Υπερδιπλασιάστηκαν μόλις μέσα σε έναν χρόνο οι τόκοι που καταβάλει ανά τρίμηνο το Ελληνικό κράτος στους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκαν σήμερα 2 Μαϊου 2012 οι τόκοι που κατεβλήθησαν από τα χρέη της γενικής κυβερνήσεως στο πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθαν σε σε 7,051 δισ. ευρώ, έναντι 3,329 δισ. ευρώ πέρυσι.

Τα έσοδα της γενικής κυβέρνησεως έφτασαν τα 25,9 δισ. ευρώ -αυξημένα από τα 24,2 δισ. ευρώ πέρυσι- ενώ οι δαπάνες, πλην τόκων, έμειναν στα 23,62 δισ. ευρώ, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με πέρυσι (23,69 δισ. ευρώ). Δηλαδή ενώ υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβερνήσεως κατά 2,308 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, λόγω των τόκων διαμορφώθηκε σε έλλειμμα 4,743 δισ. ευρώ!

Σε ότι αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ μέσα από την φοροεπιδρομή τα έσοδα αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι (σε 12,84 δισ. ευρώ έναντι 11,732 δισ. ευρώ πέρυσι) και ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν (σε 13,173 δισ. ευρώ έναντι 13,279 δισ. ευρώ πέρυσι) , παρόλα αυτά λόγω των τόκων το ισοζύγιο διαμορφώθηκε σε έλλειμμα 6,218 δισ. ευρώ, με τόκους 6,945 δισ. ευρώ έναντι 3,234 δισ. ευρώ πέρυσι!

Ενώ λοιπόν το Ελληνικό δημόσιο κατέβαλε συνολικά 13,996 δισ. μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 ως τόκους στους Παγκόσμιους Τοκογλύφους και ενώ υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα, παρόλα αυτά το δημόσιο χρέος συνεχίζει να καλπάζει προς τα πάνω.

Εν όψει εκλογών οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Δουλείας των Τόκων και των Τραπεζιτών μιλούν στα τηλεπαράθυρα για “επερχόμενη ανάπτυξη”! Αντιθέτως, από τα παραπάνω και μόνο οικονομικά δεδομένα ( όπως από το ότι παρά την φοροεπιδρομή το δημόσιο χρέος καλπάζει συνεχώς προς τα πάνω και το ποσό των τόκων που καταβάλουμε διπλασιάστηκε μόλις σε μέσα σε έναν χρόνο) είναι απόλυτως βέβαιο σε οποιονδήποτε γνωρίζει στοιχειώδη αριθμητική ότι μέσα σε λίγα χρόνια από τώρα η χώρα μας θα έχει οδηγηθεί σε τέτοια οικονομική εξαθλίωση μπροστά στην οποία ακόμη και η σημερινή άθλια κατάσταση του 2012 θα μοιάζει με περίοδο…”οικονομικής ευημερίας”…

Τα 13,996 δισ. ευρώ τόκων που κατεβλήθησαν μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 αντιστοιχούν σε περίπου 1,300 ευρώ ανά Έλληνα κάτοικο της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών, των ηλικιωμένων και των ανέργων!

Σε μια περίοδο που η ανεργία ξεπερνά το 22% και που η χώρα βρίσκεται σε πλήρη οικονομική και εθνική διάλυση αναρωτιέται κανείς για το πως ειναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά αποδεκτά από εκατομμύρια ψηφοφόρoυς που σε λίγες ημέρες θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τους εκφραστές αυτής της κυρίαρχης πολιτικής φαυλότητος. Όμως ζούμε στην εποχή της απολύτου αντιστροφής. Στην εποχή της “λογικής” του παραλόγου, όπου το εντελώς παράλογο εμφανίζεται ως “μονόδρομος” και “αυτονόητα λογικό” ενώ το αυτονόητα λογικό εμφανίζεται ως παράλογο και αδιανόητο.

Πηγή για τα οικονομικά στοιχεία:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231194052

Διαβάστε επίσης : «Μνημονιακοί» ραγιάδες και «αντιμνημονιακοί» γραικύλοι: Εγχώριοι τοποτηρητές της εθνοκτόνας Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δημοκρατικής Δικτατορίας των Φαύλων , των Χρηματιστών και των Τραπεζιτών.