Στο 29% θα βρίσκεται η επίσημη ανεργία στο τέλος του 2013, προβλέπει μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Πριν από ενάμισι περίπου χρόνο , όταν ακόμη η επίσημη ανεργία στην Ελλάδα βρίσκονταν στο 14%, η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είχε προβλέψει ότι μέσα στο 2012 θα ξεπεράσει το 20%. Τότε πολλοί αμφισβήτησαν ανοιχτά την συγκεκριμένη μελέτη, η οποία γίνεται από ειδικούς επιστήμονες που ειδικεύονται στον τομέα της στατιστικής.

Οι προβλέψεις της μελέτης αυτής τελικώς όχι μόνο επαληθεύτηκαν αλλά ξεπεράστηκαν κατά πολύ καθώς μέχρι το τέλος του 2012 η επίσημη ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 24%.

Αύριο Πέμπτη 6 Σεμπτεβρίου 2012, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ θα δημοσιοποιήσει την φετινή του έκθεση στον οποία περιλαμβάνεται και η μελέτη για τους δείκτες ανεργίας του 2013.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, στο τέλος του 2013 η επίσημη ανεργία θα βρίσκεται στο 29% ενώ η πραγματική ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 34%.

Και ενώ τα δεδομένα της ανεργίας στην Ελλάδα μπορούν πλέον να συγκριθούν μονάχα με συνθήκες που υπάρχουν μονάχα στις περισσότερο υποανάπτυκτες Αφρικανικές χώρες, η ανθελληνική εθνοκτόνoς κυβέρνηση εγκληματιών, αντί να προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις αλλοδαπών, φρόντισε να ανακοινώσει σήμερα την δημιουργία νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα διευκολύνει και θα επιταγχύνει την έκδοση αδειών παραμονής και καρτών ανεργίας για τους αλλοδαπούς, που θα γίνεται πλέον αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής διασυνδέσεως του Ο.Α.Ε.Δ. με το Ι.Κ.Α. και το Υπουργείο Εσωτερικών!