Ούτε στην Λυκία ούτε στην Ολυμπία. Ας πάνε να ανάψουν την φλόγα για τα τσιγάρα τους σε κάποιο εργοστάσιο της Coca Cola.


Σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της “Ολυμπιακής” επιτροπής Ζακ Ρόγκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι στην Λυκία υπάρχει βουνό με το όνομα Όλυμπος και το έδαφος πυρακτώνεται από κοιτάσματα μεθανίου που ανάβουν φωτιές. Ανέφερε ότι εκεί είναι η πηγή της Ολυμπιακής φλόγας.

Ο Τούρκος υπουργός για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε Συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζακ Ρογκ και υπογράμμισε το αίτημα της Τουρκίας για την Ολυμπιακή Φλόγα.

«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζακ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας» ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ενώ συνέχισε λέγοντας «Η Ανατολία περιμένει την Φλόγα της».

Στην Λυκία βεβαίως και υπάρχει βουνό με το όνομα Όλυμπος, ενώ τα υπόλοιπα μεγάλα βουνά της περιοχής είναι ο Κράγος, ο Αντίκραγος, ο Μασσίκυτος και ο Κλίμαξ και είναι όλα ονόματα Ελληνικά.

Στην περιοχή άνθησε ο Ελληνισμός και ο Άριος πολιτισμός για χιλιάδες χρόνια, μέχρι την ισοπέδωσή του από την Κεμαλική βαρβαρότητα και την Μικρασιατική καταστροφή. Οι τελευταίοι Έλληνες της Λυκίας υποχρεώθηκαν κατά χιλιάδες να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μέσα από την ανταλλαγή πληθυσμών.

Στον Όλυμπο της Λυκίας τιμούσαν τον Απόλλωνα ως προσωποποίηση του Ηλίου και του Φωτός, με το όνομα Λύκιος Απόλλων. “Λύκ” σήμαινε Φώς, και Λυκία σημαίνει “Γη του Φωτός”. Ο Όμηρος (Ιλ.Β΄,824) επονομάζει τον Απόλλωνα «Λυκηγενή» δηλαδή Υιό του Φωτός. Αναφορά στην Λυκία υπάρχει και στον ύμνο εις τον Απόλλωνα του 7ου αιώνα π.Χ. που αποδίδεται στον Όμηρο.

ὦ ἄνα, καὶ Λυκίην καὶ Μῃονίην ἐρατεινὴν
καὶ Μίλητον ἔχεις, ἔναλον πόλιν ἱμερόεσσαν,
αὐτὸς δ’ αὖ Δήλοιο περικλύστοιο μέγ’ ἀνάσσεις.

Ο Άριος πολιτισμός είναι ο πολιτισμός του Φωτός. Η Φωτιά έχει Ιερή σημασία και χρησιμοποιούνταν στις ιερές τελετές όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των υπολοίπων Αρίων λαών όπως των Περσών και αποτέλεσε βασικό στοιχείο της θρησκείας του Ζωροαστρισμού. Έτσι βεβαίως και στην Αρχαία Λυκία χρησιμοποιούνταν στις τελετές η Ιερή φλόγα όπως και οπουδήποτε αλλού στην Γη υπήρξε ο Άριος πολιτισμός. Έτσι και στην Λυκία υπήρξε Ιερή Φλόγα και ήταν μάλιστα επίσης “Ολυμπιακή” όχι με την έννοια των “Ολυμπιακών αγώνων” αλλά με την έννοια του Ολυμπίου πνεύματος και των Ολυμπίων Θεών που ήρθε στην περιοχή με την δημιουργία των Αρίων και Ελληνικών αποικιών.

Έτσι η φλόγα που άναβαν στην Αρχαία Λυκίας είναι το ίδιο Ιερή με την φλόγα της Αρχαίας Ολυμπίας και εκφράζει το ίδιο ακριβώς πνεύμα… Όμως δεν συνδέεται με τους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων ανάβονταν στον τόπο που οι αγώνες διεξάγονταν.

Τίποτε όμως από αυτά δεν έχει κάποια σχέση με τον πολιτισμό των διαφόρων ασιατικών λαών από τους οποίους (μέσα και από επιμειξίες με άλλους λαούς) προέρχονται οι σημερινοί Τούρκοι, ούτε όμως έχει οποιαδήποτε σχέση με τον βάρβαρο Σιωνιστικό παγκόσμιο υποπολιτισμό της Coca Cola, του “αντιρατσισμού” και της “πολυπολιτισμικότητος” που χαρακτηρίζει τον τρόπο που διοργανώνονται τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες οι συγκεκριμένοι αγώνες που φέρουν τον τίτλο “σύγχρονοι Ολυμπιακοί”.

Γι αυτόν τον λόγο η θέση αφής της “φλόγας” αυτών των αγώνων όχι μόνο δεν είναι στην Λυκία (διότι δεν διεξάγονταν εκεί οι Ολυμπιακοί αγώνες) αλλά δεν είναι ούτε στην αρχαία Ολυμπία, διότι αυτοί οι αγώνες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και το Ολυμπιακό πνεύμα.

Οι θιαστώτες του “αντιρατσισμού” της “πολυπολιτισμικότητος” και της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυριαρχίας ας πάνε κάπου αλλού να ανάψουν φωτιά για τα τσιγάρα τους (όπως σε κάποιο εργοστάσιο της Coca Cola) δίχως να βεβηλώνουν την παράδοσή μας και την Ιερή Φλόγα των Ολύμπιων Θεών! Να μείνουν μακριά και από την Λυκία και από την Ολυμπία και από κάθε άλλη Ιερή περιοχή της παραδόσεως του Ελληνισμού και του Αρίου πολιτισμού.