Κορυφαίος Ιάπωνας δημοσιογράφος κατηγορεί το Ισραήλ για δολιοφθορά στην Φουκουσίμα

Ένας κορυφαίος Ιάπωνας δημοσιογράφος και πρώην εκδότης εφημερίδος πανεθνικής κυκλοφορίας στην Ιαπωνία, διατύπωσε πρόσφατα δύο ισχυρισμούς για την μονάδα παραγωγής ενέργειας της Φουκουσίμα που υπέστη πυρηνική κατάρρευση τoν Μάρτιο του 2011. Πρώτον, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ γνώριζαν ότι η Φουκουσίμα είχε ουράνιο και πλουτώνιο επιπέδου καταλλήλου για στρατιωτική χρήση, τα οποία εκτέθηκαν στην ατμόσφαιρα όταν ένα μαζικό κύμα «τσουνάμι» χτύπησε τον πυρηνικό αντιδραστήρα. Δεύτερον, υποστηρίζει ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έκαναν δολιοφθορά στον αντιδραστήρα ως αντίποινα για την υποστήριξη της Ιαπωνίας σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

Σύμφωνα με τον Yoishi Shimatsu, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδος “Japan Times”, αυτά τα πυρηνικά υλικά είχαν αποσταλεί στο σταθμό το 2007 με εντολές των Dick Cheney και George W. Bush , σε συνεννόηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ehud Olmert. Η αποστολή είχε τη μορφή πυρηνικών κεφαλών που είχαν μυστικά αφαιρεθεί από την Αμερικανική βάση πυρηνικών κεφαλών Plantex κοντά Amarillo του Texas. Ενώ ενεργεί ως μεσάζων, το Ισραήλ μεταφέρει τις πυρηνικές κεφαλές από το λιμάνι του Χιούστον και κατά τη διαδικασία κρατάει τις καλύτερες, δίνοντας στην Ιαπωνία παλαιότερες πυρηνικές κεφαλές που έπρεπε να εμπλουτιστούν περαιτέρω στην Φουκουσίμα.

Ο Shimatsu αναφέρει ότι ο συνταξιούχος πρώην πράκτορας της CIA και στρατιωτικός Roland Vincent Carnaby έμαθε ότι οι κεφαλές είχαν μεταφερθεί από το Χιούστον. Σε μια περίεργη εμπλοκή έναν χρόνο αργότερα , ο Carnaby έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς της αστυνομίας του Χιούστον, σε κάποια στάση ενός δρόμου, ενώ οδηγούσε. Τον πυροβόλησαν μία φορά στην πλάτη και μία φορά στο στήθος. Δεν είχε κάποιο όπλο στα χέρια του. Πηγές των μυστικών υπηρεσιών είπαν ότι παρακολουθούσε μια μονάδα της Μοσάντ που μετέφερε παράνομα το πλουτώνιο των ΗΠΑ στο Ισραήλ, μέσα από τις αποβάθρες του Χιούστον ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ισραηλινό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Σε ένα ακόμα πιο εκρηκτικό ισχυρισμό, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι 20 λεπτά πριν την πυρηνική κατάρρευση του εργοστασίου της Φουκουσίμα, το Ισραήλ αναστατωμένο από την ιαπωνική υποστήριξη για την ανακήρυξη ανεξαρτήτου Παλαιστινιακού κράτους, χτύπησε την Ιαπωνία εξαπολύοντας τον ιό Stuxnet στους υπολογιστές της μονάδος. Ο ιός παρεμπόδιζε την απενεργοποίηση της μονάδος, οδηγώντας σε διαρροή ραδιενεργών καταλοίπων από ένα τμήμα των εγκαταστάσεων που στέγαζε ουράνιο και πλουτώνιο που είχαν ληφθεί από τις πυρηνικές κεφαλές που παρασχέθηκαν το 2007.

Παρότι είναι αδύνατον να πιστοποιηθούν κάποιοι από τους ισχυρισμούς του Shimatsu, είναι γεγονός ότι υπήρχε μια τεράστια συγκάλυψη την περίοδο της καταστροφής στην Fukushima τον Μάρτιο. Οι εκρήξεις που συνέβαιναν είχαν υποβαθμιστεί. Παρότι αναφέρονταν επανειλημμένως ότι τρεις αντιδραστήρες βρίσκονταν υπό κατάρρευση, οι Ιαπωνικές αρχές προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την καταστροφή σε βαθμό 4 στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, ενώ οι εκτός Ιαπωνίας ειδικοί την αξιολογούσαν σε 7 που είναι ο υψηλότερος βαθμός της κλίμακoς.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι πως επί 2009, 2 χρόνια αφού ο Shimatsu ανέφερε πως τα εκρηκτικά διακινηθήκαν μυστικά στην Ιαπωνία , η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας προειδοποίησε την Ιαπωνία να μην εγκαταλείψει την πολιτική της ενάντια στα πυρηνικά όπλα.

Όμως η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έπρεπε να ξέρει πως η Ιαπωνία είχε από καιρό αποκτήσει την δυνατότητα να παράγει πυρηνικά όπλα. Αυτό είχε γίνει ξεκάθαρο από το 1996 όταν διέρρευσε ένα έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων το οποίο παρουσίαζε τον τρόπο με τον οποίο η Ιαπωνία προωθούσε μια διπλή διπλωματική στρατηγική για τα πυρηνικά όπλα, από τα μέσα του 1960. Συχνά επαγγέλλονταν δημοσίως μια πολιτική αντίθετη με τα πυρηνικά, ενώ διατηρούσε την δυνατότητα να χτίσει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο. Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο κυριαρχεί στην πολιτική της Ιαπωνίας, έλεγε πάντοτε ότι δεν υπάρχει συνταγματικό εμπόδιο στα πυρηνικά.

Ένας παράγοντας που αναμφίβολα ενθάρρυνε τον Λευκό Οίκο των Bush-Cheney να παράσχουν στην Ιαπωνία τα μέσα για την μυστική παραγωγή πυρηνικών, ήταν η αναπτυσσόμενη δύναμη της Κίνας. Οι Cheney και Bush φρόντισαν να οπλίσουν την Ιαπωνία και την Ινδία με πυρηνικά όπλα ως μέσα για να συγκρατήσουν την Κίνα.

ΠΗΓΗ