Μητροπολίτης πέντε αστέρων


Στον… τουρισμό ποντάρει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, καθώς από το 2009 έχει ξεκινήσει μια γιγαντιαία επένδυση στην περιοχή του, αναπτύσσοντας την ξενοδοχειακή μονάδα «Σήμαντρον» στο χωριό Ελαιώνας της Αχαΐας.

Ο μητροπολίτης της Αιγιαλείας, ο οποίος -ουκ ολίγες φορές- έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του και τις επιθέσεις που εξαπολύει εκατέρωθεν, υλοποιεί τη 2η τουριστική αναπτυξιακή προσπάθεια στην παραλιακή περιοχή του Διακοφτού Αχαΐας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γενική Διεύθυνση περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ γνωμοδότησε θετικά για τον προκαταρκτικό προσδιορισμό περιβαλλοντικών απαιτήσεων του έργου που σχεδιάζεται στην Αιγιαλεία.

Το επόμενο βήμα είναι η υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η έγκριση της οποίας θα οδηγήσει στην έκδοση κατασκευαστικής άδειας.

Γκόλφ, τένις, πισίνες και βίλες
Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και ανήκει στις έξι μεγάλες προς αδειοδότηση τουριστικές επενδύσεις που είχε προαναγγείλει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τον περασμένο Οκτώβριο.

Η τουριστική μονάδα συνολικής δυναμικότητας 600 κλινών βρίσκεται στη Ροδιά της Αιγιαλείας, 500 μέτρα από την ακτή του Κορινθιακού, και θα εκτείνεται σε οικόπεδο 714,2 χιλιάδων τ.μ.

Ενδεικτικό της χλιδής που θα περιβάλει την νέα επένδυση είναι ότι σύμφωνα με το προσχέδιο του χώρου, το κατάλυμα θα αποτελείται από γήπεδο γκολφ 18 οπών, σε έκταση 550.000 τ.μ., ξενοδοχείο πέντε αστέρων 240 κλινών με εστιατόριο, χώρους αναψυχής και συνεδριακό κέντρο ενώ ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να αθληθεί σε πέντε εγκαταστάσεις τένις, τρεις εγκαταστάσεις basketball, τρεις εγκαταστάσεις volley ball και ένα γυμναστήριο.

Σε δεύτερη φάση θα προστεθούν μία κλειστή πισίνα και εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας (spa), 360 βίλες με δύο έως τέσσερα υπνοδωμάτια η καθεμία και πισίνα και διώροφες μεζονέτες.

Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί νερό από ανακύκλωση της ημερήσιας κατανάλωσης ύδατος του ξενοδοχείου, αλλά και από τις δύο γεωτρήσεις, ενώ προβλέπεται εναλλακτικά η δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης.

Οι επενδυτές

διοκτήτης της έκτασης είναι η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που το 2009 ανέπτυξε την παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα 108 κλινών «Σήμαντρον» στο Διακοπτό.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει επιδείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. Έχει ιδρύσει την Μετόχι Α.Ε. όπου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Κουνινιώτης, βιομήχανος που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο επιχειρηματίας Βασίλης Κούτσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, την ανάπτυξη και διαχείριση της μονάδας έχει αναλάβει η εταιρεία Fidetrust investments Ltd της οποίας η έδρα βρίσκεται στο Λονδίνο. Διευθυντής της Fidetrust είναι ο Ελληνοαμερικάνος εφοπλιστής Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών και διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις, εδώ και πολλά χρόνια, με τον Αμβρόσιο.

Πηγή: zougla.gr