Επιστήμονες ανησυχούν για την καταστροφή της βιοποικιλότητoς των ειδών (…πλήν του ανθρωπίνου είδους!)

eidomenh6

Μία άκρως σημαντική είδηση από τον χώρο της βιολογίας-ζωολογίας είδε πριν λίγο καιρό το φως της δημοσιότητος.  Μετά το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post  άπειρα ηλεκτρονικά μ.μ.ε. και ειδησεογραφικοί δικτυακοί τόποι σ’ όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα) την αναδημοσίευσαν χωρίς ωστόσο να τολμήσουν να θίξουν, πολλώ μάλλον να αναδείξουν, τις προφανείς αναλογίες στο επίπεδο της ανθρωπολογίας και χωρίς να επισημάνουν τα εύλογα συμπεράσματα που προκύπτουν!

Σύμφωνα με την είδηση (οι υπογραμμίσεις δικές μας), “μια εμφανισιακά παράξενη αρκούδα πυροβολήθηκε θανάσιμα από έναν κυνηγό στο Νουβανούτ (Nunavut), μια απομακρυσμένη περιοχή γύρω από το Χάντσον Μπέι (Hudson Bay) στον Καναδά. Το κεφάλι της ήταν μεγάλο, σαν των αρκούδων γκρίζλι, αλλά το τρίχωμά της λευκό, όπως των πολικών αρκούδων. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για υβρίδιο.

Τα επιστημονικά εγχειρίδια λένε πως τα δύο είδη, υποτίθεται ότι δεν πρέπει να κατοικούν στο ίδιο περιβάλλον. Οι πολικές αρκούδες είναι θαλάσσια θηλαστικά ενώ οι γκρίζλι όχι.

Αλλά καθώς η Αρκτική θερμαίνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής, ο θαλάσσιος πάγος συρρικνώνεται και η τούνδρα επεκτείνεται, οι ανόμοιοι πληθυσμοί των αρκούδων συναντώνται, οι αρκούδες ζευγαρώνουν και, σύμφωνα με την Washington Post, δημιουργείται ένα νέο είδος, με την ικανότητα να αναπαράγεται.

Αυτό ονομάζεται ευέλικτη επιλογή συντρόφου. Οι αρκούδες επιλέγουν να ζευγαρώσουν με τους καλύτερους δυνατούς συντρόφους από το να μη ζευγαρώσουν καθόλου και αυτό γιατί μοιράζονται κοντινά εδάφη και επειδή είναι απόγονοι ενός κοινού προγόνου.

Οι διασταυρώσεις που βρέθηκαν στην Αλάσκα και τον Καναδά δεν είναι γενετικές ανωμαλίες. Οι επιστήμονες έχουν βρει το υβρίδιο σε νησιά στη νοτιοανατολική Αλάσκα, όπου αρκούδες που έμοιαζαν να ανήκουν στο είδος των γκρίζλι, είχαν και DNA πολικής αρκούδας. Αυτό αποδεικνύει πως η σποραδική διασταύρωση των αρκούδων είναι ένα φαινόμενο που είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, αναφέρει ο Στίβεν Άμστρουπ (Steven Amstrup) επικεφαλής επιστήμονας στο Polar Bears International.

Ο Άμστρουπ μελετάει τις αρκούδες στην Αρκτική από το 1970 και έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να διαδοθεί ότι η αρκούδα είναι είδος υπό εξαφάνιση την προηγούμενη δεκαετία. Εκείνος και μερικοί ακόμη ειδικοί χαρακτηρίζουν αυτή τη νέα σχέση ως πιο επωφελή για τις γκρίζλι από ότι για τις πολικές αρκούδες. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν περισσότερες γκρίζλι από πολικές αρκούδες και επειδή το δικό τους έδαφος επεκτείνεται, ενώ των πολικών αρκούδων συρρικνώνεται λόγω του λιώσιμου των πάγων.

Όλα τα υβρίδια που έχουν αναλυθεί είχαν γκρίζλι πατέρες. Αυτό προκύπτει επειδή τα γκρίζλι αρσενικά περιφέρονται για να “καταλάβουν” νέο έδαφος και έρχονται σε επαφή με δεκτικές θηλυκές πολικές αρκούδες. Οι θηλυκές γκρίζλι τείνουν να μην απομακρύνονται πολύ από την περιοχή τους, ενώ οι αρσενικές πολικές αρκούδες συνήθως δεν εισβάλλουν στο περιβάλλον των γκρίζλι.

Οι πολικές αρκούδες χρειάζονται τον πάγο, καθώς εκεί βρίσκονται οι φώκιες και οι θαλάσσιοι ελέφαντες που τρώνε. Δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, και δεν ταξιδεύουν νότια της τούνδρας. Οι γκρίζλι, ιστορικά, σπανίως τολμούν να πάνε στα βόρεια δάση. Το μόνιμο στρώμα του πάγου είναι πολύ κρύο για εκείνες και βυθίζονται στο χιόνι εύκολα. (Σε αντίθεση με τις πολικές αρκούδες που έχουν πόδια που λειτουργούν ως χιονοπέδιλα).
Τα υβρίδια είναι «μέρος της ομαλής εξελικτικής διαδικασίας», δήλωσε ο Άντριου Ντερόσερ (Andrew Derocher), καθηγητής βιολογικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. Αν, όμως, ο πάγος εξαφανιστεί «δεν θα έχουμε γκρίζλι η πολικές αρκούδες σε αυτή την περιοχή. Εάν γυρίσετε το ρολόι μπροστά μερικές δεκαετίες ή ακόμη και έναν αιώνα, πιθανότατα να μην υπάρχουν καν αρκούδες»”

Πηγή: http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/33616/anakalyfthike-neos-eidos-arkoydas#ixzz4BJ9vbV00

Αλήθεια, δεν σας θυμίζει κάτι αυτή η περιγραφή; Σκουρόχρωμες (αρσενικές) άρκτοι γκρίζλι που αναπαράγονται με μεγάλους ρυθμούς (χωρίς δηλαδή να κινδυνεύουν με εξαφάνιση), μεταναστεύουν, σε βορειότερα εδάφη, στο γεωγραφικό-οικολογικό περιβάλλον των πολικών αρκούδων (εκεί όπου οι πολικές αρκούδες επί εκατομμύρια χρόνια κυριαρχούσαν και αναπαράγονταν ανενόχλητες) και γονιμοποιούν λευκές πολικές άρκτους. Προκύπτουν υβρίδια στα οποία όμως σταδιακώς κυριαρχεί ο γονότυπος των γκρίζλι. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, εφόσον αυτή η διαδικασία συνεχιστεί, θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των πολικών άρκτων. Ορθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να αναδείξουν αυτή την μετανάστευση γκριζλι ως πρόβλημα που θα οδηγήσει σε ελάττωση της βιοποικιλότητας των άρκτων (εξαφάνιση των πολικών) και να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη, πιέζοντας έτσι τις πολιτικές ηγεσίες των ισχυρών χωρών ώστε να λάβουν μέτρα που θα ανακόψουν τις ανθρωπογενείς αιτίες απορρυθμίσεως του κλίματος της γης που συντελεί στην πρόκληση αυτών των φαινομένων.
Αλήθεια, το ανάλογο φαινόμενο που αφορά την βιοποικιλότητα του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ γιατί αρνούνται να το θίξουν;;; Γιατί κλείνουν τα μάτια ενώπιον του φαινομένου της απειλουμένης εξαφανίσεως της λευκής ευρωπαϊκής φυλής, η οποία συρρικνώνεται και νοθεύεται από την διείσδυση του υπερπληθυσμού των σκουρόχρωμων αφρικανικών και ασιατικών φυλών που διεισδύουν ως μετανάστες-«πρόσφυγες» (και μάλιστα κατά συντριπτική πλειονότητα νέοι άνδρες – κατ’ αναλογίαν με τις αρσενικές γκρίζλι – ερχόμενοι εν συνεχεία πολλοί από αυτούς σε επιμειξία με άμυαλες, φυλετικώς ασυνείδητες και αλλοτριωμένες από την πολυφυλετική προπαγάνδα, λευκές γυναίκες… ) στο οικολογικό περιβάλλον όπου επί χιλιετίες ζει και αναπαράγεται η λευκή ευρωπαϊκή φυλή;
Η σταδιακή υβριδοποίηση των άρκτων και η παρατηρούμενη επικράτηση, στα εμφανιζόμενα υβρίδια, του DNA των γκρίζλι εις βάρος του DNA των πολικών, επισημαίνεται – ορθώς – ως αρνητική εξέλιξη για την βιοποικιλότητα του είδους.  Γιατί όμως το ανάλογο εν εξελίξει φαινόμενο που πλήττει το ανθρώπινο είδος όχι μόνο δεν επισημαίνεται ως αρνητικό αλλά προωθείται και προπαγανδίζεται με τεράστιες οπτικοακουστικές καμπάνιες πλύσεως εγκεφάλου εδώ και δεκαετίες (από το 1945 και μετά, με κλιμακούμενη ένταση…), με συνεχή σλόγκαν, διαφημίσεις, κινηματογραφικές ταινίες, κλπ, που συστηματικά προβάλλουν την εικόνα των πολυπολιτισμικών-πολυφυλετικών κοινωνιών και εντέχνως διαφημίζουν και υποθάλπουν δολίως την φυλετική επιμειξία;

Οι άρκτοι γκρίζλι ουδόλως κινδυνεύουν με εξαφάνιση σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.
Κατ’ ανάλογο τρόπο, οι σκουρόχρωμες αφρικανικές, ασιατικές και μεσανατολικές φυλές του ανθρωπίνου είδους ουδόλως απειλούνται. Οι δημογραφικοί δείκτες σε εκείνες τις περιοχές της γης είναι τρομακτικά υψηλοί. Στην Ευρώπη όμως και στην Β. Αμερική, οι δείκτες γονιμότητος είναι εδώ και πολλές δεκαετίες καταβαραθρωμένοι (κάτω από το 1,5 ο μ.ο. στην Ευρώπη, όταν χρειάζεται τουλάχιστον 2,1 απλώς για την διατήρηση ενός πληθυσμού!) και παράλληλα οι ίδιες περιοχές υφίστανται, ως γνωστόν, μια κολοσσιαίων διαστάσεων μαζική πληθυσμιακή εισβολή αλλοφύλων. Οι όποιες κατά τόπους και κατ’ εξαίρεση πληθυσμιακές αυξήσεις οφείλονται αποκλειστικά σε (μη λευκούς) μετανάστες! http://www.protothema.gr/zoi/article/593466/eurostat-oi-metanastes-auxisan-ton-plithusmo-tis-europis-/

Η τραγωδία της φυλετικής καταρρεύσεως των ευρωπαϊκών εθνών αποτυπώνεται χαρακτηριστικώς και μόνο στις συνθέσεις αθλητικών ομάδων των χωρών αυτών. Ιδού μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από το πρόσφατο (μόνο κατ’ όνομα) «ευρωπαϊκό» πρωτάθλημα ποδοσφαίρου…
B

FR

portugal-national-football-team-2016-3

Την ίδια εποχή, ο μουσουλμανικός μεσανατολικός κόσμος και συγκεκριμένες χώρες, όπως π.χ. η Τουρκία, χρησιμοποιώντας την ισλαμική πίστη και τον θρησκευτικό φανατισμό ως πολιορκητικό κριό, επιδιώκουν την επέκταση και κυριαρχία εις βάρος της Ευρώπης διά των υψηλών ρυθμών γεννήσεων και την προώθηση ενός ιδιοτύπου πληθυσμιακού ιμπεριαλισμού. http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/erntogan-se-toyrkales-kante-toylaxiston-3-paidia.4099846.html

Αντιθέτως στην Ευρώπη το προπαγανδιστικό σφυροκόπημα εθισμού στον εθνοφυλετικό αυτοχειριασμό και την εθελουσία σύμπραξη (ενεργή ή παθητική) στην συντελουμένη γενοκτονία της λευκής φυλής, κλιμακώνεται με τρόπο απροκάλυπτο!

Η συνέπειες της διαφαινομένης βιολογικής-γενετικής αλλοιώσεως και, εν συνεχεία, της εξαφανίσεως της λευκής ευρωπαϊκής φυλής θα είναι ασυγκρίτως τραγικότερες για την υφήλιο από την εξαφάνιση π.χ. των πολικών άρκτων. Όσοι, εχουν την ευφυία να το αντιλαμβάνονται αυτό, οφείλουν να δράσουν όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν διότι αυτού του είδους οι εξελίξεις, καθώς είναι βιολογικού χαρακτήρος, είναι οριστικές και δεν αντιστρέφονται, ούτε διορθώνονται! Τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ επικίνδυνα!
benetton2