NATO και Χρυσοχοΐδης ανέθεσαν στους Τούρκους την εναέρια πυρόσβεση των Ελληνικών δασών.

Η εναέρια πυρόσβεση των Ελληνικών δασών κάποτε γινόταν από Έλληνες πιλότους και από πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα που αγόραζε και συντηρούσε το Ελληνικό κράτος.

Καθώς όμως αποτελούσε ένα πεδίο που μπορούσε να αποφέρει ετησίως κέρδη εκατομμυρίων ευρώ σε ξένους κερδοσκόπους και σε βάρος του Ελληνικού λαού, τα στελέχη του παρασιτικού αντεθνικού κράτους της διαφθοράς αποφάσισαν να αναθέσουν την εναέρια δασοπυρόσβεση σε ξένες ιδιωτικές εταιρείες.

Την τελευταία διετία πολλοί υψηλόβαθμοι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου Προστασίας των Λαθρομεταναστών, της Εγληματικότητος και της Διαφθοράς ( που λειτουργεί με το ψευδεπίγραφο και γελοίο όνομα “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”) αλλά και ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής (όλοι τους στενά συνδεδεμένοι με τους παρασιτικούς κομματικούς μηχανισμούς που λεηλατούν την χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες) έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι για ύποπτες και επιζήμιες συναλλαγές στην διαδικασία ενοικιάσεως 12 ελικοπτέρων – πέντε βαρέως και επτά μεσαίου τύπου – που αναλάμβαναν το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετά από την πίεση των αποκαλύψεων αναγκάστηκε να δώσει στην δημοσιότητα το ίδιο το παραπάνω υπουργείο, το Ελληνικό δημόσιο ζημιώνονταν με πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως από αυτές τις αναθέσεις. Στην πραγματικότητα το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο.

Μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες το παραπάνω υπουργέιο ανακοίνωσε φέτος ότι καθώς δεν έχει το ίδιο την δυνατότητα να διεξάγει έναν αδιάβλητο διαγωνισμό (!!!!) για την ενοικίαση των ελικοπτέρων, αναθέτει την διεξαγωγή του διαγωνισμού στο ΝΑΤΟ και στον φορέα NAMSA (ΝΑΤΟ Maintenance and Suplly Agency).

Η τελική πρόταση που παρέδωσε η NAMSA στους “Έλληνες” επιτελείς είναι τα πέντε ελικόπτερα βαρέως τύπου να ενοικιασθούν από μια ρωσική και μια αμερικανική εταιρεία και επτά ελικόπτερα μεσαίου τύπου από Τουρκική εταιρεία.

Στελέχη του στρατού αντέδρασαν έντονα, καθώς τα ελικόπτερα θα μπορούν να λαμβάνουν αεροφωτογραφίες που να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία, αλλά τίθεται και ζήτημα ασφαλείας των Ελληνικών δασών μετά και από την δημόσια ομολογια του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού Γιλμάζ ότι Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν Ελληνικά δάση. (Σχετικός σύνδεσμος)

Σε απάντηση αυτών, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της Ε.Υ.Π. δήλωσαν δημόσια ότι εγκρίνουν την πρόταση του ΝΑΤΟ και ότι “δεν τίθεται κανένα ζήτημα εθνικής ασφαλείας καθώς οι περισσότεροι πιλότοι των Τουρκικών ελικοπτέρων δεν είναι Τούρκοι αλλά Λευκορώσοι!”. Τις διαβεβαιώσεις αυτές έσπευσαν να αναπαράγουν και τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως, μαζί με αναφορές στο ότι “φέτος η χώρα εξοικονομεί 2 εκατομμύρια Ευρώ συγκριτικά με το 2011”. Στην πραγματικότητα , πέραν του δεδομένου θέματος εθνικής ασφαλείας, οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι που “εξοικονομούν” φέτος μερικά εκατομμύρια Ευρώ σε βάρος του Ελληνικού λαού , ενώ αρκετοί Έλληνες πιλότοι που με αυταπάρνηση διακινδυνεύοντας την ζωή τους επι σειρά ετών και μένοντας άυπνοι για πολλές συνεχείς ημέρες έσωζαν τα Ελληνικά δάση, θα συνεχίσουν να ζουν στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Αυτή ήταν η ανταμοιβή τους από το “Ελληνικό” κράτος για τα όσα προσέφεραν στην Ελλάδα.