(Τουρκο)εθνικιστικοῦ ἔργου Σύριζα συνέχεια: Σχέδιον Γαβρόγλου πρὸς συρρίκνωσιν/ἐξάλειψιν τοῦ “ἐνοχλητικοῦ” Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης ἐν ἐξελίξει!

Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, πρώην Πρύτανης ΔΠΘ:  

Ο σχεδιασμός «Γαβρόγλου» για το κλείσιμο του ΔΠΘ

«Τελικά ο Γαβρόγλου μετατρέπει το ΔΠΘ από ένα ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό πανεπιστήμια σε ένα θνησιγενές ΙΕΚ τρίτου κόσμου με ημερομηνία λήξης» 

“Σήμερα έχει γίνει φανερό και στον πλέον αδαή ότι ο Γαβρόγλου με συνενοχή, αν όχι σε πλήρη συνεργασία, με τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τις πρώτες ημέρες στο Υπουργείο Παιδείας έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο για την συρρίκνωση (και αργότερα εξάλειψη) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.”

 Εν συνεχείᾳ της προηγουμένης σχετικής μας ἀναρτήσεως σχετικά με την τουρκόστροφη εκπαίδευση στη Θράκη, συμπληρώνουμε με την είδηση ότι ο τουρκόφιλος ψυχοπαθής μαρξιστής Γαβρόγλου απροκάλυπτα ακολουθεί επιθετική πολιτική εναντίον του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Ο στόχος είναι η υποβάθμιση του ιδρύματος και μακροπρόθεσμα το κλείσιμο του. 

Ο πρώην πρύτανης του Δ.Π.Θ. έχει στείλει ανοικτήν επιστολή σχετικά με αυτό το θέμα, χωρίς όμως και να τολμάει να αναφέρει τους προφανείς αντεθνικούς λόγους του πολέμου προς το Ίδρυμά του. 

Χαρακτηριστικό δείγμα της επιθετικής σχετικής τακτικής Γαβρόγλου/Σύριζα αποτελεί το σχέδιο ίδρυσης τέταρτης Νομικής σχολής (στο Παν/μιο Πατρών). Ο βασικός στόχος αυτού του σχεδίου είναι η αποδυνάμωση της Νομικής του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, η οποία είναι και η πιο ισχυρή σχολή στο Ίδρυμα λόγω του αντικειμένου της και των πολιτικών και άλλων διασυνδέσεων των καθηγητών της.