Όχι, δεν είναι πρωταπριλιά: Αθίγγανοι θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε ΤΕΙ, σε παιδαγωγικές σχολές και στην Αστυνομία!!!

Διαβάζοντας κανείς την παρακάτω είδηση αίφνης βιώνει, στιγμιαία τουλάχιστον, ένα είδος αισθήσεως κενού μνήμης, διερωτώμενος  «τι μέρα είναι;», «τίνος μηνός;», ενδόμυχα ευελπιστώντας ότι, προφανώς θα είναι πρωταπριλιά και ότι διαβάζει ένα κακόγουστο αστείο…. Γρήγορα συνέρχεται συνειδητοποιώντας ότι βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική εποχή του χρόνου και ότι δεν πρόκειται καθόλου για ανέκδοτο! Το διάδοχο συναίσθημα είναι το σοκ και τέλος η θλίψη και η απελπισία για την εσχάτη κατάντια ενός λαού που μοιάζει να βυθίζεται μέρα με την μέρα στην απόλυτη παρακμή, οδηγούμενος σε φρενήρη πορεία κατολισθήσεως από μία παλαβή σπείρα φανατικών εθνομηδενιστών νεομπολσεβίκων που τον εξουσιάζουν …  Ποια είναι η είδηση; Τα πρώτα τέσσερα σημεία είναι τουλάχιστον χιουμοριστικά με μία ισχυρή δόση σουρεαλισμού. Το πέμπτο όμως είναι εξωφρενικό! Αντιγράφουμε από τον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου παιδείας (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

16-06-17 Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου

Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά την κοινή συνέντευξη τύπου συναρμόδιων υπουργών στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Γαβρογλου επισήμανε:

«Υπάρχει, δυστυχώς, μια αίσθηση ότι μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα φέρνουν αλλαγές, όμως ειδικά για τα θέματα εκπαίδευσης θα πρέπει όλοι μαζί να πείσουμε και την τοπική κοινωνία ότι χρειάζονται ενίσχυση και αποδοχή γιατί μακροπρόθεσμα η έκβαση αυτών των μέτρων θα είναι πολύ θετική. Μέτρα των οποίων την εφαρμογή θα επιταχύνουμε κυρίως μετά και τις χθεσινοβραδινές θετικές εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις. Τα μέτρα που θα σας πω είναι μεν ενταγμένα στον τριετή προγραμματισμό μας, αλλά προφανώς έχουν ένα κόστος, όχι τεράστιο, αλλά ένα σχετικό κόστος.

Πρώτον, στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών από 25 σε 15.

Το δεύτερο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά και ελπίζουμε να το αρχίσουμε στη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους και να το ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του σχολικού έτους: θα τοποθετηθεί ένας κοινωνικός λειτουργός που, όμως, ο αποκλειστικός  ρόλος του εκπαιδευτικού θα είναι η διαμεσολάβηση ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια. Η μεγάλη μας αδυναμία στο θέμα της εκπαίδευσης, μέχρι τώρα, ήταν η εμπλοκή των οικογενειών. Άρα θα υπάρχει ένας διαμεσολαβητής ο οποίος θα επικοινωνεί καθημερινά με τις οικογένειες των μαθητών Ρομά.

Τρίτον, στα σχολεία που φοιτούν μαθητές Ρομά θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου. Έχουμε ένα πρόβλημα πλημμελούς παρακολούθησης από τους μαθητές Ρομά. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά νομίζουμε ότι το να συνεχίζουν οι μαθητές μετά τη 1:15 έως τις 4 το απόγευμα, όπου υπάρχουν πολύμορφες δραστηριότητες στα σχολεία, θα παίξει επίσης ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Το τέταρτο το έχουμε μελετήσει και θα το αρχίσουμε πειραματικά από φέτος. Στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά θα θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική λειτουργία Σχολής Γονέων. Σύνθετο το εγχείρημα, αλλά υπάρχει ευρωπαϊκή εμπειρία και θα το αρχίσουμε πειραματικά από φέτος.

Μαζί με τον κ. Τόσκα μελετάμε το νομικό καθεστώς ως προς την δυνατότητα όποιοι μαθητές Ρομά παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να μπορούν να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε ορισμένα Τμήματα των ΤΕΙ. Παραδείγματος χάριν, τμήματα ΤΕΙ Κοινωνικών Λειτουργών και παιδαγωγικά τμήματα, ώστε να ενισχυθεί ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών ανάμεσα στους Ρομά. Θα μας πει και ο κ. Τόσκας για την αντίστοιχη δυνατότητα που υπάρχει στις Σχολές της Αστυνομίας. Υπάρχουν ορισμένες νομικές δυσκολίες, αλλά θα κάνουμε το παν να τις ξεπεράσουμε. Νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα πακέτο μέτρων που μακροπρόθεσμα θα μας πάει σίγουρα πολλά βήματα μπροστά και καλούμε και την τοπική κοινωνία να τα ενισχύσει προφανώς, να τα υπερασπιστεί και να τα υιοθετήσει.

Εμείς εντός του μήνα προγραμματίζουμε και συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, ώστε να τους αναλύσουμε αυτά τα μέτρα και προφανώς να ακούσουμε και τις απόψεις τους». 

Αντί δηλαδή να παταχθεί το εθνικό, φυλετικό και κοινωνικό καρκίνωμα των ασυδότων αθιγγάνων που λεηλατούν την χώρα, λαμβάνονται και νέα σκανδαλώδη μέτρα προς όφελος τους. Βεβαίως υπάρχει η σχετική δογματική (συμπεριφοριστική) εμμονή των σάπιων μαρξιστοφιλελεύθερων πίσω από τέτοιες αντιλήψεις, σύμφωνα με την οποία, το κοινωνικό περιβάλλον και μόνον ευθύνεται τάχα για την παραβατικότητα των αθιγγάνων και όχι η φύση τους. Και ότι αν τάχα βελτιώσουμε του όρους «κοινωνικής ένταξής τους», όλα τα προβλήματα αυτομάτως θα αρθούν και οι αθίγγανοι θα «ενσωματωθούν».  Δεν τους προβληματίζει άραγε το γεγονός ότι πρόκειται για μία φυλετική ομάδα η οποία εισέδυσε σε περιοχές του ευρωπαϊκού χώρου ήδη από τα τέλη των μεσαιωνικών χρόνων, ορμώμενη από την ινδική υποήπειρο και ότι οι τόσοι αιώνες παρουσίας των αθιγγάνων στις ευρωπαϊκές χώρες ουδόλως μετέβαλαν τον  χαρακτήρα και την συμπεριφορά τους που ήταν και παραμένει παρασιτική;

Λοιπόν, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν, ούτε θέλουμε, ούτε πρέπει, να «ενσωματωθούν». Μία μόνο διευθέτηση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των αθιγγάνων στην Ελλάδα, (με τρόπο ανθρωπιστικό τουλάχιστον): Η σύναψη μίας ειδικής συμφωνίας με το Πακιστάν ή την Ινδία, σύμφωνα με την οποία, ομού με τους ομοειδείς λαθροεποίκους που κουβαλήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, να απελαθούν και οι συγγενείς, ομόφυλοί, απόγονοι λαθροεποίκων των μεσαιωνικών χρόνων, αθίγγανοι. Δίπλα στα 1,2 δισεκατομμύρια πληθυσμού των συγχρόνων Ινδιών, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επιστροφών των απογόνων της κατωτάτης κάστας (των μιαρών, ανέγγιχτων – αθίγγανων) που κάποτε, πριν πολλούς αιώνες, εγκατέλειψαν στην περιοχή εκείνη, δεν θα αποτελούν παρά σταγόνα ύδατος εν τω ωκεανώ. Η Ελλάδα όμως θα ξεφορτωνόταν τοιουτοτρόπως ένα βαρύτατο βιοψυχικό και πολιτιστικό έρμα που δεν την αφήνει να ανασάνει…