Ἡ μυστικὴ Γοτθικὴ Τέχνη, ἡ καταστροφὴ τῆς Notre Dame καὶ ἡ σύγκρουση τῶν πολιτισμῶν.

Τεράστια θλίψη και μελαγχολία έχει καταλάβει όλη την Ευρώπη στην θέα της  καταστροφής του κορυφαίου ίσως μνημείου της Γαλλίας, ενός υπέροχου μνημείου του παγκόσμιου πολιτισμού, του ιστορικού καθεδρικού ναού των Παρισίων, της περίφημης Γοτθικής Notre Dame.

Δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά η πρόκληση και η τόσο γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς σε ένα μνημείο που προσελκύει πλήθος επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, αφού, και μόνο για τον λόγο αυτό, θα ανέμενε κανείς ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν ανάλογα της σπουδαιότητος του μνημείου και σίγουρα, εφ’  όσον συνέβαινε κάτι απρόοπτο, θα ανέμενε κανείς ότι θα υπήρχαν μέτρα πυρασφαλείας και θα εφαρμοζόταν σχέδια αμέσου κινητοποιήσεως για να αντιμετωπιστεί το κακό, ώστε, η όποια καταστροφή να περιοριστεί στο ελάχιστο – πράγμα που ανεξηγήτως δεν συνέβη!

Ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οι αρχές έσπευσαν, περιέργως, να προκαταλάβουν το πόρισμα, λέγοντας ότι η πυρκαγιά δεν προκλήθηκε από εμπρησμό αλλά μάλλον από σπινθήρα που τάχα οδήγησε σε ανάφλεξη κάποιων εύφλεκτων υλικών που ήταν αποθηκευμένα λόγω των εργασιών συντηρήσεως που ήταν εν εξελίξει στον ναό το τελευταίο διάστημα! Ωστόσο, ήδη κυκλοφορούν κάποια βίντεο που έχουν καταγράψει έναν άγνωστο μυστηριώδη τύπο με εμφάνιση που παραπέμπει σε αλλοδαπό μουσουλμάνο (με κελεμπία, μουσουλμανικό σκούφο, κλπ), να περιφέρεται σε υψηλό σημείο του ναού, όπου κανονικά δεν επιτρέπεται να βρίσκονται μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς! Στην παρατήρηση αυτή έρχεται να προστεθεί μία πληροφορία που έγινε γνωστή, σύμφωνα με την οποία, ένα συνεργείο που νωρίτερα εκτελούσε τεχνικές εργασίες εντός του ναού, είχε ολοκληρώσει τις εργασίες αυτές τουλάχιστον μιάμιση ώρα προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά, οπότε δύσκολα θα μπορούσε η πυρκαγιά να αποδοθεί σ’  αυτές τις εργασίες, όπως αρχικώς αφέθη να εννοηθεί.

Επιπροσθέτως, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν διάφορους αραβοειδείς τύπους να χασκογελάνε στην θέα του πυρπολημένου ναού και να κραυγάζουν Αλλάχ-ου-ακμπάρ(!!!), στοιχείο που επίσης συνδυάζεται με τον κατακλυσμό του διαδικτύου με μηνύματα μουσουλμάνων που τους εμφανίζουν ξεδιάντροπα να επιχαίρουν και να πανηγυρίζουν στην θέα της  κατεστραμμένης Notre Dame! Αν κοντά σ’  αυτά συνυπολογιστεί μία παρομοίως καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε μόλις έναν μήνα πριν (στις 17.03.2019) έναν άλλο ιστορικό ναό των Παρισίων (τον δεύτερο σε μέγεθος μετά την Notre Dame), τον ναό του Αγ. Σουλπικίου, που και αυτή η επίθεση ήταν μία από τις πάρα πολλές (εμπρησμούς, βανδαλισμούς, κλπ,) που έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια (και δη τους τελευταίους μήνες) με στόχους ναούς της Γαλλίας, για τις οποίες δεν έχουν αποκαλυφθεί οι υπαίτιοι, καταλαβαίνουμε ότι η πυρκαγιά στην Notre Dame ούτε τυχαία ήταν, ούτε πιθανότατα άσχετη με την εν εξελίξει σύγκρουση φυλών και πολιτισμών, με την ακήρυχτη μονομερή επίθεση που δέχεται η Ευρώπη από το βαρβαρικό Ισλάμ.

Η καταστροφή της Notre Dame συνιστά βαρυσήμαντο γεγονός, το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με την ευρωπαϊκή ιστορία της τέχνης. Η Notre Dame δεν είναι ένα τυχαίο αρχιτεκτόνημα. Πρόκειται για έναν Γοτθικό ναό που συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον εμβληματικών συμβόλων του δυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμού! Τηρουμένων των αναλογιών, η Notre Dame αποτελεί για την μεσαιωνική τέχνη ό,τι είναι ο Παρθενών των Αθηνών για την αρχαία τέχνη.  Η γοτθική τέχνη, της οποίας ο ναός της Notre Dame αποτελεί εξαίσιο δείγμα, εσωκλείει την παραδοσιακή μυστική γνώση της Αρίας Ευρώπης, θεματοφύλακες της οποίας εκείνη την εποχή ήσαν εν πολλοίς οι μυστηριώδεις συντεχνίες των τεκτόνων που την σχεδίασαν και την έκτισαν. Η ίδια η δομή αλλά και κάθε αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική λεπτομέρεια αυτού του ναού: τα γλυπτά, τα βιτρό, οι υδρορροές, το εκκλησιαστικό όργανο – τα πάντα – αποτελούν συμβολικά μηνύματα για μύστες. Αποτελεί λοιπόν η Notre Dame ένα αρχιτεκτόνημα που περικλείει βαθύτατες ιδέες εσωτερισμού.

Αυτήν, την μυστική διάσταση της Notre Dame, παρουσιάζει πιο αναλυτικά ο σπουδαίος εσωτεριστής φιλόσοφος Π. Ουσπένσκυ (μαθητής του Γ.Ι. Γκουρτζίεφ) σε ιδιαίτερο κεφάλαιο του  εμβριθούς έργου του «Ένα Νέο Πρότυπο του Σύμπαντος», στο οποίο ανεπιφύλακτα σας παραπέμπουμε για περισσότερη μελέτη (έχει εκδοθεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος).

Αξίζει να ανακαλέσουμε επίσης στην μνήμη μας την συμβολική πράξη ενός σπουδαίου πνευματικού ταγού της Ευρωπαϊκής Παραδόσεως, του Γάλλου ιστορικού, συγγραφέως, λογίου και ακτιβιστού,  Dominique Venner,  ο οποίος επέλεξε την Notre Dame ως δραματικό σκηνικό της συγκλονιστικής αυτοκτονίας του, στις 21 Μαΐου του 2013, αυτοκτονίας που δεν αποτελούσε παρά μία συγκινητική θυσία, ένα διάβημα διαμαρτυρίας και μία κραυγή αγωνίας προς αφύπνισιν των Λευκών Ευρωπαίων, τούς οποίους θέλησε με τον τραγικό αυτό τρόπο να ταρακουνήσει, ελπίζοντας να ξυπνήσουν, έστω την ύστατη ώρα, από τον λήθαργο της αφασίας και της αμεριμνησίας και να πολεμήσουν για την Φυλή, για την Τιμή, για το Αίμα τους, για την υπεράσπιση της Ευρώπης και του Πολιτισμού της, που διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο υπό το βάρος του καλπάζοντος εκφυλισμού, της βαθυτάτης παρακμής και ιδίως, αμεσότατα, από την μαζική εποικιστική εισβολή ασιατικών και αφρικανικών ορδών που κατακλύζουν τις Ευρωπαϊκές Πατρίδες!

ΕΙΘΕ ΤΟΥΤΟ Ν᾿ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΕΝΑ ΒΑΡΥ ΣΗΜΑΝΤΡΟ (καμπάνα) ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΡΚΩΜΕΝΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!