Οι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου : Η.Π.Α, Ισραήλ και τα κράτη-μαριονέτες του ΝΑΤΟ

Οι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου : Η.Π.Α, Ισραήλ και τα κράτη-μαριονέτες του ΝΑΤΟ

Βασισμένο σε άρθρο του Paul Craig Roberts που δημοσιεύθηκε στο OpEdNews

“Τι σημαίνει ο όρος ιμπεριαλισμός ; Σημαίνει την διεκδίκηση απόλυτης κυριαρχίας πάνω στους άλλους”- Robert Lowe, 1878.

Οι G-20 δήλωσαν ότι η συνάντησή τους στο Pittsburgh ήταν επιτυχημένη, όμως, όπως αναφέρει ο Rob Kall στο OpEdNews.com, αυτό που βασικά επετεύχθη μέσω της συνάντησης ήταν η μετατροπή της πόλης του Pittsburgh σε “μια πόλη-φάντασμα, που αφού πρώτα εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους και τους συνήθεις περαστικούς, πλημμύρισε από 12.000 αστυνομικούς από όλη την επικράτεια των Η.Π.Α.”.

Αυτή είναι η λοιπόν η “ελευθερία και η δημοκρατία” που επαγγέλλονται… Οι αρχηγοί των 20 ισχυρότερων κρατών, που συγκεντρώνουν το 85% του παγκόσμιου πλούτου, ήταν αδύνατον να συνεδριάσουν σε μια πόλη χωρίς την παρουσία 12.000 αστυνομικών εξοπλισμένων σαν να επρόκειτο για συνοδούς του αυτοκράτορα στο Star Wars. Μετά απ’ αυτά η κυβέρνηση των Η.Π.Α. παραπονιέται για το Ιράν…

Τα παράπονα της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το Ιράν κλιμακώθηκαν αγγίζοντας νέα επίπεδα οξύτητας. Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Ομπάμπα ισχυρίστηκε ότι : “το Ιράν παραβιάζει κανόνες τους οποίους όλα τα κράτη είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν”. Οι επικεφαλής της Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, που βέβαια δεν είναι παρά μαριονέτες της αμερικανικής κυβέρνησης, προσέθεσαν τις δικές τους «βαρυσήμαντες» δηλώσεις, δίνοντας στην κυβέρνηση του Ιράν προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να «συμμορφωθεί» με τις απαιτήσεις της “διεθνούς κοινότητας” παραιτούμενη του δικαιώματός της ως συμβαλλομένου μέρους στην συνθήκη για την αποφυγή χρήσης της πυρηνικής ενέργειας. Ασφαλώς ο βαρύγδουπος όρος “διεθνής κοινότητα” δεν αποτελεί παρά συνοπτική απόδοση του τρίπτυχου Αμερικής, Ισραήλ και Ε.Ε., μιας ομάδας δηλαδή από αλαζονικές και πλούσιες χώρες που στην πραγματικότητα υπηρετούν τα συμφέροντα του διεθνούς Σιωνισμού.

Ποιος παραβιάζει όμως τους κανόνες, το Ιράν ή μήπως οι Η.Π.Α. ;

Το Ιράν επιμένει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήταν αυτή που ενέμεινε στην υπογραφή της συνθήκης για τον περιορισμό της πυρηνικής ενέργειας, την οποία η ίδια συνέταξε και προώθησε και ότι το Ιράν παρ’ όλα αυτά την υπέγραψε. Αλλά η κυβέρνηση των Η.Π.Α., που αυτή τη στιγμή εμπλέκεται σε τρεις επιθετικούς πολέμους και διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις σε πολυάριθμες άλλες χώρες, επιμένει ότι το Ιράν, (το οποίο απ’ τη μεριά του ούτε εισβάλλει ούτε κατέχει υπό την κυριαρχία του κάποια άλλη χώρα), «δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο» όσον αφορά τις πυρηνικές του δυνατότητες, καθώς στο μέλλον οι δυνατότητες αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε κατασκευή πυρηνικών όπλων, όπως συνέβη με το Ισραήλ, την Ινδία και το Πακιστάν – όλες μη συμβαλλόμενες χώρες στην συνθήκη για τον περιορισμό της πυρηνικής ενέργειας και χώρες που ποτέ δεν δέχθηκαν επιθεωρήσεις από την Ι.Α.Ε.Α. (International Atomic Energy Agency), σε αντίθεση με το Ιράν. Πράγματι, την ίδια στιγμή που το Ιράν υπομένει αυτούς τους ελέγχους εδώ και πολλά χρόνια, η ισραηλινή κυβέρνηση κραυγάζει και διατυμπανίζει ότι έχει τάχα αντι-σημιτικό χαρακτήρα η εισήγηση σύμφωνα με την οποία προτείνεται και το Ισραήλ να υποβληθεί σε ανάλογες επιθεωρήσεις από την Ι.Α.Ε.Α.

Για να είναι συνεπής με τις διεθνείς της υποχρεώσεις, η κυβέρνηση του Ιράν στις 21 Σεπτεμβρίου γνωστοποίησε στην Ι.Α.Ε.Α. ότι κατασκευάζει μια νέα πυρηνική εγκατάσταση. Ο βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown σε εμφανή σύγχυση χαρακτήρισε αυτή την ανακοίνωση του Ιράν ως “επανειλημμένη προσπάθεια εξαπάτησης” και δήλωσε “δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει αυτό το ζήτημα έτσι”.

Ποιο ζήτημα; Γιατί άραγε ο Gordon Brown θεωρεί ότι η ενημέρωση που παρέσχε το Ιράν στην Ι.Α.Ε.Α. αποτελεί απάτη; Μήπως εννοεί ότι το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατασκευάζει πυρηνικό εργοστάσιο, ενώ στην πραγματικότητα δεν το κατασκευάζει, και μ’ αυτόν τον τρόπο εξαπατά τον κόσμο;

Το ρεσιτάλ υποκρισίας συνεχίζεται, με τον Ομπάμα να δηλώνει : “Η ιρανική κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποδείξει με πράξεις τις ειρηνικές της προθέσεις ή διαφορετικά να βρεθεί προ των ευθυνών της όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή πρότυπα”.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Έχουμε τον Ομπάμα, να διεξάγει πολέμους σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Πακιστάν, και ταυτόχρονα να απαιτεί από ένα ειρηνικό κράτος που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση να αποδείξει “τις ειρηνικές του διαθέσεις ή διαφορετικά να βρεθεί προ των ευθυνών του όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή πρότυπα”!!

Είναι η αμερικανική κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενες χώρες του ΝΑΤΟ και φυσικά το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, που θα έπρεπε να τεθούν προ των διεθνών ευθυνών τους. Αν είναι κάποιες κυβερνήσεις εγκληματικές σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αυτές είναι οι κυβερνήσεις των Η.Π.Α. του Ισραήλ και τα κράτη μαριονέτες που δουλικά ακολουθούν την ίδια, υπαγορευμένη από τους Σιωνιστές, πολιτική. Σ’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία! Οι Η.Π.Α., το Ισραήλ και οι υποτακτικές τους χώρες του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζονται από στρατιωτική επιθετικότητα ωμή, απροκάλυπτη και απροσχημάτιστη. Οι δολοφονίες αμάχων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Όλα αυτά “τα σπουδαία δημοκρατικά κράτη” δεν παραλείπουν βέβαια να δικαιολογούν τα συνεχιζόμενα εγκλήματα και τις άνομες πρακτικές τους με ψεύδη και απάτες.

Ο γνωστός Rudy Giuliani, που αναμίχθηκε σε διάφορες υποθέσεις με σκοπό να χτίσει την πολιτική του καριέρα, διοργάνωσε συλλαλητήριο κατά του Ιράν στην Νέα Υόρκη στις 25 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Richard Silverstein του AlterNet, το συλλαλητήριο αυτό χρηματοδοτήθηκε από μια ομάδα του ισραηλινού λόμπι και από μια οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με αντικαθεστωτική οργάνωση ιρανών (πιθανώς χρηματοδοτούμενη από την αμερικάνικη κυβέρνηση) η οποία απαιτεί την βίαιη κατάλυση της ιρανικής κυβέρνησης.

Οι προσπάθειες να επιτευχθεί κάποιο είδος στρατιωτικής πίεσης με σκοπό την αποδυνάμωση του Ιράν συνεχίζονται παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις της Ι.Α.Ε.Α. (διεθνούς υπηρεσίας ατομικής ενέργειας) ότι δεν έχει δρομολογηθεί κανένα ιρανικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων και παρά τις διαβεβαιώσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το Ιράν έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις των Η.Π.Α. και του Ισραήλ, «που ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το διεθνές δίκαιο» και «φέρουν προ των ευθυνών τους τις χώρες που το παραβιάζουν», έχουν κινητοποιηθεί ώστε να αποτρέψουν να φτάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η αναφορά του δικαστή Richard Goldstone.

Γιατί άραγε;

Με βάση την αναφορά του δικαστή Goldstone, το Ισραήλ αποδεικνύεται ένοχο για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια των μαζικών στρατιωτικών επιθέσεων που διεξήγαγε εναντίον αμάχων και υποδομών στη Γάζα.

Οι συνεχείς προσπάθειες των δύο επιθετικών μιλιταριστικών κρατών του κόσμου – των Η.Π.Α. και του Ισραήλ – να δαιμονοποιήσουν το Ιράν ξεσκεπάστηκαν από τον Αχμαντινετζάντ στο λόγο του κατά τη διάρκεια της Συνελεύσεως των Ην. ΕΘνών (της 23ης Σεπτεμβρίου). Ο Αχμαντινετζάντ μίλησε για επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις πνευματικές αρχές από τα εγωιστικά υλιστικά συμφέροντα των Η.Π.Α. και των παρατρεχάμενών τους χωρών. Αναζητώντας ηγεμονία “κάτω από τον μανδύα της ελευθερίας”, οι Η.Π.Α. και οι παρατρεχάμενοί τους χρησιμοποιούν “τις χειρότερες μεθόδους εκφοβισμού και εξαπάτησης” για να αποκρύψουν ότι είναι “οι πρώτοι που παραβιάζουν” τις θεμελιώδεις αρχές που οι ίδιοι δήθεν ασπάζονται και απαιτούν την εφαρμογή τους και από τους άλλους.

Γιατί, ρώτησε ο Αχμαντινετζάντ στην Γενική Συνέλευση των Ην. ΕΘνών, τα διάφορα κράτη του κόσμου κάθονται άπρακτα ενόσω το Ισραήλ δολοφονεί και αφαιρεί τις περιουσίες από τους Παλαιστινίους ;

Γιατί, ρώτησε ο Αχμαντινετζάντ, τα διάφορα κράτη του κόσμου κάθονται άπρακτα ενόσω οι Η.Π.Α., από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, “εξαπλώνοντας τον πόλεμο, την αιματοχυσία, την βία, τον τρόμο και τον εκφοβισμό σ’ ολόκληρη την περιοχή” και την ίδια ώρα κατηγορούν τις χώρες που υποφέρουν από την ωμή βία τους;

Ο Αχμαντινετζάντ ανέφερε στη Γενική Συνέλευση αυτό που οι περισσότεροι αντιπρόσωποι των Ην. Εθνών γνωρίζουν ήδη, ότι δηλαδή “ο εγωισμός και η υπέρμετρη απληστία έχουν αντικαταστήσει ανθρωπιστικά ιδεώδη όπως την αγάπη, την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη. . . Τα ψεύδη έχουν πάρει την θέση της ειλικρίνειας, η υποκρισία την θέση της ακεραιότητας και ο εγωισμός αντικατέστησε το πνεύμα αυτοθυσίας. Η εξαπάτηση στις διπλωματικές σχέσεις ονομάζεται πλέον πολιτική ικανότητα, η λεηλασία του πλούτου των άλλων χωρών έχει ονομαστεί προσπάθεια ανάπτυξης· η κατοχή θεωρείται ως δώρο που προωθεί την ελευθερία και την δημοκρατία ενώ τα απροστάτευτα κράτη υπόκεινται σε αφαίρεση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων στο όνομα της προστασίας τάχα των ανθρώπινων δικαιωμάτων”.

Δεν θα μπορούσε να τεθεί το ζήτημα με σαφέστερο τρόπο. Εντούτοις, αν ποτέ ο λόγος του Αχμαντινετζάντ δημοσιευθεί στον αμερικανικό τύπο και τα Μ.Μ.Ε, είναι σίγουρο ότι οι δηλώσεις θα απομονωθούν από το γενικό τους πλαίσιο και θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο ώστε να φανατίσουν τους συντηρητικούς και τους ποδηγετούμενους από τον Σιωνισμό αφελείς χριστιανούς, με σκοπό να τους συνασπίσουν στην προετοιμαζόμενη από τον Ομπάμα και το Ισραήλ επίθεση κατά του Ιράν.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Αμερική δεν θα ικανοποιηθεί αν δεν αποκτήσει ακόμη περισσότερους εχθρούς και αν δεν εμπλακεί σε ακόμη περισσότερους πολέμους απ’ όσους ίσως μπορεί να αντέξει – όπως είχε πράξει άλλοτε και η Ρώμη επισπεύδοντας την παρακμή και την πτώση της… (Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται;)