1,08 δισ. ευρώ έστειλαν οι λαθρομετανάστες στο εξωτερικό μέσω “Western Union” μέσα σε ένα μόλις έτος!


Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Δημοκρατία” της Κυριακής , υπολογίζεται ότι παρά την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, οι λαθρομετανάστες έστειλαν στο εξωτερικό μέσω της εταιρείας “Western Union” περίπου 1,08 δισεκατομμύρια Ευρώ. Το ποσό παρέμεινε στα ίδια υψηλά επίπεδα και μέσα στο έτος 2011. To πόσα ακόμη δισεκατομμύρια διοχέτευσαν οι λαθρομετανάστες στο εξωτερικό με άλλες μεθόδους παραμένει άγνωστο και ανυπολόγιστο.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται είτε από παράνομη εργασία (σε βάρος των Ελλήνων εργατών που μένουν άνεργοι) είτε από παράνομο εμπόριο (ενώ τα Ελληνικά εμπορικά καταστήματα κλείνουν) είτε από ληστείες και διαρρήξεις που γίνονται σε σπίτια και σε επιχειρήσεις Ελλήνων. Χρήματα που φεύγουν κάθε χρόνο από την Ελληνική αγορά και επενδύονται στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που η Ελληνική οικονομία πάσχει από “έλλειψη ρευστότητος”. Και ενώ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι Έλληνες καλούνται να πληρώνουν βαρύτατους φόρους “από το πρώτο Ευρώ” τα χρήματα που στέλνουν οι λαθρομετανάστες στο εξωτερικό ούτε φορολογούνται ούτε ελέγχονται από πουθενά.

Και επειδή στην χώρα μας έχει χαθεί εντελώς ακόμα και η στοιχειώδη λογική, θα παραθέσουμε το αποτέλεσμα της διαιρέσεως εδώ:

Eάν τα χρήματα αυτά έμεναν στην χώρα μας και πήγαιναν σε θέσεις εργασίας για ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες ανέργους, τότε αυτοί οι ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνεργοι Έλληνες θα είχαν εισόδημα 1δις / 100 χιλιάδες = ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ τον χρόνο ο καθένας.

Και εάν λάβουμε υπόψιν ότι αυτά τα χρήματα αποτελούν λιγότερο από το ένα πέμπτο των εισοδημάτων των λαθρομεταναστών (τα υπόλοιπα είτε τα διοχετεύουν στο εξωτερικό με διαφορετικούς τρόπους, είτε τα ξοδεύουν για να ζήσουν εδώ οι ίδιοι και οι οικογένειές τους) , συμπεραίνουμε ότι εάν αυτές οι θέσεις εργασίας πήγαιναν σε Έλληνες ανέργους, τότε ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ από τους σημερινούς Έλληνες ανέργους θα είχαν εισόδημα πάνω από ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ τον χρόνο ο καθένας (και μάλιστα φορολογητέο), και όλα αυτά σε μια περίοδο που η Ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί σχεδόν πλήρως και που διαρρέουν δισεκατομμύρια ακόμη Ευρώ κάθε χρόνο σε πληρωμές τόκων για τους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Βεβαίως δεν είναι μόνο αυτό το οικονομικό κόστος της λαθρομεταναστέυσεως για την Ελλάδα. Εάν αναλογιστεί κανείς τις δαπάνες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών τους, τις δαπάνες στα νοσοκομεία που τους προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας, τις δαπάνες κρατήσεως και σιτίσεως στις φυλακές που είναι γεμάτες από αυτούς , το κόστος του ΟΑΕΔ να πληρώνει επιδόματα ανεργίας στους Έλληνες που μένουν άνεργοι εξαιτίας των λαθρομεταναστών, το κόστος από της ληστείες και της διαρρήξεις, βλέπουμε ότι η οικονομική ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Δεν είναι όμως το οικονομικό το κυριότερο πρόβλημα. Είναι το κόστος σε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές των Ελλήνων που δολοφονούνται, οι χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων ανέργων – θυμάτων ενός παρανοϊκού, ακραίου και διάχυτου κοινωνικά και επιλεκτικώς αποκλειστικά και μόνο ανθελληνικού ρατσισμού (τον οποίον αποκαλούν “αντιρατσισμό” ενώ το ίδιο φαινόμενο ψυχασθένειας υπάρχει αποκλειστικά και μόνο σε χώρες όπου κατοικούν λευκοί) – που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες σε κάθε θέση εργασίας απλώς και μόνο επειδή είναι Έλληνες, η τραυματισμένη ψυχή των βιασμένων γυναικών καθώς και ανηλίκων κοριτσιών και αγοριών, η έλλειψη της δυνατότητος να περπατήσει κανείς ελεύθερα και όποια ώρα επιθυμεί σε οποιονδήποτε Ελληνικό δρόμο δίχως να τον δολοφονήσουν και να τον ληστέψουν και το κυριότερο και σημαντικότερο: To κόστος της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του Ελληνικού Έθνους, καθώς εάν συνεχιστεί η συγκεκριμένη φιλολαθρομεταναστευτική πολιτική θα είναι μονάχα θέμα ολίγων δεκαετιών να εξαφανιστεί μετά από χιλιάδες χρόνια ιστορίας.