Τρεις αθίγγανοι από τους καταυλισμούς στο Πράσινο Ηλείας κατείχαν 1650 κιλά κλεμμένων μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών.

1.650 κιλά μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν κλαπεί από αποθήκη κατασκευάστριας εταιρίας στην Βαρβάσαινα Ηλείας. Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις αθίγγανους ηλικίας 44, 40 και 34 ετών αντίστοιχα.Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 44χρονος μαζί με ένα 25χρονο, ο οποίος αναζητείται, εισέβαλαν προ ημερών στην αποθήκη της εταιρείας και αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, που χρησιμοποιούνται σε μηχανήματα εκτέλεσης εργολαβικών εργασιών. Στη συνέχεια, φόρτωσαν τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά στο φορτηγό του 25χρονου και εξαφανίστηκαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν, πήγαν σε εταιρεία ανακύκλωσης παλαιών σιδηρικών που διατηρεί ο 40χρονος στη Βαρβάσαινα Ηλείας, στην οποία κατά τον έλεγχο εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος ο 34χρονος αδελφός του, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 58 σφύρες και 34 λάμες ταινίας μηχανήματος διάσπασης λίθων.

Στη συνέχεια, έγιναν έρευνες σε καταυλισμούς στην περιοχή Πράσινο Ηλείας, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 44χρονο, ενώ βρήκαν και το φορτηγό με το οποίο είχαν μεταφερθεί τα κλοπιμαία.

Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν 1650 κιλά μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, τα οποία αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στην κατασκευαστική εταιρεία.