Ειδήσεις εγκληματικότητος, 29/05/2012

“Δώσε μας την βέρα σου αλλιώς σου κόβουμε το δάχτυλο με μπαλτά”

Εχουν αποθρασυνθεί εντελώς οι αλλοδαποί ληστές που πια δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν. Καθημερινά εισβάλλουν σε σπίτια ακόμη και μέρα μεσημέρι, κατεδαφίζουν εξώπορτες με κασμά και απειλούν τους ανυπεράσπιστους πολίτες οτι θα τους κόψουν τα δάχτυλα με μπαλτά για να πάρουν τις βέρες τους.

Το τελευταίο χτύπημα των αδίστακτων κακοποιών έγινε σήμερα στις 5.00 τα ξημερώματα σε φούρνο στην Αργυρούπολη.

Οι 3 ένοπλοι, όλοι τους νεαροί εως 25 ετών, φορώντας καπελάκια τύπου τζόκει για να μη φαίνονται τα πρόσωπά τους μπήκαν στο φούρνο στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών λίγα λεπτά αφού άνοιξε το κατάστημά του ο φούρναρης μαζί με τον υπάλληλο.

Μόλις οι ληστές πήραν και τα χρυσαφικά, άρπαξαν τα κλειδιά του τζιπ του φούρναρη από τον πάγκο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και διεύφυγαν σαν κύριοι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο φούρναρης ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο όταν ήταν πια αργά.

Σπείρα «πορτοφολάδων» χτυπούσε σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σπείρα αλλοδαπών «πορτοφολάδων», που διέπραττε κλοπές εντός μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ), στο Περιστέρι. Συνελήφθησαν 4 Ρουμάνοι, γιατί λίγο πριν είχαν αφαιρέσει από επιβάτες λεωφορείου της γραμμής «Κηπούπολη – Αθήνα» τα πορτοφόλια τους.

Αναζητούνται άλλοι 4 συνεργοί τους. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πορτοφόλια, 315 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, 4 σακίδια ώμου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες από το Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα διέπραξαν 10 κλοπές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει το Περιστέρι

Εξαρθρώθηκε στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Περιστερίου. Συνελήφθησαν, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε κατοικία στο Περιστέρι, 4 Ιρακινοί, ηλικίας 20, 21, 25 και 29 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε ισόγεια σπίτια και καταστήματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα.

Οι δράστες εισέρχονταν στα σπίτια κατά τη διάρκεια που οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχει διαπράξει στην περιοχή του Περιστερίου 14 διαρρήξεις.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ισόγεια κατοικία στο Περιστέρι, που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο αποθήκευσης των κλοπιμαίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 πληκτρολόγια ηλεκτρονικού υπολογιστή, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 8 κινητά τηλέφωνα, 11 ρολόγια, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα, ένας ψηφιακός εκτυπωτής, 2 συσκευές DVD, 3 αποκωδικοποιητές, ένα ηχοσύστημα, ένα ζευγάρι ηχεία, 5 ξυριστικές μηχανές, 2 ηλεκτρικές μικροσυσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ληστές κατεδάφισαν την εξώπορτα μονοκατοικίας με…κασμά!

Εχουν ξεφύγει οι ληστές που χτυπάνε αδιακρίτως, όλες τις ώρες της ημέρας και με όλα τα μέσα. Αυτή τη φορά έφτασαν στο σημείο να γκρεμίσουν με κασμά την εξώπορτα ασφαλείας μια μονοκατοικίας στην Παιανία στις 4.30 τα ξημερώματα και κόντεψαν να ρίξουν ακόμη και τον τοίχο. Μόλις οι 3 ληστές που δε φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν καλά ελληνικά μπήκαν στο σπίτι, έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνουν για να μη μπορεί να ειδοποιηθεί η αστυνομία και άρχισαν να ψάχνουν όλα τα δωμάτια. Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια Αννα Αποστόλου, κοιμόταν στην κρεββατοκάμαρά της με την πόρτα κλειδωμένη ενώ ειχε βάλει και τον σύρτη. Οι ληστές με το κασμά όμως έσπασαν και αυτή την πόρτα και μπήκαν μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ισα που πρόλαβε να φωνάξει “βοήθεια” μια φορά η 75χρονη γυναίκα πριν ο ένας ληστής αρπάξει το μαξιλάρι και της κλείσει το στόμα.

Ταυτόχρονα οι άλλοι δύο ληστές έκαναν φύλλο και φτερό το δωμάτιο, αρπάζοντας χρυσαφικά και χρήματα, περίπου 1.000 ευρώ. Οι ληστές δε δίστασαν να πάρουν ακόμη και τη βέρα της ηλικιωμένης γυναίκας ενώ φεύγοντας άρπαξαν και ένα δίκανο (του μακαρίτη του άντρα της) που βρήκαν στην ντουλάπα.

Μισή ώρα αργότερα η 75χρονη σε κατάσταση σοκ ακόμη πήγε σε έναν γείτονά της ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία.

Εξέδιδε την σύζυγό του και βίαζε την 11χρονη κόρη της

Εξιχνιάστηκε, μετά από πολυήμερη εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, υπόθεση μαστροπείας στη Χαλκίδα Ευβοίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος Αλβανός εξέδιδε την 30χρονη ομοεθνή σύζυγό του, έναντι χρηματικής αμοιβής και ασελγούσε σε βάρος της 11χρονης κόρης της, που είχε αποκτήσει από παλαιότερη σχέση της.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί αναζήτησαν, εντόπισαν και προσήγαγαν, πριν από δέκα ημέρες περίπου, την 30χρονη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, η οποία όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν παράνομα στην Χώρα μας, στερούμενη νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος της το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε ότι η 30χρονη από τις αρχές του 2010 εξαναγκαζόταν από τον 39χρονο σύζυγό της να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με άνδρες Ασιατικής Καταγωγής (κυρίως Πακιστανούς) στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαινόταν από 10 έως 20 ευρώ, τα οποία καρπωνόταν ο σύζυγός της, ο οποίος έκλεινε και τα ραντεβού.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος της 11χρονης κόρης της, ο 39χρονος πατριός της ενεργούσε κατ’ εξακολούθηση εδώ και περίπου ένα χρόνο, ασελγείς πράξεις εν γνώσει της μητέρας της. Από τους αστυνομικούς παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της 11χρονης, ενώ σε βάρος της μητέρας της και του πατριού της που αναζητείται σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια, σωματικής βλάβης ανήλικης, ενδοοικογενειακής βίας και νομοθεσίας περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Τις έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Συνέλαβαν 14χρονο αθίγγανο για ληστεία και κλοπή.

Μια ληστεία και μια κλοπή κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζουν την έρευνα για να δουν… και σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκεται ο 14χρονος ρομά από το Πυρί Θηβών.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 14χρονος την περασμένη Παρασκευή το πρωί, πλησίασε μια 75χρονη, χωρίς να γίνει αντιληπτός, την ώρα που εκείνη επιχειρούσε να μπει στο σπίτι της και αιφνιδιαστικά της άρπαξε με δύναμη την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ. Η ηλικιωμένη έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού της και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και στον δεξιό της ώμο. Η 75χρονη, λόγω του τραυματισμού της, μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη έως και χθες, οπότε και έλαβε εξιτήριο καταγγέλλοντας το περιστατικό της ληστείας στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Επίσης ο 14χρονος την Κυριακή το μεσημέρι μπήκε σε μια ταβέρνα στη Θήβα, όπου βρισκόταν ως θαμώνας μια 30χρονη και εκμεταλλευόμενος στιγμιαία αδράνειά της, έκλεψε από την τσάντα της, το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα του συζύγου της.

Ο 14χρονος, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το βράδυ στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών και αναγνωρίσθηκε από τα θύματά του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα τρία από τα συνολικά τέσσερα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία και αποδόθηκαν στην 30χρονη, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.