Δεν της έδιναν το παιδί της γιατί δεν είχε να πληρώσει στο Δημόσιο Νοσοκομείο τα 1200 Ευρώ.

Σύμφωνα με το νέο τιμολόγιο που εδώ και έναν περίπου χρονο έχει θεσμοθετήσει για τα Δημόσια νοσοκομεία η ανθελληνική κυβέρνηση, χιλιάδες ανασφάλιστοι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά για την νοσηλεία τους. Η νοσηλεία για μια ημέρα σε παθολογική κλινική κοστίζει 350 Ευρώ, ενώ μια καισαρική τομή κοστίζει 1200 Ευρώ.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στις ειδήσεις του BBC η ιστορία μιας Ελληνίδας μητέρας που καθώς είναι ανασφάλιστη (όπως είναι σήμερα oι περισσότεροι νέοι Έλληνες εργαζόμενοι ) δεν είχε να πληρώσει τα 1200 Ευρώ που της ζήτησαν στο Δημόσιο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο -Μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΒC το νοσοκομείο αρνούνταν να τις δώσει το παιδί της, εάν πρώτα δεν πλήρωνε τα 1200 Ευρώ στο ταμείο ενώ τελικά κατάφερε να πάρει το μωρό της χάρη στην επέμβαση μιας γιατρού η οποία τηλεφώνησε στο διοικητή του νοσοκομείου και τον έπεισε να δώσει το παιδί και να δεχθεί την καταβολή του ποσού σε μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη μητέρα που έχει έρθει αντιμέτωπη με την απειλή να μην πάρει το παιδί της μόλις γεννηθεί.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος απο το BBC, κάποιες εφημερίδες στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να αναφερθούν στην είδηση, δίχως όμως να κάνουν αναφορά στο ότι το νοσοκομείο ήταν δημόσιο και προσπαθώντας να κάνουν τον αναγνώστη να νομίζει ότι επρόκειτο ίσως για κάποια ακριβή ιδιωτική κλινική…

To σχετικό ρεπορτάζ του ΒΒC μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18073793