Μετάνάστης στην ίδια μου την χώρα: Συζήτηση/συνέντευξη με Αφγανό ισλαμιστή λαθρομετανάστη

Μετανάστης στην ίδια μου την χώρα

Από αυτούς που από τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως διαμορφώνουν τις «γνώμες» των μαζανθρώπων, και από τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές», ακούμε συχνά πλαστές «ιστορίες» λαθρομεταναστών, με τις οποίες προσπαθούν να συγκινήσουν μια «κοινή γνώμη» διεστραμμένων ψυχών και συνειδήσεων. Διεστραμμένων από την μετατροπή του «αδυνάτου και αδυνάμου» σε αντιαξία και αντιαρετή, την οποία και εισήγαγε στην Ευρώπη ο Ιουδαιοχριστιανισμός για να την ακολουθήσουν τα «ανθρωπιστικά» ρεύματα του φιλελευθερισμού, του μαρξισμού και της αστικής ψευδοφιλοσοφίας. Πίσω από την βιτρίνα της «υπερασπίσεως του αδυνάτου» δεν κρύβεται παρά ο φθόνος του διεστραμμένου υπανθρώπου-μαζανθρώπου απέναντι σε κάθε τι ανώτερο. Ο Μαζάνθρωπος έχει διαβρωμένη την ψυχή του από τις μεταλλάξεις του διαστροφικού αντιπνεύματος , από την αποκοπή της συνδέσεώς του από την παράδοση , την φυλή , την φύση, το κοσμικό γίγνεσθαι, αλλά και από τον ίδιο του τον βιολογικό και πνευματικό εαυτό. Η διαστροφή αυτή επικράτησε πλήρως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με την έλευση του Ιουδαϊκού Φαρισαϊσμού , που έδωσε με την σειρά του το χρίσμα στον «διαφωτισμό» του οποίου η εξέλιξη οδήγησε τον λευκό άνθρωπο στα «δυτικά» «ανθρωπιστικά ιδεώδη» της εποχής της νεωτερικότητος. Αυτά τα ιδεώδη στην Ελλάδα αναμείχθηκαν και με υπολείμματα γυφτιάς και ζητιανιάς , κατάλοιπα της Οθωμανικής εποχής , που αντί να αποβληθούν, ονομάστηκαν «λαϊκά» «πολιτιστικά» στοιχεία .(Για παράδειγμα, είναι λυπηρό για παράδειγμα ότι τα δύο επικρατέστερα «μουσικά» ήδη στην Ελλάδα είναι τα εξής: Πρώτο το παραδοσιακό τουρκογύφτικο, , που μάλιστα εισήλθε στην Ελλάδα όχι επί Οθωμανικής κατοχής, αλλά μόλις στον 20ο αιώνα, και επικράτησε πλήρως μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο, ονομαζόμενο ως «αυθεντική Ελληνική λαϊκή μουσική» του οποίου τόσο οι οπαδοί όσο και οι «αοιδοί» που είναι συχνά αθίγγανοι, καταγγέλλουν το νέο επικρατέστερο είδος που έχει γίνει τελευταία της «μόδας» ότι υποβιβάζει την ποιότητα και την μουσική παιδεία της χώρας! Το λυπηρό είναι ότι έχουν δίκιο. Το νέο επικρατέστερο «μουσικό» είδος είναι η απόλυτη εκφυλισμένη διασταύρωση του τουρκογύφτικου με το «ποπ» , με το «trendy lifestyle», τον πολιτισμό των χαζοχαρούμενων και ταυτόχρονα θλιμμένων μικροαστών και το ντύσιμο πόρνης για τις «τραγουδίστριες» που συχνά δεν γνωρίζουν ούτε καν να διαβάζουν μουσικές παρτιτούρες, και το θηλυπρεπές «αμφισεξουαλικό στυλ» για τους «τραγουδιστές». Έτσι ο νεοέλληνας αφού πρώτα υιοθέτησε την μουσική των αθίγγανων, κατόπιν ξέπεσε ακόμα περισσότερο και έφθασε στο σημείο μέχρι και οι αθίγγανοι να τον κατηγορούν για έλλειψη μουσικού πολιτισμού!) .

Ο «ανθρωπισμός» των υπανθρώπων, δεν είναι λοιπόν παρά φθόνος απέναντι σε κάθε τι το ανώτερο και επίθεση εναντίον όλων όσων διαφέρουν από τον φαινομενικά «αδύναμο», ώστε κατά την λογική της Προκρούστειας κλίνης να τους αναγκάσουν χτ΄υπώντας τους, να γίνουν «ίσοι» με τον «αδύναμο». Η διαδικασία αυτή πάντοτε καταλήγει όχι απλώς σε κάποια ισοπεδωμένη «ισότητα όλων» αλλά στην πλήρη αντιστροφή των αξιών, στην κοινωνική ανάδειξη και επικράτηση στην κορυφή της κοινωνικής τους αντιιεραρχίας, κάθε αντιαξίας, κάθε αντιαρετής και κάθε διαστροφής, που πλέον έχουν βρει πεδίο ελεύθερο να αναπτύσσονται σε όλο τους το φάσμα και σε υπέρτατο βαθμό και να διέπουν ολόκληρη την κοινωνική ζωή του λευκού ανθρώπου. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, ο υπάνθρωπος έχει την δυνατότητα , εμφανιζόμενος ως φαινομενικά κοινωνικά «αδύναμος» και «καταπιεσμένος» , να αποχτά την εύνοια των μαζών και να μετατρέπεται σταδιακά σε κοινωνικά προνομιούχο στρώμα καταλήγοντας στο να εξουσιάζει και να πνίγει κάθε πτυχή της ζωής των υπολοίπων, τους οποίους οι αποβλακωμένες μάζες υπερασπιστών του «αδυνάτου» χτυπούν λυσσαλέα με κάθε τρόπο προσπαθώντας να τους εξαφανίσουν ή να τους θέσουν στο κοινωνικό περιθώριο, ώστε ο «καημένος αδύνατος να μην αισθάνεται άσχημα» βλέποντας γύρω του ανθρώπους που να είναι από την ίδια την φύση τους (και όχι από κάποιο «άδικο σύστημα») σε πλεονεκτικότερη θέση από αυτόν.

Έτσι ακριβώς συνέβη και με τους λαθρομετανάστες. Η συνέχεια του κειμένου δείχνει το πώς αυτή η αντιστροφή αυτή έχει γίνει πραγματικότητα και στο θέμα της λαθρομεταναστεύσεως, κάτι που φαίνεται σαφέστατα μέσα και μέσα από μερικές πρόσφατες βιωματικές μου εμπειρίες , τις οποίες και παραθέτω ως παραδείγματα.

Τα αποχαυνωμένα παρασιστικά στρώματα «νεοέλληνων» (όπως επαγγελματίες άεργοι, ισόβιοι «αριστεροί» φοιτητές-συνδικαλιστές, επαγγελματίες πολιτικάντηδες, ψευτοδιανοούμενοι και επαγγελματίες «επαναστάτες», αλλά και κάποιοι βολεμένοι «δημόσιοι» ή «κυβερνητικοί» των 3000 ευρώ τον μήνα και άνω , όπως και διάφοροι νεόπλουτοι) μιλάνε συνέχεια για τους «καημένους τους» λαθρομετανάστες. Αποκρύπτεται όμως επιμελώς ότι ακόμα και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες προσδιορίζουν εντελώς διαφορετικά τόσο την δική τους κατάσταση όσο και τα αίτια που τους οδήγησαν να εργαστούν στην Ευρώπη, αλλά έχουν αρχίσει επίσης να αντιλαμβάνονται και τι την τραγική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Στην συνέχεια του κειμένου αυτού παραθέτω συνέντευξη σε μορφή συζητήσεως , την οποία πήρα από Αφγανό λαθρομετανάστη και μάλιστα ισλαμιστή. Ενδιαφέρον έχει ότι όλα όσα απαντάει ο Αφγανός για τις πραγματικές αιτίες που τον οδήγησαν να έρθει στην Ελλάδα, για τις ευνοϊκές εργασιακές συνθήκες και την ευνοϊκή μεταχείριση που αντιμετωπίζει σε σύγκριση με έναν Έλληνα εργάτη, αλλά και για τον ισλαμικό κίνδυνο στην Ευρώπη, έρχονται σε αντίθεση με αυτά τα οποία ισχυρίζονται οι «αντιρατσιστές».

Είναι χρήσιμο λοιπόν να αρχίσει επιτέλους να καταγράφεται δημόσια, τόσο η πραγματική κατάσταση των λαθρομεταναστών, που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του «κατατρεγμένου» «πρόσφυγα», όπως και και η φωνή συνειδητοποιημένων Ελλήνων εργαζομένων, που να μιλούν ο ίδιοι για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το πώς αυτά σχετίζονται με την λαθρομετανάστευση. Διότι και εδώ κυριαρχεί η απόλυτη αντιστροφή. Αυτοί που το σύστημα διαφημίζει παντού προς τις μάζες ως τους «ειδήμονες για τα προβλήματα του εργάτη» (αριστερά) είτε ως «ειδήμονες για τα προβλήματα των Ελλήνων που προκαλούν οι λαθρομετανάστες» (ακροδεξιά) είναι συνήθως εντελώς άσχετοι με το θέμα καθώς δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε ο τρόπος ζωής τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, σχετίζεται με των υπολοίπων Ελλήνων. Διότι όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως «σωτήρες»» και «ειδήμονες» είναι συνήθως άεργοι, επαγγελματίες τεμπέληδες ψευτο«επαναστάτες», άρρωστοι από την έλλειψη οποιασδήποτε σωματικής λειτουργίας , που όσο αυξάνεται η φτώχεια , η μιζέρια και η κακομοιριά, τόσο αυξάνονται και οι απελπισμένοι που στρέφονται σε αυτούς και τόσο αυτοί πλουτίζουν από τις κομματικές συνδρομές και από τις κρατικές επιχορηγήσεις, μέχρι και το εμπόριο κάθε είδους συμβόλων και ψεύτικων ελπίδων.

Αντίθετα με ότι συμβαίνει με όλους αυτούς τους άεργους επαγγελματίες «εθνοσωτήρες» και «εργατοσωτήρες», που έχουν κάνει ως επάγγελμα το να πουλάνε μια εντελώς φτιαχτή και ψεύτικη εικόνα του εαυτού τους στις μάζες με όρους μάρκετινγκ και διαφημίσεως , διότι με τέτοιους όρους λειτουργούν οι «δημοκρατίες» τους, σε όσους εργαζομένους αγαπάνε πραγματικά το έθνος και την φυλή τους, δεν αρέσει να μιλούν δημόσια για τον εαυτό τους, διότι έχουν υπερβεί τον εγκλωβισμό στο «εγώ» και έχουν περάσει στην διάσταση του «εμείς», βλέποντας τον εαυτό τους όχι ως αποκομμένη μονάδα αλλά ως κύτταρο της Φυλής και του ίδιου του Σύμπαντος.. Και δεν είναι εύκολο να μιλήσουν για τα προβλήματά τους , καθότι όσοι έχουν τέτοιες απόψεις, αναγκάζονται να καλύπτονται, διότι ζουν σε μια χώρα υπό κατοχή και τελούν υπό διωγμό. Όμως κάποιες αλήθειες για τις επιπτώσεις που έχει η λαθρομετανάστευση στην ζωή του Έλληνα εργαζομένου, μπορεί να τις μεταδώσει κανείς με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την βιωματική σκοπιά. Γι αυτό και αποφάσισα να αναφερθώ δημόσια σε πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία.

Ο ισλαμιστής Αφγανός από τον οποίον πήρα συνέντευξη, είναι αυτός που «πήρε» την θέση εργασίας στην οποία εργαζόμουν κατά τον φετινό χειμώνα. Έτσι , όπως συμβαίνει κάθε φορά που μένω άνεργος, ξεκίνησα πάλι να αναζητώ εργασία από πόλη σε πόλη, μετακινούμενος σε τέτοιες προσωρινές εργασίες οπουδήποτε στην Ελλάδα. Δίχως διεύθυνση σπιτιού, αλλά με ταχυδρομική θυρίδα, δίχως σπίτι, αλλά φιλοξενούμενος, δίχως κάθε φορά να γνωρίζω ούτε που θα βρίσκομαι ούτε σε τι επάγγελμα θα είναι η επόμενη θέση που θα βρω για να εργαστώ, ανάμεσα στο μεγάλο πλέον πλήθος διαφορετικών επαγγελμάτων τα οποία έχω εξασκήσει και τα οποία έχω εργασιακή εμπειρία. Έγινα μετανάστης στην ίδια μου την χώρα. Αντίθετα με εμένα, ο Αφγανός ισλαμιστής λαθρομετανάστης από το Πακιστάν, δίχως καμιά απολύτως επαγγελματική κατάρτιση, με λιγότερες φυσικές και ψυχικές αντοχές και δηλώνοντας ότι κάποιες από τις εργασίες που ευχαρίστως θα έκανα ο ίδιος δεν θα τις έκανε διότι …«πληρώνονται λίγο και είναι πολύ σκληρές», διατηρεί σήμερα , στην δική μου χώρα και πατρίδα, εργαζόμενος παράνομα, δίχως ένσημα και εργασιακή σύμβαση, δύο διαφορετικές θέσεις εργασίας, με μηνιαίες αποδοχές στα 1300 Ευρώ. Εγώ ένα μήνα μετά την τελευταία απόλυσή μου, βρήκα μια ακόμη δίμηνη θερινή σύμβαση εργασίας σε μια ακόμη διαφορετική πόλη και με αποδοχές που οριακά καλύπτουν τις ανάγκες μου για επιβίωση αυτής της περιόδου και τίποτε παραπάνω από αυτό. Σε δύο μήνες που λήγει η σύμβαση και κλείνει αυτή η θερινή θέση εργασίας θα φύγω πάλι άνεργος και χωρίς σχεδόν καθόλου χρήματα, προς το άγνωστο αναζητώντας ξανά την επόμενη δουλειά, ως συνήθως… Άγνωστο πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να ξαναβρώ. Την τελευταία φορά ήταν μόνο ένας μήνας, την προηγούμενη τρεις μήνες, την παραπροηγούμενη οκτώ μήνες και όλοι αυτοί οι μήνες με φόρτωσαν με ένα χρέος αρκετών χιλιάδων Ευρώ. Διότι όσο εργάζεται κάποιος με τόσο χαμηλά ημερομίσθια και ανασφάλιστος, δεν μπορεί ούτε να αποταμιεύσει τίποτε όσο εργάζεται , ούτε και παίρνει επίδομα ανεργίας όταν απολυθεί. Εργάζεσαι συνεχώς σκληρά και αντί να το χρέος σου να μειώνεται, να το βλέπεις να αυξάνεται κάθε φορά που μένεις ξανά άνεργος, ενώ όσο εργάζεσαι παραμένει απλά σταθερό. Και όσο περνάν τα χρόνια , τόσο περισσότερα χρέη να συσσωρεύονται. Εκεί οδήγησαν την Ελλάδα με την λαθρομετανάστευση, που έκανε δεδομένη την ανασφάλιστη εργασία για τα περισσότερα χειρωνακτικά επαγγέλματα, και κατέβασε τους μισθούς στα επίπεδα του τρίτου κόσμου. Στο κείμενο αυτό , παραθέτω κάποιες πρόσφατες εργασιακές εμπειρίες μου, με κατάλληλο σχολιασμό, ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα στον αναγνώστη του τι συμβαίνει σήμερα στον χώρο της εργασίας , του γιατί συμβαίνει και να μπορέσει να βγάλει κάποια βαθύτερα χρήσιμα συμπεράσματα.

Ας επανέλθουμε στο θέμα του Αφγανού που «μου πήρε» την προηγούμενη θέση εργασίας μου. Το «μου πήρε» το έβαλα σε εισαγωγικά, διότι ενώ η φράση αυτή είναι συνηθισμένη από όσους υποτίθεται ότι αντιδρούν στην λαθρομετανάστευση, αποκρύπτει μια μεγάλη αλήθεια, που σχετίζεται με την πραγματική αιτία του προβλήματος. Πράγματι στην χώρα μας τουλάχιστον δυόμισι εκατομμύρια λαθρομετανάστες έχουν πάρει θέσεις εργασίας των Ελλήνων και περίπου 1 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αν όμως δούμε τα πράγματα κυριολεκτικά, αυτός που «μου πήρε» την θέση εργασίας μου, δεν είναι ο Αφγανός, αλλά ο «Έλληνας» εργοδότης , διότι αυτός είναι που με απέλυσε, βάζοντας στην θέση μου έναν ισλαμιστή Αφγανό. Αν ο εργοδότης ήταν πραγματικός Έλληνας , αν ήταν Έλληνας χωρίς τα εισαγωγικά, αν ήταν Έλληνας και στην συνείδηση και όχι απλώς στην βιολογική καταγωγή του, τότε ο Αφγανός από μόνος του δεν θα είχε καμιά απολύτως δυνατότητα να «μου πάρει την δουλειά». Αν στην Ελλάδα οι λεγόμενοι Έλληνες ήταν πραγματικά Έλληνες, τότε τα σύνορα θα φυλάσσονταν. Εάν όμως ο Αφγανός ακόμα με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας κατάφερνε να περάσει τα φυλασσόμενα σύνορα , δεν θα έβρισκε πουθενά κανέναν Έλληνα να του προσφέρει καμία θέση εργασίας. Και σίγουρα εάν η Ελλάδα κατοικούνται από πραγματικούς Έλληνες , τότε ποτέ δεν θα υπήρχαν θέσεις εργασίας που να βρίσκονται στα «αζήτητα» από τους Έλληνες. Πρώτον δεν θα υπήρχαν τόσοι πολλοί που να προτιμούν να ζουν παρασιτικά, μέσα από την παραοικονομία , το παρεμπόριο, την απάτη, την απορρόφηση κρατικών επιδοτήσεων κλπ, διότι όπως λένε «δεν καταδέχονται» να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες , τις οποίες έχουν αφήσει στους λαθρομετανάστες. Και δεύτερον δεν θα υπήρχαν θέσεις εργασίας με τριτοκοσμικές αποδοχές και σε τριτοκοσμικές συνθήκες, αντίθετα με ότι συμβαίνει σήμερα. Πρόβλημα για τους συνειδητοποιημένους Έλληνες εργάτες δεν είναι ούτε η «βαριά εργασία» ούτε η «χειρωνακτική εργασία». Πρόβλημα όμως σήμερα είναι πλέον η έλλειψη δυνατότητος προσβάσεως σε τέτοιου είδους εργασίες που έχουν ελεγχθεί πλήρως από κοινότητες λαθρομεταναστών και μάλιστα έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο «άβατο» για τους Έλληνες, το οποίο ακόμα και όσοι επιθυμούν,τους είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να το παραβιάσουν. Σε πολλές περιοχές η εργασία στα χωράφια είτε στην οικοδομή είτε σε κάποιες μικρές επιχειρήσεις, ελέγχεται από εκπροσώπους κοινοτήτων αλλοδαπών, που έρχονται σε συμφωνία με τους «Έλληνες» εργοδότες και στην συνέχεια οι ίδιοι βάζουν τους «δικούς τους» να εργάζονται κάνοντας τα άβατα προς εργασία για άτομα που να προέρχονται από οποιαδήποτε άλλη εθνική ή φυλετική κοινότητα. Στην συνέντευξη με τον Αφγανό που ακολουθεί, θα δούμε πως περιγράφει ένα τέτοιο παράδειγμα. Και οι τριτοκοσμικές αμοιβές που έχουν πλέον συνηθίσει να δίνουν για τέτοιες εργασίες οι Έλληνες εργοδότες κάνουν επίσης άβατες αυτές τις θέσεις εργασίας για τους Έλληνες, αφού οι εργασιακές αποδοχές τις οποίες προσφέρουν , το μόνο που εξασφαλίζουν στον εργαζόμενο που θα τις αποδεχθεί , είναι μια ζωή συνθήκες χειρότερες και από τις ονομαζόμενες «τριτοκοσμικές». Διότι οι τριτοκοσμικοί, αν εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη διατροφή, έχουν την δυνατότητα να στείλουν το ποσό των αποδοχών τους στις χώρες τους, δυνατότητα που δεν έχουν οι Έλληνες. Και τα ποσά που δεν έχουν καμιά αγοραστική αξία στην Ελλάδα έχουν σημαντική αγοραστική αξία σε χώρες του τρίτου κόσμου, λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας του Ευρώ με τα νομίσματα τέτοιων χωρών.

Η μεταφορά συναλλάγματος από την Ελλάδα και την Ευρώπη σε αυτές τις χώρες , μέσω των λαθρομεταναστών, δεν αποτελεί παρά μια μαζική οικονομική ληστεία των λαών της Ευρώπης και έναν από τους κυριότερους λόγους της οικονομικής κρίσεως . Διότι κάθε λαθρομετανάστης, από οικονομικής πλευράς , στερεί πολλαπλώς τον μισθό που λαμβάνει από την χώρα την οποία εργάζεται. Πρώτον στέλνοντας μεγάλο μέρος του μισθού του στην τριτοκοσμική του πατρίδα, στερεί τα χρήματα αυτά από την αγορά της χώρας όπου εργάζεται. Δεύτερον, καταλαμβάνοντας μια θέση εργασίας ενός ντόπιου, υποχρεώνει το κράτος της χώρας αυτής να πληρώνει επίδομα ανεργίας στον ντόπιο άνεργο. Τρίτον , καθώς ο λαθρομετανάστης αμείβεται παράνομα, το εισόδημά του δεν φορολογείται από το κράτος και η εργασία του δεν συνεισφέρει τίποτε στα ασφαλιστικά ταμεία. Τέταρτον, ο άνεργος που έχασε την δουλειά του από τον λαθρομετανάστη, αναγκάζεται να δανείζεται χρήματα είτε από τράπεζες υποθηκεύοντας το μέλλον του , είτε να στερεί χρήματα από συγγενείς και φίλους, απλώς και μόνο για να επιβιώσει μέχρι να βρει την επόμενη θέση εργασίας.

Εργαζόμουν λοιπόν ανασφάλιστος όλο τον φετινό χειμώνα , σε σκληρή δουλειά που δεν μπορούν να την κάνουν πολλοί διότι δεν έχουν ούτε την σωματική ούτε την ψυχική ούτε την τεχνική ικανότητα. 45 ευρώ το 14ωρο ή 15ωρο, ανάλογα την ημέρα. Και 35 ευρώ το 9ωρο. Φυσικά αν να είχα τουλάχιστον 6 εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα, δεν θα είχα ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα. Οι μεσοαστοί όμως «επενδυτές» που παρίσταναν τους επιχειρηματίες και είχαν την ιδιοκτησία της επιχειρήσεως, δεν μου έδιναν 6 βάρδιες την εβδομάδα, αλλά είτε 5 είτε 4 είτε 3. Αντί να εργάζεται κάποιος 6 ημέρες την εβδομάδα, προτιμούν «να σπάνε» την εργάσιμη εβδομάδα 6 ημερών σε 4+2 ή σε 3+3 προσλαβάνοντας δύο άτομα αντί για έναν, φυσικά χωρίς καμιά εργασιακή σύμβαση, χωρίς ένσημα κλπ. Διότι όσο λιγότερο εργάζεται, τόσο περισσότερο ξεκούραστος είναι ο κάθε εργαζόμενος στις ημέρες που εργάζεται , και έτσι τόσο περισσότερο παραγωγικός είναι και τόσο περισσότερο εξαρτημένος νιώθει από την εργασία του, αφού αντί να διεκδικεί αυξήσεις ή εργασιακά δικαιώματα, αντίθετα νιώθει συνεχώς να τον απειλούν ότι θα του μειώσουν τις εργάσιμες ημέρες από 5 σε 4 ή σε 3 κλπ.

Στην επιχείρηση υπήρχαν 5 «αφεντικά», (έτσι τους αποκαλούσε το προσωπικό και όχι ως εργοδότες), λες και ήμασταν σκύλοι. Δύο νεόπλουτοι μεσοαστοί ήταν οι βασικοί μέτοχοι και τα υπόλοιπα «αφεντικά» ήταν η γυναίκα του βασικού μετόχου και οι δύο γιοι του άλλου, όλοι τους άσχετοι με το αντικείμενο που είχε η επιχείρηση. Έτσι την επιχείρηση επέβλεπε και διαχειρίζονταν ένας μισθωτός υπάλληλος τον οποίον και είχαν προσλάβει, ο οποίος ήταν και σχετικός με το θέμα και αρκετά αξιόλογος και ικανός και όλη η επιτυχία της επιχειρήσεως οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν. Όμως ο διαχειριστής ήταν υπό την συνεχή εποπτεία των πέντε «αφεντικών», που με τις παρεμβάσεις τους πήγαιναν συνεχώς την επιχείρηση πίσω, ενώ ο ίδιος πάσχιζε να την ωθήσει εμπρός… Και οι 5 εμφανίζονταν να εργάζονται στην επιχείρηση, αντλώντας μεγάλο τμήμα από τα έσοδά της σε μηνιαία βάση χωρίς όμως ουσιαστικά προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό σε αυτήν, πέραν από μια εργασία γραφείου που και για τους 6 μαζί αντιστοιχούσε επιεικώς σε μια 8άωρη 6ήμερη απασχόληση ενός και μόνο ατόμου. Για να καλύψουμε την αεργία όλων αυτών, έπρεπε εμείς να εργαζόμαστε δίχως ένσημα και με απλήρωτες υπερωρίες… Μια ημέρα ένας από τους 5 είχε πει σε κάποιον εργαζόμενο «Δούλευε, πρέπει να καταφέρεις να παράγεις όσο είναι τα λεφτά που παίρνεις για μεροκάματο». Η απάντησή του εργαζόμενου με εξέπληξε ευχάριστα. «Εάν έπρεπε να παράγω τα λεφτά που παίρνω εγώ, θα ήταν πολύ εύκολο, θα έφτανε να εργαστώ τρεις ώρες το πολύ κάθε ημέρα. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα έχω να παράγω όχι μόνο τα λεφτά που παίρνω εγώ, αλλά και τα λεφτά που θα πάρεις και εσύ, που όμως εσύ δεν κάνεις τίποτα εδώ πέρα και όμως παίρνεις περισσότερα από ότι εγώ!». Παρότι τα πέντε «αφεντικά» απομυζούσαν την επιχείρηση, η επιχείρηση πήγαινε πάρα πολύ καλά και είχε τόσο μεγάλα κέρδη που θα μπορούσε εύκολα να είχε ασφαλίσει στο ΙΚΑ όλο το προσωπικό, δίχως οικονομικό πρόβλημα. Ίσως όμως τότε τα «αφεντικά» θα είχαν λιγότερα αυτοκίνητα ο καθένας (διότι είχαν τουλάχιστον τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα ο καθένας κάποια από αυτά υπερπολυτελή, απλώς και μόνο για να τα δείχνουν ως ένδειξη οικονομικής ευμερίας!) Και μετά λένε ότι έχουμε «οικονομική κρίση». Ναι αλλά όχι για όλους. Κάποιοι , εκμεταλλευόμενοι την τεράστια ανεργία και τις επιπτώσεις από την λαθρομετανάστευση, αντί να χάνουν, κερδίζουν από την κρίση, διότι βρίσκουν εύκολα το πλέον ειδικευμένο εργατικό προσωπικό , Έλληνες, που να δέχονται να εργάζονται ανασφάλιστοι και για ελάχιστα χρήματα και να κάνουν «θαύματα» με την υπερεργασία τους. Όταν τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων σε μια επιχείρηση πηγαίνει σε μισθοδοσία, εάν λόγω της τεράστιας ανεργίας και των λαθρομεταναστών οι μισθοί μειωθούν σημαντικά και η ασφάλιση και τα επιδόματα καταργηθούν, τα έσοδα της εταιρίας πολλαπλασιάζονται. Και μάλιστα τέτοιες επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομα εργαζομένους και κυρίως λαθρομετανάστες, επικρατούν στην αγορά σε βάρος πολλών επιχειρήσεων που παρέχουν τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα, οι οποίες σε περίοδο οικονομικής κρίσεως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο αθέμιτο ανταγωνισμό και κλείνουν. Σε μια δύσκολη κατάσταση επιβιώνουν πάντα οι ικανότεροι να ανταπεξέλθουν, αυτό είναι ένας απλός φυσικός νόμος. Αν όμως αυτή τα κριτήρια αυτής της ικανότητος δεν συμβαδίζουν με την ποιότητα, αλλά με την παρανομία , την παραοικονομία και την απάτη, τότε επιβιώνουν οι ικανότεροι στο να παρανομούν και οι μεγαλύτεροι απατεώνες… Αυτό είναι δυστυχώς που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, και όσοι είχαν αφελείς ελπίδες ότι η κρίση θα μπορούσε μαζί με τις πολλές αρνητικές της επιπτώσεις, να έχει και ως θετική επίπτωση το να απαλλαγεί η χώρα από προβληματικούς οικονομικούς παράγοντες που την επιβαρύνουν και που βασίζονταν στην παραοικονομία, καλύτερα να τις ξεχάσουν. Το αντίθετο είναι που συμβαίνει. Όταν η οικονομία καταρρέει, και όταν το κράτος αντί να προσπαθήσει να πατάξει την παραοικονομία και την παράνομη εργασία, αντίθετα προσανατολίζεται στο να φορολογήσει ακόμα περισσότερο τους νόμιμους, στους οποίους και ρίχνει όλο το βάρος του να πληρώσουν αυτοί για την άσχημη οικονομική κατάσταση, τότε η παραοικονομία κυριαρχεί ακόμα περισσότερο και αυτός που επικρατεί είναι αυτός που είναι ο ικανότερος στην παραοικονομία… Και η άνοδος της παραοικονομίας επιταχύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση.

Κάποτε εργαζόμουν στην Γερμανία, λαντζιέρης σε μεγάλο Ελληνικό εστιατόριο. Υπήρχε ένας και μόνο εργοδότης, έλληνας, που εκτός από όλη την διαχείριση του εστιατορίου που είχε αναλάβει ο ίδιος μόνος του και χωρίς να πληρώνει ούτε καν λογιστή για τα οικονομικά, έκανε και οτιδήποτε άλλο για να βοηθήσει τις ώρες αιχμής. Εργάζονταν από μπάρμαν μέχρι ψήστης, άλλοτε έκοβε σαλάτες και κάποιες φορές ερχόντανε και βοηθούσε στην λάντζα, έπλενε πιάτα! O εργοδότης μου στην Γερμανία, παραπονιόταν μια μέρα ότι άνοιξε στην περιοχή ένα εντυπωσιακά φθηνό ασιατικό εστιατόριο και θα του μείωνε τα έσοδα. Έλεγε ότι το ασιατικό εστιατόριο έβγαζε μεγάλες μερίδες φαγητού με 3 και 3.5 ευρώ! Έτσι , από περιέργεια να δω τι συμβαίνει, πήγα να φάω στο ασιατικό εστιατόριο. Ακούγοντας τις τιμές, είχα στο μυαλό μου κάτι φθηνό με βάση τα Ελληνικά δεδομένα, και έτσι περίμενα κάτι αντίστοιχο με κάτι φθηνά Ελληνικά «σουβλατζίδικα». Όταν όμως πήγα εκεί, είδα ένα πεντακάθαρο εστιατόριο, με άριστη διακόσμηση, χωρίς την παραμικρή θαμπάδα σε κάποιο τζάμι. Κοιτάζοντας απέξω μέσα από το τζάμι, είδα έναν Κινέζο με καλά σιδερωμένο άσπρο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και παπιγιόν, να κάθεται σε ένα φορητό υπολογιστή και να υπολογίζει λεπτομερώς το τι υλικά θα παραγγείλει για τα φαγητά της επόμενης περιόδου και τα αναμενόμενα έσοδα. Ήταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου. Αποφάσισα να μπω μέσα και να φάω. Διαβαίνοντας την πόρτα, είδα εντυπωσιασμένος τον ίδιο ακριβώς Κινέζο, να στέκεται στην πόρτα σε ρόλο σερβιτόρου και κρατώντας πετσέτα στο χέρι, να με υποδέχεται κάνοντας υπόκλιση και να μου λέει σε άπταιστα Γερμανικά να καθήσω όπου θέλω. Ο ίδιος πήρε παραγγελία και αμέσως μετά μπήκε στην κουζίνα όπου βρίσκονταν και η γυναίκα του. Σε ελάχιστα λεπτά, ο ίδιος Κινέζος, σε ρόλο ψήστη με ταχύτατες και ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, έψησε και παρασκεύασε τα φαγητά,τα οποία και μου έφερε. Πλήρωσα συνολικά οκτώμισι Ευρώ για : Δύο μεγάλα πιάτα κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά, μια σαλάτα, ένα ορεκτικό, ένα επιδόρπιο , ένα αναψυκτικό , και δώρο ένα ποτήρι από το κινέζικο ποτό που φτιάχνουν από λουλούδια. Παρά τις απίστευτα χαμηλές τιμές, τόσο τα πιάτα ήταν εξαιρετικά και πολύ μεγάλα και πεντακάθαρα και επίσης το εστιατόριο είχε ικανοποιητικό κέρδος! Πως είναι δυνατόν στην Ελλάδα, εστιατόρια με 4πλάσιες τιμές από αυτές του Κινέζου και μάλιστα με τουλάχιστον τριπλάσια πελατεία, να λένε «δεν βγαίνω» και «γι αυτό δεν πληρώνω ΙΚΑ και έχω υπάλληλους από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές» με μισθούς πείνας; Η απάντηση είναι απλή. Συχνά εάν κάποιος στην Ελλάδα είχε ένα εστιατόριο τέτοιου μεγέθους, φυσικά και δεν θα εργαζόταν σε αυτό. Θα κάθονταν μέσα απλώς για να τρώει, να πίνει , να καπνίζει πούρα και να παρενοχλεί το προσωπικό από την εργασία του, θα παρίστανε τον χρηματιστή και τον επιχειρηματία λέγοντας σε όλους συνεχώς «έχω πάρα πολλά λεφτά», θα κερνούσε ποτά σε «φίλους και γνωστούς» για «επίδειξη» του πόσο «εύπορος είναι» , θα αντλούσε από την επιχείρηση ένα τεράστιο ποσοστό επί των κερδών κάθε μήνα ως αμοιβή του για «τον σκληρό κόπο του» , θα πλήρωνε και κάποιον υπάλληλο ως διαχειριστή διότι ο ίδιος θα ήταν παντελώς ανίκανος, και για να βγάλει το κόστος από όλα αυτά τα έξοδα, θα έπαιρνε για προσωπικό τουλάχιστον στην κουζίνα που δεν φαίνονται…Αφγανούς και Πακιστανούς , ενώ στο σέρβις και στο μπαρ, φοιτητές με αμοιβές κάτω από 500 Ευρώ. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά είναι λίγες. Και τα εστιατόρια δεν είναι παρά ένα μόνο παράδειγμα νοοτροπίας για το τι συμβαίνει στις μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις. Και μετά όλοι λένε ότι φταίει «η οικονομική κρίση» Ποια νοοτροπία όμως είναι που προκάλεσε την οικονομική κρίση δεν μας λένε. Η νοοτροπία του νεόπλουτου από το πουθενά, που άνοιξε μια επιχείρηση μέσα από τα επιχειρηματικά δάνεια και της κρατικές επιδοτήσεις των Σοσια-ληστών… και από τότε το παίζει «χρηματιστής» «επενδυτής» και «επιχειρηματίας» που δεν καταδέχεται ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας από όλη του την οικογένεια, να εργαστεί ούτε καν στην ίδια του την επιχείρηση, αλλά ακόμα και να ήθελε να το πράξει, δεν θα ήταν ικανός. Και που τόσο για οικονομικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους, δεν καταδέχεται πλέον να είναι εργοδότης που να έχει εργαζόμενους, αλλά θέλει να είναι «αφεντικό» που να έχει σκλάβους. Γι αυτό και προτιμά να προσλαμβάνει αποκλειστικά λαθρομετανάστες , τους οποίους έχει να εργάζονται ανασφάλιστους και με χαμηλές αποδοχές, αλλά και που πάνω στους οποίους νιώθει ευκολότερα την αίσθηση της κυριαρχίας από ότι σε κάποιον έλληνα εργαζόμενο, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται δημόσια ως «φιλέσπλαχνος» και «αντιρατσιστής» που είναι και της μόδας στα …σαλόνια των νεόπλουτων μεσοαστών που ξαφνικά άρχισαν να παριστάνουν τους μοδάτους και τους…αριστοκράτες.

Όταν πρωτοπήγα στην εργασία που με απέλυσαν για να βάλουν στην θέση μου τον Αφγανό, , με ρώτησαν πρώτα εάν είμαι μετανάστης από Ουκρανία. Τους απάντησα ότι δεν είμαι από Ουκρανία, αλλά είμαι Έλληνας, μου είπαν ότι σε αυτήν την δουλειά δεν δέχονται Έλληνες αλλά μόνο μετανάστες. Τους εξήγησα τότε, ότι παρότι Έλληνας, είμαι και εγώ μετανάστης. Μετανάστης στην ίδια μου την χώρα. Τους είπα ότι στην πόλη της Ελλάδος που ζούσα η ανεργία έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια, η πόλη βρίσκεται πλέον σε κατάσταση τριτοκοσμική και έτσι αναγκαστικά γυρίζω πλέον από πόλη σε πόλη στην Ελλάδα κάνοντας όποια εργασία μπορώ να βρω, και κατά περιόδους πηγαίνω και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Και τους είπα ότι νιώθω εντελώς ξένος εδώ, μετανάστης στην ίδια μου την χώρα. Τότε αμέσως άλλαξαν στάση απέναντί μου. Μου είπαν ότι αφού είμαι μετανάστης, δεν τους πειράζει καθόλου αν είμαι μετανάστης από την Ελλάδα ή από οποιοιδήποτε άλλη χώρα, ότι όλοι οι μετανάστες που είναι σε θέση να κάνουν αυτήν την δουλειά είναι γι αυτούς καλοδεχούμενοι και έτσι με μεγάλη τους χαρά είμαι και εγώ ευπρόσδεκτος. Έτσι βίωσα για ακόμα μια φορά το παρακάτω συνθήματα των «αντιρατσιστών»: «Όλοι οι μετανάστες καλοδεχούμενοι» , «στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι» και το «πατρίδα μας είναι όλη η γη».

Εκεί γνώρισα έναν Αλβανό μετανάστη. «Εδώ φίλε υπάρχει εκμετάλλευση. Με έχουν και κάνω μόνος μου δουλειά που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον δύο άτομα. Εγώ δεν αντέχω εδώ, θα φύγω, αν αντέχεις εσύ , δούλεψε εσύ εδώ, στην θέση την δική μου Έτσι όπως κάνανε την Ελλάδα, σε λίγα χρόνια θα έρχεστε εσείς να δουλεύετε στην Αλβανία. Εκεί τώρα είναι πολύ καλύτερα οι δουλειές. Δεν υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση όπως στην Ελλάδα. Επιστρέφω στην Αλβανία. Καλή τύχη φίλε.» Και μετά λένε κάποιοι ότι οι μετανάστες κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες. Εδώ όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι ακροδεξιοί φωνάζουν ακόμη ότι απλώς «οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων». Έχουν μείνει πίσω. Η κατάσταση είναι πλέον πολύ χειρότερη και έχει ξεπεραστεί ήδη προ πολλού αυτό το στάδιο, στο οποίο βρισκόμασταν μέχρι πριν από 5 χρόνια. Στο νέο στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα, υπάρχουν πλέον Έλληνες που έχοντας συνηθίσει να εργάζονται με μεροκάματα και εργασιακές συνθήκες χειρότερες και από Πακιστανού, έχουν αρχίσει «να παίρνουν τις δουλειές» των μεταναστών πρώτης γενιάς, των Αλβανών μεταναστών, που έχουν ανεβάσει πολύ τις απαιτήσεις τους και δεν θέλουν πλέον να εργαστούν ούτε «σε τόσο σκληρές δουλειές», ούτε «με τόσο χαμηλά μεροκάματα» όπως οι εκατοντάδες χιλιάδες πλέον πραγματικά άνεργοι Έλληνες εργάτες που βρίσκονται στα όρια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλιώσεως. Γι αυτό και αρκετοί από αυτούς, φεύγουν πλέον μαζικά στην Αλβανία, για να τους αντικαταστήσει η νέα φουρνιά μεταναστών, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και κάθε άλλη χώρα της Αφρικής και της Ασία και από…άλλες πόλεις της Ελλάδος!

Πήρα λοιπόν την θέση εργασίας του Αλβανού που έφυγε, και ξεκίνησα να εργάζομαι μέσα στον χειμώνα, σε μια περίοδο που στην συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να βρεθεί κάποιος που και να αντέχει και να είναι ικανός να εργαστεί στην συγκεκριμένη θέση. Οι περισσότεροι μη έμπειροι σε τέτοιες εργασίας που ζητούσαν να εργαστούν, είτε ήταν εντελώς ανίκανοι γι αυτό, είτε έφευγαν την πρώτη η δεύτερη μέρα με έντονους πόνους στην μέση και τρομοκρατημένοι… Έτσι ήταν πολύ δύσκολο να με απολύσουν μέσα στον χειμώνα γιατί ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί διαθέσιμος αντικαταστάτης που και να δεχτεί και να είναι ικανός να εργαστεί εκεί, από όποια χώρα της Ασίας και της Αφρικής και αν ερχόταν…. Μάλιστα τέσσερις Πακιστανοί που είχαν έρθει να δουν την δουλειά και έφυγαν αμέσως λέγοντας ότι «πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να εργάζεται σε μια τόσο σκληρή δουλειά με τόσο λίγα χρήματα» .

Πέρασε όμως ο χειμώνας και ήρθε το καλοκαίρι, και η συγκεκριμένη δουλειά άλλαξε και πέρασε στην «θερινή περίοδο» όπου ο φόρτος εργασίας στην συγκεκριμένη επιχείρηση και στο συγκεκριμένη θέση εργασίας πέφτει αρκετά . Έτσι δεν υπήρχε πια η απαίτηση να εργάζεται κάποιος που να είναι τόσο έμπειρος , γρήγορος και ανθεκτικός όσο ήμουν εγώ… Έτσι έφεραν στην δουλειά Αφγανό ισλαμιστή λαθρομετανάστη που δεν έχει ξαναεργαστεί ποτέ σε τέτοια θέση, στην αρχή έρχονταν για ένα έως δύο ημερομίσθια την εβδομάδα , μέχρι να προσαρμοστεί. «Πως σου φαίνεται εδώ» τον ρώτησα. «Τελευταία δούλευα οικοδομή, εδώ όμως είναι πολύ πιο βαριά δουλειά από την οικοδομή, στην οικοδομή μπορείς να κάτσεις όποτε θες να ανασάνεις, εδώ δεν προλαβαίνεις ούτε να ανασάνεις. Πόσο καιρό λες να αντέξω εδώ χωρίς να πάθω μόνιμη ζημιά στην μέση μου», μου είπε ο Αφγανός. «Έχω δουλέψει για πολλά χρόνια και σε αυτήν την δουλειά, και σε ακόμα πολύ χειρότερες μπροστά σε αυτές αυτό εδώ δεν είναι τίποτα και δεν έπαθα τίποτα. Έτσι και εσύ με τον καιρό θα σκληραγωγηθείς, και θα συνηθίσεις. Πάντως αν είσαι πολύ γερός οργανισμός, μπορείς να αντέξεις σε τέτοιες δουλειές σίγουρα μέχρι την ηλικία των 40. Μετά δεν αντέχουν πολλοί, εξαρτάται από τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου» απάντησα στον Αφγανό.

Αφότου ο Αφγανός προσαρμόστηκε και έμαθε τα βασικά από την συγκεκριμένη δουλειά, όταν περάσαμε στην καλοκαιρινή περίοδο και οι ο φόρτος εργασίας έπεσε αρκετά, ο εργοδότης με απέλυσε και κράτησε στην θέση μου τον Αφγανό που πλέον μπορούσε να ανταπεξέλθει. Έτσι εγώ γυρίζω ξανά από πόλη σε πόλη αναζητώντας δουλειά, ενώ ο Αφγανός , παρότι είναι εντελώς ανειδίκευτος , έχει και δεύτερη δουλειά στην ίδια περιοχή πάλι με «Έλληνα» εργοδότη και εισοδήματα που αγγίζουν τα 1300 Ευρώ τον μήνα!
«Αλληλεγγύη στους μετανάστες, κρεμάλα στους φασίστες» έγραφε ένας τοίχος δίπλα μου με υπογραφή ένα «αλφάδι»., όταν με μια μικρή βαλίτσα με τα ελάχιστα πράγματά μου, άλλαζα ξανά πόλη και πήγαινα προς το άγνωστο. Αυτός που το έγραψε, είναι βέβαιο ότι δεν έχει εργαστεί ούτε μια μέρα στην ζωή του. Και επιπλέον το σύνθημα είναι λάθος. «Αλληλεγγύη στους ξένους μετανάστες, κρεμάλα στους Έλληνες μετανάστες στην ίδια τους την χώρα» έπρεπε να λέει. Διότι αυτοί που αποκαλεί ως «φασίστες» αυτός που έγραψε το σύνθημα, δεν είναι φυσικά κάποιοι που αποδέχονται τις θέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού ρεύματος που εμφανίστηκε στην Ευρώπη την δεκαετία του 30 , αλλά όλοι οι Έλληνες που θα ήθελαν μια Ελλάδα δίχως λαθρομετανάστες , όλοι οι Έλληνες που κατάντησαν μετανάστες στην ίδια τους την χώρα και που σύμφωνα με την λογική του αναρχοκωλόπαιδου «καλά να πάθουν τέτοιοι φασίστες που είναι». Καλά να πάθουν και έμειναν άνεργοι, καλά να πάθουν που έφυγαν από τον τόπο τους, καλά να πάθουν που βρέθηκαν σε μια «πολυπολιτισμική» κοινωνία ξένοι ανάμεσα σε ξένους, μετανάστες στην ίδια τους την χώρα. Καλά να πάθουν και θα έπρεπε να τους κρεμάσουν κι όλας . Το «έγκλημά τους» είναι «έγκλημα σκέψεως». Πρέπει να «κρεμαστούν» διότι απλώς και μόνο αντιδρούν για την τραγική κατάσταση που βιώνουν. Όπως ότι έγιναν μετανάστες στην ίδια τους την χώρα, ότι όταν βγουν από το σπίτι τους δεν γνωρίζουν εάν θα γυρίσουν ζωντανοί ή αν θα δεχτούν επιθέσεις από ορδές τριτοκοσμικών.

Πρόσφατα, αναζητώντας μια θέση εργασίας, πέρασα αργά το βράδυ από περιοχή κοντά στο Μοναστηράκι για να συναντηθώ με τον πιθανό επόμενο εργοδότη μου, που είχε επιχείρηση στην περιοχή. Έκανα το «λάθος» και πέρασα από κεντρικό δρόμο που αποτελεί πλέον άβατο στην περιοχή, και έτσι βρέθηκα μόνος μου, ανάμεσα σε 17 οπλισμένους νέγρους. 5 είχαν βγάλει τα μαχαίρια και με κοίταζαν και δύο έκοβαν βόλτες με «spray paralyzer». Κάποια στιγμή με πλησίασε ένας νέγρος και μου είπε ότι πουλάνε ναρκωτικά και αν θέλω μπορώ να αγοράσω. Τότε κατάλαβα τον ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο του γιατί δεν μου είχαν επιτεθεί. Από τον συγκεκριμένο δρόμο πλέον δεν περνά κανένας Έλληνας, παρά μόνο υποψήφιοι πελάτες. Δεν μου επιτέθηκαν διότι με πέρασαν για υποψήφιο πελάτη.

Θυμήθηκα για ακόμα μια φορά την πόλη που κάποτε ζούσα, στην Ελλάδα, τα όσα άφησα εκεί και αναρωτιόμουν το εάν θα καταφέρω να τα ξαναδώ ποτέ. Την τελευταία φορά που κατάφεραν να πάω εκεί , πριν δύο χρόνια , μόνο για λίγες ημέρες για να αναζητήσω ξανά εργασία, είχα εισπράξει την τελευταία μου αρνητική απάντηση από μια ιδιοκτήτρια Μίνι Μάρκετ, που είχε εμφάνιση εμφάνιση μεταξύ μπαρόβιας και μαδημένης ταλαιπωρημένης άπλυτης πατσαβούρας. Έψαχνε νυχτερινό υπάλληλο, ανασφάλιστο, ωράριο 11 το βράδυ έως 6 το πρωί 7 ημέρες την εβδομάδα για 480 Ευρώ τον μήνα! Και είχε βάλει αγγελία στην εφημερίδα για να βρει. «Όταν έβαλα την αγγελία πίστευα ότι δεν θα έρθει κανείς, ποιος θα θέλει να δουλέψει για τόσο λίγα χρήματα νύχτα. Δεν το περίμενα αυτό που συνέβη. Έχετε έρθει 60 άτομα από χθες όμως. Πρέπει να έχει πέσει πολύ ανεργία έ; » μου είπε. «Θα διαλέξω έναν από εσάς». Έκατσα και τις είπα διάφορα εργασιακά προσόντα κάθε είδους που είχα, για να καταλάβει ότι δύσκολα θα έβρισκε καλύτερο άτομο από εμένα για αυτήν την δουλειά. «Η δουλειά αυτή είναι εύκολη, δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτε αυτός που θα προσλάβω. Ούτε προϋπηρεσία ούτε γνώσεις ούτε εμπειρία ούτε τίποτε. Δεν θέλω εγώ τέτοια. Προτιμώ κάποιον να μην έχει τίποτε » μου είπε. «Και τότε, πως θα διαλέξεις ποιόν από τους 60 θα προσλάβεις» την ρώτησα. «Αρκεί να είναι καλό παιδί » μου είπε. «Και από τους 60 που ήρθαν, πόσους περίπου τους ένιωσες να είναι καλά παιδιά», την ρώτησα. «περίπου 10» μου είπε. «Εγώ είμαι μέσα τους 10;» την ρώτησα. «Ναι φυσικά και εσύ φαίνεσαι πολύ καλό παιδί» μου είπε. «Αλλά έχεις πολλές ικανότητες, δεν νομίζω εσύ να θες να δουλέψεις με τόσα λίγα λεφτά, δεν νομίζω να είσαι ευχαριστημένος με μια τέτοια δουλειά» μου είπε. «Όχι, είμαι πολύ ευχαριστημένος, Κάνω ότι μπορώ να βρω μια δουλειά για να γυρίσω σπίτι μου και να πάψω να γυρνάω από πόλη σε πόλη σε όλο τον κόσμο. Αν με κρατήσετε θα είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεν θέλω τίποτε άλλο μόνο να μπορέσω να ζήσω στον τόπο μου» της είπα. Φυσικά και δεν με προσέλαβε. Προτίμησε κάποιον άλλον ,έναν νεαρό νεοέλληνα που δεν είχε ξαναεργαστεί ποτέ σε οτιδήποτε διότι δεν είχε καμιά ιδιαίτερη ανάγκη να το κάνει, διότι τον συντηρούσαν οι γονείς του , και πήγε να εργαστεί διότι απλώς ήθελε ένα «παραπάνω εισόδημα» που τον έφτανε απλά για να αγοράζει τσιγάρα , να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο και να πίνει περισσότερους καφέδες στις καφετέριες. Της φάνηκε αρκετά «άχρηστος» σε σχέση με εμένα…. Και γι αυτό τον προτίμησε. Η αντιστροφή των αξιών και η συμπάθεια για τον φαινομενικά «αδύνατο» που ανάφερα παραπάνω χτύπησε για μια ακόμη φορά. Μετά από τουλάχιστον 30 ακόμα συναντήσεις με υποψήφιους εργοδότες και πολλά βιογραφικά που τους έδωσα, έφυγα από την πόλη μου για μια ακόμα φορά σκεπτόμενος τα λόγια του Εβραίου Καρλ Μάρξ: «Σοσιαλισμός είναι το σύστημα, στο οποίο η κάθε καθαρίστρια, θα μπορεί να νομοθετεί» (και έτσι ως «ειδική» επί παντός θέματος να καθορίζει στην λήψη αποφάσεων για θέματα που θα απαιτούσαν αξιοκρατία και εξειδικευμένη γνώση, ενώ η ίδια θα καλείται να αποφασίσει για θέματα για τα οποία δεν έχει ούτε και ελάχιστη γνώση για το τι είναι.) Και σκέφτηκα τότε πόσο δίκιο είχε ο Μπενουά στο βιβλίο του «ο προσδιορισμός του κυριότερου εχθρού» όταν έλεγε ότι ο καπιταλισμός είναι Μαρξιστικότερος του Μαρξισμού, και κατάλαβα τελικά πως θα μπορούσε να οριστεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Μαρξ, το τι είναι ο καπιταλισμός. Αν ο μαρξισμός είναι το σύστημα στο οποίο η κάθε καθαρίστρια θα έχει την αρμοδιότητα να νομοθετεί , τότε καπιταλισμός είναι το σύστημα, στο οποίο η κάθε πατσαβούρα ξεχωριστά και όλες μαζί ως μάζα θα έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για σένα, να επηρεάζουν την ζωή σου και το μέλλον σου και συχνά να το καθορίζουν. Δεν είναι εντυπωσιακό, να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι στον «φιλελευθερισμό» η δυνατότητα ενός ανθρώπου να παραμείνει στον τόπο του όπου και να εργαστεί, δεν καθορίζεται ούτε από τον ίδιο ούτε από την απόφαση κάποιας οργανωμένης και αξιοκρατικά ιεαρχημένης κοινότητος, αλλά εξαρτάται από την προσωπική απόφαση και επιλογή της κάθε πατσαβούρας που παριστάνει τον «εργοδότη» και τον «επιχειρηματία»… Έτσι κατάντησαν την Ελλάδα, αν θες να επιβιώσεις να πρέπει να παρακαλάς την κάθε πατσαβούρα και τον κάθε άχρηστο ηλίθιο που ποιος ξέρει που τα βρήκε τα χρήματα να ανοίξει προσωρινά μια «επιχείρηση» που είτε σύντομα θα κλείσει γιατί δεν έχει ιδέα πώς να την διαχειριστεί είτε θα καταφέρει να επιβιώσει εντελώς αναξιοκρατικά, αποκλειστικά και μόνο μέσα από την παρανομία , με την φοροδιαφυγή και την μαύρη εργασία των εργαζομένων της, και να καταφέρεις να τους πείσεις να διαλέξουν εσένα ανάμεσα σε δεκάδες άλλους ανέργους, και ο καθένας επιλέγει ποιόν θα προσλάβει με τα δικά του απροσδιόριστα και εντελώς προσωπικά, και προφανώς μη αξιοκρατικά κριτήρια. Και καθότι έχουμε δημοκρατία , το μέλλον του έθνους και της φυλής εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις επιλογές μιας μάζας τέτοιων ατομικοτήτων, στην οποίαν περιέχονται και κάθε είδους εντελώς πνευματικά διαβρωμένοι άνθρωποι. Έτσι λειτουργεί ο φιλελευθερισμός. Η τύχη του καθενός και επομένως η τύχη του έθνους, να βρίσκεται στα χέρια της ατομικής συνειδήσεως του κάθε ιδιώτη, ενώ τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως , η διαβρωμένη εκπαίδευση, η διαλυμένη κοινωνία και κάθε είδους πολιτικάντηδες απατεώνες, αγωνίζονται στο να διαφθείρουν ακόμα περισσότερο αυτές τις άρρωστες συνειδήσεις των ιδιωτών.

Αυτά είναι κάποια ελάχιστα μόνο στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν μια στοιχειώδη αίσθηση για το ποια είναι σήμερα η κατάσταση που βιώνουν στην χώρα τους όσοι Έλληνες που έχουν πραγματικά την διάθεση και την επιθυμία να εργαστούν , να δημιουργήσουν και να οικοδομήσουν και όχι να αράζουν στις καφετέριες είτε να λειτουργούν παρασιτικά. Ενδιαφέρον όμως έχει να μάθουμε και την κατάσταση του Αφγανού. Ο Έλληνας εργάτης έφυγε από τον τόπο του μετανάστης γιατί δεν μπορούσε να βρει εκεί οποιαδήποτε εργασία, και δεν είχε χρήματα ούτε για να φάει. Ισχύουν τα ίδια άραγε και για τον «καημένο Αφγανό» λαθρομετανάστη που πήρε την δουλειά του Έλληνα εργάτη; Θα το μάθετε από τον ίδιο τον Αφγανό, διαβάζοντας παρακάτω την συζήτηση που κάναμε.

Συζήτηση με τον ισλαμιστή Αφγανό που «μου πήρε την δουλειά».

Παρουσιάζω αποσπάσματα από την συνέντευξη σε μορφή συζητήσεως που πήρα από τον Αφγανό όταν απολύθηκα.

Ο Αφγανός μιλούσε πολύ καλά Αγγλικά και αρκετά καλά Ελληνικά και έτσι ήταν πολύ εύκολο να μιλήσουμε για βαθύτερα ζητήματα. Οι απαντήσεις που μου έδωσε όχι μόνο δεν συμβαδίζουν με τα ψεύδη των «αντιρατσιστών» αλλά δείχνουν σε εντυπωσιακό βαθμό και με τον πιο αυθεντικό τρόπο, το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

-Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στην Ελλάδα;

-Αφγανός: Δυόμισι χρόνια.

– Είσαι παράνομα εδώ ,δεν έχεις άδεια παραμονής, έτσι δεν είναι;

– Αφγανός: Όχι είμαι νόμιμα, έχω πολιτικό άσυλο για δύο χρόνια.

-Ναι, αλλά στην Ελλάδα εισήλθες παράνομα.

– Αφγανός: Ναι, αλλά μόλις ήρθα έκανα αίτηση για πολιτικό άσυλο και έγινα νόμιμος.

-Και πως πήρες πολιτικό άσυλο;

– Αφγανός: Eίμαι από το Αφγανιστάν, σχεδόν όλοι όσοι είναι από το Αφγανιστάν και έρχονται στην Ελλάδα, παίρνουν πολιτικό άσυλο.

-Και γιατί έφυγες από το Αφγανιστάν για να έρθεις εδώ;

– Αφγανός: Δεν ήρθα από το Αφγανιστάν αλλά από το Πακιστάν. Από το Αφγανιστάν με την οικογένειά μου είχαμε φύγει όταν ήμουν πολύ μικρός, ήταν την περίοδο που ήτανε εκεί ακόμα οι Ρώσοι. Από τότε μένουμε μόνιμα στο Πακιστάν.

-Ζεις στο Πακιστάν από μικρό παιδί. Στο Πακιστάν ούτε υπάρχει κάποιος πόλεμος ούτε έφυγες από εκεί κυνηγημένος για τις πολιτικές σου απόψεις. Άρα γιατί πήρες πολιτικό άσυλο;

– Αφγανός: Τους είπα ότι είμαι Αφγανός. Σε όσους είναι Αφγανοί, δίνουν σε όλους πολιτικό άσυλο.

-Από πού μπήκες στην Ελλάδα;

– Αφγανός: Aπό την Μυτιλήνη , με βάρκα.

-Ήσασταν πολλά άτομα στην βάρκα; Ήταν επικίνδυνα;

– Αφγανός: 21 άτομα ήμασταν στην βάρκα. Η βάρκα ήταν καινούρια, άνετη και πολύ καλή, αλλά αρχικά είχε πολύ δυνατή θάλασσα και η βάρκα γύρισε πίσω στην Τουρκία. Μετά ξαναφύγαμε για την Ελλάδα, ταξιδεύαμε με άνεμο 8 μποφόρ. Η βάρκα είχε πάρει μέσα νερά αλλά φτάσαμε χωρίς πρόβλημα στην Μυτιλήνη.

-Πόσα άτομα σας έφεραν; Ταξίδευαν μαζί σας και αυτοί με την ίδια βάρκα;

– Αφγανός: Ήτανε δύο βάρκες, στην μια ήμασταν εμείς και στην άλλη αυτός που μας έφερνε, ένας Τούρκος. Τώρα όλοι το κάνουν με δύο βάρκες, ώστε αν έρθει το Ελληνικό λιμενικό, ο Τούρκος να μπορέσει να φύγει με την δική του βάρκα πίσω στην Τουρκία και εμάς να μας αφήσει εκεί για να μας παραλάβει το λιμενικό να μας πάει στην Ελλάδα.

-Πόσο πλήρωσες για να έρθεις;

– Αφγανός: Πλήρωσα 4500 Ευρώ για να έρθω από το Πακιστάν στην Ελλάδα, όλη την διαδρομή μαζί , προκαταβολή , σε ταξιδιωτικό γραφείο στο Πακιστάν.

-Σε ταξιδιωτικό γραφείο; Μα ήρθες χωρίς βίζα, ήρθες παράνομα.

– Αφγανός: Όλοι έτσι έρχονται. Στο Πακιστάν, έχει ταξιδιωτικά γραφεία που πληρώνεις και σε στέλνουν στην Ελλάδα. Στο Πακιστάν αυτά τα γραφεία είναι νόμιμα.

-Είπες ότι πλήρωσες 4500 Ευρώ για να έρθεις στην Ελλάδα. Δεν είναι ακριβά; Eγώ ήξερα ότι πληρώνουν 2500 Ευρώ.

– Αφγανός: Τώρα επειδή έρχονται κάθε μέρα πάρα πολλοί από το Πακιστάν στην Ελλάδα, έχει πέσει πάρα πολύ η τιμή, μπορεί να έρθει κανείς ακόμα και με 2500. Όταν ήρθα εγώ πριν δυόμισι χρόνια δεν ερχόμασταν τόσοι πολλοί ακόμα τότε και ήταν ακόμα ακριβά, τότε δίναμε 4500 ο καθένας.

-Και ποιος τα πήρε όλα αυτά τα λεφτά;
– Αφγανός: Tα λεφτά τα δίνεις όλα μαζί στο Πακιστάν σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το ταξίδι και αναλαμβάνουν να σε μεταφέρουν από το Πακιστάν στην Ελλάδα. Από τα λεφτά που τους δίνουμε όμως αυτοί που μας μεταφέρουν δεν παίρνουν πολλά, αλλά κρατάνε περίπου 600 Ευρώ για κάθε άτομο. Τα περισσότερα λεφτά δεν τα κρατάνε αυτοί, αλλά τα δίνουν στην Τουρκία και στο Ιράν.

-Ποιοι παίρνουν τα λεφτά στην Τουρκία και στο Ιράν;

– Αφγανός: Άτομα από το κράτος, από στρατό και αστυνομία . Αυτοί κανονίζουν να περνάμε από εκεί χωρίς προβλήματα και να ερχόμαστε στην Ελλάδα.

-Και πως βρήκες στο Πακιστάν 4500 Ευρώ;

– Αφγανός: Είχα δικό μου φορτηγό και έκανα μεταφορές. Το πούλησα και πήρα 1000 Ευρώ. Μετά αγόρασα καινούριο φορτηγό που έκανε 3500 Ευρώ, με συμφωνία να το πάρω αμέσως αλλά να το πληρώσω μετά από ένα χρόνο. Μόλις το πήρα το πούλησα αμέσως, έτσι μάζεψα 4500 Ευρώ και τα έδωσα όλα μαζί σε αυτόν που ανέλαβε να με μεταφέρει στην Ελλάδα.

-Πως έμαθες για την Ελλάδα;

– Αφγανός: Στο Πακιστάν όλοι ξέρουν για την Ελλάδα και όλοι ταξιδεύουν συνέχεια για την Ελλάδα, υπάρχουν εκεί παντού γραφεία που πας και πληρώνεις και σε στέλνουν στην Ελλάδα. Εγώ είχα πολλούς συγγενείς που δούλευαν στην Ελλάδα και μου είπαν από το τηλέφωνο ότι έβγαζαν πολλά χρήματα και έτσι αποφάσισα να πάω και εγώ για να μαζέψω λεφτά.

-4500 Ευρώ δεν είναι πολλά; Συμφέρει; Έδωσες τόσα χρήματα για να έρθεις στην Ελλάδα. Θα καταφέρεις να μαζέψεις ξανά όλα αυτά τα χρήματα δουλεύοντας στην Ελλάδα; Μήπως αντί να μαζέψεις λεφτά, έχασες τα λεφτά σου; Και με τα λεφτά που χρωστάς για το καινούριο φορτηγό τι θα γίνει.

– Αφγανός: Όχι, τι είναι αυτά που λες. Φυσικά συμφέρει να έρθεις στην Ελλάδα, το να πάρεις πίσω τα 4500 Ευρώ δεν είναι τίποτα. Εγώ τα μάζεψα ήδη μέσα σε λίγους μήνες… Και τώρα έχω μαζέψει πολύ περισσότερα. Και το φορτηγό δεν το χρωστάω, τους έστειλα τα λεφτά από την Ελλάδα μετά από λίγους μήνες και πλήρωσα όλα όσα χρωστούσα.

-Όταν ήρθες στην Ελλάδα τι έκανες;

-Αφγανός: Πρώτα πήγα βοσκός στην Χαλκιδική , 4 μήνες με 400 Ευρώ τον μήνα, φαγητό και σπίτι πληρωμένα. Έτσι κρατούσα όλα τα λεφτά. 400 Ευρώ όμως είναι πολύ λίγα, δεν συμφέρει. Έτσι έφυγα και πήγα να δουλέψω οικοδομή, και δούλευα με 35 ευρώ μεροκάματο σχεδόν κάθε μέρα, εκεί έβγαζα πολύ περισσότερα λεφτά. Μετά άρχισα να δουλεύω παράλληλα και στα χωράφια πάλι με 35 ευρώ.. Τώρα με πήραν και σε αυτήν εδώ την δουλειά. Έτσι άλλοτε πάω οικοδομή άλλοτε στα χωράφια και άλλοτε εδώ. Δουλεύω 7 μέρες την εβδομάδα και συχνά και πρωί και βράδυ»

-Παίρνεις δηλαδή 35 ευρώ το πρωί και 35 ευρώ το απόγευμα μεροκάματο, σύνολο 70 Ευρώ την ημέρα και δουλεύεις σε τρεις δουλειές.

-Αφγανός: Ναι , αλλά όχι κάθε μέρα, κάποιες φορές δουλεύω μόνο σε μια δουλειά για να ξεκουράζομαι. Δεν δουλεύω μόνο σε τρεις δουλειές, δουλεύω και μόνος μου. Πολλοί έλληνες με φωνάζουν και πάω μόνος μου και τους βάφω τα σπίτια, για να μην πληρώνουν εργολάβο.

-Μια από τις πολλές διαφορετικές δουλειές ξέρω να κάνω καλά είναι να βάφω κτίρια. Ξέρω καλά όλα τα υλικά, ξέρω να βάλω τα κατάλληλα υλικά για κάθε κτίριο , πριν το βάψιμο κάνω άριστη επισκευή στους τοίχους και δίνω μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια. Εσύ ξέρεις να διαλέγεις τα κατάλληλα υλικά για κάθε κτίριο; Ξέρεις να υπολογίζεις από την αρχή το κόστος και τον χρόνο που θα χρειαστεί και ξέρεις να υπολογίσεις τι ποσότητα από κάθε υλικό να αγοράσεις;

-Αφγανός: Όχι δεν ξέρω. Εμένα ότι μου δώσουν και μου πουνε βάψε, με αυτά βάφω.
-Εγώ όμως ξέρω, αλλά μένα , που είμαι Έλληνας, οι άλλοι «Έλληνες» όμως δεν με φωνάζουν να τους βάφω τα σπίτια, εσένα που είσαι Αφγανός και δεν ξέρεις, σε φωνάζουν. Γιατί;

– Αφγανός: Μήπως τους ζητάς πολλά λεφτά;

-Εσύ πόσο τους ζητάς δηλαδή;

– Αφγανός: Στην αρχή τους ζητούσα λίγα επίτηδες για να με μάθουν. 20 Ευρώ μεροκάματο. Τώρα που με ξέρουν και με ζητάνε όλοι, τους παίρνω 35 ευρώ την ημέρα συν ότι πληρώνουν τα υλικά που χρειάζομαι. Και ότι περισσεύει από τα υλικά τα παίρνω εγώ.

-Εγώ ζητάω 30 Ευρώ την ημέρα. Σπάνια όμως βρίσκω τέτοια δουλειά. Τι λες να φταίει;

– Αφγανός: Μάλλον φταίει ότι δεν σε ξέρουν γι αυτό και δεν σε προτιμάνε. Δεν είσαι από αυτήν την πόλη και δεν σε ξέρουν.

-Μα εγώ είμαι Έλληνας και εσύ είσαι Αφγανός. Πως γίνεται οι άλλοι Έλληνες να ξέρουν περισσότερο έναν Αφγανό από ότι έναν Έλληνα;

– Αφγανός: Μα εγώ είμαι δυόμισι χρόνια εδώ πέρα, εσύ είσαι λίγο καιρό. Και εμένα με βλέπουν ότι είμαι Αφγανός και αμέσως καταλαβαίνουν ότι ξέρω από αυτές τις δουλειές,. Εσένα σε βλέπουν λένε Έλληνας είναι μάλλον δεν θα θέλει να δουλέψει σε αυτά. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν δουλεύουν σε αυτά.

-Έχεις δίκιο, οι περισσότεροι νεοέλληνες τα τελευταία χρόνια παρίσταναν τους χρηματιστές και τους ειδικούς, είτε κάθονταν όλη μέρα στις καφετέριες. Δεν είναι όμως όλοι έτσι. Υπάρχουν Έλληνες που και ξέρουν και θέλουν να δουλέψουν και μπορεί να είναι λίγοι μπροστά στο σύνολο των νεοελλήνων , αλλά αριθμητικά είναι περισσότεροι από όλους τους Αφγανούς και Πακιστανούς που έχουμε στην Ελλάδα. Οι Έλληνες όμως αυτοί υποχρεώνονται να είναι άνεργοι γιατί οι άλλοι νεοέλληνες, δίνουν τις δουλειές σε Αφγανούς και Πακιστανούς. Παλαιότερα οι Έλληνες ζητούσαν περισσότερα χρήματα από τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς έτσι μόνο για το οικονομικός κέρδος οι εργοδότες έπαιρναν εσάς. Τώρα κάποιοι Έλληνες έφτασαν σε τέτοια οικονομική κατάσταση που δέχονται να εργαστούν με τα ίδια χρήματα με εσάς. Και πάλι θα πεις ότι ένας από εσάς κάνει καλύτερα την δουλειά γιατί ένας Έλληνας δεν έχει συνηθίσει να κάνει τέτοιες δουλειές. Όμως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της επαρχίας μεγάλωσαν δουλεύοντας από παιδιά στα χωράφια και ακόμα και γυναίκες έκαναν δουλειές που κάνετε εσείς. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σταματούσαν νωρίς το σχολείο και βοηθούσαν στην δουλειά τον εργάτη ή τεχνίτη πατέρα τους, στην οικοδομή ή στο ξυλουργείο και σε άλλες δουλειές. Όλες αυτές τις δουλειές εσείς τις είδατε πρώτη φορά εδώ στην Ελλάδα, εμείς όμως τις κάναμε χρόνια, από παιδιά. Ποιός λοιπόν ξέρει να τις κάνει καλύτερα; Τώρα όμως πλέον υπάρχει αντιρατσισμός. Διάφοροι Έλληνες που παριστάνουν τους χρηματιστές και τους επιχειρηματίες, προτιμάνε έναν Αφγανό ή Πακιστανό από έναν Έλληνα , ακόμα και αν ο Έλληνας είναι καλύτερος και παραγωγικότερος στην ίδια δουλειά, ακόμα και αν είναι πιο έμπειρος, ακόμα και αν ζητάει τα ίδια ακριβώς χρήματα με τον Αφγανό και τον Πακιστανό. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι το κάνουν αυτό αρκετοί νεοέλληνες εργοδότες ; Γιατί σε αυτήν εδώ την δουλειά απέλυσαν εμένα και κράτησαν εσένα στην θέση μου με τα ίδια χρήματα που έπαιρνα εγώ;

– Αφγανός: Αν κάποιοι Έλληνες ζητάνε τα ίδια λεφτά και είναι καλύτεροι στην δουλειά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να προτιμάει κάποιος εργοδότης έναν Αφγανό ή Πακιστανό. Δεν έχει καμιά λογική κάτι τέτοιο. Στην αρχή όταν μου είπες ότι σε απέλυσαν δεν το πίστευα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε έδιωξαν και κράτησαν εμένα, εγώ δεν έχω ξανακάνει ποτέ τέτοια δουλειά εσύ δουλεύεις τόσα χρόνια σε αυτά. Τι να πω, δεν ξέρω, δεν μπορώ όμως πραγματικά να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό. Τι να πω , πραγματικά λυπάμαι και νιώθω πολύ άσχημα, αλλά τι θες να κάνω, να πάω να τους πω ότι θέλω να φύγω από εδώ, δεν θέλω να δουλέψω, αφήστε τον Έλληνα στην δουλειά;

-Να μην πας, δεν έχει νόημα. Αν φύγεις εσύ, θα με κρατήσουν εδώ δύο εβδομάδες παραπάνω και στην συνέχεια θα φέρουν άλλον Αφγανό ή Πακιστανό , ή Μπαγκλαντεσιανό να δουλέψει στην θέση μου. Υπάρχουν τόσο πολλοί στην περιοχή που δεν μπορώ να κάθομαι συνέχεια να διώχνω όποιον ξένο φέρνουν στην δουλειά. Αν δεν αλλάξει στάση ο εργοδότης, ότι και να κάνω εγώ είναι αδύνατον, Έλληνας στην δουλειά αυτή δεν θα καταφέρει να ξαναδουλέψει ποτέ . Και προς το παρόν δεν έχω τρόπο να αναγκάσω τον εργοδότη να αλλάξει στάση, οπότε μείνε εσύ εδώ να κάνετε παρέα , φεύγω εγώ. Αλλά να ξέρεις ούτε εσύ δεν θα μείνεις για πολύ… Πάνω από 5 μήνες δεν σε βλέπω.. Ανακυκλώνουν συνέχεια το προσωπικό για να μην πάρει λένε πολύ «αέρα» για να μην αποχτήσει εργασιακά δικαιώματα. Είσαι Αφγανός. Τώρα προτιμάνε τους Αφγανούς από τους Έλληνες, αλλά έχει έρθει νέα φουρνιά, από το Μπαγκλαντές! Σε λίγους μήνες θα φύγεις και εσύ και θα έρθει τέτοιος. Και όταν θα σε διώξουν θα με θυμηθείς ότι είχα δίκιο. Μόνο που εμένα είναι εδώ η χώρα μου και θα έπρεπε να με άφηναν να εργαστώ σε αυτήν.

– Αφγανός:Τι να πω λυπάμαι πάρα πολύ, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, δεν θα έπρεπε να γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν είναι σωστά. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί κρατήσανε εμένα .Ήσουνα πολύ καλός στην δουλειά, εγώ δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω σαν εσένα. Και με κράτησαν με τα ίδια λεφτά με εσένα…

-Δύσκολο να σου εξηγήσω τους λόγους . Δεν θα καταλάβεις γιατί εσείς οι Αφγανοί δεν έχετε τέτοια φαινόμενα όπως στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια και ξένα διεθνή συμφέροντα χωρών και άλλα πολλά που δεν μπορώ να σου εξηγήσω. Ένα πράγμα μπορώ όμως να σου εξηγήσω. Σε εμάς υπάρχει ένα είδος ψυχασθένειας, αρκετοί νεοέλληνες είναι βαριά ψυχικά άρρωστοι. Το ίδιο φαινόμενο υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Αυτή η ψυχική αρρώστια φταίει που προτιμάνε ξένους και όχι ομοεθνείς τους.

– Αφγανός: Δεν καταλαβαίνω.

-Πως να καταλάβεις, όταν δεν ποτέ δεν έχεις νιώσει πως είναι να γίνεσαι μετανάστης στην ίδια σου την χώρα και οι μισοί «συμπατριώτες» σου όταν διαμαρτύρεσαι για αυτό, αντί να σε υποστηρίξουν και να προσπαθούν να σε βοηθήσουν να σε βρίζουν και να σου επιτίθενται επειδή λες την αλήθεια, γιατί λέει πρέπει να πολεμήσουν τον ρατσισμό. Εσύ είχες την δουλειά σου στο Πακιστάν και έφυγες από εκεί γιατί ήθελες περισσότερα λεφτά. Εγώ έψαχνα να βρω μια οποιαδήποτε δουλειά στην πόλη μου και δεν έβρισκα και έφυγα απλά για να μην πεθάνω από την πείνα. Έτρωγα μια φορά κάθε τρεις μέρες γιατί ήμουνα 8 μήνες άνεργος στην πόλη μου και ζούσα με δανεικά, και τώρα χρωστάω χιλιάδες ευρώ σε γνωστούς και σε τράπεζες. Εσύ στο Πακιστάν κάθε πότε έτρωγες; Πόσα λεφτά χρωστούσες; Ακόμα και να σε διώξουν από την δουλειά και να πάρουν Μπαγκλαντεσιανό ποτέ δεν θα καταλάβεις γιατί δεν έχεις ζήσει αυτό που ζω εγώ και χιλιάδες Έλληνες καθημερινά.

– Αφγανός: Εγώ έτρωγα τέσσερις φορές κάθε μέρα, τρώω πολύ για να είμαι δυνατός να δουλεύω. Ο Μωάμεθ στο Κοράνι λέει ότι ποτέ κανείς δεν θα πεινάσει, στο Πακιστάν ποτέ κανείς δεν έχει πεινάσει.

– Και αν θες να σου εξηγήσω ένα πολύ μικρό κομμάτι από όλο αυτό που συμβαίνει, για να πάρεις μια ιδέα του πως σκέφτονται, του τι είναι αυτή η ψυχασθένεια. Λοιπόν, στην επιχείρηση που εργαζόμαστε , έρχεται εδώ πέρα μια Φιλιπινέζα και πληρώνεται ένα πολύ μεγάλο μεροκάματο για να σκουπίζει και να σφουγγαρίζει και να καθαρίζει. Πες μου έχεις δει ποτέ να έχει καθαρίσει τίποτα;

– Αφγανός: Όχι σχεδόν ποτέ. Πολύ σπάνια καθαρίζει ελάχιστα.

-Και ποιος τα καθαρίζει αυτά τόσον καιρό;

– Αφγανός: Εμείς. Εσύ και εγώ καθαρίζουμε αυτά που δεν καθαρίζει η Φιλιπινέζα. Άδικα την πληρώνουν.

-Ακριβώς. Και ο εργοδότης τα βλέπει αυτά και τα ξέρει. Τότε όμως πες μου γιατί συνεχίζει να την πληρώνει αφού βαριέται να δουλέψει;

– Αφγανός: Γιατί δουλεύει και στο σπίτι του , μένει στο σπίτι του και του κάνει τις δουλειές και την φέρνει και εδώ να δουλεύει γιατί της έχει υποχρέωση. Και αυτή το εκμεταλλεύεται και έρχεται εδώ και δεν κάνει τίποτα, μόνο παίρνει τα λεφτά.

-Σωστά. Όμως στο σπίτι του εργοδότη η Φιλιπινέζα νομίζεις ότι δουλεύει ή και εκεί κάθεται;

– Αφγανός: Λογικά θα δουλεύει καλά αλλιώς θα την είχε διώξει.

-Ας ρωτήσουμε τους γιους του εργοδότη να μας πούνε.
(βρίσκω και ρωτάω τον μεγαλύτερο γιο) -Για πες , η Φιλιπινέζα που μένει στο σπίτι σας δουλεύει πολύ εκεί ;

-Μεγάλος Γιος εργοδότη: Όχι, κάθεται και καπνίζει και μιλάει στο τηλέφωνο. Το σπίτι βρωμάει όλο τσιγαρίλα. Έχουμε δωρεάν κλήσεις στο εξωτερικό και συνέχεια μιλάει , κάθε φορά για τουλάχιστον μια ώρα συνεχόμενη, μιλάει γρήγορα και με ζαλίζει με πιάνει πονοκέφαλος. Έχουνε μια περίεργη γλώσσα , άργησα πολύ να συνηθίσω να την ακούω χωρίς να με ζαλίζει. Και όσο μιλάει πίνει και φραπέ.

– (Bρίσκω και ρωτάω τον μικρότερο γιο) Για πες , η Φιλιπινέζα που έρχεται σπίτι σας κάνει καλή δουλειά;

– Μικρότερος Γιος εργοδότη: Από τότε που ήμουν μικρός μένει σπίτι μας, περίπου 20 χρόνια τώρα. Σκουπίζει, στρώνει τα κρεβάτια και μας πλένει τα ρούχα και μας μαγειρεύει. Μας έφτιαξε προχθές κάτι σουτζουκάκια σμυρναίικα και ήταν πολύ καλά. Ήταν να γλύφεις τα δάχτυλά σου.

-Και που ξέρει η Φιλιπινέζα να φτιάχνει σουτζουκάκια σμυρναίικα; Τα είχανε και στις Φιλιπίνες αυτά τα φαγητά, ή μήπως η γιαγιά της ήταν Φιλιπινέζα στην Σμύρνη και τα έχει μάθε από εκεί; Η μήπως έχει τελειώσει κάποια σχολή μαγείρων;

– Μικρότερος Γιος εργοδότη: Όχι, όχι, εμείς της είπαμε να φτιάξει σουτζουκάκια και έψαξε και βρήκε την συνταγή στο Ίντερνετ.

-Υπάρχουν χιλιάδες Ελληνίδες άνεργες που μαγειρεύουν αυτά τα φαγητό από μικρές στο σπίτι τους και τα φτιάχνουν καλά. Γιατί δεν παίρνετε μια Ελληνίδα να έρχεται να δουλεύει σε εσάς, να μην μένει χρειάζεται να μένει και στο σπίτι σας και πιάνει τόπο μόνο έχετε την Φιλιπινέζα;

– Μικρότερος Γιος εργοδότη:Την Φιλιπινέζα αυτήν την έφερε ο πατέρας μου και την έχουμε και μένει σπίτι μας από τότε που εγώ είμαι μικρός. Την έχουμε συνηθίσει , είμαστε σαν οικογένεια, δεν μπορούμε να την διώξουμε και να την αφήσουμε χωρίς δουλειά.
(σχόλια: Ενώ τους Έλληνες εργαζόμενους με χαρά τους διώχνουν και τους αφήνουν χωρίς δουλειά. )

-(εγώ απευθυνόμενος στον Αφγανό:) Στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν αν υπήρχε γυναίκα που δεν ήθελε να στρώνει το κρεβάτι της , να σκουπίζει και να μαγειρεύει και ήθελε να πληρώνει ο άντρας της Φιλιπινέζα , τι θα την είχατε κάνει;

-Αφγανός: Σε εμάς δεν έχει τέτοια. Η κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Οι γυναίκες μας δεν είναι όπως σε εσάς εδώ.

– Πες μου τώρα . Αφού η Φιλιπινέζα τις περισσότερες ώρες κάθεται και δεν κάνει τίποτε γιατί βαριέται να δουλεύει, γιατί συνεχίζουν να την πληρώνουν και μάλιστα διπλά μεροκάματα και δεν την διώχνουν για να πάρουν μια Ελληνίδα ;

– Αφγανός: Τι να σου πω δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω.

-Έχει σχέση με την ψυχασθένεια που λέγαμε. Στην Ελλάδα, όλοι οι νεόπλουτοι έπρεπε να έχουν Φιλιπινέζα και να μένει μέσα στο σπίτι τους γιατί ήταν «της μόδας». Και έπρεπε να ήταν αποκλειστικά Φιλιπινέζα γιατί αυτή η εθνικότητα ήταν «της μόδας» για οικιακή βοηθός. Αν ήταν άλλης εθνικότητας, δεν ήταν της μόδας οι συγκεκριμένοι νεόπλουτοι θα ντρέπονταν να αντικρύσουν τους υπόλοιπους, φοβούμενοι ότι θα τους κορόιδευαν που αντί να έχουν Φιλιπινέζα, έχουν Βουλγάρα, Ρουμάνα, Αλβανίδα, Ελληνίδα κλπ. Με την Φιλιπινέζα νιώθουν κοινωνική καταξίωση, ακόμα και αν αυτή είναι εντελώς ανίκανη και άχρηστη.

– Αφγανός: Είναι τρελοί. Αυτό κατάλαβα. Αλλά εντάξει κατάλαβα γιατί θέλουν Φιλιπινέζα και όχι Ελληνίδα, αλλά γιατί να θέλουν Αφγανό και όχι Έλληνα , αν ο Έλληνας είναι καλύτερος και με τα ίδια λεφτά;

-Και πάλι είναι δύσκολο να καταλάβεις, είναι πολύ λόγοι, θρησκευτικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, αλλά και πάλι σχετίζονται με μια ψυχική αρρώστια του νεόπλουτου νεοέλληνα. Θα σου το πω ανοιχτά αφού το θες … Θυμάσαι όταν η γυναίκα του αφεντικού ήταν μεθυσμένη και ξέρασε παντού μέσα στο γραφείο και σε φώναξαν να πας να τα μαζέψεις εσύ;

– Αφγανός: Ναι.
-Θυμάσαι όταν το αφεντικό σε έστειλε σε ώρα δουλειάς να πας με τα πόδια τρέχοντας μισό χιλιόμετρο από εδώ να του πάρεις τσιγάρα και σου είπε «σε ένα λεπτό να είσαι πίσω» και εσύ έτρεχες και σε ένα λεπτό ήσουν πίσω;

– Αφγανός: Ναι.

-Δεν έβαλε εμένα να τα κάνω αυτά, γιατί εμένα με βλέπει σαν εργαζόμενο και με ντρέπεται αλλά και με σέβεται. Νιώθει κατώτερος από εμένα και δεν μπορεί να μου ζητήσει τέτοια πράγματα. Ενώ εσένα δεν σε βλέπει σαν εργαζόμενο, δεν σε σέβεται, νιώθει ανώτερος από εσένα και σε διατάζει συνεχώς, σε βάζει να κάνεις πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την δουλειά σου, πράγματα που δεν χρειάζονται και θα έπρεπε να τα κάνει ο ίδιος μόνος του, όπως και ο κάθε άνθρωπος. Σε βάζει να τα κάνεις, όχι γιατί είναι ανάγκη, αλλά γιατί έτσι νιώθει ευχαρίστηση, νομίζει ότι έχει γίνει κάποιος, ότι είναι σπουδαίος, επειδή έχει σκλάβους να του κάνουν κάθε τέτοια αηδία. Γιατί οι ψυχοπαθείς νεοέλληνες νεόπλουτοι, δεν θέλουν να έχουν εργαζόμενους, θέλουν να έχουν σκλάβους. Πολλοί το έκαναν κυρίως επειδή οι σκλάβοι τους δίνουν οικονομικό κέρδος. Αλλά πλέον δεν το κάνουν μόνο για οικονομικό κέρδος, πολλοί το κάνουν για ψυχολογικούς λόγους, νιώθουν ψυχική ευχαρίστηση να έχουν σκλάβους, διότι έτσι νομίζουν ότι είναι κάποιοι σπουδαίοι. Η γυναίκα του εργοδότη θεωρεί υποτιμητικό το να στρώσει το κρεβάτι και νιώθει ευχαρίστηση που το στρώνει η Φιλιπινέζα, θεωρεί υποτιμητικό να μαγειρέψει, ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό που θεωρεί υποτιμητικό να ξεράσει προσεκτικά και όχι παντού πάνω στους καναπέδες, και νιώθει υποτιμητικό να μαζέψει η ίδια τον δικό της εμετό. Έτσι είναι οι νεοέλληνες νεόπλουτοι. Και ενώ εσένα σε βλέπουν όχι ως άνθρωπο αλλά σαν ζώο , όχι ως εργαζόμενο αλλά σαν σκλάβο, ταυτόχρονα δημόσια λένε ότι βοηθάνε τους μετανάστες να βρουν δουλειά για ανθρωπιστικούς λόγους επειδή είναι λέει αντιρατσιστές. Λένε ότι όλα αυτά τα κάνουν για να πολεμήσουν τον ρατσισμὀ αλλά αυτό πολλές φορές είναι μια δικαιολογία πίσω από την οποία κρύβονται οικονομικά συμφέροντα, άλλοτε κρύβονται κάποια είδη ψυχασθένειας. Κατάλαβες;

– Αφγανός: Ναι , το έχω δει και εγώ, ότι είναι όλοι τους τρελοί.

-Στα χωράφια που δουλεύεις πόσα λεφτά παίρνεις;

– Αφγανός: Πάλι 35 Ευρώ την ημέρα, όπως εδώ.

– Πολλά παίρνεις, άλλοι παίρνουν λιγότερα.

– Αφγανός: Είναι ανάλογα με την περιοχή,. Εδώ δίνουν πολλά, στην Κρήτη όμως τώρα δίνουνε 400 Ευρώ για όλο το μήνα.

-Που το ξέρεις τι γίνεται στην Κρήτη;

-Αφγανός: Ένας ξαδερφός μου πήγε να δουλέψει εκεί.

-Και που μένει τώρα εκεί στην Κρήτη;

– Αφγανός: Mέσα στο χωράφι, έχει εκεί μέσα σπίτι και μένουνε εκεί όλοι οι Αφγανοί που δουλευουνε. Σπίτι και φαγητό του δίνουν δωρεάν και παίρνει 400 Ευρώ το μήνα.

-Στα χωράφια εκεί από ποιες άλλες χώρες είναι;

– Αφγανός: Είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και τελευταία και Έλληνες.

– Έλληνες; Και πόσα λεφτά παίρνουν οι Έλληνες;

– Αφγανός: Στους Έλληνες δίνουν πάλι 400 αλλά άμα ψάξεις μπορείς να βρεις και παραπάνω, 450.

– Εσύ θα πήγαινες να δουλέψεις με 400 Ευρώ στα χωράφια όπως οι Έλληνες και κάποιοι άλλοι Αφγανοί;

– Αφγανός: Όχι, δεν συμφέρει, είναι λίγα. Τώρα εγώ εδώ βγάζω το λιγότερο 1000 έως και 1400 Ευρώ κάθε μήνα.

-Αυτόν τον μήνα πόσα έβγαλες;

– Αφγανός: Περίπου 1300 Ευρώ.

-Εσύ γιατί έφυγες από το Πακιστάν , δεν είχες δουλειά εκεί;

– Αφγανός: Όχι, στο Πακιστάν δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που έχετε ανεργία. Εκεί όλοι έχουνε δουλειά. Εγώ είχα δικό μου φορτηγό και έκανα μεταφορές.

-Είχες κάποια οικονομικό πρόβλημα με την δουλειά σου με το φορτηγό εκεί; Είχες λίγες δουλειές και δεν σε έφταναν τα χρήματα;

– Αφγανός: Όχι, είχα συνέχεια δουλειά, πολύ δουλειά, κάθε μέρα είχα δουλειά. Δεν είχα κανένα πρόβλημα.

-Και τότε γιατί ήρθες στην Ελλάδα;

– Αφγανός : Γιατί τα λεφτά που παίρνω εδώ στην Ελλάδα σε μια μέρα, άμα τα πάρεις στο Πακιστάν μπορείς με αυτά να ζήσεις 10 μέρες. Αν μαζέψεις 5000 Ευρώ στην Ελλάδα και τα πάρεις μετά στο Πακιστάν μπορείς εκεί πέρα με αυτά να αγοράσεις πάρα πολλά πράγματα και να ζήσεις με αυτά για περίπου τρία χρόνια χωρίς να δουλεύεις καθόλου. Εγώ όμως θα δουλεύω, θα πάω πίσω σε δυο χρόνια και με τα λεφτά που μάζεψα από την Ελλάδα θα κάνω μια μεγάλη εταιρεία δικιά μου στο Πακιστάν, θα πάρω και καινούριο σπίτι και καινούριο αυτοκίνητο, θα είναι πολύ καλά.

-Έχεις ήδη δικό σου σπίτι στο Πακιστάν;

– Αφγανός : Ναι έχω.

-Στο Πακιστάν υπάρχει πολύς κόσμος που να μην έχει λεφτά για να φάει;

– Αφγανός :Σου είπα ότι ο προφήτης Μωάμεθ είπε ότι ποτέ κανείς δεν θα πεθάνει από την πείνα. Και ποτέ κανείς δεν πέθανε από την πείνα. Σου είπα ότι το Πακιστάν δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Εκεί όποιος θέλει δουλειά έχει δουλειά και τα λεφτά που παίρνει φτάνουν για να μπορεί να φάει ότι θέλει. Αλλά και να μην δουλεύει κανείς εκεί ποτέ, και πάλι πάντα θα έχει να φάει , θα πάει στους συγγενείς του να φάει εκεί. Δεν είναι το Πακιστάν όπως την Ελλάδα, που αν ζητήσεις 50 ευρώ δανεικά από τον φίλο σου, ακόμα και από τον αδερφό σου, δεν θα σου δώσει. Εμείς εκεί βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλο.

-Δηλαδή έρχεστε στην Ελλάδα μόνο για να παίρνετε περισσότερα λεφτά μεροκάματο από ότι παίρνατε στο Πακιστάν;

– Αφγανός : ΟΧΙ, στο Πακιστάν είναι καλύτερα με το μεροκάματο από ότι είναι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχει πολλούς που δουλεύουνε με 25 Ευρώ μεροκάματο. Αυτά αν τα ξοδεύεις στην Ελλάδα δεν σε φτάνουν για να ζήσεις είναι λίγα. Θα ήταν αδύνατο να ζήσει κανείς εδώ με τόσο λίγα λεφτά. Κάποιοι Έλληνες παίρνουν 850 Ευρώ το μήνα, πώς να κάνεις οικογένεια και παιδιά με τόσα λίγα. Όμως με το μεροκάματο που παίρνει κανείς άμα δουλεύει στο Πακιστάν μπορεί όμως να ζήσει κανείς να φάει ότι θέλει και αυτός και η γυναίκα του και η οικογένεια με πάνω από 3 ή 4 παιδιά και κανείς δεν έχει πρόβλημα. Είναι πολύ καλύτερα στο Πακιστάν. Η διαφορά όμως είναι στο Ευρώ. Με 25 Ευρώ στην Ελλάδα δεν αγοράζεις τίποτα, αλλά 25 Ευρώ στο Πακιστάν είναι τα ίδια με μια εβδομάδα μεροκάματα. Γι αυτό ερχόμαστε στην Ελλάδα.

-Τι 850, 500 και 600 , το πολύ 700 παίρνουν οι περισσότεροι Έλληνες πλέον.

– Αφγανός : Αυτά είναι πολύ λίγα, τι μπορεί να κάνει κανείς στην Ελλάδα με τόσα λίγα χρήματα. Μόνο αν τα μαζέψεις αυτά για να τα πάρεις στο Πακιστάν μπορεί να συμφέρει, αλλιώς όχι δεν μπορείς να ζήσεις.

-Δηλαδή θέλεις να πεις ότι ο μόνος λόγος που όλοι εσείς από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν έρχεστε στην Ελλάδα , είναι η συναλλαγματική ισοτιμία ανάμεσα στο Ευρώ και στο Πακιστανικό νόμισμα.

-Αφγανός : Ναι. Αλλά είναι και επειδή στην Ελλάδα έχει πολλούς δικούς μας και έχουμε έτσι υποστήριξη. Το αφεντικό ξέρει ότι αν δεν σε πληρώσει, είναι τόσο πολλοί δικοί μας στην Ελλάδα, που μετά έχει πεθάνει. Και έτσι εμάς πάντα πληρώνουν. Δεν γίνεται να μην πληρώσουν.

-Που προτιμάς να μείνεις, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν ή στην Ελλάδα;

– Αφγανός : Στο Πακιστάν. Στο Αφγανιστάν δεν έχω ζήσει, ήμουν πολύ μικρός όταν φύγαμε και δεν θυμάμαι τίποτα. Ξέρω όμως ότι όσο ήταν εκεί οι Ταλιμπάν ήτανε πολύ καλά, μετά ήρθανε οι Αμερικανοί και τώρα είναι αδύνατο να ζήσει κανείς εκεί. Στην Ελλάδα δεν θα μείνω με τίποτα, προτιμώ να πεθάνω παρά να μείνω στην Ελλάδα. Σε δύο χρόνια θα γυρίσω πίσω να πάω στο Πακιστάν.

-Γιατί θεωρείς ότι είναι καλύτερα σήμερα στο Πακιστάν από ότι στην Ελλάδα;

– Αφγανός :Eμείς τους Έλληνες τους λυπόμαστε. Στο Πακιστάν όλοι έχουμε δικό μας σπίτι, χωράφια, οικογένεια, εδώ οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουνε τίποτα. Και με τα μεροκάματα που παίρνουνε δεν μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα. Μέχρι 25 και 30 και 35 Ευρώ μεροκάματο δε φτάνουν για να ζήσεις στην Ελλάδα. Πως θα κάνεις οικογένεια, πως θα αγοράσεις σπίτι , αυτοκίνητο επιχείρηση, σπίτι και χωράφια για τα παιδιά σου. Δεν γίνεται. Πώς να μείνω εγώ στην Ελλάδα μόνιμα, δεν συμφέρει, δεν μπορώ να κάνω οικογένεια με αυτά τα λεφτά που παίρνω εδώ. Αν όμως μαζέψω στην Ελλάδα κάποια λεφτά και μετά πάω στο Πακιστάν , εκεί μπορώ να έχω τα πάντα με αυτά τα λεφτά. Στο Πακιστάν μετά αν δουλεύεις, δεν έχεις πρόβλημα, κάνεις όσα παιδιά θέλεις, έχεις πάντα δουλειά και όλα τα πράγματα είναι πολύ φτηνά, δεν είναι όπως την Ελλάδα. Και είναι καλύτερη η ζωή εκεί. Στην Ελλάδα που να κυκλοφορήσεις μέσα στην πόλη, έχει αυτοκίνητα, καυσαέρια και είναι επικίνδυνα να σε χτυπήσουν, έχει και πολλούς κλέφτες και πολλούς που πειράζουν γυναίκες. Στο Πακιστάν εκεί που μένουμε είμαστε κοντά σε δέντρα και χωράφια, έχει καθαρό αέρα και όποιος κλέψει του κόβουμε το χέρι, όποιος πειράξει γυναίκα «χρατς» (και κάνει την χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του που δείχνει πως είναι να κόβεις ένα κεφάλι με μαχαίρι).

-Τι φταίει στην Ελλάδα και έχει γίνει σήμερα χειρότερα από ότι το Πακιστάν;

– Αφγανός :Στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι τρελοί και είναι μακριά από τον Θεό. Στην μεγαλύτερη θρησκευτική τους γιορτή το Πάσχα, τρώνε όλη την μέρα κρέας και το βράδυ πάνε σε κλάμπ και πίνουν μέχρι το πρωί αλκοόλ. Και οι γυναίκες τους ντύνονται έτσι όπως ντύνονται και πάνε και κάνουν παιχνίδια με τον ένα και με τον άλλο από μικρές. Στο Πακιστάν αν κάποιος έκανε κάτι από όλα αυτά θα τον είχαμε σκοτώσει. Αν δεν ακολουθείς τον νόμο του Θεού, μετά έρχονται όλα αυτά τα προβλήματα. Γι αυτό στην Ελλάδα έχετε πρόβλημα και στο Πακιστάν δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί εμείς πιστεύουμε στον Θεό. Εμείς όταν γιορτάζουμε , γιορτάζουμε με την οικογένεια και συγγενείς,. Δεν πάμε σε κλαμπ και δεν πίνουμε ποτέ αλκοόλ. Αυτά είναι αμαρτία.

– Αφού πλέον στην Ελλάδα είναι χειρότερα από το Πακιστάν, αν κάποιοι Έλληνες άνεργοι φύγουνε από την Ελλάδα και έρθουν να μείνουν στο Πακιστάν για να βρούνε εκεί δουλειά, θα τους δεχόσασταν;

– Αφγανός : Αν κάποιος γίνει μουσουλμάνος, ναι θα είναι καλό να έρθει εκεί. Αν δεν γίνει μουσουλμάνος δεν τον θέλουμε , να μην έρθει.

-Αν ένας μαύρος ή ένας λευκός γίνει μουσουλμάνος, και θέλει να έρθει να ζήσει στο Πακιστάν και να παντρευτεί μια Αφγανή γυναίκα, π.χ. την αδερφή σου , και να κάνει παιδιά, πως θα το αντιμετωπίζατε;

– Αφγανός : Γιατί τι πειράζει αν είναι λευκός ή μαύρος. Aν είναι μουσουλμάνος φυσικά και μπορεί να την παντρευτεί και να κάνει παιδιά, για μας είναι το ίδιο από όπου και να είναι, είτε από την Ελλάδα είτε από το Πακιστάν είτε μαύρος. Αρκεί να είναι μουσουλμάνος. Τι σημασία έχει δηλαδή από πού είναι;

-Εσάς γιατί σας πειράζει τόσο πολύ εάν δεν είναι μουσουλμάνος και δεν σας ενδιαφέρει καθόλου αν είναι λευκός ή μαύρος;

– Αφγανός : Εμείς εκεί είμαστε όλοι μουσουλμάνοι και είμαστε όλοι το ίδιο μεταξύ μας, έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο ζωής και τον ίδιο τρόπο σκέψης. Αν αρχίσουν να έρχονται άπιστοι εκεί μετά δεν θα είναι πια έτσι εκεί, θα γίνει και εκεί όπως είναι τώρα στην Ελλάδα. Και μετά όλοι θα έχουμε τα ίδια προβλήματα που έχετε εσείς εδώ.

-Για τους Ταλιμπάν τι γνώμη έχεις;

– Αφγανός : Έχουν δίκιο, εγώ υποστηρίζω τους Ταλιμπάν. Αλλά δεν τους υποστηρίζω όλους, αλλά μόνο αυτούς που πολεμάνε γιατί πιστεύουν στον Θεό… Όχι με αυτούς που παίρνουν λεφτά από τους Αμερικάνους ή από τους Ρώσους, με αυτούς είμαι ενάντια. Ο πόλεμος πρέπει να γίνεται μόνο για τον Θεό και ούτε για λεφτά ούτε για συμφέροντα ξένων.

-Η τηλεόραση λέει ότι πρόσφατα οι Αμερικάνοι σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν. Πολλοί λένε ότι είναι ψέματα. Εσύ το πιστεύεις αυτό;

– Αφγανός : Είναι αλήθεια. Τον σκότωσαν και τώρα είναι στον Παράδεισο. Και τώρα 60.000 δικοί μας έχουν γραφτεί στη λίστα να γίνουν μάρτυρες για να εκδικηθούν. Όχι όλοι μαζί, κάθε μήνα από λίγοι. Θα πάρει χρόνια.

-Και πως τα ξέρεις εσύ αυτά ;

– Αφγανός :Όλοι οι Αφγανοί τα ξέρουν. Όλοι αυτά συζητάμε κάθε μέρα μεταξύ μας.

-Ξέρεις εσύ προσωπικά κανέναν Ταλιμπάν που θα γίνει μάρτυρας για να εκδικηθεί;

– Αφγανός : Όχι, δεν ξέρω κανέναν. Έτσι έχω ακούσει να λένε οι δικοί μας.

-Εσύ θα γινόσουν μάρτυρας;

– Αφγανός : Τώρα όχι. Μετά από πολλά χρόνια, ίσως ναι .Όταν γίνεις μάρτυρας πας κατευθείαν στον Παράδεισο. Ότι αμαρτίες και να έχεις, όλες σβήνονται.

-Πολλοί Πακιστανοί και Αφγανοί που έρχονται στην Ελλάδα βιάζουν ακόμα και μικρά παιδιά, κλέβουν ληστεύουν κλπ. Εσύ τι λες για όλα αυτά.

-Αυτά που λες είναι αλήθεια, τα ξέρω. Όλοι λένε ότι είναι μουσουλμάνοι αλλά πολλοί δεν το πιστεύουν πραγματικά και αυτά που κάνουν είναι αντίθετα με αυτά που πιστεύει η θρησκεία μας. Άλλοι πιστεύουν πραγματικά στον Θεό , άλλοι όχι. Δεν είναι όλοι το ίδιο.

– Πως νιώθεις που ξέρεις ότι πήρες την δουλειά από έναν Έλληνα.

– Αφγανός : Στενοχωριέμαι αλλά εγώ δεν το θέλω αυτό να πάρω την δουλειά από έναν Έλληνα. Γιατί εμείς βρίσκουμε εδώ πολύ εύκολα δουλειά, οι Έλληνες όχι. Έχετε μεγάλο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, τα βλέπω αυτά και σας λυπάμαι. Εγώ τώρα πάω και σε άλλες δύο δουλειές και αν θέλω βρίσκω και αλλού. Δεν έχω ανάγκη εγώ να πάρω την δουλειά κάποιου Έλληνα. Εμείς έχουμε πολλές δουλειές, εγώ βρίσκω και δυο και τρεις δουλειές όποτε θέλω.

-Εγώ είμαι από την Ελλάδα , μια χώρα που έχει τεράστια ανεργία. Εσείς στο Πακιστάν βρίσκεται δουλειές , εμείς όχι. Εσείς στο Πακσιστάν δεν έχετε πολλούς μετανάστες όπως εμείς εδώ.

– Αφγανός :Κοίταξε αν θέλεις μπορείς να φύγεις από την Ελλάδα, μπορείς να γίνεις μουσουλμάνος να έρθεις να ζήσεις στο Πακιστάν και να δουλεύεις εκεί. Αν γίνεις μουσουλμάνος θα αλλάξουν για σένα αμέσως πολλά, θα δεις τον κόσμο με άλλο μάτι. Θα καταλάβεις αμέσως ότι όλοι αυτοί στην Ελλάδα είναι τρελοί, και ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα είναι λάθος.

– Εγώ το ξέρω ότι ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα είναι λάθος και ότι όλοι εδώ είναι τρελοί , εγώ άλλωστε στο είπα πρώτος. Δεν χρειάζεται να γίνω μουσουλμάνος για να καταλάβω κάτι.

– Αφγανός : Εσύ τι θρησκεία είσαι, δεν είσαι χριστιανός;

-Όχι. Είμαι αυτό που ήταν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πριν φέρουν εδώ οι Εβραίοι τον χριστιανισμό. Μετά για πολλά χρόνια έσφαζαν συνέχεια χιλιάδες Έλληνες και τους έκαιγαν ζωντανούς και έτσι επέβαλλαν τον χριστιανισμό.

– Αφγανός : Εσείς τρώτε χοιρινό, πίνετε αλκοόλ;

-Εμείς πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να τρώει και να πίνει αυτά που δεν είναι αντίθετα με φύση του και να μην κάνει καταχρήσεις που τον βλάπτουν. Το να πίνει κανείς μεγάλες ποσότητες από οινοπνευματώδη ποτά και μάλιστα αρκετά από αυτά να είναι νοθευμένα όπως κάνουν τα βράδια σε κάποια κλαμπ, μόνο κακό στην υγεία μπορεί να κάνει. Το να πιεί όμως κάποιος λίγο κρασί, λίγο και όχι σε μεγάλη ποσότητα, δεν κάνει κακό αλλά καλό στην υγεία, το κρασί μάλιστα έχει αντιοξειδωτική δράση. Παρόμοια και για οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό παρασκευάζεται με φυσικές διαδικασίες. Ναι πίνουμε αλκοόλ, αλλά δεν είμαστε αλκοολικοί ούτε θα μας δεις ποτέ να είμαστε μεθυσμένοι και το αλκοόλ που πίνουμε δεν μας βλάπτει σε κάτι. Σχετικά τώρα με το κρέας. Αποφεύγουμε το πολύ κρέας γιατί βλάπτει την υγεία, και προσωπικά αποφεύγω όσο μπορώ το χοιρινό, σε εμάς όμως δεν απαγορεύεται το χοιρινό και το αλκοόλ όπως απαγορεύεται σε εσάς. Και εσύ αν πιείς λίγο κρασί ή αν φας λίγο χοιρινό σε τίποτε δεν θα σε βλάψει, όμως τα απαγορεύει αυτά η θρησκεία σας.

– Αφγανός :Το να πιεις αλκοόλ και να φας χοιρινό για εμας είναι αμαρτία. Δεν υπάρχει λίγο ή πολύ, και μια σταγόνα κρασί να πιείς είναι αμαρτία.

-Αφού αν πιεις ένα ποτήρι να πιείς πάλι δεν θα σε βλάψει καθόλου, αλλά έχει αποδειχθεί και ότι έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία, τότε γιατί είναι αμαρτία αυτό;

– Αφγανός :Γιατί αν πρώτα πιείς λίγο, μετά θα θέλεις να πιείς πολύ και θα σε βλάψει

– Αυτή είναι η διαφορά μας. Ότι στον δικό μας πολιτισμό , στην Ευρώπη και στην Ελλάδα , η ίδια η φύση μας είναι που μας κάνει να μην θέλουμε αυτό που είναι βλαβερό, έχουμε εγκράτεια από τον ίδιο τον χαρακτήρα μας και την ίδια την φύση μας και όχι γιατί το απαγορεύει κάποια θρησκεία. Ενώ εσείς δεν κάνετε κάτι βλαβερό όχι επειδή το νιώθετε έτσι από την φύση σας, αλλά επειδή φοβάστε την θρησκεία, επειδή πιστεύετε ότι είναι αμαρτία και θα πάτε στην κόλαση.

– Αφγανός : Δεν είναι έτσι. Εσείς δεν έχετε εγκράτεια, εγώ βλέπω ότι όλοι εδώ τρώνε και πίνουν συνέχεια, βλέπω παντού μεθυσμένους και γυναίκες που κάθε βράδυ πάνε με άλλον άντρα. Η Ελλάδα είναι γεμάτη τρελούς. Εμείς δεν έχουμε τέτοια στο Πακιστάν.

-Αυτοί οι άνθρωποι που βλέπεις δεν έχουνε καμιά σχέση με τον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες του. Είναι μια παρακμή, με πολλά ξενόφερτα στοιχεία. Δεν είναι μόνο τρελοί, είναι άρρωστοι ψυχικά και σωματικά, αποξενωμένοι από την ίδια τους την φύση. Αλλά ας συζητήσουμε ξανά για το μεταναστευτικό. Ενώ χιλιάδες Έλληνες φεύγουν στην Ευρώπη μετανάστες για να βρουν δουλειά ,ταυτόχρονα πάνω από δυο εκατομμύρια αλλοδαποί εργάζονται στην Ελλάδα! Για να βρουν μια θέση εργασίας χιλιάδες Έλληνες έχουν αρχίσει να πηγαίνουν ξανά μετανάστες στην Γερμανία και στην Ολλανδία και ακόμα και εκεί πέρα είναι πλέον δύσκολα να βρουν δουλειά. Γιατί και εκεί είναι γεμάτοι από μετανάστες.

– Αφγανός : Εμείς δεν μπορούμε να πάμε στην Γερμανία και στην Ολλανδία. Για να πάω εγώ στην Γερμανία από την Ελλάδα πρέπει να δώσω επιπλέον τέσσερις χιλιάδες ευρώ, δεν συμφέρει. Για αυτό και μένουμε στην Ελλάδα.

-Ναι, εσείς ερχόσαστε στην Ελλάδα και εμείς φεύγουμε και πάμε στην Γερμανία. Και τελικά κάποτε στην Ελλάδα δεν θα έχει μείνει κανένας Έλληνας.

– Αφγανός : Γι αυτά δε φταίμε εμείς, οι Έλληνες φταίνε που έγινε η Ελλάδα έτσι και γι αυτό τώρα στην Ελλάδα δεν μπορείτε να ζήσετε και φεύγετε. Στο Πακιστάν γιατί δεν είναι έτσι; Εκεί, ο καθένας βρίσκει αν θέλει εύκολα μια δουλειά που μπορεί να ζήσει άνετα με τα λεφτά που παίρνει και ο ίδιος και την γυναίκα και τα παιδιά του , είναι ωραία εκεί. Μόνο που δεν μπορείς να αγοράσεις πολλά και ακριβά πράγματα , αλλά αν φέρεις από την Ελλάδα μαζί σου 5 χιλιάδες ευρώ μπορείς να αγοράσεις ότι θέλεις.

-Οι αριστεροί λένε ότι έρχεστε στην Ευρώπη γιατί προτιμάτε αυτόν τον τρόπο ζωής, από αυτόν στις χώρες σας. Ότι έρχεστε για μια καλύτερη ζωή, για μόρφωση κλπ, για να ζήσετε και εσείς σαν Ευρωπαίοι. Εσύ λες ότι είναι πολύ καλύτερα στο Πακιστάν από ότι είναι στην Ελλάδα. Οι άλλοι Πακιστανοί και Αφγανοί έχουν την ίδια άποψη με σένα;

– Αφγανός : Nαι. Κανείς δεν προτιμάει τον τρόπο ζωής που έχει σήμερα η Ευρώπη, όλοι προτιμάμε το Πακιστάν. Όλοι έρχονται στην Ευρώπη μόνο για τα λεφτά, για κανέναν άλλο λόγο. Σε κανέναν δεν αρέσει εδώ πέρα. Και αν μένουν κάποιοι μένουν για να κάνουν πολλά λεφτά ή για να στέλνουν στις οικογένειές τους. Δεν μένουν επειδή τους αρέσει.

– Αν μπορούσε να αλλάξει η Ευρώπη και να γίνει η ζωή εδώ όπως ήταν στο Αφγανιστάν όταν το είχαν οι Ταλιμπάν θα σου άρεσε μετά η ζωή στην Ελλάδα;

– Αφγανός : Ναι αν ήταν έτσι θα μου άρεσε και θα μπορούσα να μείνω στην Ελλάδα για πάντα.

-Υπάρχουν στην Θράκη μουσουλμάνοι που έχουν σχέση με την Τουρκία, και η Τουρκία μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα. Αν η Τουρκία κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, εσείς οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί μετανάστες στην Ελλάδα τι θα κάνετε;

– Αφγανός : Αν γίνει πόλεμος για οικονομικά συμφέροντα και συμφέρονται κρατών δεν θα συμμετέχουμε , δεν έχουμε καμιά δουλειά εμείς να πολεμάμε για την Τουρκία, αν και είναι μουσουλμάνοι και θα είμαστε με το μέρος τους αλλά δεν έχουμε λόγο να μπλέξουμε με πόλεμο. Αν γίνει στην Ελλάδα πόλεμος για οικονομικά και κρατικά συμφέροντα , κάποιοι δικοί μας μπορεί να μείνουν να πολεμήσουν για τα λεφτά αν τους πληρώσουν καλά, εγώ όμως δεν θα κάτσω , θα σηκωθώ να φύγω να γυρίσω στο Πακιστάν. Γενικά δεν έχουμε καλή γνώμη για την Τουρκία, δεν είναι σωστοί μουσουλμάνοι όπως εμείς, εκεί είναι μια κατάσταση που μοιάζει αρκετά με την Ελλάδα. Αν όμως ο πόλεμος γίνει για το Ισλάμ, και η Τουρκία πολεμήσει για το Ισλάμ, τότε θα πολεμήσουμε και εμείς για να υποστηρίξουμε το Ισλάμ.

-Είπες ότι σε δύο χρόνια το πολύ θα φύγεις να πας στο Πακιστάν. Αν μέχρι τότε κάποιοι ξεκινήσουν πόλεμο για να γίνει η Ελλάδα Ισλαμικό κράτος, εσύ θα φύγεις ή θα μείνεις να πολεμήσεις;

– Αφγανός : Αν είναι για το Ισλάμ πρέπει να μείνω να πολεμήσω. Αν είναι για συμφέροντα ο πόλεμος, θα φύγω.

-Οι άλλοι Αφγανοί τι θα κάνουν;

– Αφγανός : Αν ο πόλεμος είναι για συμφέροντα, κάποιοι μπορεί να μείνουν να πολεμήσουν για τα λεφτά, μισθοφόροι .Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πολεμήσω για τα λεφτά. Αν είναι για το Ισλάμ, οι περισσότεροι όμως θα πολεμήσουμε σίγουρα.

-Θα ξεκινούσατε εσείς από μόνοι σας έναν πόλεμο για να κάνετε την Ελλάδα Ισλαμικό κράτος;

– Αφγανός : Όχι. Κάποιος πρέπει να το θέλει ο ίδιος να γίνει μουσουλμάνος. Δεν μπορούμε να κάνουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους χωρίς να το θέλουν.

-Όμως αν ξεκινήσει κάποιος πόλεμος ανάμεσα σε μουσουλμάνους και σε Έλληνες, θα συμμετέχετε και θα προσπαθήσετε να κάνετε την Ελλάδα ισλαμικό κράτος.

– Αφγανός : Ναι, αν ξεκινήσει πόλεμος ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, εμείς βέβαια θα συμμετέχουμε. Είμαστε μουσουλμάνοι και θα στηρίξουμε όποιον πολεμάει για το Ισλάμ. Και θα νικήσουμε σίγουρα, έτσι θα γίνει και η Ελλάδα ισλαμικό κράτος. Αλλά δεν σκοπεύουμε εμείς να ξεκινήσουμε εμείς κανένα πόλεμο. Εμείς ήρθαμε εδώ για να δουλεύουμε, οι Έλληνες έτσι όπως είναι σήμερα δεν μπορούν να γίνουν μουσουλμάνοι, είναι τελείως άλλος τρόπος ζωής στην Ελλάδα από ότι πιστεύουμε εμείς.

-Και εγώ που δεν είμαι χριστιανός, αλλά είμαι Έλληνας , τι φταίω που ήρθατε εδώ στον τόπο μου εσείς οι ξένοι, και θα πολεμήσετε με αφορμή δύο ξένες με τον τόπο μου θρησκείες που ήρθαν από την Μέση Ανατολή και θα καταστρέψετε την πατρίδα μου; Τι πιστεύεις ότι θα πρέπει να κάνω εγώ σε μια τέτοια περίπτωση πολέμου;

– Αφγανός : Εντάξει σε καταλαβαίνω πως νιώθεις, αλλά νομίζω ότι η μόνη σωστή λύση που θα έχεις αν γίνει αυτό είναι να γίνεις μουσουλμάνος. Αν γίνεις μουσουλμάνος εσένα δεν θα σε πειράξει κανείς, θα νικήσουμε σίγουρα και μετά θα είναι όλα για σένα εντάξει, θα γίνει και η Ελλάδα όπως το Πακιστάν.

-Δεν θέλω, θα προτιμούσα να πολεμήσω όχι για να γίνει η Ελλάδα όπως το Πακιστάν αλλά για να πάρουν στα χέρια τους τον τόπο πραγματικοί Έλληνες , να κρεμάσουν τους προδότες πολιτικούς και να γίνει ξανά η Ελλάδα όπως απαιτεί η παράδοση και η ιστορία της, με αξίες που είχε πριν έρθει στην Ελλάδα ο Χριστιανισμός. Χωρίς ξένους και ξενόφερτες θρησκείες.

-Αφγανός (γελώντας): Ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται ότι θέλει… Αλλά αυτά δεν γίνονται, πρέπει να δεις την πραγματικότητα, να δεις τι μπορεί πραγματικά να γίνει και τι όχι. Αυτό που λες δεν γίνεται. Να γίνει η Ελλάδα ισλαμική υπάρχει μια πιθανότητα, είμαστε πολλοί μουσουλμάνοι εδώ. Να γίνει όπως λες εσύ δεν γίνεται. Εσείς είστε ελάχιστοι, πως θα το κάνετε αυτό.

-Είμαστε λίγοι αλλά μπορούμε να γίνουμε πολλοί.

-Αφγανός : Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά δεν το πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν ποτέ αυτά που λες.

-Αν διάφοροι λαοί που ζουν στην Ελλάδα μετανάστες αρχίσουν και πολεμούν με τους Έλληνες , για λόγους που δεν έχουν σχέση με θρησκείες, αλλά για φυλετικούς λόγους, αν γίνει φυλετικός πόλεμος και πολεμούν Έλληνες εναντίον Αφγανών, δεν θα υποστηρίξεις τους Αφγανούς;

-Αφγανός : Φυσικά θα υποστηρίξω τους Αφγανούς, αλλά δεν έχουμε σκοπό να κάτσουμε εδώ να πολεμάμε με τους Έλληνες για λόγους που δεν έχουν σχέση με θρησκείες. Εμείς ήρθαμε για να δουλεύουμε εδώ, για να μαζέψουμε λεφτά, αν οι Έλληνες δεν μας αφήνουν να δουλεύουμε δεν έχουμε λόγο να κάτσουμε εδώ για να πολεμάμε και να μπλέξουμε σε φασαρίες, δεν έχουμε κανένα κέρδος. Αν γίνουν αυτά που λες , τότε θα φύγουμε να πάμε κάπου αλλού που να μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς προβλήματα . Κάποιοι μπορεί και πάλι να θέλουν να κάτσουν εδώ , αλλά οι περισσότεροι σίγουρα θα σηκωθούμε να φύγουμε αν γίνει έτσι εδώ πέρα.

-Δεν μου λες, έχεις νιώσει ποτέ στην Ελλάδα ότι σε αντιμετωπίζουν άσχημα επειδή είσαι Αφγανός; Ότι υπάρχει ρατσισμός απέναντί σου;

-Αφγανός : Όχι κανείς δεν μου φέρθηκε άσχημα επειδή είμαι Αφγανός. Αντίθετα, είναι πολλοί που ενδιαφέρονται παραπάνω για μένα επειδή είναι Αφγανός και επιμένουν να με γνωρίσουν και με ρωτάνε διάφορα. Με σταματάνε στο δρόμο και μου μιλάνε πολλά άτομα που δεν τα ξέρω , Έλληνες , με χαιρετάνε κλπ.

-Εσύ πως νιώθεις με αυτά.

-Αφγανός : Είμαι ευγενικός με όλους, τους χαιρετάω και εγώ και τους απαντάω ότι με ρωτάνε. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν πραγματικά να με καταλάβουν πως σκέφτομαι και έτσι δεν τους δίνω πολύ σημασία. Προχτές με είδε ένας στον δρόμο που δεν τον ήξερα , μου λέει σου δίνω 80 Ευρώ να μου πουλήσεις το καπέλο σου. Αυτό το καπέλο είναι παραδοσιακό δικό μας, και κάνει περίπου 3 Ευρώ στο Πακιστάν. Του είπα ότι δεν μπορώ να το πουλήσω γιατί δεν έχω φέρει άλλο μαζί μου, ότι το θέλω το καπέλο μου και ότι αν το ήξερα θα είχα φέρει μαζί μου όταν ήρθα από το Πακιστάν και δεύτερο καπέλο, αν είχα δύο να του δώσω το ένα, αλλά δεν το ήξερα και έτσι λυπάμαι , δεν το δίνω. Τι άνθρωποι είναι αυτοί, είναι τρελοί. Να θέλει να δώσει 80 Ευρώ για ένα απλό καπέλο που κάνει 3 Ευρώ… Άλλοι με ρωτάνε συνέχεια για αν είμαι τρομοκράτης γιατί λένε ότι τους αρέσουν οι βόμβες. Εμάς τόσοι άνθρωποι δίνουν την ζωή τους για τον Θεό , όχι επειδή τους αρέσουν οι βόμβες… Που να κάτσεις να τους εξηγήσεις, δεν γίνεται… Τουλάχιστον εσύ δεν μου είπες τέτοια πράγματα, αυτά που μου είπες εσύ ήτανε ενδιαφέρον. Δεν τα είχα ξανακούσει ποτέ αυτά να τα λένε Έλληνες. Και δείχνεις να ξέρεις και κάποια πράγματα για το πώς σκεφτόμαστε εμείς.

-Ναι, γνωρίζω αρκετά πράγματα γιατί ασχολούμαι. Τώρα όμως ποιος ξέρει πόσο καιρό θα κάνω να καταφέρω να ξαναβρώ μια δουλειά …

-Αφγανός : Κοίταξε να δεις, αν θέλεις, μπορώ να σου βρω εγώ δουλειά, με καλά λεφτά, ακόμα και αύριο το πρωί.

-Πως γίνεται αυτό, εδώ υπάρχουν 800 χιλιάδες Έλληνες άνεργοι είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ γιατί δεν βρίσκουν δουλειά και θα μπορέσεις να μου βρεις εσύ δουλειά και μάλιστα αύριο το πρωί;

-Αφγανός : Κοίταξε, ο ξάδερφός μου είναι αυτός που κανονίζει όλες τις δουλειές για τους Αφγανούς στην περιοχή. Έχουμε πολλές δουλειές που δουλεύουν μόνο δικοί μας, κυρίως πολλά χωράφια. Σε αυτές τις δουλειές βάζουμε μόνο δικούς μας, αλλά επειδή εγώ σου πήρα την δουλειά σου, μπορούμε αν θες να σε βάλουμε εμείς σε μια άλλη δουλειά, ειδικά και μόνο για σένα. Αν το πω στον ξάδερφό μου θα σε βάλει.

-Με τι ημερομίσθιο;

-Αφγανός : 35 Ευρώ, όσα παίρνουμε και εμείς. Όποτε θέλεις, να μην διστάσεις να έρθεις να μου το πεις. Όποτε έρθεις σίγουρα θα σε βάλω σε δουλειά μέσα σε μια μέρα. Είναι κάτι χωράφια που όποιοι πούμε εμείς, αυτούς βάζουν.

-Τα χωράφια αυτά Έλληνας δεν τα έχει;

– Αφγανός: Ναι Έλληνας, αλλά έχουμε κανονίσει και δουλεύουν εκεί μόνο δικοί μας, εμείς κανονίζουμε ποιος δουλεύει εκεί. Το αφεντικό απλά πληρώνει ανάλογα με το πόσα άτομα θέλει να δουλεύουν και εμείς τα φέρνουμε.

-Οι άλλοι που θα δουλεύουν εκεί θα είναι όλοι Αφγανοί;

– Αφγανός: Ναι μόνο Αφγανοί.

-Άσε να ρωτήσω πρώτα σε κάποιες δουλειές που δουλεύουν Έλληνες και εάν δεν με πάρουν πουθενά, τότε ναι εντάξει, θα σε ειδοποιήσω να με βάλει σε δουλειά ο ξάδερφός σου…

– Αφγανός: Όποτε θες. Και αν δεν θες να μείνεις εδώ , μπορώ να σε στείλω και σε κάποιες άλλες πόλεις που έχουμε δικούς μας, αλλά όχι αμέσως, εκεί πρέπει να μου πεις σε ποια πόλη θέλεις και σε μια εβδομάδα περίπου θα έχω κανονίσει κάποια δουλειά για να πας και θα έχω συνεννοηθεί για να σε περιμένουν.

-Σε ευχαριστώ. Και όμως αν δεν είχατε έρθει όλοι εσείς στην Ελλάδα , δεν θα είχα ποτέ πρόβλημα να έχω μια μόνιμη δουλειά στον τόπο μου… Όμως από όσους δουλεύανε εδώ, ενώ όλοι ξέρουν ότι απολύομαι, είσαι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε να με βοηθήσει να βρω αλλού δουλειά. Ούτε ένας από τους Έλληνες που δουλεύανε εδώ δεν ενδιαφέρθηκε να με βοηθήσει. Και φυσικά ούτε ο εργοδότης. Επίσης, είσαι ο μόνος σε αυτήν την δουλειά που μπόρεσα να του πω ανοιχτά τις απόψεις μου και παρότι σε κάποια πράγματα δεν συμφωνούμε, να μου πει ότι βρίσκει ότι έχω ένα δίκιο. Αν όλα αυτά που σου είπα εσένα τα είχα πει σε νεοέλληνες που δουλεύουν εδώ, θα με είχανε διώξει από την πρώτη μέρα από την δουλειά και θα μου είχαν επιτεθεί γιατί θα έλεγαν ότι είμαι ρατσιστής…. Και να ξέρεις ότι εσύ φταις λιγότερο από ότι ο εργοδότης. Γιατί ο εργοδότης με απέλυσε και σε έβαλε στην θέση μου, από μόνος σου αν ήσουν ποτέ δεν θα μπορούσες να μου πάρεις την δουλειά αν δεν το επέλεγε ο εργοδότης. Και έτσι για την κατάστασή που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα πρώτα φταίνε όλοι αυτοί οι νεοέλληνες αστοί και μετά εσείς οι μετανάστες… Έχουν φτάσει στο σημείο όλοι αυτοί να μισούν τόσο πολύ την Ελλάδα και τους πραγματικούς Έλληνες, ενώ τουλάχιστον κάποιοι από εσάς τους μετανάστες δεν έχετε λόγο να μισείτε τους Έλληνες, κάποιες φορές τους λυπάστε κι όλας.

Κάπου εδώ τέλειωσε η συζήτηση με τον Αφγανό.

Ένα μήνα μετά από τα γεγονότα αυτά, λίγο πριν μου κόψουν το κινητό μου τηλέφωνο για απλήρωτους λογαριασμούς, χτύπησε και ο αριθμός ήταν άγνωστος.

-Αφγανός: Καλησπέρα σας, είστε ο …

-Ναι εγώ είμαι. Είσαι ο Αφγανός που δουλεύαμε μαζί;

-Αφγανός: Ναι. Πήρα να δω τι κάνεις και αν κατάφερες να βρεις μια δουλειά. Αν όχι, έχω βρει μια δουλειά να σε βάλω εγώ.

-Καλά είμαι, είμαι τώρα σε μια άλλη περιοχή, 40 χιλιόμετρα από εδώ. Με φιλοξενεί ο εργοδότης που μου παρέχει και κάποιο φαγητό. Έχω σύμβαση για δυόμισι μήνες.

-Αφγανός: Χαίρομαι πολύ που βρήκες δουλειά. Αλλά μετά όταν απολυθείς, εάν δεν βρίσκεις δουλειά και θέλεις, έλα να με βρεις για να σε βάλω εγώ κάπου να δουλέψεις.

-Καλώς, σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Από όλους αυτούς τους «Έλληνες» που δουλεύαμε μαζί, ούτε ένας δεν ενδιαφέρθηκε να δει εάν βρήκα δουλειά. Και από όλους τους ανθρώπους συνολικά ανά τον κόσμο, οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν εάν βρήκα δουλειά, ήταν κάποιοι συναγωνιστές μου, και ο Αφγανός.

Αυτό είναι και το κυριότερο πρόβλημα για την κατάσταση που σήμερα βρισκόμαστε. Αν κάποιος φταίει, είναι η συνείδηση αυτών των «Ελλήνων». Αν κάτι πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί η κατάσταση, αυτή η συνείδηση είναι που πρέπει να αλλάξει πρωτίστως και όχι οικονομικοί δείκτες, οικονομικά μέτρα και πολιτικές κυβερνήσεις. Και οι μόνοι που παλεύουν γι να γίνει αυτό σε αυτήν την χώρα και στην Ευρώπη, είναι η κοινότητα των εθνικοσοσιαλιστών.

Σχόλια πάνω σε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία της συνεντεύξεως τα οποία ποτέ ή σχεδόν ποτέ δεν έχουν αναφερθεί σε κείμενα σχετικά με το μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

-Οι «αντιρατσιστές» παρουσιάζουν τους λαθρονετανάστες ως «οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες». Όπως φαίνεται όμως από την συνέντευξη , τουλάχιστον η μεγάλη μάζα των Αφγανών και Πακιστανών που κατακλύζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δεν έχει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα για να εργαστεί στον τόπο της και μάλιστα στο Πακιστάν πλέον αντιμετωπίζουν μικρότερα προβλήματα ανεργίας από ότι στην Ελλάδα, καθώς και μπορούν να ζήσουν τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα που δεν εργάζεται με έναν απλό μισθό. Στην Ελλάδα αυτό είναι αδύνατον. Επίσης μάθαμε ότι αρκετοί που έρχονται στην Ελλάδα από το Πακιστάν, λαμβάνουν πολιτικό άσυλο, δίχως όμως να πληρούν καμιά από τις προϋποθέσεις, καθώς στην χώρα τους κανείς δεν τους διώκει λόγω «πολιτικών τους απόψεων». Απλώς το «πολιτικό άσυλο» είναι το παραθυράκι στον «νόμο» για την νομιμοποίηση της παραμονής στην χώρα μας χιλιάδων λαθρομεταναστών και την χρήση τους για την διάλυση του κοινωνικού ιστού και κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων.

-Ο Αφγανός εργαζόμενος στην Ελλάδα είχε εισόδημα 1300 ευρώ τον μήνα, ενώ ήταν εντελώς ανειδίκευτος και ο σωματότυπός του δεν του έδινε την δυνατότητα να κάνει πολύ βαριές εργασίες. Όμως πλέον εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ως «κλειστά επαγγέλματα» που ελέγχονται από τις τοπικές κοινότητες διαφόρων εθνικοτήτων και προελεύσεων αλλοδαπών. Οι εργοδότες δεν θέλουν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαφορετικών εθνικοτήτων τριτοκοσμικούς, ούτε επιθυμούν να συναλλάσσονται με καθέναν από αυτούς ξεχωριστά. Έτσι αναθέτουν όλες τις θέσεις εργασίας στην επιχείρηση ή στο χωράφι τους, στον εκπρόσωπο μιας τοπικής κοινότητος λαθρομεταναστών συγκεκριμένης εθνικότητος.

Π.χ στην ιστορία μας οι ιδιοκτήτες μιας μεγάλης αγροτικής περιοχής είχαν κάνει συμφωνία για την καλλιέργεια των χωραφιών όλης της περιοχής με τον τοπικό εκπρόσωπο της κοινότητας των Αφγανών , ζητώντας του συγκεκριμένο αριθμό θέσεων εργασίας. Στην συνέχεια η κοινότητα των Αφγανών αναλαμβάνει το εργασιακό μονοπώλιο της περιοχής, βάζοντας μόνο «δικούς της» σε αυτές τις θέσεις, και οι εργοδότες μιλούν μόνο με τον εκπρόσωπο. Υπάρχουν αγροτικές περιοχές που ελέγχουν οι κοινότητες των Αφγανών, των Πακιστανών, των Μπαγκλαντεσιανών , των Αιγυπτίων κλπ Μεγάλο εργοστάσιο χρωμάτων στην Αθήνα απασχολεί αποκλειστικά Σύριους, και μάλιστα είχε βάλει αγγελία σε εφημερίδες , ότι ζητά αποκλειστικά Σύριους εργάτες. Υπάρχουν αντίστοιχα οικοδομικές εταιρείες «ελλήνων» εργοδοτών που απασχολούν προσωπικό συγκεκριμένης εθνικότητος. Όλες αυτές οι θέσεις εργασίας αποτελούν «άβατο» για τον Έλληνα εργάτη, εκτός βέβαια εάν καταφέρει να πείσει τον τοπικό εκπρόσωπο της τοπικής Αφγανικής ή Πακιστανικής κοινότητος , που είναι πλέον αυτός ο αρμόδιος για να τον βάλει σε μια θέση εργασίας… Γνωστή μεγάλη αλυσίδα από πιτσαρίες που κάνει μόνο διανομές κατ’ οίκον («delivery»), στην Αθήνα προσλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπούς και «για να έχει καλύτερη επικοινωνία ο υπεύθυνος κάθε υποκαταστήματος με το προσωπικό» έχει τοποθετήσει ως υπεύθυνους σε αρκετά υποκαταστήματα , επίσης αλλοδαπούς! Τακτική της πιτσαρίας είναι να δοκιμάζει συνεχώς νέα άτομα για προσωπικό, το οποίο εργάζεται 4ωρα , περίπου τέσσερα 4άωρα την βδομάδα ο κάθε εργαζόμενος. Τις καθημερινές δοκιμές υποψήφιου νέου προσωπικού, εποπτεύει ο αλλοδαπός υπεύθυνος του καταστήματος. Έλληνας με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια επαγγέλματα κόπηκε από τον υπεύθυνο προσωπικού με την δικαιολογία ότι όταν τον έβαλαν να φτιάξει πίτσες για να δουν εάν τις φτιάχνει σωστά, ήταν «πολύ άνετος», ενώ σχεδόν πάντα γίνονται δεκτοί εντελώς ανειδίκευτοι και άχρηστοι λαθρομετανάστες , αρκεί να είναι της ίδιας ιθαγένειας με τον υπεύθυνο του κάθε υποκαταστήματος! Εννοείται βέβαια ότι τα περισσότερα υποκαταστήματα, το οποία αποτελούνται μόνο από κουζίνα καθώς κάνουν μόνο διανομές κατ’ οίκον («delivery») όχι μόνο δεν πληρούν καμιά στοιχειώδη προϋπόθεση υγιεινής, αλλά βρωμάνε, όπως και αρκετοί από το προσωπικό τους!

– Παλαιότερα ήταν προφανές ότι οι «Έλληνες» εργοδότες προτιμούσαν λαθρομετανάστες στις διάφορες εργασίες, διότι δέχονταν να εργάζονται ανασφάλιστοι και με χαμηλότερα ημερομίσθια από ότι οι Έλληνες. Πλέον η εργασία με ασφάλιση έχει γίνει ο κανόνας όπως και τα χαμηλά ημερομίσθια, καθώς οι λαθρομετανάστες αλλά και η τεράστια ανεργία κατέβασαν τους μισθούς σε επίπεδα τριτοκοσμικά (οι περισσότερες θέσεις εργασίας για Έλληνες είναι κάτω των 700 Ευρώ και με ανασφάλιστη εργασία , ενώ υπάρχουν ακόμα και θέσεις εργασίας με μισθούς κάτω των 500 Ευρώ για πλήρη απασχόληση…) Αυτή ήταν άλλη μια «εργασιακή κατάκτηση» της «αντιρατσιστικής» αριστεράς. Έφεραν τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων στα επίπεδα των τριτοκοσμικών χωρών. Μετά από αυτό όμως, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που …παρακαλάνε να εργαστούν σε θέσεις εργασίας που καταλαμβάνουν λαθρομετανάστες , όμως οι «έλληνες» εργοδότες τους κρατούν μακριά. Ακόμη και αν ο Έλληνας είναι παραγωγικότερος από έναν Αφγανό και ακόμη και αν διεκδικεί τα ίδια ακριβώς χρήματα, ο νεόπλουτος «έλληνας» εργοδότης θα προτιμήσει συνήθως τον Αφγανό, όχι πλέον για οικονομικούς αλλά για ποικίλους ψυχολογικούς λόγους όπως «αντιρατσιστικά» στερεότυπα, είτε η αίσθηση «υπεροχής» του «αφέντη» την οποία μπορεί να νιώσει απέναντι σε κάποιον τριτοκοσμικό, όχι όμως και σε κάποιον Έλληνα! Κάποιοι εργοδότες όμως ισχυρίζονται ότι οι Αφγανοί και Πακιστανοί είναι καταλληλότεροι από τους Έλληνες για χειρωνακτικές εργασίες. Αν συγκριθούν με τους επαγγελματίες τεμπέληδες , τους άεργους που αράζουν στις καφετέριες και τους διάφορους μικροαστούς που παριστάνουν τους «χρηματιστές» ή τους απόφοιτους μιας «πανεπιστημιακής» σχολής από την οποία δεν έμαθαν τίποτε και παριστάνουν τους «επιστήμονες», τότε πράγματι είναι καταλληλότεροι. Εάν συγκριθούν όμως με τον Έλληνα εργάτη, τους χωρίζει χάος. Πρώτον ο σωματότυπος του Έλληνα υπερτερεί από αυτόν των Αφγανών και Πακιστανών, καθώς οι Έλληνες είναι υψηλότεροι με πολύ μεγαλύτερη μυική μάζα. Δεύτερον οι Έλληνες εργάτες είναι πολύ περισσότεροι πειθαρχημένοι από τους τριτοκοσμικούς, και τρίτον είναι καταρτισμένοι στα επαγγέλματά τους , έχουν πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, συχνά είναι άριστοι τεχνίτες, είναι επίσης εξειδικευμένοι στην χρήση κάθε είδους εργαλείων τα οποία οι Αφγανοί και Πακιστανοί δεν τα έχουν ξαναδεί και τους είναι δύσκολο να τα κατανοήσουν. Όσο για τις υποτιθέμενες «σκληρές εργασίες» σε χωράφια κλπ που κάνουν διάφοροι τέτοιοι τριτοκοσμικοί , στην Ελληνική επαρχία οι περισσότεροι Έλληνες έχουν συνηθίσει να τις κάνουν από παιδιά, και μάλιστα σε πολλές από αυτές τις αγροτικές εργασίες συμμετέχουν και είναι αποτελεσματικότερες από τους τριτοκοσμικούς, ακόμα και κάποιες ηλικιωμένες Ελληνίδες, «γιαγιάδες» και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία…

-Εντυπωσιακό στοιχείο της συνεντεύξεως είναι ότι ενώ οι «αντιρατσιστές» μιλάνε για «καημένους μετανάστες», κάποιοι λαθρομετανάστες ακόμα και οι πλέον τριτοκοσμικοί από το Πακιστάν, αντιλαμβάνονται την τραγική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα μας και μιλάνε μεταξύ τους για τους καημένους τους Έλληνες! Στο Πακιστάν δεν υπάρχει ανεργία και εκεί ο καθένας μπορεί να ζήσει με τον μισθό που παίρνει μια γυναίκα και 4 παιδιά, ενώ στην Ελλάδα είναι αδύνατον. «Στο Πακιστάν είναι καλύτερα», δηλώνει ο Αφγανός! Και δηλώνει ότι όλοι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όχι επειδή είχαν οικονομικές δυσκολίες όπως ισχυρίζονται οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές», αλλά έρχονται απλά και μόνο γιατί το Ευρώ έχει μεγάλη συναλλαγματική ισοτιμία σε σχέση με το δικό τους νόμισμα, ώστε να πάρουν τα χρήματα από την Ελλάδα (δημιουργώντας της τεράστια οικονομική φθορά και διαρροή συναλλάγματος) και να επιστρέψουν στο Πακιστάν ως πλούσιοι επιχειρηματίες!

-4500 Ευρώ πλήρωσε ο Αφγανός για να έρθει στην Ελλάδα, τα οποία όπως δήλωσε «αυτά δεν είναι τίποτε, αυτά στην Ελλάδα ο καθένας τα βγάζει μέσα σε λίγους μήνες!» Και όμως για έναν Έλληνα εργάτη είναι σήμερα αδύνατον να συγκεντρώσει στην Ελλάδα 4500 Ευρώ μέσα σε λίγους μήνες! Οι Έλληνες έχουμε γίνει ξένοι στην ίδια μας την χώρα, ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν αποκτήσει από τους νεόπλουτους «αντιρατσιστές» εργοδότες εργασιακή αντιμετώπιση κατά πολύ καλύτερη από αυτή των Ελλήνων. Δίχως καμιά εθνική ταυτότητα οι νεοέλληνες γενίτσαροι εργοδότες, νιώθουν απέραντη υποκριτική «συμπόνια» για κάθε αφροασιάτη, και παράλληλα δείχνουν το αντιρατσιστικό τους κοσμοπολίτικο μίσος και δηλητήριο ενάντια στον Έλληνα εργάτη, χαίρονται να τον βλέπουν να υποφέρει, θα χαρούν να δουν και την ίδια την Ελλάδα να διαλύεται.

– Όλοι όσοι φωνάζουν για το μεταναστευτικό πρόβλημα, μιλάνε συνεχώς για τις ευθύνες της Τουρκίας και την σκοπιμότητα την οποία έχει να τροφοδοτεί την Ελλάδα και την Ευρώπη με μουσουλμανικούς τριτοκοσμικούς πληθυσμούς… Όλα αυτά είναι πολύ σωστά, αλλά όπως διαβάζουμε από την συνέντευξη η διέλευση των Αφγανών και Πακιστανών γίνεται πρώτα μέσω του Ιράν, και από εκεί περνάνε στην Τουρκία. Το Ιράν ως ισλαμικό κράτος προωθεί επίσης την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και είναι πιθανή η χρηματοδότηση της ισλαμικής λαθρομεταναστεύσεως προς την Ελλάδα και την Ευρώπη όχι μόνο από την Τουρκία , αλλά και από το Ιράν ή από ιδρύματα του Ιράν.

-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το θέμα της πιθανής μελλοντικής αξιοποιήσεως μουσουλμάνων μεταναστών , είτε από την Τουρκία είτε από τον διεθνή Σιωνισμό , για την διάλυση της Ελλάδος, αξιοποιώντας και την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Ο Αφγανός δηλώνει ότι ακόμα και αν ο πόλεμος δεν γινόταν με κυρίαρχο το θρησκευτικό στοιχείο, αλλά γίνει για οικονομικά ή γεωστρατηγικά συμφέροντα, κάποιοι από αυτούς θα πολεμούσαν με την Τουρκία ως για τα χρήματα ,ως μισθοφόροι! Εάν όμως ο πόλεμος γίνει με αφορμή το θρησκευτικό στοιχείο, όλοι είναι υποχρεωμένοι από την θρησκεία τους να πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδος για να γίνει η Ελλάδα ισλαμικό κράτος! Αιτία ενός τέτοιου πολέμου θα είναι βέβαια οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα, όμως είναι βέβαιο ότι θα τον παρουσιάσουν στους τριτοκοσμικούς ως θρησκευτικό πόλεμο, ώστε άμεσα να τους εμπλέξουν σε αυτόν. «Εάν ο πόλεμος γίνει μόνο για οικονομικά συμφέροντα ή ακόμα και για φυλετικούς λόγους, δεν θα συμμετέχω, εάν γίνει για την θρησκεία , θα συμμετέχω σίγουρα» δηλώνει ο ισλαμιστής Αφγανός. Εδώ είναι τεράστιας σημασίας να αναφερθεί ο ρόλος της ακροδεξιάς, που προσπαθεί να μετατοπίσει τον χαρακτήρα της συγκρούσεως από το φυλετικό /εθνικό πεδίο, στο πεδίο συγκρούσεως Χριστιανισμού /Ισλάμ! Είναι σαφές ότι μια τέτοια μετατόπιση , αλλάζει σημαντικά τις συνθήκες εβός πολέμου προς όφελος του μουσουλμάνων και εξασφαλίζει την …διάλυση της Ελλάδος. Για παράδειγμα, όταν στην Ελλάδα ένας παχύσαρκος ακροδεξιός σαλπιμπάγκος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, στην πρώτη του συνέντευξη ρωτήθηκε πως θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των μουσουλμάνων μεταναστών. Απάντησε «με χοιρινά» «θα μαζευτούμε την ημέρα του ραμαζανιού στις περιοχές τους και θα κάνουμε γιορτές με χοιρινά και κρασί για να φύγουν». Μια τέτοια λογική, βρίσκει από την μια πλευρά παχύσαρκους σαπιοκοιλιάδες με χοιρινά και κρασιά που δεν έχουν καμιά απολύτως αίσθηση περί ιερού και Θείου στοιχείου, και από την άλλη φανατικούς ισλαμιστές που νιώθουν ότι προσβάλλουν την πίστη τους. Είναι η ίδια λογική που ακολουθούν πολλές δυνάμεις της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, που προβάλλοντας σκίτσα του Μωάμεθ ως ομοφυλόφυλο κλπ, κάνουν ότι μπορούν για να μετατρέψουν την σύγκρουση από φυλετική και εθνική, σε θρησκευτική. Ακόμα και την ημέρα όμως που χιλιάδες Έλληνες είχαν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την δολοφονία του 44χρονου για μια κάμερα, κανείς δεν έλεγε ότι το πρόβλημά του είναι ότι «εμείς είμαστε χριστιανοί ενώ όλοι αυτοί είναι μουσουλμάνοι». Η πολιτιστική υπάρχει και στο επίπεδο αντιθέσεων μεταξύ του ευρωπαϊκού και του τριτοκοσμικού στοιχείου, των φυλετικών χαρακτηριστικών των Αρίων και των αφροασιατών, και σε αυτήν την βάση πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.

Το θέμα του ισλαμικού κινδύνου πρέπει να τονίζεται , αλλά σε αντιπαράθεση με τον πολιτισμό της Ευρώπης και όχι με τον Ιουδαιοχριστιανισμό. Το Ισλάμ μπορεί να λειτουργήσει ως ο ενοποιητικός παράγων για όλους αυτούς τους τριτοκοσμικούς, και το φυτίλι που θα ανάψει για να εκραγεί η ισλαμική βόμβα, αλλά και διότι το τριτοκοσμικό ισλάμ έχει ενσωματώσει στοιχεία εντελώς ξένα με τον πολιτισμό της Ευρώπης, π.χ. λιθοβολισμοί, περιτομές κλπ. Το ισλαμικό στοιχείο που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο σε χώρες όπως η Ελλάς , αν το εκμεταλλευθεί η Τουρκία σε συνδιασμό και με την μειονότητα της Θράκης.

Επίσης είναι σαφές ότι το «θρησκευτικό» πνεύμα των «χριστιανών» που μια φορά τον χρόνιο στην Εκκλησία , κάθε Πάσχα, και μετά πίνουν μέχρι το πρωί σε ξενυχτάδικα και παίρνουν κατά μέσο όρο πάνω από 5 κιλά έκαστος την επόμενη εβδομάδα του Πάσχα, αλλά και το πνεύμα της Ελλαδικής Εκκλησίας του Ιερώνυμου, με τις «αντιρατσιστικές γιορτές» μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος με μπουζούκια και με τον Νταλάρα αλλά και με τις «αντιρατσιστικές δωρεές» και διατροφές λαθρομεταναστών σε όλη την χώρα, είναι αδύνατον να νικήσει σε έναν πόλεμο στον οποίον θα έχει να αντιπαρατεθεί με φανατικούς μουσουλμάνους έτοιμους να δώσουν την ζωή τους για την θρησκευτική πίστη τους. Μια θρησκευτική σύγκρουση Ισλάμ /Χριστιανισμού σε Ευρωπαϊκό έδαφος, θα οδηγούσε σε ήττα και σε εξαφάνιση την Ευρώπη… Αντίθετα μια φυλετική σύγκρουση, εάν γίνει εγκαίρως, θα δώσει την δυνατότητα στην Ευρώπη να καθαρίσει από την τριτοκοσμική πανούκλα. Και είναι σαφές ότι αυτό που σήμερα στην Ευρώπη αποκαλείται ως «Χριστιανισμός», ουδεμία σχέση δεν έχει με οποιοδήποτε Σταυροφορικό και πνεύμα Ιπποτισμού, αλλά με την παρακμή, την «ανεκτικότητα», την υποταγή στο κατώτατο, αλλά και τον ξενόφερτο Ιουδαϊσμό. Και το Σταυροφορικό πνεύμα όμως, δεν αποτέλεσε έκφραση του Ιουδαιοχριστιανικού στοιχείου, αλλά έκφραση του Αρίου Ευρωπαϊκού παραδοσιακού αριστοκρατικού προχριστιανικού στοιχείου, που εκφράστηκε κάποιες περιόδους και σε κάποιες περιοχές μέσα από Χριστιανικού τύπου συμβολισμούς.

Ποιος φταίει , τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξει.

Οι αναρχοαριστεροί λένε ότι τα προβλήματα του Έλληνα εργαζομένου δεν σχετίζονται καθόλου με τους μετανάστες, αλλά αποκλειστικά και μόνο με τους «καπιταλιστές». Οι ακροδεξιοί πάλι λένε ότι για τα προβλήματα αυτά ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι λαθρομετανάστες. Και οι δύο λένε ψέματα.
Σκεφτείτε ένα σπίτι στο οποίο κατοικούν αρκετοί ένοικοι, κάποιοι έχουν αλλεργία στις σφήκες και κάποιοι όχι. Και ξαφνικά, έξω από το κλειστό τζάμι του παραθύρου, περνάει ένα σμήνος σφήκες. «Θα ανοίξουμε το παράθυρο να μπουν οι σφήκες μέσα , να φτιάξουν κηρύθρα και φωλιά, και εμείς να καθόμαστε χωρίς να δουλεύουμε και να τρώμε δωρεάν έτοιμο μέλι» λένε όσοι δεν έχουν αλλεργία και ανοίγουν το παράθυρο. Ελάχιστοι προσπαθούν να τους εμποδίσουν να το κάνουν, κάποιοι επιτίθενται βίαια σε αυτούς που προσπαθούν να τους εμποδίσουν , κάποιοι τους χαρακτηρίζουν «αμόρφωτους, γραφικούς και φασίστες» , ενώ όλοι οι υπόλοιπο αδιαφορούν.

Οι σφήκες μπαίνουν μέσα, αλλά καθώς είναι σαρκοφάγες και πτωματοφάγες και φυσικά δεν είναι μέλισσες για να κάνουν μέλι,απλώς αρχίζουν να τσιμπούν τους ενοίκους. Πρώτα πεθαίνουν αυτοί που έχουν αλλεργία, και κατόπιν λίγοι λίγοι πεθαίνουν και οι υπόλοιποι. Κάποιοι από αυτούς που έβαλαν τις σφήκες μέσα, όταν βλέπουν τι συμβαίνει αρχίζουν να αντιδρούν, αλλά είναι πλέον αργά για οτιδήποτε. Σε λίγο όλοι οι ένοικοι έχουν πεθάνει και το σπίτι εποικίζεται μόνο από σφήκες.

Ποιος έφταιγε;

Έφταιγαν οι σφήκες που μπήκαν μέσα;

Έφταιγαν αυτοί που άνοιξαν το παράθυρο και τις έβαλαν μέσα;

Έφταιγαν οι λίγοι που αντιστάθηκαν, διότι δεν στάθηκαν αρκετά ικανοί να εμποδίσουν να ανοίξει το παράθυρο;

Έφταιγαν όσοι επιτέθηκαν σε αυτούς που αντιστάθηκαν αλλά και όσοι παρέμειναν αδιάφοροι;

Όλοι τελικά έφταιγαν. Έτσι και στο ζήτημα της λαθρομεταναστεύσεως, δεν φταίνε ούτε «μόνο οι λαθρομετανάστες» ούτε «μόνο οι καπιταλιστές» κλπ. Φταίει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας για την κατάντια μας . Βέβαια δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Σίγουρα οι λιγότερο φταίχτες είναι όλοι όσοι τουλάχιστον πραγματικά προσπάθησαν να την σταματήσουν, έστω και αν μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν. Φταίνε άραγε περισσότερο οι λαθρομετανάστες, ή όλοι αυτοί οι «Έλληνες» που με διάφορες ανόητες δικαιολογίες που βασίζονται είτε σε διαστροφικά «πνευματικά» (στην πραγματικότητα αντιπνευματικά) είτε σε υλιστικά ιδεολογήματα, τους δίνουν στέγη και εργασία είτε απλώς αδιαφορούν; Σίγουρα οι λαθρομετανάστες από μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να βρίσκονταν εδώ, αν κάποιοι «Έλληνες» δεν τους νοίκιαζαν τα σπίτια τους , δεν τους έδιναν θέσεις εργασίας ή αν δεν αδιαφορούσαν. Σίγουρα ο 44χρονος πατέρας που δολοφονήθηκε από Αφγανούς στο κέντρο της Αθήνας γιατί ήθελαν να του κλέψουν την κάμερα, δεν θα είχε δολοφονηθεί αν δεν υπήρχαν «Έλληνες» που καθημερινά αγοράζουν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, κάμερες και κάθε είδους προϊόν εγκληματικότητος ή παρεμπορίου από λαθρομετανάστες εγκληματίες που στήνουν τους πάγκους τους μέρα μεσημέρι στους δρόμους της Αθήνας. Και σίγουρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την ανεργία, εάν οι Έλληνες αντί να παριστάνουν τους «επενδυτές» και τους «χρηματιστές» προτιμούσαν να εργαστούν, αν κάποιοι εργοδότες με καθαρά κέρδη χιλιάδων ευρώ ανά μήνα έδιναν έστω και 5 ευρώ μεγαλύτερο ημερομίσθιο ώστε να τις κάνουν προσβάσιμες για Έλληνες που έχουν οικογένεια ή χρέη και έτσι δεν μπορούν να επιβιώσουν σε μια βαριά και σκληρή θέση εργασίας εργαζόμενοι και ανασφάλιστοι και με μισθούς κάτω των 600 Ευρώ, και αν εκατοντάδες χιλιάδες νεοέλληνες δεν έδιναν πάνω από 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε λαθρομετανάστες (σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας πάνω από 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες έχουν εργασία στην Ελλάδα, ενώ οι άνεργοι λαθρομετανάστες είναι λιγότεροι από 400 χιλιάδες), την στιγμή που υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι.

Αυτό το έθνος μετά από χιλιάδες χρόνια ιστορίας, σε λίγο ίσως δεν θα υπάρχει. Εάν αυτό συμβεί , τότε δεν θα είναι οι βασικοί φταίχτες ούτε οι λαθρομετανάστες, ούτε οι Εβραίοι, ούτε η λέσχη Μπίλντεμπεργκ , ούτε το ΔΝΤ. Το ίδιο το «έθνος» που έπαψε προ πολλού να είναι έθνος, θα είναι ο βασικός φταίχτης, που δεν αντιστάθηκε σε όλους αυτούς, αλλά αυτοκτόνησε, είτε παραμυθιασμένο από τις λογικές της αριστεράς και των αναρχικών για «εργάτες ενωμένους», είτε από την «φιλευσπλαχνία» του ιουδαιοχριστιανισμού, είτε νομίζοντας ότι του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει «επιχειρηματίας» και «χρηματιστής» και μπορεί πλέον ισόβια να κάθεται και να μαζεύει χρήματα δίχως να εργάζεται, προσλαμβάνοντας Πακιστανούς να εργάζονται ακόμα και στο μικρό χωράφι ή στην μικρή επιχείρησή του, είτε παριστάνοντας τον «αριστοκράτη» επειδή η γυναίκα του δεν ξέρει ούτε να μαγειρεύει ούτε να στρώνει τα κρεβάτια και πληρώνει Φιλιπινέζα για να το κάνει. Και θα είναι άξιος της τύχης του. Οι λαθρομετανάστες απλά κάνουν ότι τους συμφέρει. Έρχονται και εποικίζουν την χώρα μας και την Ευρώπη, την ληστεύουν είτε «νόμιμα» (μεταφέροντας μεγάλο τμήμα από τα εισοδήματά τους στις χώρες τους και στερώντας τα από τις ευρωπαϊκές αγορές και ταυτόχρονα καταλαμβάνοντας θέσεις εργασίας στερούν εκατομμύρια μισθούς από τους ντόπιους εργαζομένους και βάζουν τα κράτη να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα ανεργίας) είτε παράνομα (εγκληματικότητα, πορνεία, παρεμπόριο κλπ). Οι λαοί της Ευρώπης τι κάνουν όμως για να τους σταματήσουν; Όχι μόνο δεν κάνουν τίποτε, αλλά έχουν αποβάλλει την εθνική και φυλετική τους ταυτότητα , δεν λειτουργούν ως «λαοί» καθώς έχουν αποβάλλει την έννοια του ατόμου ως κύτταρο μιας εθνικής και φυλετικής κοινότητος και την έχουν αντικαταστήσει με τις ιδέες του ατομικισμού , του υλισμού , του κάθε είδους απάνθρωπου «ανθρωπισμού» και ένα πλήθος από αφύσικα δογματικά ιδεολογήματα. Ο Ιουδαιοχριστιανισμός, ο αναρχισμός, ο Μαρξισμός, ο φιλελευθερισμός, η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός , είναι μερικά μόνο τέτοια αφύσικα δογματικά ιδεολογήματα, που έχουν ως συνέπειες να τροφοδοτούν πλήθος ψυχικών νοσημάτων, όπως π.χ. ο αυτοπροσδιορισμός του ατόμου μέσω των υλικών καταναλωτικών προϊόντων που έχει αγοράσει («καταναλωτισμός») η αποκοπή του ατόμου από τον κοινωνικό ιστό («ατομικισμός»), η μετατροπή του οικονομικού κέρδους σε υπέρτατη αξία («υλισμός») η ψευδαίσθηση «υπεροχής» και «ανωτερότητος» μέσα από την «γενναιοδωρία» προς τον φαινομενικά «αδύνατο» («φιλανθρωπία») , η ψευδαίσθηση ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίδιοι ανεξαρτήτως γενετικών χαρακτηριστικών («αντιρατσισμός»), η ψευδαίσθηση ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο του κόσμου και ότι όλη η φύση υπάρχει για να τον υπηρετεί («ανθρωποκεντρισμός» με αφετηρία την Ιουδαιοχριστιανική «Παλαιά Διαθήκη») η ψευδαίσθηση ότι ο καθένας είναι το ίδιο κατάλληλα γεννημένος για να μπορεί να γίνει οτιδήποτε , ακόμη και κορυφαίος επιστήμων ή φιλόσοφος, αρκεί να εκπαιδευθεί κατάλληλα και σε κατάλληλο κοινωνικό περιβάλλον (έτσι διδάσκει η αριστερή ψευτο«διανόηση» στην λεγόμενη «κοινωνιολογία» και «παιδαγωγική» της και έτσι μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα από πανεπιστήμια σε…άβατα άσυλα προβληματικών) , η ψευδαίσθηση ότι ο άνθρωπος δεν ανήκει σε κάποια εθνοφυλετική ομάδα αλλά είναι απλώς ένα άτομο – πολίτης του κόσμου και η μόνη ομάδα που ανήκει είναι ολόκληρη η «ανθρωπότητα» («κοσμοπολιτισμός») ,η ψευδαίσθηση του κάθε μικροαστού ότι έγινε «λόρδος υπεράνω οποιασδήποτε εργασίας» ή «χρηματιστής» επειδή έβαλε Πακιστανούς στο χωράφι του και στην μικρή επιχείρησή του και σταμάτησε να εργάζεται, καταλήγοντας μέχρι και να αρνείται να στρώσει το κρεβάτι του και να πληρώνει Φιλιπινέζα. Όλες αυτές οι ψευδαισθήσεις συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών των «–ισμών», είναι αφύσικες διαστροφές του πνεύματος που έχουν επικρατήσει πάνω από την ίδια την φυσική συνείδηση του ανθρώπου. Αφύσικα φτιαχτά ιδεολογήματα δημιουργημένα από κάθε είδους διεστραμμένους στα βάθη των αιώνων, έχουν πάρει τα ηνία της συνειδήσεώς των ανθρώπων της δύσεως και έχουν παραμερίσει την εσωτερική τους φυσική συνείδηση, το έμφυτο πνεύμα , φυσικό νόμο και την φυσική αρμονία που ενυπάρχει βαθειά μέσα στην ψυχή του κάθε άνθρωπου από την στιγμή της γενέσεώς του, έχουν εξαφανίσει και αποκοιμίσει ακόμα και τα στοιχειώδη ένστικτα της επιβιώσεως, έχουν εξαφανίσει και το «ηγεμονικόν» όπως το περιέγραφαν οι αρχαίοι Έλληνες. Άρα όλα αυτά τα φτιαχτά και αφύσικα ιδεολογήματα, πρόκειται για ψυχικά νοσήματα που υπάρχουν τόσο σε επίπεδο ατομικό, όσο και σε επίπεδο συλλογικό, μιας μαζικής ψυχοπαθολογίας ολόκληρων κοινωνικών ομάδων που έχουν χάσει την οποιαδήποτε φυσική τους πνευματική διαίσθηση και φυσική πυξίδα και προσανατολισμό που προσδίδει διαρκώς ο Φυσικός Νόμος (που σύμφωνα με την Αρία παράδοση είναι νόμος Συμπαντικός και Θεϊκός, με έναν εντελώς διαφορετικό προσδιορισμό της έννοιας του Θεϊκού από ότι στον Ιουδαϊσμό και στις Ιουδαϊκές αιρέσεις που προέρχονται από αυτόν όπως είναι και ο Ιουδαιοχριστιανισμός) που υπάρχει μέσα στην ψυχή του κάθε άνθρωπου από την γέννησή του, και έτσι κινούνται χωρίς κεντρικό άξονα, καθοδηγούμενοι και διαμορφώνοντας την προσωπικότητά τους από ένα σύνολο χαοτικών τυχαίων εξωτερικών επιδράσεων και επιρροών και από ένα σύνολο ποικίλων αφύσικων και δογματικών ιδεολογημάτων που λειτουργούν ως κατασκευασμένοι φαντασιακοί «νόμοι» και «πυξίδες» , συχνά αυτοκαταστροφικές και πολλές φορές αλληλοαναιρούμενες και αυτοαντιφατικές. Αυτές τις αλήθειες, πουθενά δεν τις είδα ποτέ γραμμένες από όλους αυτούς τους «εθνικιστές» που γράφουν συνεχώς για το «τι φταίει για το μεταναστευτικό». Αυτή η «ψυχασθένεια» είναι η κύρια αιτία για το μεταναστευτικό πρόβλημα όπως και για όλα τα κύρια κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας (διαβάστε και στην συζήτηση με τον Αφγανό, τα σημεία που του απαντώ και του αναφέρω για αυτήν την ψυχασθένεια) Αυτές οι αλήθειες είναι το κεντρικό ζήτημα στο οποίο και θα έπρεπε να επικεντρωθούμε εάν θέλουμε να εμποδίσουμε την εθνική και φυλετική μας αυτοκτονία.

Γι αυτό και οι πραγματικοί εθνικοσοσιαλιστές, λένε ότι ο πραγματικός αγώνας είναι αυτός που ξεκινάει από μέσα μας. Και ο πρώτος και δυσκολότερος εχθρός που πρέπει κάποιος να υπερνικήσει στον πραγματικό αγώνα, είναι ο εαυτός του. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι όλα αυτά τα ξένα με την φύση του ιδεολογήματα που συχνά καλύπτουν και αποκρύπτουν τις αδυναμίες του εμφανίζονται να αποτελούν το «εγώ του» και έχουν ταυτιστεί με το «εγώ του», και να μπορέσει να ανακαλύψει και στην συνέχεια να κοιτάξει βαθειά μέσα στην ψυχή του, αυτό που το «εγώ» του τον εμποδίζει να δει. Να προχωρά ανακαλύπτοντας συνεχώς μέσα του ολοένα και περισσότερο την πραγματική του πνευματική φύση, που έχει κληρονομήσει από την Φυλή και τους προγόνους του, να προχωρά συνεχώς ανακαλύπτοντας μέσα του τον Φυσικό Νόμο και να κινείται έχοντας αυτόν τον Φυσικό, Συμπαντικό και Θεϊκό Νόμο για πυξίδα , που θα του αποκαλύπτει η ίδια η αληθινή του Φυσική Πνευματική Υπόσταση, ο Λόγος, που κληρονόμησε από την αρχέγονη Ψυχή της Φυλής που ζει μέσα μας. Και έχοντας αυτήν την πυξίδα, και κινούμενος ανελικτικά και γύρω από τον κεντρικό Συμπαντικό άξονα, να μπορέσει να προχωρήσει προς τον φυσικό του προορισμό, απορρίπτοντας κάθε είδους ψευδοαξία που να προέρχεται από κάθε είδους κατασκευασμένη από διεστραμμένους και διαστροφικά αφύσικη ψευδοκοινωνιολογική, ψευδοεπιστημονική ή ψευδοσωτηριολογική θεωρία , ψευδοαξία ,ψευδοφιλοσοφία και φτιαχτό αφύσικο πολιτικό , θρησκευτικό και οποιοδήποτε άλλο αφύσικο δόγμα.

Το πολιτικό , θρησκευτικό, πνευματικό, ηθικό, αξιακό, κοινωνικό κλπ δόγμα του Εθνικοσοσιαλισμού είναι ο εναρμονισμός του ανθρώπου με τον Φυσικό Νόμο, είναι η αποδοχή της αυτούσιας πνευματικής διάστασεως της Συμπαντικής πραγματικότητος, την οποίαν ο άνθρωπος μπορεί να διαρκώς να προσεγγίζει παρότι ταυτοχρόνως αδυνατεί να την συλλάβει ως ολότητα.


διὸ δεῖ ἕπεσθαι τῶι ξυνῶι, τουτέστι τῶι κοινῶι· ξυνὸς γὰρ ὁ κοινός. τοῦ λόγου δ᾽ ἐόντος ξυνοῦ ζώουσιν οἱ πολλοὶ ὡς ἱδίαν ἔχοντες φρόνησιν.

ψυχῆς πείρατα ἰὼν οὐκ ἂν ἐξεύροιο πᾶσαν ἐπιπορευόμενος ὁδόν· οὕτω βαθὺν λόγον ἔχει.

ξὺν νόῳ λέγοντας ἰσχυρίζεσθαι χρὴ τῷ ξυνῷ πάντων, ὅκωσπερ νόμῳ πόλις, καὶ πολὺ ἰσχυροτέρως· τρέφονται γὰρ πάντες οἱ ἀνθρώπειοι νόμοι ὑπὸ ἑνὸς τοῦ θείου· κρατεῖ γὰρ τοσοῦτον ὁκόσον ἐθέλει καὶ ἐξαρκεῖ πᾶσι καὶ περιγίνεται.

Ηράκλειτος.

Οι περισσότεροι από όσους ισχυρίζονται ότι θέλουν να σταματήσει η λαθρομετανάστευση, προτείνουν ως «λύσεις» για «φράχτες» στον Έβρο και για μετατάξεις αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Αττικής, λες και υπάρχει ποτέ περίπτωση οποιαδήποτε κυβέρνηση υπηρετών του συστήματος και υποτελών του διεθνούς σιωνισμού, να λάβει ποτέ οποιοδήποτε αποτελεσματικό μέτρο για να σταματήσει τους λαθρομετανάστες. Στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, οποιοδήποτε κυβερνητικό «μέτρο» δεν θα έχει σκοπό να λύσει το πρόβλημα, αλλά απλώς να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, ή να λειτουργήσει ως ασπιρίνη σε κάποιες από τις συνέπειές του. Δυνατότητα να ληφθεί οποιοδήποτε πραγματικό κατασταλτικό μέτρο, θα υπάρξει μόνο εάν η διακυβέρνηση της χώρας περάσει στα χέρια ανθρώπων που έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις και σκοπούς από μια διαχείριση μιας «εθνικής» επαρχίας μπανανίας, ενός παγκόσμιου διεφθαρμένου σιωνιστικού δημοκρατικού κεφαλαιοκρατικού συστήματος.

Μέχρι τότε όμως, πως μπορούμε να αγωνιστούμε για να βάλουμε φρένο στην λαθρομετανάστευση;

Μέχρι τότε ένα μόνο μπορούμε να κάνουμε. Να αγωνιστούμε ενάντια στην κύρια αιτία του προβλήματος, που δεν είναι παρά η διαστροφή συνειδήσεων που επικρατεί στην χώρα μας και στην Ευρώπη και οδηγεί στην εθνική και φυλετική μας αυτοκτονία. Φρένο στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση θα μπει μόνο όταν αρχίσει ο Έλληνας να αλλάζει νοοτροπία. Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο ως κεντρικό ζήτημα το ζήτημα της Αριανικότητος, να αγωνιστούμε για να αναγεννηθεί το πνεύμα του Αρίου πολιτισμού και της Αρίας παραδόσεως, το πνεύμα της Αρίας εθνοφυλετικής κοινότητος. Στον βαθμό που αυτό το πνεύμα θα μπορέσει να διαδοθεί, στον βαθμό που θα αλλάξει ο σύγχρονος άνθρωπος της δύσεως ριζικά την νοοτροπία του, στον ίδιο βαθμό θα αντιμετωπίζονται τα αίτια που τροφοδοτούν την λαθρομετανάστευση και παράλληλα θα αναπτύσσονται και οι οποιεσδήποτε αποτελεσματικές αντιστάσεις στον μαζικό εποικισμό της Ελλάδος και της Ευρώπης από τις τριτοκοσμικές ορδές που μας κατακλύζουν, προερχόμενες από κάθε γωνιά της Αφρικής και της Ασίας. Δίχως να αναγεννηθεί το Άριο πνεύμα, οποιαδήποτε αντίσταση θα αναλώνεται σε επιδερμικές και μόνο δραστηριότητες που τίποτα δεν μπορούν να αλλάξουν και το έθνος και η φυλή μας θα συνεχίσουν να οδεύουν με γρήγορους ρυθμούς προς την εξαφάνιση…