Οι πρόσφατες δηλώσεις Ζ. Κ. Γιούνκερ και οι τεράστιες ευθύνες του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολιτεύσεως για την χρεωκοπία της Ελλάδος

«Οργή» και «αγανάκτηση» κατέλαβε τον πολιτικό κόσμο της χώρας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, στον τύπο, σχετικώς με την προέλευση του Ελληνικού δημοσιονομικού χρέους.

Ωστόσο με τις δηλώσεις του ο Γιούνκερ δεν αναφέρθη παρά σε κάποια ήδη πασίγνωστα δεδομένα͘ ότι το πρόβλημα των ελλειμμάτων και της συσσωρεύσεως χρεών της Ελλάδος ήταν υπαρκτό και γνωστό, ακόμα και πριν από 20 χρόνια, ότι άπαντες οι πολιτικοί, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γνώριζαν πολύ καλά ότι η Ελλάδα οδηγείτο με βεβαιότητα σε οικονομικό αδιέξοδο αλλά δεν έπραξαν το παραμικρό για να το αποτρέψουν, οι μεν Έλληνες πολιτικοί για ψηφοθηρικούς μικροκομματικούς λόγους (χάιδεμα αυτιών και διόγκωση κοιλιών των ανευθύνων ψηφοφόρων που δια της ψήφου των διαιωνίζουν την παρουσία των τρωκτικών στους χρυσοποίκιλτους υπουργικούς θώκους τους),οι δε Ευρωπαίοι πολιτικοί, προκειμένου να μοσχοπουλάνε τα εξαγωγικά προϊόντα των βιομηχανιών των χωρών τους (π.χ. Γερμανικά και Γαλλικά όπλα). Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Γιούνκερ στο ζήτημα της διαφθοράς στην Ελλάδα, μη κομίζων ασφαλώς και ως προς αυτό, «γλαύκας εις Αθήνας…». Επικαλέστηκε μάλιστα επ’ αυτού σχετική δήλωση του G.A.P. (χωρίς αρχικά να τον κατονομάζει) ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα», αποστροφή που προκάλεσε μεγάλη ταραχή στα «κόμματα εξουσίας» αναρρωτούμενα αμφότερα σε ποιόν κομματάρχη ανεφέρετο.

Στη βάση αυτών των δηλώσεων Γιούνκερ πλέχτηκε ένα γαϊτανάκι σχολίων, ανακοινώσεων και αντίανακοινώσεων μεταξύ κυβερνήσεως και αντιπολιτεύσεως, σε σχέση με το ποιός φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το βούλιαγμα της χώρα στην χρεωκοπία.

Ότι η ευθύνη της ουσιαστικής χρεωκοπίας της χώρας βαρύνει αποκλειστικά τα δύο κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία στην Ελλάδα κατά την περίοδο της μεταπολιτεύσεως είναι παραπάνω από προφανές!

Κατά τα λοιπά, έχει αρχίσει τελευταία να ακούγεται κάπως πιο ανοιχτά, δειλά, δειλά, η αλήθεια αναφορικά την ολέθρια περίοδο της διακυβερνήσεως της χώρας από τον (προκλητικά υπερτιμημένο από το πολιτικό κατεστημένο) καταστροφέα της χώρας Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, την δεκαετία του ’80, με άκρατη, φτηνή υποσχεσιολογία, μοίραζε αφειδώς δανεικά χρήματα, με το πρόσχημα αποδόσεως «κοινωνικών παροχών», ανάγοντας την ρεμούλα και την αρπαχτή σε εθνικό σπορ. Τον λογαριασμό της τεράστιας σπατάλης όλων εκείνων των ετών, με τα ασύλληπτα επίπεδα δανεισμού και κατ’ ουσίαν υποθηκεύσεως του μέλλοντος της χώρας, καλούνται τώρα να πληρώσουν άπαντες,άνεργοι, συνταξιούχοι, εργάτες, αγρότες, μισθωτοί και επαγγελματίες.

Σχετικώς με την πορεία διογκώσεως του δημοσίου χρέους, έχουμε φιλοξενήσει εμπεριστατωμένα δημοσιεύματα που αποδεικνύουνότι η ανδρεοπαπανδρεϊκή – ΠΑΣΟΚΙΚΗ διακυβέρνηση ήταν όντωςη κυρίως υπεύθυνη για τα δημοσιονομικά προβλήματα που προκύπτουν τώρα, αφού τότε ήταν που ξεκίνησε να κυλά η «χιονοστιβάδα» των δημοσίων χρεών στην «πλαγιά», φθάνοντας με τις σημερινές διαστάσεις της να ισοπεδώνει την χώρα.

Δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε δυο ακόμη βασικές αιτίας για την διόγκωση των δημοσίων χρεών που αμέσως συνδέονται αμφότερες με την καταστροφική δράση του πολιτικαντισμού της περιόδου της μεταπολιτεύσεως:

(α) Τα μεγαλύτερα ελλείμματα στον δημόσιο τομέα εμφανίζονταν στις λεγόμενες ΔΕΚΟ, ήτοι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, κλπ) λόγω των προκλητικώς υψηλών μισθών που απελάμβαναν πολλοί υπάλληλοι και ιδίως τα κομματόσκυλα – μεγαλοστελέχη τους, σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και της προκλητικής αναποτελεσματικότητος στην λειτουργία τους ως οργανισμών. Άπαντες βεβαίως γνωρίζουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές υπήρξαν τα άνδρα του κομματισμού, του αισχρού πελατειακού κράτους, που υπέθαλψε η κομματική φαυλοκρατία της μεταπολιτεύσεως.

(β) Η άλλη μεγάλη μαύρη τρύπα ήταν (και είναι) τα δημόσια νοσοκομεία. Ο κύριος λόγος γι’ αυτό, πέραν της χρόνιας κακοδιοικήσεως και των οικονομικών ατασθαλιών, είναι η δωρεάν περίθαλψη που τυγχάνουν, χωρίς να εισφέρουν το παραμικρό σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών προς το κράτος,τα εκατομμύρια των μεταναστών που έχουνεισβάλει στην χώρα και αποικίζουν την γη μας, επωφελούμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο την ίδια ώρα που καταρρέει, παρέχει, αφειδώς, δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στα εκατομμύρια των ξένων (των γύφτων συμπεριλαμβανομένων) ενώ για τους Έλληνες τα δημόσια νοσοκομία είναι περίπου απρόσιτα αφού εμφανίζουν εικόνα τριτοκοσμικών γκέτο!

Ωστόσο, το πρόβλημα των δημοσίων χρεών, πέραν των συνήθων ανούσιων κοκορομαχιών των επιτελείων των κομμάτων της συμφοράς,προεκτείνεται και προβάλλει τραγικά στο άμμεσο μέλλον με την προοπτική της βραδυφλεγούς βόμβας που ετοιμάζεται με απόλυτη βεβαιότητα να σκάσει σε μόλις δύο χρόνια, οπότε θα πρέπει να εξοφλούμε ως κράτος τα τελευταίο πακέτο χρημάτων που μας δάνεισαν οι πιστωτές μας του ΔΝΤ, προσαυξημένα με τόκους, κλπ.

Όσοι έχουν ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων με τρόμο σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο και, δυστυχώς, τώρα πια δεν φαίνεται με τα παρόντα δεδομένα να μπορεί να αλλάξει κάτι. Στα βαριά τοκοχρεωλύσια θα προστεθούν τα τρέχοντα έξοδα – φαύλος κύκλος…