Οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Χίο.


Οργανωμένος εμπρησμός από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ήταν η πυρκαγιά που έκαψε σχεδόν όλες τις δασικές και αρκετές από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του νησιού.

Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί τοποθετημένοι σε επιλεγμένες δύσβατες δασικές περιοχές και σε σημεία κατάλληλα για την εξάπλωση της φωτιάς ανάλογα και με την συγκεκριμένη κατεύθυνση των ανέμων. Μέσα στα δάση υπήρχαν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία και πλήθος από μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό. Υπήρχε πλήρης μελέτη των μετεωρεολογικών δεδομένων, καθώς η φωτιά άρχισε ακριβώς την στιγμή που μετά από περίοδο άπνοιας ξεκινούσαν απότομα θυελλώδεις άνεμοι που η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει ότι θα κρατούσαν τρεις μέρες, μέσα στις οποίες υπήρχε ακόμη και απαγορευτικό για τα πλοία στο νησί.
Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 4 την νύχτα, σε ώρα που θα αργούσε να εντοπιστεί και που δεν θα μπορούσαν να πετάξουν πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Την ημέρα εκείνη στο νησί βρίσκονταν εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες που είχα έρθει με πλοίο από τον γειτονικό Τσεσμέ.

Επίσης μόλις πριν μια εβδομάδα είχε καεί και σχεδόν ολόκληρη η δασική έκταση που υπήρχε στην νήσο “Οινούσσες” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Χίο.

Οι θεματοφύλακες της “ελληνοτουρκικής φιλίας” ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη μιλώντας για “οικοπεδοφάγους που ήθελαν να χτίσουν ξενοδοχεία και να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες”! Πριν να κάνουν αυτές τις δηλώσεις δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να ρωτήσουν κάποιον “σύντροφό” τους κάτοικο του νησιού, που θα τους έλεγε ότι στο νησί υπάρχουν ήδη τοποθετημένες ανεμογεννήτριες που μαζί με τα φωτοβολταϊκά πάρκα καλύπτουν σχεδόν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού, ενώ υπάρχουν υπάρχουν ήδη περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί κατάλληλες για να τοποθετηθούν και νέες ανεμογεννήτριες αν χρειαστούν στις οποίες δεν υπάρχει καμία δασική έκταση.

Οι περιοχές που κάηκαν βρίσκονταν μακριά από την θάλασσα και ήταν εντελώς ακατάλληλες για ανέγερση ξενοδοχείων, ενώ το νησί είναι γεμάτο παραθαλάσσια οικόπεδα κατάλληλα για ανέγερση ξενοδοχείων πωλούνται μάλιστα σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει καθώς η προσέλευση τουριστών είναι ελάχιστη.

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Νίκος Δένδιας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πίσω από τους εμπρησμούς βρίσκονται ξένες μυστικές υπηρεσίες και ανέθεσε στην ΕΥΠ να διερευνήσει το θέμα.

Η ΕΥΠ είναι πολύ πιθανόν να καταφέρει να βρει ακριβή στοιχεία για το ποιοί ήταν οι δράστες, αναζητώντας τους ανάμεσα στον κατάλογο των Τούρκων που είχαν μεταβεί ως τουρίστες εκείνη την ημέρα στο νησί. Όμως είναι απίθανο να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς θα …χαλάσουν το παραμύθι της “Ελληνοτουρκικής φιλίας” που προωθεί το ανθελληνικό κυβερνητικό καθεστώς. Άλλωστε … τι αξίζει ολόκληρη η δασική έκταση ενός νησιού, μαζί με ένα σημαντικό τμήμα των αγροτικών καλλιεργειών του καθώς και οι περιουσίες των μαστιχοπαραγωγών, μπροστά στο παραμύθι της “Ελληνοτουρκικής φιλίας” και την μετατροπή του Αιγαίου σε “γκρίζες ζώνες” με σκοπό την προώθηση των στρατηγικών και σχεδίων των Η.Π.Α. , της Τουρκίας και του Ισραήλ στην περιοχή και την αρπαγή των Ελληνικών υδρογονανθράκων από εταιρείες που ελέγχουν τα παραπάνω κράτη; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Ένα επιπλέον όφελος για τους Τούρκους είναι και η σχεδόν πλήρης πλέον καταστροφή του τουρισμού του νησιού στο οποίο οι τιμές είχαν πέσει πολύ χαμηλά και λειτουργούσε ανταγωνιστικά σε σχέση με πλήθος ακριβών ξενοδοχείων που βρίσκονται ακριβώς απέναντι στα Τουρκικά παράλια.