Τίς μας πταίει;

Εκάστη ομοιογενής κοινωνία ανθρώπων αντλεί από την παρακαταθήκην των πνευματικών, φιλοσοφικών, πολιτιστικών και ηθικών προδιαθέσεων της φυλής της ώστε να διαμορφώση αναλόγως των αναγκών εκάστης εποχής τον ρυθμόν της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής της ζωής. Είναι όμως φυσικόν, ιδίως κατά την εποχήν μας ως εκ της μεγάλης αναπτύξεως των μέσων επικοινωνίας, να επηρεάζεται μερικώς η δημιουργία αυτή και από τα ρεύματα ιδεών, τα οποία πνέουν καθ΄ όλον τον κόσμον και αναταράσσουν εις κύματα πελώρια την ανθρωπίνην θάλασσαν. Όπως, όμως, η σφοδρότης και το ύψος των κυμάτων της θαλάσσης συνδέονται προς την φυσικήν θέσιν εκάστης ακτής, τοιουτοτρόπως και οι εξεγέρσεις των λαών εξαρτώνται από την ιδιοσυγκρασίαν, τον χαρακτήρα, τις συνθήκες της ζωής και τις ανάγκες των ατόμων τα οποία αποτελούν έκαστον λαόν. Είναι παρατήρησις επιβεβαιωμένη υπό της ιστορίας ότι λαός ο οποίος έφθασε να καταχράται των δικαιωμάτων του, αν δεν αισθανθή ο ίδιος την ανάγκην και δεν θέση εγκαίρως τον χαλινόν της πειθαρχίας και του μέτρου, θα υποκύψη γρήγορα ή αργά εις την ξενικήν πειθαρχίαν της βίας του κατακτητού.
Η εις όλα υπερβολή και η κατάχρησις, στοιχεία του χαρακτήρος και της ιδιοσυγκρασίας του Ελληνικού λαού, συνετέλεσαν υπό την φαυλοκρατικήν άσκησιν της υπερτάτης εξουσίας υπό των κομμάτων να χάσουν το αρχικόν των περιεχόμενον όλα τα δικαιώματα, ώστε να καταντήσουν αγνώριστα και να απεργάζωνται τον όλεθρον της κοινωνίας και την καταστροφήν αυτής ταύτης της υποστάσεως μας ως έθνους στοιχειωδώς ελευθέρου και ανεξαρτήτου · ήτοι:
Η ατομική ελευθερία έφθασε να έχη περιεχόμενον την αναρχίαν.
Η οικονομική ελευθερία, την εκμετάλλευσιν.
Η πολιτική ελευθερία, την φαυλοκρατικήν συναλλαγήν.
Τα ανώτατα αξιώματα, τον πλουτισμόν και ηδονισμόν.
Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, την δημιουργίαν σωματείων, συλλόγων και εθνομηδενιστικών ΜΚΟ προς επίδειξην κομματικής δυνάμεως και εκβιασμού του κράτους εις οικονομικάς παραχωρήσεις.
Η δημοσία ηθική, εις αφορμήν προς δεκαρολογίαν των κατασκευαστών των πλέον ανηθίκων ιστοριών.
Η έννοια της Πατρίδος, εις προσχηματικήν κενολογίαν, συναφή προς την φυγοστρατίαν και την πατριδοκαπηλίαν.
Το πρωθυπουργικόν και το υπουργικόν αξίωμα, τον ρόλον των διεκπεραιωτών θελημάτων των ξένων συμφερόντων.
Το, υποτιθέμενον, Εθνικόν Κράτος όλων των Ελλήνων έφθασε να ταυτίζεται με την φαυλοκρατικήν οργάνωσιν του εκάστοτε κόμματος – εάν δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμεν αυτή είναι η σκληρή πραγματικότης.
Επί τεσσαράκοντα συναπτά έτη δεν αντιλαμβανόμεθα όμως, παρ’ ότι ζούσαμε την πραγματικότητα αυτή, ότι δημιουργοί της είμεθα εμείς οι ίδιοι, ότι φταίγαμε εμείς, ότι είμεθα ένοχοι εναντίον του εαυτού μας και των απογόνων μας, έναντι της μεγαλουργού Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, της πνευματικής και πολιτικής δημιουργίας των προγόνων μας, εκ της οποίας όλοι οι λαοί του κόσμου αντλούν διδάγματα.
Τουναντίον, φθάσαμε να ανεχώμεθα την κατάστασιν αυτήν και να καταβάλλωμεν προσπάθειαν να προσαρμοσθώμεν εις την διαστροφήν και την φαυλότητα, δια να υπερνικήσωμεν τας εκάστοτε παρουσιαζομένας οικονομικάς και πολιτικάς καταστάσεις, ώστε να ικανοποιούμε, είτε ως άτομα είτε ως έχοντες κοινά συμφέροντα επαγγελματίαι, τις εκάστοτε ιδιοτελείς υπερκαταναλωτικές αδηφαγικές μας ορέξεις.
Οι ανήκοντες εις το ένα κόμμα, ησθάνοντο ευχαρίστησιν για τις συμφορές τις οποίες επεσώρευεν εις το κράτος το άλλο, το διαχειριζόμενον τις κρατικές εξουσίες, διότι εξ αυτών θα εφθείρετο και θα έπεφτε δια να το διαδεχθή το δικό τους, ώστε ούτω να τεθούν εις την διαθεσίν τους οι κρατικές εξουσίες και η εκ των υστερημάτων του λαού πλουσία τράπεζα του προϋπολογισμού. Άλλοι από εμάς, θύματα ανιδιοτελών ίσως ακόμη πολιτικών πεποιθήσεων και φρονημάτων, διεγειρόμεθα κατ’ αλλήλων, ως αλλόφυλοι, υπό των εχόντων τούτο ως επάγγελμα ασυνείδητων πολιτικών, οι οποίοι μας ενέπαιζαν και εξεμεταλλεύοντο την διαστασίν μας – και συνεχίζουν να το πράττουν, δια να εναλλάσσονται εις την διαχείρισιν των εξουσιών και την λεηλασίαν του εθνικού πλούτου της χώρας: του πλούτου αυτού ο οποίος, ενώ αυξάνει και ηδύνατο ευεργετικώς να αξιοποιηθεί, αχρείοι διαχειρισταί τον άφηναν επίτηδες αχρησιμοποίητον, ώστε να μεταχειρίζωνται προς ατομικά οφέλη την δύναμίν του και να παραμένη ο λαός εις τη φτώχεια και την δυστυχίαν, οι οποίες προσβάλλουν το λογικόν και την ψυχήν του.
Και δεν δύναται να σκεφθή αυτός τι φταίει για το τραγικόν κατάντημα του. Δεν δύναται να θέση φραγμόν εις το κακόν. Το χυδαίον κομματικόν κράτος εξέτεινε βαθμηδόν την μιαράν του χείρα εις κάθε εκδήλωσιν της οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής και κρατεί σκλάβους του υποτελείς τα άτομα. Η υπέρ του κοινού καλού προϋποτιθεμένη σκέψις των αξιωματούχων του είχεν από τεσσαρακονταετίας εκτοπισθή υπό της απασχολήσεως εις επιδίωξιν εγωιστικών σκοπών των νέων θριαμβικών ταγών και … εθνοσωτήρων! Τα άτομα, εξαρτώμενα εκ της αλληλεξαρτήσεως, των συνθηκών και της μορφής της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής οργανώσεως του κομματικού διεφθαρμένου κράτους, ηναγκάζοντο υπό των κομμάτων εις ολικήν υποταγήν. Το εγνώριζαν και συνεχίζουν να το γνωρίζουν αυτό καλά οι περιττοί της κοινωνίας αξιωματούχοι των φαυλοκρατικών κομματικών συγκροτημάτων και, με όλα τα εις την τέχνην των πρόσφορα ανήθικα μέσα, διαβρώνουν και εγκλωβίζουν εντός μιας αδιεξόδου και ολονέν εμβαθυνομένης διαφθοράς τον λαόν, ώστε να τον έχουν υποτελή και συνένοχον της καταπτώσεως.
Όπως όμως ο υψηλός πυρετός θεραπεύει πολλές ασθένειες, έτσι και η έσχατη εξαθλίωση οδηγεί στην εξέγερσι της ψυχής των Εθνών, ως εκ της οποίας επέρχεται η σωτηρία, έτσι και κάποια ενδότερη κι αυθεντικώτερη μοίρα της λαϊκής ψυχής παρέμεινε αγνή: οι ζωτικές δυνάμεις του Ελληνισμού δεν έχουν ακόμη πλήρως εξαφανισθή!
Η δημιουργική ρώμη, η διανοητική και ηθική αγνότης του Έθνους υφίστανται, ζουν μεταξύ μας, κινούνται και δρουν · ο καθένας στον τομέα του, επιστήμονες, επαγγελματίες, εργάτες και αγρότες ενάρετοι, ηθικοί, τίμιοι και ευσυνείδητοι άνθρωποι, ζωντανά και δυναμικά στοιχεία της φυλής μας, οι οποίοι στον κύκλο της δημοσίας ή ιδιωτικής τους ζωής αναδείχθηκαν μεν, αλλ’ αηδιασμένοι από την κομματική φαυλότητα παρέμειναν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής της χώρας.
Των ανθρώπων αυτών πρέπει να κινηθή το ενδιαφέρον, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η συνεχιζομένη απάθειά τους για τα κοινά είναι εγκληματική, διότι αφήνει το πεδίο ελεύθερο στους ανήθικους εκμεταλλευτάς · οι πολίτες αυτοί επιβάλλεται να ενωθούν ως τίμιοι και ηθικοί, ούτως ώστε να επιτελέσουν ηθικό και πατριωτικό έργο, για την κοινωνία, την πατρίδα και την φυλή. Έχουν καθήκον απέναντι του εαυτού τους, των συμπολιτών τους, αλλά πολύ περισσότερο έναντι των απογόνων τους, του λαμπρού παρελθόντος της φυλής μας να ηγηθούν αυτοί του αγώνος προς αποκατάστασιν της ηθικής τάξεως των πραγμάτων στην κοινωνία, μιας νέας χρηστής διοικήσεως της πολιτείας, ενός μέλλοντος ανταξίου των παραδόσεων και των δυναμικών ικανοτήτων του Ελληνικού Έθνους.
Έναντι του ιερού τούτου καθήκοντος, υφίσταται υποχρέωσις όλων των άλλων πολιτών, απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδος, να αποβάλουν τον παλαιόν άνθρωπον και, ελευθερούμενοι από την αισχράν δουλείαν των κομμάτων, με οδηγόν την συνείδησίν των και την ψυχήν των, να ταχθούν πάντες ομοθύμως παρά το πλευρόν των εναρέτων, ηθικών, σοβαρών και εντίμων στοιχείων και δυνάμεων, προς θεμελίωσιν της εθνικής εκείνης και υγιούς κοινωνίας, η οποία πατάσσει την φαυλότητα και την ανηθικότητα, αναδομούσα πολιτικήν, κοινωνικήν και οικονομικήν ζωήν επί εθνικών βάσεων.
Εις την ερώτησιν, τίς μας πταίει; Πρέπει όλοι με μίαν φωνήν να δώσουμε την απάντησιν, ότι αληθώς φταίμε όλοι μας. Συναισθανόμενοι δε την ευθύνην μας και επαναστατούντες κατά του εαυτού μας, επιβάλλεται να αποβάλουμε τις αντιλήψεις τις οποίες οι όροι και οι συνθήκες της σκανδαλώδους και ολεθρίας πολιτικής ζωής των φαυλοκρατικών κομμάτων μας εδημιούργησαν ώστε, αποτινάσσοντες από την ράχην μας τα κομματικά παράσιτα τα οποία απομυζούν το αίμα μας, να εργασθούμε υπό την οδηγίαν πράγματι εμπνευσμένων ηγετών προς δημιουργίαν μιας νέας Ελλάδος.
Α.Κ.Ζ.