Εβραίος ο νέος δήμαρχος στα Ιωάννινα! Ασχολίαστο (διότι οι διατάξεις του νέου ποινικού κώδικος, επιβάλλουν την άσκηση προληπτικής αυτο-λογοκρισίας…)

Από τα αξιοσημείωτα και πρωτοφανή των τελευταίων εκλογών τοπικής αυτοδιοικήσεως υπήρξε η εκλογή ως νέου δημάρχου στα Ιωάννινα, του προέδρου της ισραηλητικής κοινότητος της πόλεως, Μωυσή Ελισάφ. Κάτι περίεργο συμβαίνει στα Ιωάννινα, απ΄ όπου, ας μην ξεχνάμε, προέρχεται και η (ιδίας καταγωγής με τον Ελισάφ), βουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ενδιαφέρον στοιχείο της υποθέσεως είναι ότι ο Ελισάφ, καθηγητής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αν και προερχόμενος από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ (με απώτερη προέλευση από το ΚΚΕ εσωτερικού!), στηρίχτηκε και από την Ν.Δ.!

Δεν θα σχολιάσουμε περισσότερο το θέμα της εκλογής ενός (“Ρωμανιώτη”) Εβραίου σε μία μεγάλη ελληνική πόλη διότι με βάση τις προβλέψεις του νέου ποινικού κώδικος (που προσφάτως ψηφίστηκε), από την μία μεριά ελαχιστοποιούνται οι ποινές για την πλειονότητα των εγκλημάτων (έτσι εξηγείται ο λόγος για τον οποίο, κατά τις εκλογές, μεταξύ των φυλακισμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δυσθεώρητα υψηλά ποσοστά!) και από την άλλη θεσπίζονται εξωφρενικώς εξοντωτικές ποινές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη “ρατσιστική συμπεριφορά”, η “ρατσιστική βία”, ο “ρατσιστικός λόγος”, η “συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης” και λοιπές προσχηματικές αθλιότητες. Διότι είναι προφανείς οι στοχεύσεις του αντεθνικού Συστήματος, διά της εισαγωγής παρομοίων νομοθετημάτων: ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου, της σκέψεως και της κριτικής! Συνεπώς, αντιλαμβανόμενοι την αναγακαιότητα της στοιχειώδους αυτοπροστασίας μας, προβαίνουμε σε μια ιδιότυπη αυτολογοκρισία, διότι κάθε περαιτέρω, επί του θέματος, σχόλιο, με βάση αυτά τα νέα αισχρά, ανελεύθερα, αντεθνικά και αντιδικαστικά νομοθετήματα, δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν κινητοποιούσε μηχανισμούς για την εξύφανση εξωφρενικών κατηγοριών…

https://www.ethnos.gr/true-social-stories/42959_o-kathigitis-moysis-elisaf-mia-xehoristi-prosopikotita

https://www.in.gr/2019/06/03/politics/kommata/ioannina-neos-dimarxos-o-moysis-elisaf/