Ομολογία Μ.Γιλμάζ: “Κάψαμε τα δάση της Ελλάδoς για … αντίποινα”!

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εξηγώντας ότι, κατά την διάρκεια πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ και κυρίως κατά το διάστημα 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ έκαιγαν τα ελληνικά δάση.

Όλοι θυμόμαστε τις μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις στην Μακεδονία και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και την διαρροή πληροφοριών περί εμπρησμού από Τούρκους πράκτορες, κάτι το οποίο οι προδοτικές τουρκολάγνες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη, έσπευσαν να διαψεύσουν,μιλώντας περί μυθευμάτων “γραφικών” υπερπατριωτικών κύκλων. Τώρα όμως, αρκετά χρόνια μετά, ο πρώην πρωθυπουργός Μ.Γιλμάζ μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα ανέφερε σχετικά με την αξιοποίηση μυστικών κονδυλίων τα εξής:

«Όλοι οι πρωθυπουργοί, όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου, όπως και οι προκάτοχοί μου είχαν πράξει το ίδιο.
Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την διάθεση μυστικών κονδυλίων κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου,πλην των μυστικών κονδυλίων, όλες οι άλλες πληροφορίες είναι διαθέσιμες.
Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδος. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό».

Είναι πασιφανές τί εννοεί ο πρώην πρωθυπουργός με την φράση “αντίποινα στα δάση της Ελλάδος”: προφανώς Τούρκοι πράκτορες παρέδιδαν στις φλόγες τεράστιες δασικές εκτάσεις, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικονομική και οικολογική καταστροφή. Βεβαίως, αυτό το γνώριζαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες αλλά, υπό τις οδηγίες των προδοτών πολιτικών τους προϊσταμένων, το θέμα παραχώθηκε και αφέθηκε στην λήθη και στην βραχύβια μνήμη του ελληνικού λαού.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ποιός μπορεί να αρνηθή την ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών και στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο; Αναμένουμε(;) την απάντηση της “ελληνικής” κυβερνήσεως – και των τότε πολιτικών “υπευθύνων” – των οποίων, αφ’ ετέρου, και η εγκληματική ανικανότης και χαλαρότης του χειρισμού υπήρξε ιστορικώς παροιμιώδης…