Εγκληματικότητα αθίγγανων 27/07/2012

Άρπαζαν τις αλυσίδες από το λαιμό τους…

Τις χρυσές αλυσίδες από το λαιμό τους, την ώρα που περπατούσαν ανυποψίαστες στο δρόμο, άρπαξε ένας 19χρονος αθίγγανος από τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, προχθές το πρωί στο Βόλο. Ο δράστης με αστραπιαίες κινήσεις, αφού άρπαξε τις αλυσίδες, έσπευσε να εξαφανιστεί με το συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε στο αυτοκίνητο. Το περιστατικό δείχνει μία άλλη μορφή εγκληματικότητας, που φαίνεται να υιοθετείται και στη Μαγνησία. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί -για πρώτη φορά- πριν από μερικούς μήνες στο Στεφανοβίκειο.

Στην προχθεσινή περίπτωση στο Βόλο, οι αστυνομικοί κινήθηκαν με ταχύτητα και κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να εντοπίσουν τους δράστες, να τους συλλάβουν και στην κατοχή τους να βρουν τα κλοπιμαία.

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες περπατούσαν ανυποψίαστες προχθές το πρωί στο δρόμο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άντρες, που άρπαξαν με βία από το λαιμό τους κοσμήματα. Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά από λίγη ώρα. Πρόκειται για δύο νεαρούς 19 και 20 ετών, αθίγγανους.

——————–

Κλέβουν πορτοφόλια από 10 ετών

Πορτοφόλια και τσάντες πελατών και ιδιοκτητών καταστημάτων άρπαζαν τις τελευταίες ημέρες ανήλικοι δράστες (ΡΟΜΑ), οι οποίοι έμπαιναν στα καταστήματα και προφασιζόμενοι ότι δοκιμάζουν ρούχα και παπούτσια, άρπαζαν χρήματα. Τα κρούσματα ήταν αρκετά, όπως και οι καταγγελίες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Οι περιγραφές των θυμάτων έκαναν λόγο για δύο νεαρούς, έναν κοντό και έναν ψηλότερο, οι οποίοι εισέρχονταν στα καταστήματα, προσποιούνταν ότι θα προβούν σε αγορές και με την πρώτη ευκαιρία άρπαζαν χρήματα από τις τσάντες άλλων πελατών ή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Προχθές το απόγευμα εντοπίστηκαν στην οδό Ερμού, καθώς οι περιγραφές τους ταίριαζαν με εκείνες που είχαν δώσει στην Αστυνομία τα θύματα. Προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, όπου και αναγνωρίστηκαν. Είναι εντυπωσιακό το νεαρό της ηλικίας τους. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για δύο ανήλικους, 10 και 13 ετών. Άλλοι δύο ανήλικοι, 10 και 14 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου να κλέβουν μηχανάκια. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανήλικοι προ ημερών είχαν κλέψει άλλα δύο δίκυκλα, που φέρονται μάλιστα να τα μετέτρεψαν σε ανταλλακτικά…

Έκλεβαν καλώδια

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο Βόλο, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις αθίγγανοι , υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 18, 22 και 20 ετών αντίστοιχα, για κλοπή. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, αφού υπερπήδησαν περίφραξη εργοταξίου του ΟΣΕ, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, εισήλθαν εντός κι αφαίρεσαν ηλεκτροφόρα καλώδια δικτύου μήκους 50 μ.

Μέρος των αφαιρεθέντων καλωδίων βρέθηκε εντός ΙΧΕ αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του 18χρονου συλληφθέντα, κατασχέθηκε κι αποδόθηκε στον υπεύθυνο του Οργανισμού.

Κατασχέθηκε, επίσης, το ΙΧΕ αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.