Κρήτη: Αλλοδαποί ληστές εισβάλλουν καθημερινά στα σπίτια.

Στο Ηράκλειο και στο νομό Λασιθίου σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα δύο επιθέσεις εναντίον ανήμπορων ατόμων από κακοποιούς οι οποίοι δε δίστασαν για να πετύχουν το στόχο τους, να κακοποιήσουν χωρίς έλεος τα θύματά τους. Πρόκειται για τα δύο τελευταία περιστατικά στον ήδη μακρύ κατάλογο των ατόμων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ληστές οι οποίοι τους χτύπησαν βάναυσα χωρίς να δείξουν έλεος προς τους ανθρώπους αυτούς που τους εκλιπαρούσαν για να τους λυπηθούν.

Στο Ηράκλειο χθες τα ξημερώματα μια 54χρονη έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος μετέτρεψε το πρόσωπο και το σώμα της σε σάκο του μποξ, χτυπώντας την ανελέητα, ενώ παράλληλα της ζητούσε να του αποκαλύψει που είναι τα χρήματά της.

Η κα Άννα Μαρκή μας περιέγραψε το χειρότερο εφιάλτη της ζωή της, που έζησε μεσα στο ίδιο της το σπίτι σε περιοχή του Ηρακλείου. Σώθηκε από τύχη, όταν ένας νοικάρης της άκουσε τη φασαρία και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε μόνο ο δράστης σταμάτησε τη λυσσαλέα του επίθεση.

Το άτομο που εισέβαλε στο σπίτι της πίστευε πιθανόν ότι η 54χρονη απουσιάζει από την οικία της, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η ίδια όμως είχε επιστρέψει και κοιμόταν την ώρα που ο δράστης παραβίασε το παράθυρο, αφαίρεσε το τζαμι και μπήκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

«Μπήκε στη μια κρεβατοκάμαρα κι έψαχνε, ενώ εγώ βρισκόμουν στην άλλη και κοιμόμουν. Σηκώθηκα κάποια στιγμή για να πάω στην τουαλέτα κι εκείνος αιφνιδιάστηκε. Ρώτησα ποιος είναι και πριν προλάβω να τελειώσω την ερώτησή μου, μου επιτέθηκε» αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά και προσθέτει: «με πέταξε στο κρεβάτι κι άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο. Προσπάθησε να μου δέσει τα χέρια. Όση ώρα με χτυπούσε – χωρίς σταματημό- μου έλεγε να μη φωνάζω γιατί θα με σκοτώσει».

Για καλή της τύχη τη φασαρία άκουσε ο νοικάρης της, ο οποίος πλησίασε προς το σπίτι της και τη ρώτησε εάν είναι καλά. Τότε μόνο ο δράστης την άφησε και έφυγε με γρήγορες κινήσεις περνώντας από το παράθυρο που είχε παραβιάσει νωρίτερα.

«Αν και ήταν σκοτεινά και δε διέκρινα πολλά πράγματα, ήταν γύρω στα 30 και θα έλεγα πως ήταν μέτριου αναστήματος. Φορούσε ένα γυναικείο καλσόν στο πρόσωπο του κι έτσι δεν μπόρεσα να διακρίνω καλά τα χαρακτηριστικά του. Φορούσε επίσης ένα σκούρο μπλουζάκι κι ένα σορτσάκι, γιατί ένιωθα τα πόδια του επάνω στα χέρια μου, όταν με είχε ακινητοποιήσει. Δεν είχε κάποιο όπλο ή μαχαίρι μαζί του, αλλά με χτυπούσε με μανία με τα χέρια του»

Ο δράστης έφυγε χωρίς να βρει χρήματα στο σπίτι της 54χρονης γυναίκας, η οποία έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί τον ιατροδικαστή.

Λασίθι

Ανάλογο ήταν όμως το σκηνικό τρόμου και για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο δημοτικό διαμέρισμα Καμινακίου του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου χθες τα ξημερώματα . Τρία άτομα που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους με κουκούλες πήγαν στο σπίτι του 79χρονου και της 65χρονης συζύγου του και τους λήστεψαν.

Ανοίγοντας μια εξωτερική βρύση ξεγέλασαν την 65χρονη, η οποία βγήκε έξω από το σπίτι της για να δει τι συμβαίνει. Τότε οι τρεις νεαρής ηλικίας άνδρες, σύμφωνα με τις περιγραφές, βρήκαν την ευκαιρία και «τρύπωσαν» στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Οι δράστες χτύπησαν τον 79χρονο στο πρόσωπο και τη σύζυγο του και τους εξανάγκασαν να τους δώσουν το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ που είχαν κρυμμένες.

Οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο κεντρο υγείας της περιοχής, από όπου ενημερώθηκε και η αστυνομία και στη συνέχεια ο 79χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και η γυναίκα του στον Άγιο Νικόλαο.

Πηγή: Κρητική εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”.

Ρέθυμνο: Ομηρεία στα γεράματα – Άγρια ληστεία από ένοπλους κουκουλοφόρους!

Μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ήταν όμηροι για ώρα δυο υπερήλικες και η γυναίκα που τους φροντίζει. Οι ληστές εισέβαλαν τη νύχτα στο σπίτι των ηλικιωμένων σε χωριό του Μυλοποτάμου…
Τον τρόμο έζησαν δύο ηλικιωμένοι και μια 42χρονη γυναικά από τη Βουλγαρία λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Ρέθυμνο όταν εισέβαλαν στο σπίτι τους δύο κουκουλοφόροι. Όλα έγιναν στην περιοχή Κάτω Τριπόδο Μυλοποτάμου…

Συγκεκριμένα οι δύο κουκουλοφόροι, με την απειλή μαχαιριού σύμφωνα με το flashnews.gr, κατάφεραν και άρπαξαν από τα δύο αδέλφια ηλικίας 92 και 86 χρόνων το ποσό των 1.000 και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Προβληματισμό πάντως στις αρχές και έντονη ανησυχία στον κόσμο έχουν προκαλέσει τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων κυρίως στην ενδοχώρα της Κρήτης.

Για το λόγο αυτό, από τις αστυνομικές αρχές συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως τις βράδυνες ώρες και να μην ανοίγουν την πόρτα της κατοικίας τους χωρίς λόγο και χωρίς να είναι σίγουροι για το πρόσωπο που είναι έξω.

Πηγή: newsit.gr