Ειδήσεις εγκληματικότητος 20/6/2012

Θρασύτατοι λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε περιπολικό έξω από την Διεύθυνση Αλλοδαπών

Περιπολικό της Αστυνομίας δέχθηκε επίθεση νωρίς το πρωί επίθεση από ομάδα αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη, έξω από το κτίριο Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Ομάδα είκοσι ατόμων επιτέθηκε στο περιπολικό, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους βάλουν σε μια τάξη, προκαλώντας φθορές σε αυτό.
Εκεί κάθε Παρασκευή συγκεντρώνονται δεκάδες αλλοδαποί κυρίως από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν, οι οποίοι είναι παράνομοι μετανάστες και ζητούν άδειες παραμονής.

«Πιάστηκε» μαζί με τα κλοπιμαία

Συνελήφθη, το πρωί της Παρασκευής, εντός του λιμένα Καλύμνου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 30χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, διότι μετέφερε εντός του οχήματός του ποσότητα αγωγών χαλκού (περίπου εκατόν πενήντα κιλά), η οποία είχε κλαπεί από παρακείμενη αποθήκη.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

Εύβοια: Οι τσιγγάνοι πήραν με τις πέτρες του αστυνομικούς

Το περιστατικό έγινε στο Προκόπι Ευβοίας κοντά στο Μαντούδι, όταν η αστυνομία έκανε σήμα σε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο.Σύμφωνα με το LamiaReport, ο οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει από το μπλόκο των αστυνομικών. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε ένα πρόχειρο καταυλισμό ρομά στον οποίο είχαν καταφύγει αυτοί που καταδίωκαν.
Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πάρουν δύο από αυτούς για προσαγωγή και έλεγχο, οι υπόλοιποι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος, αλλά τα δυο περιπολικά έπαθαν σοβαρές ζημιές, αφού έσπασαν παράθυρα και παρμπρίζ.
Οι αστυνομικοί έκαναν δυο συλλήψεις ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων.

Αθίγγανοι άδειαζαν εκκλησίες.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, δύο Ρομά, ηλικίας 22 και 23 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από Ιερούς Ναούς της περιοχής, ενώ για την εμπλοκή του στην υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 12χρονος ημεδαπός Ρομά. Εξιχνιάστηκαν, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, μέχρι στιγμής, εννέα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, τη στιγμή που είχαν αφαιρέσει τρία μπρούτζινα μανουάλια από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και τα φόρτωναν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 23χρονου. Ο 12χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με τον 12χρονο, το τελευταίο δίμηνο, είχαν διαπράξει άλλες οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων, σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, ενώ αφαιρούσαν καμπάνες, μανουάλια, διάφορα αντικείμενα αφιερωμένα στην θρησκευτική λατρεία, καθώς επίσης ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -16.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
Την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Πηγή: newsbomb.gr, defencenet.gr