“ΜΑΥΡΟΙ” OI “ΠΡΩΤΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ”;

«Ἡ ἐσχάτη πλάνη χείρων τῆς πρώτης» καθώς, μετὰ τὴν ξεχασμένη πιὰ «μαύρη Ἀθηνᾶ» τοῦ Martin Bernal, μετὰ τὶς πρόσφατες αὐθαιρεσίες τοῦ Μουσείου Φυσικῆς Ἱστορίας τοῦ Λονδίνου καὶ τῶν ἀριστεριστῶν του κατὰ τὶς αὐθαίρετες μελάγχροες «ἀναπαραστάσεις» μεσολιθικῶν κυνηγῶν (WHG) καὶ δὴ τοῦ «Cheddar Man», τώρα στὴν Σουηδία ἐπιστρατεύεται ὑποσαχάριος ἠθοποιὸς γιὰ ν᾿ ἀναπαραστήσῃ «τὸν πρῶτο Σουηδό», αἰσχρότατα παραπλανώντας καὶ παραπληροφορώντας τὸν ὀλεθρίως χειραγωγούμενο λαὸ κατὰ τὸν πλέον ἐξωφθάλμως χοντροκομμένο τρόπο!!!

 

Πάγια τακτική των ταγών της πολιτικής ορθότητας (Αριστερών και Δεξιών), καθώς και των πάσης φύσεως δικαιωματιστών και αντιρατσιστών, ήταν και είναι η διαστρέβλωση της ιστορίας (και της προϊστορίας), ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στην δική τους εγκιβωτισμένη θεώρηση των πραγμάτων. Σήμερα που η αφροασιατική πλημμυρίδα απειλεί να πνίξει την Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο, το φαινόμενο αυτό – όπως είναι αναμενόμενο – έχει ενταθεί. Θύματα αυτής της διαστρέβλωσης έχουν κατά καιρούς πέσει μεταξύ άλλων η Ελληνική ιστορία, η Βρεττανική και, πρόσφατα, και η Σκανδιναβική.

Οι πρόγονοι των σημερινών Λευκών, λοιπόν, παρουσιάζονται συλλήβδην είτε ως καθ᾿ όλα ανεκτικοί προς τους ομοφυλόφιλους είτε ως ομοφυλόφιλοι οι ίδιοι, οι κοινωνίες τους ως πολυπολιτισμικές και ανεκτικές στην «διαφορετικότητα» – και οι γυναίκες τους, φυσικά, ως ανεξάρτητες, δυναμικές και ατρόμητες πολεμίστριες. Το μήνυμα που προωθείται μέσῳ τέτοιων βιαίων ανερείστων αυθαιρεσιών είναι ξεκάθαρο: “Ευρωπαίε, καλά θα κάνεις να δεχθείς αναντίρρητα τον πολυπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση, καθώς αυτό επιτάσσει όχι μόνο η σύγχρονη «ορθότητα», αλλ᾿ ακόμη και το ίδιο το παρελθόν σου και οι πρόγονοί σου”.

Είναι πάντως τούτο περίεργο εν τούτοις, για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, καθώς όλα τα παραπάνω δεν στηρίζουν και πολύ το άλλο μεταμαρξιστικό αφήγημα, ότι δηλαδή “όλοι οι Λευκοί είναι εγγενώς ρατσιστές”, “όλοι οι Λευκοί άνδρες είναι σεξιστές”, “όλοι οι Λευκοί ετεροφυλόφιλοι είναι ομοφοβικοί” κ.ο.κ., ενδεικτικά πρβλ:

 https://www.alternet.org/2015/01/yes-all-white-people-are-racists-now-lets-do-something-about-it/

https://www.afr.com/lifestyle/arts-and-entertainment/books/white-fragility-are-white-people-inherently-racist-20190102-h19mh9

https://www.campusreform.org/?ID=9480 – … γιὰ να μη εγκύψουμε στην άλλην εκπληκτική τους ασυνέπεια, καθώς προσπαθούν να παραπέμψουν σε υποτιθέμενες (…) συνήθειες και πρακτικές των προγόνων μας, ώστε να τους μιμηθούμε – μίμηση που σε κάθε άλλη περίπτωση θα στιγμάτιζαν γοερώς ως αρχαιόπληκτη «οπισθοδρομικότητα» καὶ ὅλα τα συναφή! Η σύγχυση στο αντίπαλο στρατόπεδο είναι προφανώς ολοκληρωτική…

Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι ένα ντοκυμαντέρ που θα προβληθεί από την Σουηδική τηλεόραση, το οποίο παρουσιάζει τους “πρώτους Σουηδούς” ως υποσαχάριους νέγρους. Βασισμένοι σε έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Ευρώπης (δηλαδή οι Δυτικοί κυνηγοί- τροφοσυλλέκτες / WHG ”White Hunter/Gatherers”) είχαν σκούρο δέρμα και μπλε μάτια, οι πολιτιστικοί μαρξιστές αποπειρώνται, παραποιώντας με διαβολικό τρόπο τα δεδομένα, να παρουσιάσουν την πραγματικότητα όπως ακριβώς εξυπηρετεί τα ψυχονοητικά τους παθολογικά σύνδρομα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο.  Προσφάτως, με αφορμή την ανακατασκευή προπλάσματος του «ανθρώπου του Cheddar» από εμπειρογνώμονες (υπό την επιστημονική καθοδήγηση του αριστεριστού ”postdoc” παλαιοντολόγου Tom Booth του Natural History Museum του Λονδίνου και του παρομοίας καθοδηγητικής πολιτικής ατζέντας Ασκενάζι Ίουδαίου βιοπληροφοριστού Yoan Diekmann, οι οποίοι, όπως εξηγεί σε άλλο άρθρο του ο πρώτος [https://pia-journal.co.uk/articles/10.5334/pia-545/], αισθάνονται ταγμένοι να καταπολεμήσουν τους κινδύνους που απορρέουν από την μελέτη της γενετικής προϊστορίας, καθώς ”ancient DNA is misunderstood, over-simplified, and frequently used to fit into nationalist narratives and support ideas of white supremacy”!) και την παρουσίασή του με έντονο σκούρο δέρμα (αυθαίρετα κι ενώ κάτι τέτοιο δεν υποδεικνύεται από το ευρύ φάσμα ενδεχομένης δερματικής χροιάς που προκύπτει από το γονιδίωμα), πολλοί αφελείς πίστεψαν ότι αυτή η “αποκάλυψη” θα αποτελούσε “θανατηφόρο χτύπημα” για τον εθνικισμό, πράγμα που προδίδει και την θεμελιώδη έλλειψη κατανόησης του ζητήματος. Λίγο αργότερα όμως ήρθε η διάψευση, με έναν εκ των επιστημόνων που εργάστηκαν στη μελέτη για τον Άνθρωπο του Cheddar να δηλώνει ότι “απέχουμε πολύ από το να γνωρίζουμε τι χρώμα ήταν”.

https://www.newscientist.com/article/2161867-ancient-dark-skinned-briton-cheddar-man-find-may-not-be-true/

Πέραν τούτου αγνοείται πλήρως το γεγονός ότι το χρώμα της επιδερμίδος είναι φυλογνωστικώς σημαντικόν κυρίως ως φυλετικός δείκτης και όχι τόσον καθ᾿ ἑαυτό, καθ᾿ όσον δηλαδή εκπροσωπεί και δείχνει μίαν ενιαία φυλετική ταυτότητα, της οποίας το γονιδιακό, πνευματικό και μεταφυσικό εύρος είναι απείρως μεγαλύτερο από το συγκεκριμένο μεμονωμένο φαινοτυπικό γνώρισμα, που δια μέσου χιλιετιών εξελίξεως τροποποιείται. Το οποίο μεμονωμένο γνώρισμα και βεβαίως έχει αλλάξει κατά την πορεία πολλών χιλιετιών, όμως αποτελεί ευτελέστατο τσαρλατανισμό να αγνοούν ότι τα κρανιο-προσωπομορφικά καθώς και όλα τα υπόλοιπα φυσικά και ψυχονοητικά γνωρίσματα των Πρωτοευρωπαϊκών εκείνων λαών ήσαν πάντως και τότε ευρωπαϊκά και όχι υποσαχάρια, όπως γελοιότατα και εν πλήρει συγχύσει εννοιών σπεύδουν οι κλώουν του Συστήματος να διαλαλήσουν και διαφημίσουν!  

Ενδεικτικό της εν λόγῳ συγχύσεως εννοιών στα μυαλουδάκια συστημικών «ἐπιστημόνων» εν ορθοπολιτικῇ αποστολῇ είναι το εξής απόσπασμα εκ του προαναφερθέντος άρθρου του Tom Booth, όπου επιχειρηματολογεί πώς, επειδή οι (άρρενες τουλάχιστον) προϊστορικοί κάτοικοι της Βρεττανίας που οικοδόμησαν το Stonehenge τουλάχιστον κατά 90% αποδεδειγμένως πλέον εκτοπίστηκαν από τους Ἰνδοευρωπαίους εισβολείς εκ των ευρασιατικών στεππών βορείως του Καυκάσου (by migrants with ultimate origins in the Pontic steppe region of Eurasia), άρα κακώς λοιπόν θεωρούν οι σημερινοί λευκοί Βρεττανοί εαυτούς κληρονόμους και εκείνων των προϊστορικών κατοίκων της Βρεττανίας – πράγμα που στα παθητικά μικρά μηχανικά μυαλουδάκια τους φαντάζει ως αποδόμηση της Λευκής ταυτότητος και τους κάνει να χαίρονται ως μικρά τρωκτικά, ενθαρρύνοντάς τους να συνδράμουν παραχαράσσοντας κι αποδομώντας ό,τι δύνανται προς αυτήν την κατεύθυνση, εννοείται: «Recent ancient DNA studies of population change in prehistoric Europe have found several significant population shifts, in some cases resulting in an almost complete replacement of preceding populations (Allentoft et al. 2015; Fu et al. 2016; Haak et al. 2015; Olalde et al. 2017). The impact of these findings in heritage terms is demonstrated in an analysis of British Neolithic, Beaker and Bronze Age populations, which suggested that there was a >90% replacement of the local Neolithic population by migrants with ultimate origins in the Pontic steppe region of Eurasia (Olalde et al. 2017). This means that in general terms, modern British white Europeans are not directly descended from the people that originally built Stonehenge, and in a biologically determinist model of heritage, Stonehenge would not be British heritage. Ancient and modern DNA research has the potential to disrupt such problematic biologically determinist narratives of nationhood and heritage, but this potential is not being realised.»

Με τον ίδιο κατάπτυστο  και ασεβή προς όλους και κυρίως προς την αλήθεια και την στοιχειώδη σοβαρότητα τρόπο προχωρούν τώρα οι ξεδιάντροπες πόρνες του Συστήματος ακόμη ένα βήμα παραπέρα στις αναισχυντίες τους, προκειμένου να παραπλανήσουν και να εκτρέψουν και ανατρέψουν την ίδια την ύπαρξη του Λευκού Ανθρώπου, με την επιλογή ενός υποσαχάριου αφρικανού ηθοποιού για να υποδυθεί τον προϊστορικό κυνηγό-τροφοσυλλέκτη (WHG) στην Σουηδία. https://www.rt.com/news/451766-swedes-outraged-ancestors-documentary/?fbclid=IwAR1Khb7RMrjJ1xQLo-GEDL–V6cbLI4IbYywdFlYL4qPsq80kLYC0HmeQAQ

Πρόκειται ξεκάθαρα για μιαν όλως παραπλανητική σκηνοθεσία με τα λεφτά του Σουηδού φορολογουμένου, ο οποίος, όντας ομολογουμένως αποβλακωμένος, δεν θα μπει καν στη διαδικασία να αναζητήσει την αλήθεια για την καταγωγή του. Είναι άλλωστε γεγονός ότι η Σουηδία αποτελεί προκεχωρημένο πειραματόζωο για την παγκοσμιοποίηση. Ό,τι πολιτική εκφυλισμού πρόκειται να εφαρμοστεί στον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο, εφαρμόζεται πρώτα στη Σουηδία.  Την ώρα λοιπόν που οι πολιτικοί της Σουηδίας αμιλλώνται στην διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητού της πολιτικής ορθότητος, δεν εκπλήσσει κανένα το να θέλουν να πείσουν τους πολίτες τους ότι η χώρα τους υπήρξε κατά βάθος ανέκαθεν … ένα κέντρο φιλοξενίας και συνύπαρξης με μεσανατολίτες και υποσαχάριους αφρικανούς, από τους οποίους μάλιστα και οι ίδιοι τους εν τέλει κατάγονται!!!   

Οφείλουμε όμως από την πλευρά μας να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Είναι αλήθεια ότι η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Ευρώπης, μέχρι και 8000 χρόνια πριν, είχαν μελαχροινό δέρμα και μπλε μάτια. https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3028813/Europeans-dark-skinned-8-000-years-ago-Pale-complexions-brought-Europe-Near-East-study-claims.html

Οι πληθυσμοί της γηραιάς Ηπείρου έχουν λοιπόν σχηματισθεί από τρεις βασικές διαφορετικές εθνοφυλετικές ομάδες:

1) Τους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που μετανάστευσαν από Νότια και Δυτική Ευρώπη (στους οποίους και αναφέρονται οι απόπειρες διαστρεβλωτικής αναπαραστάσεως). Μία πολύ περισσότερον αντικειμενική απόπειρα απεικονίσεώς τους βάσει αρχαιολογικών και παλαιογονιδιακών ευρημάτων, όπως του άλλου ευρεθέντος μεσολιθικού σκελετού στην La Braña-Arintero του  Valdelugueros της Ισπανίας (βλ. https://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140126134643.htm) παρουσιάζεται εδώ  https://www.youtube.com/watch?v=t_QdpPjmb6Q  ,

2) Τους Νεολιθικούς αγρότες, που εποίκισαν την Ευρώπη από την Μέση Ανατολή, 7000-9000 χρόνια πριν, οι οποίοι έφεραν το γονίδιο SLC24A5, που είναι υπεύθυνο για το λευκό χρώμα δέρματος (αλλ᾿ ΟΧΙ μόνον αυτοί!) – και των οποίων σχεδόν άμεσοι απόγονοι εἶναι οι κάτικοι της Σαρδηνίας, και

3) Τους νομάδες κτηνοτρόφους πολεμιστάς Yamnaya, που αποτέλεσαν και το τελευταίο κύμα μετανάστευσης/εισβολής περίπου 4500 χρόνια πριν, από την περιοχή μεταξύ Μαύρης και Κασπίας Θαλάσσης και βορειότερα, οι οποίοι είναι ταυτισμένοι με τους Πρωτο-Ινδοευρωπαίους (πρβλ.  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/04/170404084429.htm, http://sciencenordic.com/history-rewritten-europeans-were-%E2%80%9Cborn%E2%80%9D-bronze-age, [ερευνητικό άρθρο: https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/E35E6057F48118AFAC191BDFBB1EB30E/S0003598X17000175a.pdf/retheorising_mobility_and_the_formation_of_culture_and_language_among_the_corded_ware_culture_in_europe.pdf], https://phys.org/news/2017-04-steppe-migrant-thugs-pacified-stone.html, https://geogenetics.ku.dk/latest-news/alle_nyheder/2017/steppe-migrant-thugs-pacified-by-stone-age-farming-women/, https://indo-european.eu/2018/10/steppe-ancestry-step-by-step-khvalynsk-sredni-stog-repin-yamna-corded-ware/, https://indo-european.eu/2018/10/waves-of-palaeolithic-ane-ancestry-driven-by-p-subclades-new-cwc-like-finnish-iron-age/   – ORIGINAL PÅ DANSK: https://videnskab.dk/kultur-samfund/danske-forskere-omskriver-historien-europaeerne-blev-fodt-i-bronzealderen). Comprehensive description by Eske Willerslev http://video.ku.dk/v.ihtml/player.html?token=a36951afab159e9f5cc4a9309a5d5dc7&source=embed&photo_id=11639810

                 Yamnaya-skull from Samara region coloured with red ochre. (Photo: Natalia Shishlina)

 

Τυπικὴ συστὰς τύμβων τῶν ΙΕ ἐπηλύδων ἐκ τῆς ἐποχῆς τοῦ ὀρειχάλκου (1700-1500πΧ, ἐδῶ 1500-1100 π.Χ.) στὴν Δανία, ἀναλόγων π.χ. τῶν δικών μας τύβωνκαὶ μάλιστα καὶ τῶν Μακεδονικών τύμβων.

Hegedal ved Hobro

Όσον αφορά στους Σκανδιναβούς συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, προς έκπληξή τους, ανεκάλυψαν ότι και στα 7 εξετασθέντα δείγματα κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που ζούσαν Μοτάλα της νότιας Σουηδίας 7700 χρόνια πριν βρέθηκαν παραλλαγές των γονιδίων SLC24A5 και SLC45A2, που παράγουν λευκό χρώμα δέρματος – πράγμα που γελοιοποιεί ακόμη περισσότερο την αξιοθρήνητη εκστρατεία παραπληροφορήσεως που ξεκινούν. Περισσότερα εδώ:

https://www.biorxiv.org/content/biorxiv/early/2015/03/13/016477.full.pdf

Επί πλέον η Σουηδική γλώσσα αποτελεί υποκλάδο της Γερμανικής (υπὀ ευρείαν έννοια) ομογλωσσίας. Οι ΙΕ πληθυσμοί που εισήγαγαν την ΙΕ γλώσσα στη Σκανδιναβία ήσαν οι πληθυσμοί του δευτέρου μαζικού ΙΕ κύματος που επεκτάθηκε στη χερσόνησο, περί το 2300-1600 π.Χ..  Σε καμμία περίπτωση λοιπόν δεν μπορούμε να μιλάμε για “Σουηδούς” πριν από αυτήν την περίοδο. Περισσότερα εδώ: https://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_I1_Y-DNA.shtml#germanic

Δεν κρίνουμε εδώ σκόπιμο να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες περί γενετικής και απλοομάδων (Παραπέμπουμε ἐν τούτοις ἐδῶ https://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml κι ἐδῶ https://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_haplogroups_by_ethnic_group).

Συμπερασματικά και συνοπτικά:

 α) Η επιλογή υποσαχάριων μαύρων για να υποδυθούν τους πρώτους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες της Ευρώπης είναι τελείως αυθαίρετη και κακόβουλη.

β) Οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες της Σουηδίας πριν 7.700 χρόνια δεν ήσαν σκουρόχρωμοι.

γ) Οι βάσεις της Πρωτο-Γερμανικής γλώσσας (που αποτελεί πρόγονο της Σουηδικής) εισήχθησαν στην Σκανδιναβία κατά την 2η χιλιετία π.Χ. από κλάδους απογόνων των ίδιων εκείνων ΠΙΕ (Yamnaya), τῶν ὁποίων ἄλλοι ἐπίγονοι μετέφεραν τὸν Άριο ΙΕ πολιτισμό στις άλλες περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνον, ουχ ήσσον δε και στην Ελλάδα ὡς Πρωτο-Έλληνες.

                                                       Ἡ ἐπιβολή τῶν ΙΕ  γλωσσῶν ἐπὶ τοῦ παλαιοῦ ὑποβάθρου μετ᾿ ἐκεῖθεν δανείων λέξεων.

Είναι φανερό λοιπόν ότι οι δημιουργοί του ντοκυμαντέρ ποντάρουν στην άγνοια και στην έλλειψη κριτικής σκέψεως των μαζών, ώστε να περάσουν τα δόλια μηνύματά τους.

Ας γίνει κατανοητό περαιτέρω ότι δεν έχει σημασίαν ακόμα και αν οι πρώτοι κάτοικοι της Ευρώπης είχαν πιο σκούρο δέρμα, ούτε αν οι πρόγονοι των σημερινών Ευρωπαίων δεν “φύτρωσαν” στις χώρες στις οποίες ζουν οι ίδιοι σήμερα, αλλά ήρθαν από διαφορετικά σημεία του πλανήτη. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙ Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΘΑΡΙΑ!

Σημασίαν έχει ότι η φυλή που κυριάρχησε επί λίγο-πολύ συναφών λευκών φύλων και επέβαλε τον φωτεινό πατριαρχικό πολιτισμό της, τα ήθη, τα έθιμά της και την γλώσσα της σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, θέτοντας τις βάσεις για να δημιουργηθούν στην συνέχεια και να ανθίσουν οι λαμπρότεροι πολιτισμοί που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα (Ελληνικός, Ρωμαϊκός, Δυτικός κ.λπ.), σφυρηλατήθηκε και πριν κατά τον πρώτο της σχηματισμό αλλά και μετά την διασπορά της ανά την Ευρώπην και αναδιαμόρφωση υπό επικινδύνως πάντα δυσμενείς συνθήκες και ευρισκομένη σε κατάσταση συνεχούς εγρηγόρσεως, κατά περιόδους τυγχάνουσα αντιμέτωπη με θανάσιμες προκλήσεις, στις οποίες δεν θα μπορούσαν όλοι οι άνθρωποι και όλες οι φυλές να ανταπεξέλθουν. Έτσι λειτουργεί η φυσική επιλογή και η εξέλιξη. Οι λαοί εν γένεικαιοι φυλές διαμορφώθηκαν, ανέπτυξαν και εξελέπτυναν τα εξωτερικά και εσωτερικά τους χαρακτηριστικά υπό διαφορετικά περιβάλλοντα και προκλήσεις, όμως ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν παντού και για όλους ο ίδιος. 

Ας ελπίσουμε αφ᾿ ενός ότι η νέα αυτή απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας της καταγωγής των Σουηδών θα πέσει στο κενό, όπως έγινε περίπου και με την περίπτωση του Ανθρώπου του Cheddar στην Βρετανία, και αφ᾿ ετέρου ότι κάποια στιγμή θα καταλάβει και ο τελευταίος αδαής ότι η ανεκτικότητα και η απάθεια είναι δείγματα λαού ο οποίος είναι προορισμένος να αντικατασταθεί και να αποτελέσει μιαν απλή ανάμνηση στην ιστορία.

Οι λαοί που ανήκουν στην Άρια Ινδογερμανική Ομοεθνία, καθοδηγούμενοι από το ηλιακό τους πνεύμα, εξερεύνησαν, κατέκτησαν και εκπολίτισαν άλλους λαούς, διαδίδοντας τις διαχρονικές αξίες της Πατριαρχίας, της Τιμής και της πολεμικής αρετής και ανδρείας καθ᾿ όλον το ψυχονοητικό φάσμα. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πατέρες και οδοδείκτες των σημερινών Ευρωπαίων, και μόνον όσοι δύνανται να κάνουν αυτήν την διάκριση αποτελούν την ελπίδα της ανακάμψεως. Μόνον αυτοί μπορούν να γίνουν οι σημαιοφόροι μιας αληθινής αναγεννήσεως, μόνης εναλλακτικής επιλογής έναντι του αμέσως άλλως επικειμένου ολικού ολέθρου και αφανισμού.

 Όσοι δεν μπορούν θα καταπιούν αμάσητη την προπαγάνδα των συστημικών μέσων – και κάποια στιγμή, αν η Ζωή καταφέρει εν τούτοις (χάρις σε κάποους άλλους) να ανακάμψει και συνεχίσει προς τα πάνω, η ίδια η αμείλικτη φύση θα τους αποβάλλει με τον τρόπο της.