Παρατηρήσεις καὶ σκέψεις ἐπ᾿ ἀφορμῇ τοῦ προσφάτου ἐπεισοδιακοῦ συλλαλητηρίου γιὰ τὴν Μακεδονία (Δ.Ε.Θ.)

Όπως συνέβη και στα προηγούμενα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν κατά της ιστορικών διαστάσεων κυβερνητικής προδοσίας στο μακεδονικό ζήτημα, ομάδα του ΑΡΜΑτος ήταν παρούσα και στο τελευταίο επεισοδιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα της εκεί πρωθυπουργικής ομιλίας με αφορμή την έναρξη της φετινής Δ.Ε.Θ..

Καθώς έχει πια παρέλθει πάνω από μία εβδομάδα από την ημέρα του συλλαλητηρίου, όπου μάλιστα βρεθήκαμε επί πολλές ώρες στο επίκεντρο του μετώπου των ταραχών, βιώνοντας άμεσα τα όσα συνέβησαν, μπορούμε να καταθέσουμε κάποιες παρατηρήσεις, διαπιστώσεις και σκέψεις πάνω στα όσα διεδραματίσθησαν.

  1. Η αντεθνική κυβερνητική κομπανία έκανε το παν κατά τις ημέρες που προηγήθησαν του συλλαλητηρίου, ώστε να αποθαρρύνει και να τρομοκρατήσει όσους σκόπευαν να παραστούν σ’ αυτό, διαδίδοντας ότι θα γίνουν επεισόδια (ο ορισμός της «αυτοεκπληρουμένης προφητείας», αφού τέτοιες ήταν οι κυβερνητικές εντολές προς την αστυνομία που τα προκάλεσε!), αφήνοντας επίσης να διαρρεύσει το πόσες χιλιάδες αστυνομικών δυνάμεων θα επιστρατεύονταν για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών και την προστασία του – «κινηματικού», όπως κάποτε συνήθιζε να αυτοπροσδιορίζεται – Alexis (ο οποίος μάλιστα κάποτε δεσμευόταν πως θα καταργούσε τα ΜΑΤ…) και βέβαια κινητοποιώντας τις γνωστές φίλιές της παρακρατικές ομάδες αναρχοτραμπούκων που, όταν πρόκειται για την προστασία της ροζ κυβερνητικής μαφίας, αποδεικνύονται στην πράξη οι πιο πιστοί πραιτωριανοί του διεφθαρμένου κράτους και στυλοβάτες της ανθελληνικής εξουσίας του. Σχετικά μ’  αυτό, ενδεικτικό ήταν ένα συμβάν, που επιμελώς αποσιωπήθηκε από τα μ.μ.ε., κατά το οποίο αναρχόσκυλα στην υπηρεσία όμως των συμφερόντων των ανθελλήνων εξουσιαστών  (δήθεν «αντεξουσιαστές» κατά τα λοιπά…) έστησαν ενέδρα και επετέθησαν σε  πολίτες που είχαν φθάσει με τραίνο στην Θεσσαλονίκη καθώς έβγαιναν από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Προφανώς τους στοχοποίησαν ως πατριώτες που θα λάμβαναν μέρος στο συλλαλητήριο από κάποια σημαία που θα είχαν μαζί τους. Έχουν δε και το απύθμενο θράσος να προβάλλουν και αυτό από το βρωμερό τους παρακρατικό Ἰντυμήντια, επαιρόμενοι για το … ανδραγάθημά τους, υπογράφοντες μάλιστα ως «Νοσταλγοί του Μελιγαλά»:  «Η κίνηση μας πραγματοποιήθηκε μόλις τρεις μέρες μετά τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, με αφορμή τη ΔΕΘ. Εκεί, οι σύντροφοι-ισσες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο κράτος και στους φασίστες που κυκλοφορούσαν στην πόλη με την ανοχή και την ασυλία των κατασταλτικών δυνάμεων. Από το σταθμό των τρένων και το τσάκισμα των φασιστών εκεί, μέχρι τη διαδήλωση (μαζί με όλα τα ζητήματα που αναδείκνυε) και το κυνήγι των φασιστών στην πλατεία Ναυαρίνου, έγινε σαφές ότι ο αγώνας για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης συνεχίζεται, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τις πόλεις μας να γίνουν ορμητήρια για τη διάχυση του μίσους και του ρατσισμού στην κοινωνία και ότι η μόνη προοπτική για τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους βρίσκεται μέσα στη φλόγα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.»
  2. Η ανθελληνική κομπανία έκανε επίσης το παν, ώστε να αποτρέψει όσο μπορούσε την προσέλευση των διαδηλωτών στο σημείο στου συλλαλητηρίου, περιορίζοντας την κυκλοφορία, αποκόπτοντας δρόμους, εμποδίζοντας την διέλευση ακόμα και των πεζών, ακόμα και σε περιοχές πολύ μακρύτερα του συνεδριακού κέντρου όπου θα μιλούσε ο Alexis, που ήταν ο προφανής στόχος των οργισμένων διαδηλωτών. Κάποια δε λεωφορεία, που μετέφεραν διαδηλωτές από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, η αστυνομία τα ανάγκασε ν᾿ αποβιβάσουν τους επιβάτες τους πολλά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, προκειμένου να καταστεί περίπου αδύνατον να προσεγγίσουν το σημείο. Στην δε ανατολική πλευρά της παραλίας, απ’ όπου συνέρεαν πλήθη διαδηλωτών, έγινε πρόσθετο σαμποτάζ με την τοποθέτηση πλήθους λεωφορείων της αστυνομίας κάθετα στην παραλιακή λεωφόρο και στον πεζόδρομο της παραλίας, κατά τρόπον ώστε να σχηματισθεί ένα τείχος σχεδόν αδιαπέραστο από τους προσερχομένους πεζούς (στο ύψος των ομπρελών του Ζογγολόπουλου). Κατόπιν όλων αυτών πολλοί διαδηλωτές (ο αριθμός τους είναι αδύνατον να προσδιορισθεί) δεν κατάφεραν ποτέ να φθάσουν στο σημείο του συλλαλητηρίου, πράγμα που συνιστά ευθεία παραβίαση του θεμελιώδους, συνταγματικώς κατοχυρωμένου, δικαιώματος του συνέρχεσθαι, που αίρεται μόνον σε περιπτώσεις κηρύξεως στρατιωτικού νόμου! Συνεπώς, η παρούσα αντεθνική κυβέρνηση, με βάση αυτούς τους περιορισμούς που επέβαλε, δεν απέχει πόρρω από την άσκηση δικτατορικής εξουσίας.
  3. Παρ΄ όλα όμως τα αθέμιτα και παράνομα εμπόδια και την τρομοκρατία, ήδη πριν τις 7.00 μ.μ. που ήταν η ώρα ενάρξεως του συλλαλητηρίου πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία, καθώς η πυκνότητα του κόσμου ήταν μεγάλη από το ύψος του ξενοδοχείου Macedonia Palace ώς και πέρα από τον Λευκό Πύργο. Και ο κόσμος συνέχιζε να προσέρχεται (αν και, τουλάχιστον από τα ανατολικά και τα βόρεια, η προσέλευση είχε καταστεί σχεδόν αδύνατη).
  4. Βλέποντας προφανώς από τα διάφορα drones που επιστρατεύθηκαν το μέγεθος του πλήθους που συνέχιζε να συρρέει, οι πραιτοριανοί του καθεστώτος έλαβαν την απόφαση για την βιαία διάλυση του συλλαλητηρίου, εξαπολύοντας χημικό πόλεμο. Ο χημικός πόλεμος εξαπολύθηκε από τα ΜΑΤ (συμμαχητές των αφιονισμένων ως άνω «Νοσταλγών του Μελιγαλά»!) χωρίς καν αφορμή! Διότι εξαπολύθηκε ακριβώς μόλις ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών με κατεύθυνση προς τον χώρο του συνεδριακού κέντρου (μέσω της οδού 3ης Σεπτεμβρίου), χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια βίαιη επίθεση από πλευράς διαδηλωτών προς τις πολυάριθμες και πυκνά παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις που έφρασσαν πλήρως τον δρόμο. Συνάδει πράγματι εν προκειμένῳ η χρήση του όρου «χημικός πόλεμος», που πλέον δεν είναι καθόλου υπερβολική, διότι ο όγκος, η έκταση και η διάρκεια της συνεχούς ρίψεως δακρυγόνων και άλλων δραστικών χημικών ουσιών υπήρξε πρωτοφανής. Είναι βέβαιο ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει γίνει τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών – αν όχι στην Ελλάδα, σίγουρα πάντως στην Θεσσαλονίκη. Για πολλές ώρες τα νέφη των χημικών είχαν σκεπάσει όλο το κέντρο της πόλης! Και να σκεφθεί κανείς ότι μία εκ των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η κατάργηση της χρήσεως χημικών από τα ΜΑΤ (… που επίσης θα καταργούνταν…).

Τα αλλεπάλληλα ψεύδη και η υποκρισία αυτής της κυβερνήσεως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις του παρελθόντος κυριολεκτικώς ωχριούν μπροστά της!

  1. Ξεκίνησε λοιπόν μία πολύωρη αντιπαράθεση διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, η οποία προϊόντος του χρόνου κλιμακώθηκε, καθώς η χρήση χημικών εκ μέρους της αστυνομίας ήταν συνεχής και ανελέητη – και, το πιο αξιοσημείωτο, δεν περιορίστηκε στο μέτωπο της αντιπαραθέσεως όπου ήσαν οι πιο νέοι και δυναμικοί εκ των διαδηλωτών αλλά, προφανέστατα σκοπίμως, προκειμένου πάση δυνάμει να επιτευχθεί η διάλυση του συλλαλητηρίου, επεκτάθηκε σε ολόκληρο το ανάπτυγμα του πλήθους, εντός του οποίου συνυπήρχαν απλοί καθημερινοί άνθρωποι πατριωτικών αισθημάτων, γυναίκες, ρασοφόροι, ηλικιωμένοι, παιδιά, ακόμα και μωρά σε καρότσια! Όλοι αυτοί δέχτηκαν μαζικώς και αδιακρίτως τα δακρυγόνα, τις κροτίδες κρότου-λάμψεως και εκδιώχθηκαν κακήν κακώς. Επεκράτησε πανδαιμόνιο. Άνθρωποι τραυματίστηκαν (από πέτρες, καπνογόνα κ.λπ.), άλλοι ποδοπατήθηκαν, άλλοι λιποθύμησαν, κάποιοι έπεσαν στην θάλασσα, παιδάκια έκλαιγαν, ηλικιωμένοι έχαναν τις αισθήσεις τους. Συνέβη μάλιστα το πρωτοφανές, να βληθεί με δακρυγόνο μέχρι και ασθενοφόρο! Ούτε σε εμπόλεμη ζώνη δεν συμβαίνουν αυτά.  Όλους τους συγκεντρωμένους Έλληνες τους έπνιγαν όχι μόνον τα δακρυγόνα αλλά και η οργή για τους ανθέλληνες της εξουσίας και τους αδίστακτους πραιτωριανούς τους, που προφανώς ήσαν επιλεγμένοι με πολιτικά κριτήρια, διότι ουδόλως φάνηκε να τους πτοεί το γεγονός ότι και οι ίδιοι έφεραν στις στολές τους το ίδιο εθνόσημο (αλλά και τον Ἠλιο της Βεργίνας!) που έφεραν και οι διαδηλωτές στις σημαίες τους…

Ενδεικτικό τούτου είναι το περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικοί έβριζαν διαδηλωτές με την χυδαία ανθελληνική χουλιγκανική ύβρη «Βούλγαροι»! Αποτελεί τομή στην σύγχρονη ελληνικήν ιστορία το γεγονός ότι η αστυνομία, ως θεσμός που, στην συνείδηση των περισσοτέρων πατριωτών, μάλιστα δε του συντηρητικού χώρου, ήταν πάντοτε ταυτισμένη με το εθνικό στοιχείο (ίσως με ιστορικό υπόβαθρο την δράση της χωροφυλακής κατά την διάρκεια του αντισυμμοριακού αγώνος), με την στάση που επέδειξε στο συλλαλητήριο αυτό (έχοντας όμως ήδη εγκαινιάσει αυτήν την τακτική από το συλλαλητήριο των Πρεσπών) διαλύει κάθε αμφιβολία και κάθε αυταπάτη περί του απολύτως ανθελληνικού καθεστωτικού χαρακτήρος της, καθώς με δεδομένη την αντεθνική στάση της προϊσταμένης εντολοδότριας κυβερνήσεως (και παρά τις ενδεχόμενες αντίθετες διαθέσεις μεμονωμένων αστυνομικών) ως δομή και ως μηχανισμός καταστολής στρέφεται ανενδοίαστα εναντίον του ελληνικού λαού και του Έθνους προκειμένου να προστατεύσει τους  φαυλοπροδοτικούς εξουσιαστές. Δεν θα απέκλειε κανείς να αποτελεί τούτο και παράπλευρη επιδίωξη των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ: να παγιώσει σχέσεις εχθρότητος μεταξύ των ελλήνων πατριωτών και της αστυνομίας, μετατρέποντας την τελευταία σε τυφλό όργανο και στυλοβάτη μίας εξουσίας που κινείται σε τροχιά εκσταλινισμού.

  1. Το μέτωπο της αντιπαραθέσεως και των ταραχών για μεγάλο διάστημα κινούνταν μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο. Κατόπιν, υπό την πίεση των ΜΑΤ, μετεφέρθη μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ακολούθως μπροστά από τον Λευκό Πύργο μέχρι που, κατόπιν σφοδράς επιθέσεως των αστυνομικών δυνάμεων με νέα εκτεταμένη χρήση χημικών, το εναπομείναν πλήθος υπεχώρησε παραλιακώς προς την πλατεία Αριστοτέλους – περί δε την 10.30 μ.μ. υπήρξε σταδιακή αποκλιμάκωση των ταραχών. Μία αξιοσημείωτη παρενέργεια ήταν η εξής: κατά την διάρκεια της υποχωρήσεως των διαδηλωτών κατόπιν της τελικής επιθέσεως των ΜΑΤ, η οργή πολλών διαδηλωτών ξέσπασε επί των καφετεριών της παραλιακής ζώνης και των θαμώνων τους που εισέπραξαν, κατά κάποιον τρόπο, τα επίχειρα της αδιαφορίας τους ενώπιον της πρωτοφανούς επιθέσεως εναντίον Ελλήνων που διαδήλωναν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, εναντίον της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών που παραβιάζει την ιστορική αλήθεια και ακρωτηριάζει της ελληνική εθνική ταυτότητα και την πατρογονική κληρονομιά του ελληνικού Έθνους. Βλέποντας λοιπόν κάποιους εκ των θαμώνων των καφετεριών να φωτογραφίζουν τα διαδραματιζόμενα, ωσάν να επρόκειτο για κάποιο show, κάποιοι διαδηλωτές, που είχαν δεχτεί την πολλαπλή και παρατεταμένην επίθεση των ΜΑΤ, άρχισαν να αναποδογυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων με όλα τα μαχαιροπίρουνα, πιατέλες και ποτήρια που βρίσκονταν επάνω…
  2. Πέραν της παρατηρήσεως σχετικώς με την συμπεριφορά της αστυνομίας η οποία, με βάση την επιθετική στάση και τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε εναντίον απλών Ελλήνων πατριωτών που διαδήλωναν για τα δίκαια του Ελληνισμού, ταυτοποιείται πλέον σαφώς και αδιαμφισβητήτως ως εχθρική δύναμη ακόμη και από τους συντηρητικούς που έτρεφαν έως τώρα αυταπάτες ως προς αυτό, ένα άλλο επίσης αξιοπρόσεκτο στοιχείο του συλλαλητηρίου ήταν η συνύπαρξη σ’ αυτό όλως ετεροκλήτων στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας. Έβλεπε κανείς, όπως και στα προηγούμενα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, την αρκετά σουρρεαλιστική εικόνα της συνυπάρξεως δίπλα δίπλα, στις ίδιες γραμμές, εντελώς διαφορετικών ανθρωπότυπων: από ρασοφόρους, κοπελίτσες κατηχητικών και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων έως δυναμικούς ακτιβιστές εθνικιστικών ομάδων καθώς και χούλιγκανς ποδοσφαιρικών συνδέσμων αλλά και μίαν μάζα απλών καθημερινών ανθρώπων, οικογενειών κ.λπ. να συνθέτουν το κοινωνικό φάσμα των διαδηλωτών. Η συνύπαρξη όλων αυτών των φαινομενικώς αταίριαστων τύπων αποτελεί υπόβαθρο μίας εν δυνάμει οσμώσεως εντός του σώματος της ελληνικής κοινωνίας, που είναι απρόβλεπτο πώς ενδεχομένως θα εξελιχθεί κατά το προσεχές διάστημα και το αν θα λάβει και κάποια πολιτική έκφραση.
  3. Με την ανωτέρω διαπίστωση σχετίζεται και η επόμενη παρατήρηση. Όπως ακριβώς φάνηκε και στα προηγούμενα συλλαλητήρια, και στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. ήταν επίσης κραυγαλέως εμφανές ότι τα ετερόκλητα πλήθη των διαδηλωτών λειτουργούν ακέφαλα, παντελώς ασυντόνιστα και ακαθοδήγητα, γι’ αυτό και, παρά το μεγάλο αριθμητικό μέγεθός τους, είναι ευχερώς αντιμετωπίσιμα από τις δυνάμεις καταστολής. Πρόκειται για μια παρατήρηση που έχουμε διατυπώσει και σε προηγούμενες ανάλογες αναφορές μας μετά τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό που προηγήθηκαν.
  4. Αξιοσημείωτο στοιχείο που προοιωνίζει εξελίξεις είναι αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως ριζοσπαστικοποίηση των εθνικών/πατριωτικών μαζών. Ως αποτέλεσμα των εντάσεων και των συγκρούσεων των συλλαλητηρίων διαμορφώνεται με ταχείς ρυθμούς μία κοινωνική κατηγορία νέων ανθρώπων με διάθεση για έντονη δράση, με διάθεση να συγκρουσθούν με τις δυνάμεις καταστολής. Με αφορμή την αναζωπύρωση του Μακεδονικού και την ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Πρεσπών, βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον μίας διαδικασίας συγκροτήσεως επαναστατικών μαζών – αυτή την φορά με εθνικό πρόσημο! Αυτό αποτελεί ένα καινούργιο στοιχείο εντός της ελληνικής κοινωνίας, που έχει την σημασία του αν ιδωθεί σε συνάρτηση με την γενική χρεωκοπία του πολιτικού κόσμου, τον ευτελισμό ΟΛΩΝ των κομμάτων, την πλήρη απαξίωση (διά του κυβερνητισμού που την ξεγύμνωσε) και της αριστεράς, την εν γένει απουσία της Χ.Α. που σε κομματικό επίπεδο κεφαλαιοποιούσε έως πρόσφατα αυτή την τάση, την προϊούσα οικονομική κρίση, που όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε αλλά μάλλον επιτείνεται και, βέβαια, την κλιμάκωση της λαθροεποικιστικής εισβολής, που αλλάζει ραγδαία την δημογραφία της χώρας. Εκρηκτικό το μείγμα, δύσκολα προβλέψιμες οι εξελίξεις. Απομένει ίσως ένα ιστορικό απρόοπτο ως καταλύτης διεργασιών που θα συγκλονίσουν συθέμελα και θα οδηγήσουν σε οριστική κατάρρευση, όμως ενδεχομένως δυνάμει απολήγουσαν εις ριζικήν αναδόμηση, μία χώρα και έναν λαό σε οριακή κατάσταση σήψεως και παρακμής.
  5. Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η (μη) προβολή και η μη ανάδειξη όλων αυτών των διαστάσεων του συλλαλητηρίου από τα μ.μ.ε.. Όσον αφορά τα φιλοκυβερνητικά μ.μ.ε. ήταν βέβαια αναμενόμενη μία τέτοια στάση αποσιωπήσεως και υποβαθμίσεως των όσων συγκλονιστικών συνέβησαν στο συλλαλητήριο με το ανεπανάληπτο όργιο καθεστωτικής βίας της αστυνομίας εναντίον των πατριωτών διαδηλωτών. Το εντυπωσιακό όμως ήταν ότι παρόμοια τακτική υποβαθμίσεως παρατηρήθηκε και από τα θεωρούμενα αντικυβερνητικά μ.μ.ε., στοιχείο που φανερώνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Μακεδονίας (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!) υπάρχει γενική συμπαιγνία και συνενοχή, η οποία ενορχηστρώνεται από κέντρα εκτός Ελλάδος, τα οποία κομίζουν συγκεκριμένα οφέλη από τους γεωπολιτικούς, γεωστρατηγικούς και γεωοικονομικούς σχεδιασμούς και τις αντίστοιχες μεταβολές που δρομολογούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια με επίκεντρο το Μακεδονικό. Δεν είναι άλλωστε άσχετη η παρουσία του κορυφαίου πολεμικού πλοίου του 6ου Αμερικανικού στόλου (εξειδικευμένου στον ηλεκτρονικό πόλεμο) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την ημέρα του συλλαλητηρίου καθώς και η φημολογούμενη παρουσία αμερικανών πρακτόρων (ίσως δε και ελευθέρων σκοπευτών) στην πόλη, προκειμένου να προστατευθεί ο, πρόθυμος στο ξεπούλημα κάθε εθνικού δικαίου στον ξένο παράγοντα, πολύτιμός τους Alexis…. Ωστόσο οι αυτόπτες μάρτυρες των όσον συνέβησαν ήσαν τόσες χιλιάδες, που το τι συνέβη ήταν αδύνατον να μη διαδοθεί. Γι’  αυτό, μετά το δημοσιογραφικό μούδιασμα των πρώτων ημερών που ακολούθησαν το συλλαλητήριο, κάποια μ.μ.ε. αναγκάστηκαν να κάνουν κάποιες (αν και πολύ περιορισμένες, με βάση όσα συνέβησαν) αναφορές τις επόμενες ημέρες. Κάποια βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το συλλαλητήριο είναι συγκλονιστικά, όμως δεν παίχτηκαν από τα μ.μ.ε. …  Εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι αυτή η εκστρατεία αποσιωπήσεως θα αποβεί μπούμερανγκ για όσους την ακολουθούν.  Παρ’ όλ΄ αυτά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι και στον αστικό (ηλεκτρονικό) τύπο δημοσιεύθηκαν ορισμένα άρθρα τα οποία αναλύουν εύστοχα τα του συλλαλητηρίου της Δ.Ε.Θ.. Ενδεικτικά παραπέμπουμε στα εξής δύο:

https://www.protothema.gr/blogs/ioannis-abatzoglou/article/819940/itan-epituhimeno-to-sullalitirio-gia-tin-makedonia-sti-deth/

https://slpress.gr/politiki/katastelontas-kai-geloiopoiontas-ta-syllalitiria/

Στις εξελίξεις επί του φλέγοντος Μακεδονικού Ζητήματος θα επανέλθουμε συντόμως, καθώς επίκειται εντός των επομένων ημερών το δημοψήφισμα στα Σκόπια, το οποίο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο εξελίξεων, που θα επηρεάσουν αναπόφευκτα την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Η εμπλοκή του διεθνούς παράγοντος υπέρ των ανθελληνικών μεθοδεύσεων είναι παραπάνω από απροκάλυπτη:μάλλον ως προκλητική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Οι διεθνείς πιέσεις, το γλείψιμο και η εξαγορά είναι τέτοια, ώστε η επικράτηση του ΝΑΙ στα Σκόπια είναι περίπου βεβαία. Άλλωστε η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πλήρη επικράτηση των διαχρονικών θέσεων των Σκοπιανών. Έλαβαν τα πάντα παραχωρώντας ολίγες ανούσιες και αυταναιρούμενες υποσημειώσεις. Και είναι περισσότερο από προφανές ότι εφ’ όσον, όπως φαίνεται, επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα των Σκοπίων, με βάση την συμφωνία, ακόμα και μία επόμενη κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις, ακόμα και αν δεν επικυρωθεί από την ελληνική βουλή. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξη μετά την ομιλία του στην Δ.Ε.Θ.:  Ότι η υπογραφείσα συμφωνία δεσμεύει νομικώς την χώρα, ιδίως σε σχέση με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το εξωφρενικά προκλητικό, ανιστόρητο, κλεμμένο όνομα ως χαρακτηρισμό εθνότητος και γλώσσας. Δυστυχώς μόνο μία εθνική κυβέρνηση θα μπορούσε να ανατρέψει τα δυσμενή τετελεσμένα της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ – και μία μελλοντική κυβέρνηση απάτριδων φιλελέδων υπό τον Κούλη, μόνο εθνικά χαρακτηριστικά δεν  θα έχει.

Κλείνοντας τονίζουμε ότι εν  όψει όλων αυτών των εξελίξεων εμείς ως ΑΡΜΑ είμαστε παρόντες, είμαστε σταθεροί και ακλόνητοι, ευρισκόμενοι πάντοτε στις επάλξεις και έχοντες πάγιο προσανατολισμό, με κεντρικό Άξονα αναφοράς κοσμοθεωρητικής τάξεως.