Αποκαλυπτική δήλωση προέδρου σιωνιστικού ιδρύματος: «Στρατηγικό λάθος η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους»

1Ο Eβραίος πρόεδρος του κέντρου στρατηγικών ερευνών Begin-Sadat, δρ. Efraim Inbar, αποκαλύπτει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του σιωνιστικού αυτού ιδρύματος, τους λόγους για τους οποίους τα δυτικά έθνη και το Ισραήλ, συμβολικώς μόνον μάχονται το λεγόμενο Ι.Κ., αποφεύγοντας επιμελώς μια αποφασιστική στρατιωτική επέμβαση που θα οδηγούσε στη εξουδετέρωσή του.
Το κέντρο στρατηγικών ερευνών Begin-Sadat που ως αποστολή του έχει «την προώθηση μίας ρεαλιστικής, συντηρητικής και Σιωνιστικής ατζέντας για την ασφάλεια και την ειρήνη στο Ισραήλ» (http://besacenter.org/about/mission/), στελεχώνεται από ισραηλινούς, ακαδημαϊκούς και στρατιωτικούς ειδικούς και συνεργάζεται με τα ισραηλινά υπουργεία αμύνης και εξωτερικών, με διεθνή σιωνιστικά λόμπυ καθώς και με το ΝΑΤΟ όπως το ίδιο ευθέως ισχυρίζεται. Ο έχων μεγάλη επιρροή πρόεδρός του και συγγραφέας του εν λόγω άρθρου (http://besacenter.org/author/einbar/) ισχυρίζεται πως το λεγόμενο Ι.Κ. αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την υπονόμευση του καθεστώτος της Τεχεράνης και του σχεδίου της για κυριαρχία στην Μέση Ανατολή και πως η καταστροφή του θα ισχυροποιούσε την ιρανική ηγεμονία στην περιοχή, θα ενίσχυε τον ρόλο της Ρωσίας και θα επιμήκυνε την τυραννία του Ασάντ…
«Η Δύση θα έπρεπε να επιδιώκει την περαιτέρω αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους αλλά όχι την καταστροφή του. Ένα αδύναμο αλλά λειτουργικό Ι.Κ. μπορεί να υπονομεύσει την έκκληση του χαλιφάτου στους ακραίους μουσουλμάνους, να διατηρήσει τα αντιμαχόμενα μέρη εστιασμένα το ένα προς το άλλο και να παρακωλύσει την προσπάθεια της Τεχεράνης για τοπική ηγεμονία».
«Το Ι.Κ. αποτελεί μαγνήτη για φανατικούς μουσουλμάνους από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί οι εθελοντές μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα εξοικονομώντας πολύτιμη εργασία και χρόνο παρακολουθήσεως».
Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://besacenter.org/perspectives-papers/destruction-islamic-state-strategic-mistake/
Το παρόν άρθρο φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς πολλών κρατών ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν την κύρια ευθύνη για την δημιουργία, την ταχεία εξάπλωση και την ενδυνάμωση του Ι.Κ. με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πιέσεως και στρατηγικό εργαλείο για την προώθηση των Ισραηλινών στρατηγικών συμφερόντων στην Μέση Ανατολή (http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13930417001245) κάτι που προ καιρού παραδέχτηκε και ο πρώην αμερικανός στρατηγός Wesley Clark λέγοντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως το ΙΚ δημιουργήθηκε από συμμάχους των ΗΠΑ πρώτα για να πολεμήσει την Χεζμπολάχ (τον μεγαλύτερο εχθρό του Ισραήλ) και κατόπιν για να εδραιωθεί στην Συρία. Σύμφωνα με τον στρατηγό Clark ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν οι ΗΠΑ αρκετούς ετοιμοπόλεμους και φανατικούς στρατιώτες στην υπηρεσία των είναι να επενδύσουν σε φανατικούς και σε θρησκευτικούς φονταμενταλιστές. (http://planetinvestigations.com/2015/02/18/wesley-clark-our-friends-and-allies-funded-daesh-aka-isil-to-destroy-hezbollah-meaning-israel-since-it-has-a-border-with-lebanon-and-hezbollah-trashed-israel-in-the-last-war )