O όμιλος Λάτση προμήθευε τα Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη με ακατάλληλα καύσιμα που προκαλούσαν βλάβες στους κινητήρες.

Δύο ημέρες έμειναν καθηλωμένα στο έδαφος τα μαχητικά αεροσκάφη της 111 Πτέρυγας Μάχης, εξαιτίας του προβλήματος που ανέκυψε με την ποιότητα των καυσίμων, με τα οποία εφοδιάζονται. Δείγματα καυσίμου έλαβε συνεργείο του ΣΔΟΕ που μετέβη στην αεροπορική βάση της Ν. Αγχιάλου και απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να εξεταστεί η ποιότητά τους. Τα δείγματα έλαβε συνεργείο του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, που μετέβη στην 111 ΠΜ, ύστερα από αναφορές που έγιναν, για κακής ποιότητας καύσιμα σε διάφορες αεροπορικές μονάδες, μεταξύ των οποίων και αυτή που εδρεύει στη Ν. Αγχίαλο.

Τα προβληματικά καύσιμα, με τα οποία εφοδιάζονται τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, εντοπίστηκαν στη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων και σε άλλες πτέρυγες μάχης, από τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας. Αφορμή των ελέγχων αυτών στάθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η βλάβη σε τουλάχιστον έναν κινητήρα αεροσκάφους στην 116 Πτέρυγα Μάχης. Αν μάλιστα, δεν εντοπιζόταν αμέσως το πρόβλημα, τότε υπήρχε κίνδυνος σημαντικών βλαβών στους κινητήρες των αεροσκαφών.

Οι ποιοτικοί έλεγχοι έγιναν στις δεξαμενές των αεροσκαφών, αρχικά από τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στην περίπτωση της 111 ΠΜ κλήθηκε συνεργείο του ΣΔΟΕ, που έλαβε δείγματα και διά της υπηρεσιακής οδού τα απέστειλε για ανάλυση στο Χημείο του Κράτους, απ’ όπου και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρχικά στην 116 ΠΜ, τον Άραξο και κατόπιν στην 110 ΠΜ στη Λάρισα, τη Ν. Αγχίαλο και στην 115 στη Σούδα, απ’ όπου ως επί το πλείστον επιχειρούν τα μαχητικά F-16.

Στο πλαίσιο αυτών των επιθεωρήσεων εντοπίστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την προμήθεια των αεροπορικών καυσίμων, αφού εμφανίζονταν περίεργα υπολείμματα κόκκινου χρώματος τόσο στους κινητήρες όσο και στα ακροφύσια των μαχητικών. Μέσα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκε επίσης ότι από τα καύσιμα έλλειπαν ορισμένα βασικά πρόσθετα στοιχεία, τα οποία ήταν απαραίτητα, προκειμένου αυτά από «κίνησης» να μετατραπούν σε «αεροπορικά», όπως για παράδειγμα το «metal diactivator».

Έτσι κλήθηκαν τα ΕΛΠΕ, συμφερόντων Ομίλου Λάτση, να πάρουν πίσω το σύνολο της συγκεκριμένης παρτίδας καυσίμων που είχαν παραδώσει και στην 111 Πτέρυγα Μάχης, οργανώνοντας, παράλληλα, την αποστολή ενός μεγάλου αριθμού βυτιοφόρων, προκειμένου να αντικατασταθεί το ελλιπές καύσιμο.