακμιακής κατάστασης και κατά κανένα τρόπο πρωτοφανή συμπτώματα. Αριστερές και κόκκινες παρατάξεις (και φυσικά όχι μόνο) έχουν εδώ και δεκαετίες επιβάλει την δικιά τους “χούντα” στους διαδρόμους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, ενώ είναι γνωστό ότι τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα πάντα φιλοξενούσαν και στέκια αναρχικών, για να μη πούμε ότι μάλλον τα Πανεπιστήμια ενίοτε αποτελούν ορμητήριο ή καταφύγιό τους. Όλοι οι παραπάνω έχουν μετατρέψει τους χώρους αυτούς σε “τσιφλίκι” τους, βρωμίζοντας τους τοίχους είτε με σπρέι και μπογιές είτε με αφίσες με τα γραφικά και εμετικά τους συνθήματα, διακόπτοντας τα μαθήματα για ανακοινώσεις, κάνοντας καταλήψεις, διοργανώνοντας παρακμιακά πάρτυ στα οποία το αλκοόλ ρέει άφθονο ενώ γίνεται και ανταλλαγή κάθε είδους ναρκωτικής ουσίας, προπηλακίζοντας ανενόχλητοι κατά τις αποχαλινωμένες τους παρορμήσεις φοιτητές ή ακόμα και καθηγητές που διαφωνούν με τις γελοίες και ουτοπικές απόψεις τους ή απλά δεν εκπληρώνουν τα παρανοϊκά τους αιτήματα, όλα δε τούτα με την ανοχή ή την δειλή, άνευρη και ανεπαρκή αντιμετώπιση υπό των καθηγητών ή των γλυκανάλατων δήθεν πολιτικοϊδεολογικών τους αντιπάλων.  
Ποιός θα το περίμενε άλλωστε, ότι αυτά θα ήταν τα αποτελέσματα του καλουμένου πανεπιστημιακού ασύλου; Ποιος θα το πίστευε ότι το να παρέχεις χώρους στους οποίους ο καθένας θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις, και μάλιστα σε έναν αμφιβόλου φυλετικής ποιότητας λαό της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μπορεί να ήταν κακή ιδέα; Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη. Η σπορά της λεγόμενης “γενιάς του Πολυτεχνείου” άδραξε την ευκαιρία, και με την ασυδοσία που επικράτησε και επικρατεί όχι μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα εφρόντισε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση και να κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα είναι απλώς φυσικά επακόλουθα. Έτσι, διάφορες σχολές έχουν πλέον μετατραπεί σε εστίες μολύνσεως και μέρη υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η εικόνα και η αισθητική αυτή δεν αποτελεί παρά εξωτερίκευση του ψυχισμού των μπολσεβίκων, των οποίων η σάπια ιδεολογία, η μιζέρια, η νοοτροπία του μπαχαλάκια και η πεποίθηση ότι δικαιούνται τα πάντα, αμελώντας φυσικά τις υποχρεώσεις τους, με την σειρά τους αποτελούν ασυνείδητη έκφραση των εσωτέρων ενορμήσεων, της ψυχοσυνθέσεως και κυρίως της φυλετικής προελεύσεως και υποστάσεως των συνήθων δειγμάτων εμμανούς βιοψυχικού προλεταριάτου που συγκροτούν τις ξεσαλωμένες αναρχομπολσεβικικές συμμορίες.

Σε αυτό το θέμα έχουμε αναφερθεί σχετικώς εδώ:

https://www.armahellas.com/?p=10635

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση – θέλουμε να πιστεύουμε ότι – έχει πλέον φτάσει στο αποκορύφωμά της την εποχή που οι Μπολσεβίκοι του Συ.Ριζ.Α. έχουν την εξουσία. Για να αντιστραφεί χρειάζονται ριζικές αλλαγές και ενδεχομένως ακραίες λύσεις, έχουμε όμως κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε για τον αν θα υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση. Ναι μεν αναμένεται να υπάρξει καθίζηση των εκλογικών ποσοστών των μπολσεβίκων στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να έλθουν και πιο σύντομα από όσο νομίζουμε, και η Ελλάς να πάψει να αποτελεί ένα από τα τελευταία παγκοσμίως προπύργια της θνήσκουσας κόκκινης πανώλης, η επερχόμενη κυβέρνηση όμως αναμένεται να αποτελείται από ανθρώπους των οποίων οι όμοιοι ήσαν που άφησαν το κόκκινο τέρας για γιγαντωθεί και να ριζωθεί. Οψόμεθα!