Θεσσαλονίκη 2013: Η πόλη της ανωμαλίας.

Εδώ και μερικά χρόνια η Θεσσαλονίκη επιδιώκει να προβάλει μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Δεν είναι πλέον η προσφυγική πόλη με τον συντηρητικό πληθυσμό, που διαιωνίζει τις πατροπαράδοτες αξίες και τα έθιμα των περιοχών απ’ όπου προήλθε ο καθένας. Ο ιστορικός χαρακτήρας αυτής της πόλεως όχι μόνον δεν τονίζεται αλλά παραγκωνίζεται και επικαλύπτεται πλέον με ένα τεράστιο «ρόζ» ,αλλά για την ακρίβεια πολύ σκοτεινό, πέπλο. Κάθε μέρα κάνουν την εμφάνιση τους σε πολυσύχναστα για την νεολαία μέρη, καινούρια κέντρα ανωμαλίας που χαρακτηρίζονται ως «gay bar» ή «gay friendly» μαγαζιά. Τα τελευταία χρόνια πάνω από 20 τέτοιου είδους μαγαζιά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κέντρο της πόλεως. Στους ταξιδιωτικούς οδηγούς του εξωτερικού η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως προορισμός για ομοφυλόφιλους και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί ενημερώνονται συνεχώς εξ αιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης του gay-τουρισμού, κάτι που προωθείται εδώ και χρόνια από το Υπουργείο Τουρισμού.
Η εκλογή του μέθυσου Μπουτάρη ως δημάρχου της Θεσσαλονίκης έφερε τα πράγματα σε ακόμη πιο ακραία θέση. Μετά τα χρηματοδοτούμενα από τον δήμο «αντιρατσιστικά φεστιβάλ», «φεστιβάλ κατά της ομοφοβίας», του «gay parade» και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο ανώμαλος νους ενός αλκοολικού αρρωστημένου παρακμιακού, λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες το «15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών» (γκέι – λεσβιακών – αμφιφυλοφιλικών – τρανσσεξουαλικών)!!! Πρόκειται για ένα 10ήμερο όπου θα συζητηθεί και θα προβληθεί ό,τι πιο αρρωστημένο μπορεί να επινοήσει ένας σεξουαλικώς διαταραγμένος νους, όπως οι συναισθηματικές σχέσεις ομοφυλοφίλων και τρανσσεξουαλικών γυναικών και ανδρών, ο ερμαφροδιτισμός, η συστράτευση γονιών με τα Γκ.Λ.Α.Τ. παιδιά τους(!!!), τα πολιτικά δικαιώματα, ο συσχετισμός της ομοφυλοφοβίας με τον ρατσισμό, ο χριστιανισμός και ο ισλαμισμός, η ομοφυλοφιλία σε μεγάλη ηλικία, οι νέες μορφές οικογένειας των Γκ.Λ.Α.Τ. προσώπων,, οι σχέσεις φορέων του ιού HIV και ασθενών AIDS, η δόμηση της ταυτότητας ερωτικού προσανατολισμού, όπως και την κοινωνικοποίηση του βιολογικού φύλου.
Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ομιλητών είναι καθηγητές πανεπιστημίων και κυρίως των παιδαγωγικών σχολών. Όλα αυτά βέβαια θα γίνονται με την υποστήριξη της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, καθώς και από ένα πλήθος υποστηρικτών όπως: οι Πρεσβείες της Ελβετίας και Σουηδίας, τα Γεν. Προξενεία της Γαλλίας και των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, η «Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης» και το «Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών».
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι τα παραπάνω αποτελούν υπερβολές. Όλα τα παραπάνω όμως είναι η πικρή πραγματικότητα. Είναι πραγματικά εξωφρενικό το γεγονός της χρηματοδοτήσεως και διαφημίσεως τέτοιων εκδηλώσεων από δημόσιο χρήμα και από εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η σήψη του λευκού ανθρώπου είναι πλέον κάτι παραπάνω από έκδηλη σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Ο οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός μόνο αηδία μπορεί να μας δημιουργήσει.