Δημοσία πολιτική ἐκδήλωσις τοῦ Νορδικοῦ Κινήματος Ἀντιστάσεως στὸ Ὄσλο.

 

 

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου το Νορδικό Κίνημα Αντιστάσεως (NMR, Nordiska Mostånds Rörelse) πραγματοποίησε αιφνιδιαστική διαδήλωση στην καρδιά της Νορβηγικής πρωτεύουσας, (επαν-)ενεργοποιώντας έτσι δυναμικά την μακρά παράδοση επιτυχούς και τολμηρού πολιτικού ακτιβισμού, που για λόγους πρακτικούς (περιορισμοί λόγω covid κ.ά.) και στρατηγικούς (συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές) είχε μερικώς περιορισθεί σε τοπικές και μικρότερου βεληνεκούς δραστηριότητες.

Δεκάδες επίλεκτοι ακτιβιστές του κινήματος, ομοιόμορφα ενδεδυμένοι και φέροντες τα -πασίγνωστα πια και “μπαρουτοκαπνισμένα”- λάβαρα της οργανώσεως, παρήλασαν στους κεντρικούς δρόμους του Όσλο, ξαφνιάζοντας τους πολυπληθείς επισκέπτες της πόλεως αλλά και την αστυνομία, που δεν πρόλαβε να επέμβει ώστε, ως συνήθως, να ματαίωνε την ολοκλήρωση άλλης μιας πολιτικής εκδηλώσεως του Κινήματος: Έτσι λοιπόν τώρα διεξήχθησαν κατά τα προγραμματισθέντα και η πορεία προς το κτήριο του κοινοβουλίου καθώς και οι έμπροσθεν τούτου ανοικτές ομιλίες.   

 

Τον τελευταίο καιρό το ΝΚΑ  έχει υιοθετήσει την τακτική των αιφνιδιαστικών διαδηλώσεων, άνευ δηλαδή ανακοινώσεως προς το ευρύ κοινό και άνευ αιτήσεως αδείας από την αστυνομία, για τρεις βασικούς λόγους:

 Πρώτον, διότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να παρακωλύσει, εμποδίσει ή ακόμα και απαγορεύσει την πολιτική εκδήλωση. Η εμπειρία των συναγωνιστών με τις μηχανορραφίες της αστυνομίας είναι πλούσια και πικρή και η ανάμνηση της μεγαλειώδους και επεισοδιακής διαδηλώσεως στο Göteborg το 2017 (με συμμετοχή και μελών του ΑΡΜΑτος),  όπου η αστυνομία ανεπιτυχώς πάσχισε να οδηγήσει την φάλαγγα των διαδηλωτών σε παράδρομο κεντρικής αρτηρίας, όπου είχαν στηθεί υπαίθρια κρατητήρια-κλουβιά με σκοπό την σύλληψη όλων (!) των περίπου 1.500 συμμετεχόντων, είναι ακόμα νωπή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αρχές είναι βέβαιο ότι θα εμπόδιζαν την είσοδο στη χώρα στους μη Νορβηγούς συναγωνιστές, όπως πολλάκις έχει συμβεί στο παρελθόν.

Τὸ καθεστὼς κινητοποιήθηκε ἀπὸ παντοῦ, κι ἀπὸ ἀέρος ἐπίσης, γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσῃ μιὰ χούφτα γενναίων…

Δεύτερον, η εκ των προτέρων ανακοίνωση του χώρου και χρόνου των διαδηλώσεων προσελκύει πάντοτε τα κάθε μορφής, παραλλαγής και πολιτικού προσήμου κατακάθια της Antifa – που, υπό την προστασία και παρότρυνση του πολιτικού κόσμου, των Μ.Μ.Ε. και της αστυνομίας, κάνουν κάθε τι δυνατό ώστε να παρακωλύσουν την ομαλή εξέλιξη της διαδηλώσεως, συνήθως άνευ επιπτώσεων για τους ίδιους.

Ο παλαιός χρυσός κανόνας των πολιτικών αντιπαραθέσεων στην Σκανδιναβία παραμένει όμως αναλλοίωτος: Κανείς δεν τολμά να πλησιάσει τις φάλαγγες των εθνικιστών με κακές προθέσεις, άνευ αστυνομικής προστασίας…

… οὐχ ἧσσον παρακολουθούμενο ἀπὸ τὴν θλιβερή του οὐρὰ τῶν ποικίλων Antifa, “woke” καὶ λοιπῶν μαϊμούδων τοῦ Συστήματος, ποὺ ἔσκουζαν ἀπέναντι ἐν ᾧ ἡ ἀστυνομία συνελάμβανε τοὺς ἀγωνιστάς!

Τρίτον, η αστυνομία των Σκανδιναβικών χωρών είναι γενικώς δύσκαμπτη και κεντρικώς ελεγχόμενη, με αποτέλεσμα να καθυστερεί στην λήψη τακτικής πρωτοβουλίας προ εν εξελίξει συμβαινόντων που καλείται να διαχειρισθεί, γεγονός που επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από την μη ύπαρξη εξειδικευμένων δυνάμεων καταστολής τύπου Μ.Α.Τ., παρέχοντας έτσι στους συναγωνιστές του Ν.Κ.Α. ένα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα. Οι αιφνιδιαστικές πολιτικές εκδηλώσεις του Ν.Κ.Α. κατά κανόνα λαμβάνουν χώρα και ολοκληρώνονται προτού η αστυνομία προλάβει να συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις για να μπορέσει να επέμβει κατασταλτικά. Το εκ πρώτης όψεως μειονέκτημα του μικρότερου αριθμού συμμετεχόντων σε αυτού του είδους τις διαδηλώσεις εξισορροπείται και υπερκαλύπτεται εκ της εικόνος υψηλής αισθητικής και σιδηράς πειθαρχίας που εκπέμπουν οι επίλεκτοι συναγωνιστές που λαμβάνουν μέρος και των οποίων η δοκιμασμένη τόλμη, η θεμελιωμένη πίστη και η πλούσια εμπειρία αποτελούν εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση των αντικειμενικών σκοπών της εκάστοτε δράσεως.

 

Η εξέλιξη των γεγονότων στο Όσλο επεβεβαίωσε πλήρως την προαναφερθείσα επιλογή στρατηγικής του Κινήματος. Οι συναγωνισταί συγκεντρώθηκαν κρυφά κοντά στο κέντρο της πόλεως και εντός ελαχίστου χρόνου φόρεσαν τα μελανά χιτώνια, συνετάχθησαν σε φάλαγγες, ύψωσαν τα λάβαρα κι εβάδισαν ήρεμα και αποφασιστικά προς το κοινοβούλιο, διασχίζοντας ανενόχλητοι τις κεντρικώτερες οδούς της πόλεως, συνοδευόμενοι από ελαχίστους εκπλήκτους, αμηχάνους και προφανώς αγχωμένους αστυνομικούς, των οποίων οι ασύρματοι …υπερθερμάνθηκαν καλώντας αγωνιωδώς ενισχύσεις.

Η φάλαγγα των διαδηλωτών κατέλαβε την μικρή πλατεία ενώπιον της Νορβηγικής βουλής, ανήρτησε πανώ εκ της κεντρικής κλίμακος του κτηρίου και, με την βοήθεια του πάντα αξιόπιστου τηλεβόα, ο κεντρικός ομιλητής εξεφώνησε πύρινο λόγο με περιεχόμενο σχεδόν απαγορευμένο βάσει  των ισχυόντων νομοθετημάτων ανελευθερίας αλλά και σοκαριστικό για τις ναρκωμένες συνειδήσεις των Νορβηγών – απόσπασμα εκ του οποίου παραθέτουμε εδώ:

 

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι λεγόμενοι ”σύμμαχοι” επεκράτησαν στο τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και στην δική τους ιστορική μαρτυρία συνέθεσαν ένα τουλάχιστον αλλόκοτο και ψευδές αφήγημα περί του εθνικοσοσιαλισμού.

[…] Πίσω μου, μέσα στο κοινοβούλιο, εδρεύουν οι πραγματικοί προδότες του Έθνους! Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν καταλύσει την εθνική κυριαρχία και μετατρέψει την Νορβηγία σε κράτος υποτελές των διεθνών σκοτεινών ελίτ, σε πλήρη αντίθεση προς το σύνταγμα της χώρας – και με τα εγκληματικά τους πεπραγμένα η ενορχηστρωμένη μαζική εισροή αλλοφύλων έχει πια παγιωθεί και στην Νορβηγία.»

 

Εκατοντάδες έκπληκτοι επισκέπτες του κέντρου της πόλεως αδυνατούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. (Βλέπε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Η ραστώνη και αμεριμνησία της ηλιόλουστης φθινοπωρινής ημέρας διεκόπη απότομα από την υψηλή ενέργεια και την σχεδόν μεταφυσική δυναμική των ακούραστων πολιτικών στρατιωτών του Ν.Κ.Α., το ύφος και η παρουσία των οποίων αντικατοπτρίζει το αμόλυντο και πανάρχαιο πνεύμα της μαχομένης εθνικής, λευκής νεολαίας – πνεύμα που ηλεκτρίζει και εξαγνίζει την ατμόσφαιρα όπου και όποτε εκδηλώνεται αυθεντικώς!

 

Μετά το πέρας των ομιλιών και υπό την συνοδεία πολυπληθούς και «διακλαδικής» συστρατεύσεως των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομικοί, ασφαλίτες, σκύλοι, ελικόπτερα, drones και μαζί η πάνοπλη δύναμη ταχείας επεμβάσεως -σαν τα δικά μας Ε.Κ.Α.Μ.- που, μετά το φιάσκο της αποτυχημένης επεμβάσεώς τους στον νησί Utøya κατά την επίθεση του Breivik, έχουν πάρει την δουλειά τους υπερβολικώς σοβαρά και κυκλοφορούν με το δάκτυλο στην σκανδάλη!) η φάλαγγα κατευθύνθηκε προς παρακείμενο κτήριο, που τελεί υπό κατάληψη αριστεριστών και αναρχικών από το 1982 (!) με την πλήρη ανοχή, υποστήριξη και ενθάρρυνση του πολιτικού κόσμου. Η «κατάληψη Blitz», όπως είναι γνωστή, αποτελεί άντρο ανομίας, διακινήσεως ναρκωτικών, ορμητήριο βιαίων επιθέσεων αριστερών και αναρχικών και γενικώς «στρατηγείο» κάθε μορφής παραβατικότητας και αλητείας στην οποία, ως γνωστόν, ειδικεύεται η αριστερά. Σκοπός των συναγωνιστών του Ν.Κ.Α., όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, ήταν να πετάξουν τους κόκκινους στον δρόμο και να κάνουν την δουλειά που δεν μπορεί να κάνει η αστυνομία – παρά την έντονη προς τούτο επιθυμία κατοίκων και πολιτών – ή, τουλάχιστον, να δείξουν ότι το πνεύμα την αντιστάσεως είναι ακόμη ζωντανό, τολμηρό και ανένδοτο!

Καθ’ οδόν προς την  «κατάληψη Blitz» και αφού η αστυνομία συνειδητοποίησε τι επρόκειτο να συμβεί, η φάλαγγα του κινήματος δέχτηκε όπισθεν επίθεση, ακινητοποιήθηκε και όλοι οι συναγωνιστές συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βοηθητικών ανδρών, όπως ο χειριστής της κάμερας. Οι Νορβηγοί συναγωνιστές αφέθησαν ελεύθεροι το ίδιο απόγευμα, οι δε Δανοί και Σουηδοί κρατήθηκαν όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα οδηγήθηκαν στα σύνορα και απελάθησαν. Άπαντες έλαβαν ως ποινή διοικητικό πρόστιμο που αντιστοιχεί στο ποσό των περίπου 800€ (!) με πρόσχημα την δήθεν ανυπακοή στα όργανα του νόμου και για «διατάραξη κοινής ησυχίας», καίτοι η ελευθερία των διαδηλώσεων (υποτίθεται ότι) διασφαλίζεται εκ του Νορβηγικού συντάγματος για όλους ανεξαιρέτως…

Η εξέλιξη των γεγονότων είχε, σαφώς, προβλεφθεί πλήρως εκ μέρους των συναγωνιστών του Ν.Κ.Α. και, προτού κάποιος αναγνώστης εκφράσει επιπόλαια και βιαστική κριτική προς τις τακτικές τους (γιατί π.χ. επέλεξαν να κάνουν επίθεση «αυτοκτονίας» προς την κατάληψη, η οποία θα οδηγούσε άνευ αμφιβολίας στην επέμβαση της αστυνομίας), θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες περί της δομής, της λειτουργίας και του στρατηγικού πνεύματος της οργανώσεως, που αποτελούν αποτέλεσμα ασκήσεων, δοκιμών, εκπαιδεύσεως, πρακτικής εφαρμογής και εμπειρίας 24 ετών. Όπως ανεφέρθη προηγουμένως, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήσαν επιλεγμένοι συναγωνισταί, οι καλούμενοι «ακτιβισταί» του κινήματος, που αποτελούν την πιο μάχιμη και ικανή ομάδα, την αιχμή του δόρατος της οργανώσεως.

Ο όρος «ακτιβιστής» χρησιμοποιείται στο ΝΚΑ ως βαθμός στρατιωτικής ιεραρχίας και όχι ως γενικός και απροσδιόριστος επιθετικός προσδιορισμός που υιοθετείται αυθαιρέτως. Για να γίνει κάποιος “ακτιβιστής” θα πρέπει να  αποδείξει την προσωπικήν αξία του, την πίστη του στα ιδεώδη του εθνικοσοσιαλισμού, την αφοσίωσή του στο πνεύμα και στην ιεραρχία της οργανώσεως και, το πιο σημαντικό, το πνεύμα αυτοθυσίας  – δηλαδή την διάθεσή του να θυσιάσει ο,τιδήποτε τον εμποδίζει να πράξει το καθήκον του υπό την σημαία του κινήματος – επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο βαθμός του ακτιβιστού απονέμεται στον υποψήφιο σε επίσημη τελετή ορκωμοσίας και συμβολίζεται από συγκεκριμένο διακριτικό, που ο ακτιβιστής φέρει στο αριστερό πέτο της στολής του κινήματος και, όπως κάθε βαθμός στον στρατιωτικό κόσμο, αφαιρείται εάν ο ακτιβιστής δεν τηρεί πια τα απαραίτητα κριτήρια.

Οι απαιτήσεις προς τους ακτιβιστές είναι πολύ αυστηρότερες εν συγκρίσει προς τα υπόλοιπα μέλη του κινήματος. Ο ακτιβιστής οφείλει να είναι πάντοτε διαθέσιμος για όλα τα είδη πολιτικής δραστηριότητος και, απαραιτήτως, επώνυμος εκπρόσωπος του κινήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην Σκανδιναβική κοινωνία, που βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ομηρίας εντός της συνθλιπτικής ορθοπολιτικής δικτατορίας (ανεργία, στιγματισμός, εξοστρακισμός, περιθωριοποίηση, στοχοποίηση και συνεχής παρενόχληση εκ μέρους της αστυνομίας και των Μ.Μ.Ε. – και φυσικά διώξεις, πρόστιμα και ποινές φυλακίσεως, σε βαθμό που δυσκολευόμαστε να φαντασθούμε στην χώρα μας). Η αποτελεσματική δράση των ακτιβιστών-προμάχων είναι δυνατή λόγῳ της ικανής διοικητικής μερίμνης, της πλήρους υποστηρίξεως, δηλαδή, εκ μέρους των υπολοίπων και πολυαριθμοτέρων μελών, που γίνεται οργανωμένα, στρατηγικά και αποτελεσματικά. Απόδειξη επιτυχίας αυτής της αποτελεσματικής συλλήψεως και στρατηγικής είναι η διάρκειά της – πλέον ήδη άνω των δύο δεκαετιών!

 

Όπως και σε κάθε οργάνωση που βασίζεται στην εθελοντική πρωτοβουλία και δράση έτσι και στο Ν.Κ.Α., μπορεί κάποιοι στην πορεία να δυσκολεύονται να συνεχίσουν την ενεργό δράση, μπορεί κάποιοι να αποτραβιώνται – υπάρχουν όμως κι εκείνοι που παραμένουν αταλάντευτοι, αποτελώντας τους σταθερούς φορείς της συσσωρευμένης εμπειρίας του κινήματος και οι οποίοι, δικαίως και οργανικώς, κρατούν τα ηνία του. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η φυσική ανάδειξη και η αυστηρή διατήρηση μίας αυθεντικής αγωνιστικής παραδόσεως, η οποία αναγνωρίζεται ως τέτοια υπό των νεοεισερχομένων και η οποία μεταφέρεται ως πυρσός από την μία γενιά ακτιβιστών στην επομένη, υπό την επίβλεψη ασφαλώς των βετεράνων, που αποφασίζουν την στρατηγική και διασφαλίζουν την παγίωση/μεταβίβαση της παραδόσεως.

Τέτοιοι, λοιπόν, ακτιβισταί παρήλασαν στο κέντρο του Όσλο! Υπερήφανοι λευκοί νέοι, ενσυνείδητοι φορείς της φυλετικής Ιδέας και του διαχρονικού Εθνικοσοσιαλιστικού Πνεύματος αλλά και στρατιώτες της πρώτης γραμμής, διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για μία, εκ πρώτης όψεως περιωρισμένης σημασίας, επιχείρηση, η οποία όμως εκτυλίσσεται εντός στρατηγικού σχεδίου με υψηλούς και μακροχρόνιους στόχους, που υπερβαίνουν κατά πολύ την εμπνευσμένη αγωνιστική, νεανική έξαρση (μέσω ενεργοποιήσεως και συμμετοχής στην οργάνωση) που, λόγω των περιορισμών της ανθρωπίνης φύσεως, είναι για τους περισσότερους περιωρισμένης διαρκείας.

 

Υπό το φως αυτό πρέπει να κατανοηθεί η τολμηρή και άκαμπτη επιθετικότητα των ακτιβιστών του Ν.Κ.Α. – σε καμμία περίπτωση ως θερμοκέφαλη και σπασμωδική επιπολαιότητα. Πρόκειται δηλαδή για ακτιβισμό με συγκεκριμένους στόχους και υψηλό νόημα. Η αγωνιστική αυτή παράδοση καλλιεργείται και εξασφαλίζεται διά του αληθούς και ζωντανού κοινοτικού πνεύματος που διέπει το Ν.Κ.Α., το οποίο διαποτίζει όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της οργανώσεως αλλά και της καθημερινότητος των ακτιβιστών και των μελών.

Εντός της κοινότητος η αλληλοϋποστήριξη, η συμπαράσταση και η συνεργασία είναι υποδειγματικές και τα προβλήματα (κοινωνικά, οικονομικά, επαγγελματικά, νομικά κ.ά.) αντιμετωπίζονται συλλογικώς. Η παράδοση γεννά και ισχυροποιεί την κοινότητα και η κοινότητα υπερασπίζεται, συντηρεί και (ανα-)ζωογονεί την παράδοση ως αυτοτροφοδοτούμενο, κλειστό σύστημα,  του οποίου ο κεντρικός άξονας, ήτοι το ουσιαστικότερο θεμέλιο αλλά και ο ζωοδότης πυρήνας, βρίσκεται στον κόσμο των Αιωνίων Ιδεών και στο Αθάνατο Πνεύμα που εμφυσά στους νέους την αίσθηση της Τιμής, της Πίστεως και του Καθήκοντος: αυθεντικός Εθνικοσοσιαλισμός!

Τα σύγχρονα πεδία μαχών κατά του πολυσχιδούς Συστήματος, το οποίο διεισδύει και διαφθείρει όλα τα πεδία δραστηριότητος και σκέψεως των Ευρωπαίων, απαιτούν στρατηγικές που διαφέρουν πολύ εν συγκρίσει προς τον πολιτικό αγώνα των προηγουμένων δεκαετιών. Η ισχύς, όμως, της ζωντανής εικόνος υπερηφάνων, ευθυτενών και ρωμαλέων νέων, που βαδίζουν άφοβοι σε στρατιωτικό σχηματισμό, φέροντες πανάρχαια λάβαρα και ιερά σύμβολα της Λευκής φυλής, είναι αναντικατάστατη – και κανένα πολιτικό άρθρο ή σχόλιο σε κάποια ιστοσελίδα, κανένα αυτοκόλλητο σε κάποιον τοίχο, καμμία άλλη προπαγανδιστική ή εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν δύναται να εμπνεύσει τόσο άμεσα τα ιερότερα αισθήματα και τα βαθιά φυλετικά ένστικτα των Λευκών ανδρών, έστω κι αν αυτά φυτοζωούν υπό το βάρος αλλεπαλλήλων επιστρώσεων συστημικής κατηχήσεως και τρομοκρατίας, προκαλώντας ταυτόχρονα τρόμο και πανικό στα εσώψυχα των εχθρών μας!

Ως προς αυτά τα χαρακτηριστικά του, το Νορδικό Κίνημα Αντιστάσεως είναι ακαταμάχητο και πρωτοπόρο!